• Novinky

            • Netradičná hodina literárnej výchovy

            • Dňa 11.3. sa na piatej vyučovacej hodine stretli  žiaci  5.A a 5.B triedy, aby si navzájom pripravili  netradičný estetický zážitok. Prehliadku bábkových divadielok. Jednotlivé skupinky žiakov si sami napísali, zdramatizovali, nacvičili, pripravili kulisy aj bábky a napokon  zrežírovali krátke bábkové výstupy.  

              5.A trieda sa nakrátko stala improvizovaným divadlom. Videli sme maňuškové, marionetové aj  javajkové divadielko. 

              Zážitkové vzdelávanie je jedným z najprirodzenejších  spôsobov  nenásilného osvojovania si nových vedomostí a zručností.

            • Projektové vyučovanie - tvorba meteostanice

            • Dňa 4.3.2013 žiaci 7.B triedy vytvorili dve svojpomocne vytvorené meteorologické stanice, ktoré obsahovali základné meteorologické prístroje - zrážkomer. vlhkomer, teplomer, barometer, anemometer, veternú smerovku a zachytávač nečistôt. Stanice spolu s vyučujúcim umiestnili do átria školy, kam počas celého týždňa chodievali robiť základné meteorologické pozorovania. Tie potom vyhodnotili na hodinách fyziky. Do tvorby meteostaníc a prístrojov boli zapojení žiaci celej triedy.

              Mgr. Peter Viktor, PhD.

            • Netradičná výučba na ZŠ

            • V dňoch 27. - 28. 2. a 5.- 6. 3. sa žiaci V.A a V.B triedy na ZŠ Ul.17.novembra v Sabinove zúčastnili zaujímavej blokovej výučby z obľúbených predmetov biológie, geografie a literatúry, a to priamo v angličtine.

              Táto bloková výučba v angličtine pozostávala z piatich vyučovacích hodín každého predmetu, ktoré boli pripravené tak, aby si žiaci vyskúšali aj inú „netradičnú“ formu vyučovania a utvrdili sa v tom, že aj iné predmety sa dajú pochopiť a učiť aj v cudzom jazyku.

              V predmete biológia sa žiaci venovali brainstormingu, pokusu farbenia kvetov, kde si  uvedomili ako funguje absorbčný systém rastlín. V ďalšej časti sa presunuli z rastlinnej ríše do ríše zvierat. Zmerali si svoje vedomosti v súboji vo zvieracích hádankách a spoločne vytvárali  vlastnú encyklopédiu rastlín a živočíchov s jej podrobným prekladom a nákresom. Nasledujúci deň sa žiaci na hodinách literatúry presunuli do kúzelného sveta rozprávok. Doslova ich nadchla známa rozprávka od Jacoba Jakobsena - Tri prasiatka. Túto rozprávku si najskôr pozreli a vypočuli, tvorili jednoduché vety, následne sa snažili  prerozprávať jednoduchý príbeh, diskutovali, a to všetko v anglickom jazyku. Veľmi zaujímavé bolo pre nich interaktívne CD s danou rozprávkou a rôznymi zábavnými úlohami. Najväčšiu radosť však mali z tvorby másk a dramatizácie danej rozprávky v angličtine.

              Ďalší deň výučby geografie bol pre žiakov tiež motivujúci. Rozšírili si svoju slovnú zásobu o počasí, naučili sa pieseň “The sun comes up!“ spojenú s tancom. Precvičovanie anglických názvov štátov EÚ, kreslenie a tvorba máp zameraných na počasie a prírodu - to všetko zabezpečilo dobrý tréning všetkých jazykových zručností.

              Počas celej blokovej výučby žiaci pracovali s interaktívnou tabuľou, slovníkmi, mapami a IKT. Vyučovanie prebiehalo hravou a názornou formou, kde v centre pozornosti boli predovšetkým žiaci. Dôraz sa kládol na rôznorodosť aktivít, aby to bolo pre deti pútavé a zaujímavé. Samozrejme všetky úlohy a aktivity boli prispôsobené jazykovej a vedomostnej úrovni žiakov. Celé tri užitočne strávené dni so žiakmi sa niesli v duchu - zábava, interakcia a nárast jazykovej kompetencie. Táto bloková výučba bola veľkým prínosom netradičných foriem vyučovania, zdrojom nových skúseností a znalostí pre našich žiakov.

              Potešila nás spätná väzba od žiakov: Diana – „páčili sa mi hádanky a vyhľadávanie anglických slovíčok zo slovníka...“ Daniel – „mne sa najviac páčil experiment...“

              Lívia – „mňa najviac oslovila tvorba mapy. Už viem povedať všetky štáty v angličtine...“ Dianka – „tvorba másk a anglické divadlo bolo super...“

              Mgr. J. Koremová, Mgr. K. Bednárová

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. ( školský zákon) Vám oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 0. –  9. ročníka dňa 22. marca 2013 ( piatok) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie:

              Dňa 22. marca 2013 o 10:00 h sa uskutočnia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove celomestské oslavy Dňa učiteľov spojené s oceňovaním pedagogických zamestnancov primátorom Mesta Sabinov.

