• Novinky

            • Karneval

            • Karneval patrí v našej škole medzi najobľúbenejšie školské podujatia. Preto niet divu, že sa naň pripravujú všetci žiaci – od prváčikov až po deviatakov. Ťažko povedať, čo je na karnevale najlepšie či najkrajšie. Každý ho vníma svojím spôsobom, ale určite sa všetci zhodneme na tom, že jeho hlavným znakom je kreativita a neopakovateľnosť v stvárnení masiek. O hudbu a zábavu sa postaral DJ Zimovčák a žiaci sa potešili aj výhram v tombole.

            • Polepetko

            • Vtipná činoherná rozprávka pre deti rozpráva historku o Polepetkovi, ktorého otec pošle do sveta s nádejou, že sa prispôsobí ostatným. To sa síce nestane, ale Polepetko si získa kráľa zadovážením stratenej kráľovskej koruny a ožení sa s jeho dcérou Pletanou.Inscenácii, ktorú si pre našich žiakov 1. a 2. ročníka pripravilo Divadlo Etudy, nechýbala herecká a komická vycibrenosť. Oživením predstavenia s pozitívnym posolstvom boli pesničky a interakcia s publikom. Divadlu Etudy dakujeme za výnimočný kultúrny zážitok

            • Okresné kolo Matematickej olympiády Z5 a Z9

            • Dňa 25. januára 2023 sa uskutočnilo OK MO v kategórii Z5 a Z9. Do súťaže sa zapojilo 10 škôl nášho okresu.

              Aj naša škola mala svojich zástupcov v obidvoch kategóriách.

              V kategórii Z5 získala Katarína Eliášová 1. miesto - 5.A, Matej Gardoš  3. miesto – 5.B a Sofia Radvanská z 5.C obsadila 5. miesto.

              Víťazom blahoželáme a prajeme veľa elánu pri riešení ďalších matematických úloh.

            • Organizácia vyučovania dňa 31.01.2023

            • I. stupeň:

              • 1. hodina - Triednicka hodina - Hodnotenie prospechu, dochádzky a správania za I. polrok 2022/2023
              • 2. - 4. hodina: Karneval v telocvični školy

              II. stupeň:

              • 1. hodina - Triednicka hodina - Hodnotenie prospechu, dochádzky a správania za I. polrok 2022/2023
              • 2. - 5. hodina: Karneval v telocvični školy
            • Oznam vedenia školy

            • Oznamujeme rodičom a žiakom, že dňa 25.01.2023 (streda) bude vyučovanie z organizačných dôvodov ukončené šiestou vyučovacou hodinou.

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Dňa 19. 1. 2023  sa v priestoroch ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove  uskutočnil 33. ročník okresného kola Olympiády v anglickom  jazyku. Zástupcovia dvanástich škôl sabinovského okresu  bojovali o umiestnenia v dvoch súťažných kategóriách:  1A – žiaci 5., 6. a 7. ročníka a 1B – žiaci 8. a 9. ročníka. Úlohy v písomnej časti boli pomerne náročné, ale všetci účastníci sa s nimi statočne popasovali. Svoje komunikačné schopnosti nám predviedli v druhej ústnej časti, ktorá bola zameraná na dialóg a rozprávanie príbehu podľa obrázku. V silnej konkurencii preukázali najlepšie jazykové zručnosti títo žiaci:  

              Kategória 1A (5. - 7. ročník):

              1. Dávid Galajda – SZŠ s MŠ, Sabinov

              2. Tomáš Pustay – ZŠ s MŠ, Pečovská Nová Ves

              3. Nela Kapitančíková – ZŠ Ul. 17. novembra 31, Sabinov

              Kategória 1B (8. - 9. ročník):

              1. Ema Osifová – Gymnázium , Lipany

              2. Bibiana Janičová – ZŠ s MŠ, Šarišské Dravce

              3. Tereza Tóthová – ZŠ Komenského 13, Sabinov

              Víťazi okresného kola budú náš okres reprezentovať v krajskom kole. Všetkým účastníkom ďakujeme a víťazom blahoželáme.

            • Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou

            • Literárny svet obľúbenej autorky Gabriely Futovej charakterizuje hravosť, humor, schopnosť porozumieť detskému videniu. Jej knihy sú inšpirované skutočnými deťmi a na pozadí ich zdanlivo nevinných príbehov spisovateľka pootvára komnatu detskej psychiky. Pútavé príbehy píše s láskou nielen o deťoch, ale aj o zvieratkách.

              Besedy so spisovateľkou pre deti Gabrielou Futovou pod názvom Očko Špehúň a iní hrdinovia  sa zúčastnili aj žiaci 4.B, 4.C, 3.A triedy v priestoroch Mestskej knižnice v Sabinove. Žiaci sa pred besedou na hodinách čítania oboznámili s krátkym životopisom, tvorbou spisovateľky a postupne si   prečítali, niektoré jej vybrané tituly.

              Beseda prebiehala v príjemnej atmosfére, kde pani spisovateľka žiakom spontánne odpovedala na zvedavé žiacke  otázky. Na besede sa žiaci dozvedeli o terajšom živote spisovateľky na voľnej nohe, o ďalšej najnovšej tvorbe pre deti  a  o námetoch, ktoré nachádza vo svojom detstve, reálnom živote detí a živote zvieracích miláčikov. Jej rozprávanie bolo popretkávané aj rôznymi vtipnými príhodami a udalosťami s jej vlastnými deťmi alebo jej domácimi zvieracími miláčikmi, ktorých má doma neúrekom. Prekvapením na záver besedy bolo, že žiaci 4.B triedy pani spisovateľke a ostatným prítomným zahrali divadlo z vybratej časti príbehov z knihy Hľadám lepšiu mamu. Po besede nasledovalo spoločné fotenie, zakúpenie ponúkaných kníh a nakoniec nechýbala aj autogramiáda.

              Táto beseda  bola pre žiakov príjemným stretnutím so spisovateľkou Gabrielou Futovou a zároveň aj motiváciou k čítaniu. Žiakom sa páčili knihy ako - Očko špehúň, Psia škola kocúra Červenochvosta alebo Chlapec, ktorý rozumel psom.

            • Triedne aktívy RZ

            • Vážení rodičia, srdečne Vás pozývame na triedne aktívy RZ, ktoré sa uskutočnia dňa 19. januára 2023 (štvrtok) formou konzultačných hodín v čase od 15.00 hod. do 17.00 hod.

            • Meranie znečistenia ovzdušia z dopravy

            • Naša škola je jednou zo 42 škôl na Slovensku, ktoré sa zapojili do zaujímavého projektu LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia („Populair“). Odborná porota vyhlasovateľa súťaže vybrala 6 škôl spomedzi všetkých zaregistrovaných škôl z každého kraja. Veľmi nám záleží na kvalite nášho ovzdušia, pretože práve deti sú najviac ohrozenou skupinou. Meranie koncentrácií oxidu dusičitého NO2, ktorý pochádza primárne z dopravy, bude prebiehať na dvoch miestach pri škole počas 4 týždňov prostredníctvom pasívnych vzorkovačov. Týmto projektom pomáhame zlepšiť tímovú prácu v kolektíve žiakov, osvojíme si nové poznatky o životnom prostredí prostredníctvom praktického merania a zlepšíme informovanosť o znečistení ovzdušia v okolí našej školy.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že do jednorazových potravinových nádob dostanú obed iba tí, čo zo zdravotných dôvodov budú odchádzať z vyučovania skôr. Inak si po neodhlásený obed v prvý deň choroby treba prísť s obedárom v čase od 11:00 do 11:30 hod. Školská jedáleň nezodpovedá za zdravotnú bezpečnosť stravy konzumovanej mimo stravovacích priestorov školskej jedálne.

            • Oznam o zmene poplatkov

            • Oznamujeme rodičom, že v súlade so VZN mesta Sabinov č. 11/2022 o určení výšky mesačného príspevku v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Sabinov (schválenom Mestským zastupiteľstvom dňa 15.12.2022) sa s účinnosťou od 1.1.2023 mení výška nasledujúcich poplatkov:

              1) Školský klub detí - na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí prispieva zákonný zástupca žiaka mesačne sumou 14 €.

              2) Školská jedáleň - zákonný zástupca žiaka v základnej škole do 15 rokov uhrádza príspevok vo výške nákladov na nákup potravín takto:

              a) za žiaka v základnej škole I. stupeň za riadne stravovanie sumou 1,30 € za jeden obed,

              b) za žiaka v základnej škole II. stupeň za riadne stravovanie sumou 1,50 € za jeden obed,

              c) za žiaka v základnej škole I. stupeň za diétne stravovanie sumou 1,60 € za jeden obed,

              d) za žiaka v základnej škole II. stupeň za diétne stravovanie sumou 1,80 € za jeden obed.

              Mesačný poplatok na čiastočnú úhradu režijných nákladov ostáva paušálne 3 €/mesiac.

              Odporúčame zákonným zástupcom žiakov upraviť trvalé príkazy úhrady za stravovanie nasledovne:

              I. stupeň - 28 € (riadne stravovanie), 34 € (diétne stravovanie)
              II. stupeň - 32 € (riadne stravovanie), 37 € (diétne stravovanie)

              Príloha: VZN_c_11_2022_mesta_Sabinov