              V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí nebudú v prevádzke. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 25. marca 2013 (pondelok).  

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods.5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) Vám oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 0. – 8. ročníka dňa 13. marca 2013 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie :

              Dňa 13. marca 2013 sa uskutoční celoslovenské certifikačné testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl  - Testovanie 9–2013 z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

              V uvedený deň školská jedáleň bude v prevádzke v čase od 11:30h – do 12:30h. Školský klub detí bude v prevádzke podľa záujmu rodičov.

              Vo vyučovaní sa bude pokračovať 14. marca 2013 (štvrtok).     

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Základný lyžiarsky výcvik

            • V  súlade s Vyhláškou  MŠ SR č.320/2008 §7 odst. 1 organizuje škola pobytový lyžiarsky výcvik s informovaným  súhlasom zákonných zástupcov pre žiakov 7. ročníka v dňoch   4.2. – 8.2. 2013 v rekreačnej  oblasti Drienica –  Hotel Javorná. Pre žiakov, ktorí sa lyžiarskeho výcviku nezúčastnia, je zabezpečené náhradné vyučovanie podľa pokynov triednych učiteľov.

            • Vydávanie polročných výpisov a vysvedčení

            • V súlade s internou smernicou o vydávaní polročných a koncoročných vysvedčení  v zmysle  § 55 ods.10 zákona č.245/ 2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že polročné vysvedčenie bude žiakom  0. – 8. r. vydané vo forme výpisu. Žiakom 9. ročníka bude vydané vysvedčenie. Zákonný zástupca žiaka svojim podpisom na výpise potvrdí, že bol s klasifikáciou oboznámený. Interná smernica je zverejnená na web stránke školy.

              Výpis hodnotenia a vysvedčenie bude žiakom vydané dňa 31.01.2013 / štvrtok / na 4. vyučovacej hodine. Vyučovanie v tento deň končí o 11:25 h.

              Polročné prázdniny : 01. februára 2013 /piatok/

              Vyučovanie pokračuje 04. februára 2013 /pondelok/.

            • Sedemnástka opäť hostila partnerov z Comenia

            • V čase od 14.1. do 17.1.2013 sa ZŠ Ul. 17. novembra opäť stala hostiteľským miestom pre  našich  zahraničných  priateľov (Nemcov, Talianov a Angličanov) participujúcich v medzinárodnom projekte Comenius. Prežili sme nádherné štyri dni naplnené rôznymi zážitkami. Pre žiakov boli pripravené tvorivé dielne, kde si mohli vyskúšať svoje zručnosti pri maľovaní tričiek, pečení a zdobení perníkov, výrobe prútených zvončekov a náramkov priateľstva. Zaujala ich aj prírodopisná prezentácia o najpopulárnejších národných parkoch v našom okolí. Po historickej prehliadke mesta Sabinov sme prvú cestu ukončili návštevou lyžiarskeho strediska v Drienici, kde si deti užívali sneh a sánkovanie. S veľkým nadšením naši projektoví priatelia uvítali exkurziu do Vysokých Tatier. Aj keď počasie v Sabinove bolo upršané, na Štrbskom plese nás čakala nádherne zasnežená príroda, ktorej scenériu si všetci vychutnávali. Pocit skutočnej prírody vykúzlila aj expozícia Múzea TANAP-u v Tatranskej Lomnici. Vypreparované zvieratá, začiatky činnosti záchranárov Horskej služby v Tatrách, či ukážky tradičného odevu zaujali nejedného z nás. Spoločne sme sa stretávali aj mimo oficiálneho programu a vymieňali si projektové skúsenosti. Tento projekt je veľkým prínosom netradičných foriem vyučovania, zdrojom nových skúseností a znalostí pre našich žiakov. Na základe spätnej väzby priateľov z partnerských krajín môžeme len skonštatovať, že sa u nás výborne cítili a naši ľudia a Slovensko v nich zanechali len tie najlepšie dojmy.

              Mgr. Adriana Trojanovičová

            • Rodičovské združenie pre deviatakov

            • Riaditeľstvo ZŠ UL. 17. novembra v Sabinove pozýva rodičov a žiakov 8. a  9. ročníka na stretnutie so zástupcami SOŠ a Gymnázií Sabinovského a Prešovského okresu (profesionálna orientácia žiakov) dňa 17. januára 2013 o 15.30 hod. v jedálni ZŠ

            • Zápis do 1. ročníka ZŠ

            • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

              základnej školy

              pre šk. rok 2013/2014

              14. - 15. január 2013 od 13.30 h do 16.30 h
              v priestoroch základnej školy

              Na zápis je potrebné doniesť vlastný občiansky preukaz
              a rodný list dieťaťa.

            • Vianočný vinš

            • Až zaznie čaro prekrásnych Vianoc,
              zabudnite na všetky starosti
              a nech čas vianočný
              stane sa Vám všetkým
              sviatkom pokoja, šťastia a radosti.

              Požehnané vianočné sviatky a úspešný vstup do nového roka

              Vám praje kolektív zamestnancov

              ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove

            • Zahraničná návšteva na "Sedemnástke"

            • Lietadlo sa nachádza vo výške 10 km, riadiaca veža povoľuje jeho pristátie, pomaly klesá k zemi. Dňa 19. 11. 2012 z neho vystúpili v poľskom Krakove naši  zahraniční hostia.

              Ich cieľom bola krajina v srdci Európy - Slovensko a mesto Sabinov. Talianski a anglickí partneri z projektu Comenius , ktorý v Základnej škole (ZŠ) na ulici 17. novembra organizujú pani učiteľky Trojanovičová a Koremová , dorazili do nášho mesta. Ako prvé absolvovali samotnú prehliadku Sabinova, kde mali možnosť vidieť centrum mesta aj s parkom, novo- otvorené múzeum v mestskej bašte, výstavu detským prác v Centre Na korze a Kostol Sťatia sv. Jána Krstiteľa, z veže ktorého si vychutnali  panoramatický pohľad na mesto.  Na druhý deň návštevy naši zahraniční partneri videli ako prebieha vyučovanie detí v materskej škole a vyučovanie žiakov v ZŠ 17. novembra. Naše deti ich privítali pesničkou v štyroch jazykoch, ktorú sami zložili. Učitelia z partnerských škôl odučili hodiny, zodpovedali im otázky, následne ich oboznámili s kultúrou, vyučovaním a bežným životom v anglických a talianskych školách. Vďaka tejto netradičnej forme výučby mali žiaci ideálnu príležitosť komunikovať s rodenými Angličanmi a otestovať si svoje vedomosti a znalosti z anglického jazyka. Posledný deň pobytu strávili hostia prehliadkou hradu a skanzenu v Starej Ľubovni. Taktiež ich zaujalo centrum Bardejova, ktoré je zapísané v Zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Z celého programu, ktorý sme im pripravili, boli nadšení a už teraz sa tešia na ďalšiu návštevu v januári, kedy pricestujú aj so svojimi žiakmi. Pred nami je tak ďalšia výzva, aby sme im pripravili nové zaujímavé aktivity a workshopy v rámci projektu.

              Mgr. Adriana Trojanovičová

            • Vianočný bazár

            • Žiaci Základnej školy na  Ul.17. novembra 31 v Sabinove Vás srdečne pozývajú na VIANOČNÝ  BAZÁR  dňa 13. decembra 2012 od 9.00 – 11.00 h. vo veľkej telocvični školy.

              Súčasťou  vianočného bazáru bude :

              • Predajná výstava kníh, hračiek, suvenírov.
              • Predajná výstava výrobkov žiakov našej školy.
              • Predaj pohľadníc UNICEF.

              Výťažok z predaja použijeme na financovanie projektov a nákup učebných a športových  pomôcok prostredníctvom Občianskeho združenia pri základnej škole. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

            • Štrajk zamestnancov školy

            • Na základe Oznámenia o vyhlásení celozväzového štrajku a jeho začatí ZO OZ PŠaV pri ZŠ Ulica 17. novembra v Sabinove riaditeľka školy oznamuje, že zamestnanci školy i naďalej zotrvávajú v štrajku, ktorý začal 26. novembra 2012 a bude trvať až do odvolania.

              Štrajku sa zúčastňujú všetci zamestnanci školy. Škola ako celok, vo všetkých jej organizačných zložkách: základná škola (1. a 2. stupeň), školský klub detí a školská jedáleň (stravníci sú automaticky odhlásení  z obeda) nebude v čase štrajku v prevádzke.

              Škola bude zatvorená!

              Informácia o ukončení  štrajku  bude zverejnená na webovej stránke školy a vchodových dverách Základnej školy Ulica 17. novembra Sabinov.

              Za pochopenie a pochopenie vopred ďakujeme.

              Kolektív ZŠ Ulica 17. novembra Sabinov

            • Imatrikulácia prvákov

            • Abraka dabra simsala bim 23.11.2012  Vaše deti o 9.30 hod na prvákov premením. Pozvaní ste všetci, zďaleka i zblízka, slávnostná udalosť sa už v školskej telocvični chystá.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie