• Novinky

            • Záver školského roka v znamení vysvedčenia

            • Posledný júnový piatok mnohé deti dlho očakávali. Niesol sa v znamení vysvedčenia... Najmä pre našich prváčikov to bol veľký deň, veď výsledok svojej celoročnej práce spísaný na bielom dokumente držali vo svojich rukách po prvýkrát!

              Všetci žiaci sa po prevzatí svojich vysvedčení od triednych učiteľov a poďakovaní sa pedagógom stretli na školskom ihrisku, kde boli riaditeľom školy Ing. Slavomírom Kožárom, MBA a primátorom Sabinova Ing. Michalom Repaským ocenení tí najlepší žiaci z 1. aj 2. stupňa. Na záver p. riaditeľ odovzdal p. primátorovi obraz našej žiačky Sáry Borsukovej z 8. B, ktorý symbolicky znázorňuje naše krásne mesto.

              A teraz už hurá na prázdniny!

            • Rozlúčka s deviatakmi

            • 27. júna 2024 sme sa v telocvični našej školy rozlúčili s našimi deviatakmi. Deväť rokov ubehlo prirýchlo... Pre svojich učiteľov i rodičov si žiaci 9. A, 9. B a 9. D pripravili pestrý program. Slová vďaky striedali úsmevy, nechýbali však ani slzy dojatia. Na ich ďalšej ceste životom im prajeme veľa úspechov a veríme, že nikdy nezabudnú na svoju základnú školu.

            • Šiestaci v Liptovskom Mikuláši

            • Celý rok sa učili, nastal čas na odmenu! Vo štvrtok 20. júna kroky žiakov 6. C smerovali na železničnú stanicu, odkiaľ sa vybrali na výlet do Liptovského Mikuláša. Cestou s obavami sledovali počasie, ktoré sa pod Tatrami nejavilo práve najkrajšie, v cieli ich ale vítalo slniečko a priestranné izby penziónu v časti Liptovská Ondrášová. Namiesto turistiky v lese sa presúvali pešo, predsa len je v meste menšia šanca stretnúť medveďa. Výnimkou boli Yogi a Bubu v kontaktnej ZOO, ktorí sa lenivo rozvaľovali na kameňoch a ktorým niekoľkí cestovaním a slnkom unavení žiaci možno aj trochu závideli popoludňajšiu siestu. Okrem nich si mali možnosť poprezerať tigre či levy, a dokonca v sprievode ošetrovateľov vojsť priamo k zajacom, morčatám, kengurám, pohladkať agamy aj vzácne bengálske mačky. Zážitkom bolo aj vystúpenie sokoliarov s preletmi dravcov tesne nad ich hlavami. Večer sa posilnili na grilovačke, podebatovali pri ohni, zahrali sa na ihrisku, namiesto ovečiek spočítali štípance od komárov a uložili sa na spánok. Ráno sa vstávalo ťažko, o deviatej však už boli naraňajkovaní a vychystaní na cestu do centra, kde ich čakala prehliadka Múzea Janka Kráľa s Jánošíkovou mučiarňou a súdnou sieňou. Trochu váhavo si vyskúšali dereš aj katovu kuklu a z múzea sa s nadšením vybrali nakupovať suveníry a niečo pod zub. Aj keď si na rýchlik kvôli meškaniu počkali o niečo dlhšie, domov sa vrátili plní zážitkov a nových poznatkov.

            • Hradisko Lipany

            • V piatok 21. júna  sa žiaci 1.A, 1.B, 1.C, 1.D vybrali vlakom na vytúžený školský výlet na Hradisko Lipany. V areáli  Hradiska na nás čakal bohatý program. Najprv sa deti povozili na malom koníkovi, potom si zastrieľali lukom v historickej lukostrelnici. Po zverinci sa okolo nás voľne pohybovali zvieratká, ako malý psík, mačiatko, či kozička a aj veľká srna, ktorá nás trocha vystrašila. Malé mačiatko si deti aj pohladkali. Potom nasledovala hra a zábava na detskom ihrisku. Na záver nášho pobytu nás čakala veľmi pekná prehliadka zverinca, ktorá bola spojená aj so zaujímavým výkladom o každom zvieratku. Čas strávený na Hradisku nám ubehol veľmi rýchlo. Aj keď na vlak sme už išli unavení, boli sme zároveň veselí, šťastní a plní príjemných zážitkov. Na tento výlet určite nezabudneme. 

            • Praktické účelové cvičenie - ochrana života a zdravia

            • Dňa 24.06.2024 sa žiaci II. stupňa 5. - 9. ročníkov zúčastnili praktickej časti účelového cvičenia - ochrana života a zdravia. Každý ročník si v danej lokalite v exteriéri precvičoval teoretické a praktické vedomosti z oblasti dopravnej výchovy,  protipožiarnej ochrany, civilnej ochrany, zásady prvej pomoci  a topografickej prípravy. Praktické cvičenie sa uskutočnilo za slnečného počasia. Všetci triedni učitelia a žiaci boli spokojní z krásneho dňa a rôznych praktických úloh zo zadaných tém. Veríme, že aj na ďalší rok nám takýto krásny deň opäť vyjde a každý bude spokojní.

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024

            • Dňa 28. 06. 2024 sa uskutoční slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024 o 9:00 hod. na školskom ihrisku.

              Organizačné pokyny:

              - príchod žiakov do školy je o 7:50 hod., od 8:00 hod budú mať žiaci hodinu s triednym učiteľom

              - odchod domov od 10:00 hod.

              - obedy sú vydávané v čase od 10:00 - 12:00 hod.

              Činnosť ŠKD je od 10:00 hod. do 15:00 hod.

            • Kreslenie na chodník ŠKD

            • Dňa 25.6.2024 sa okolie školy stalo veľkým maliarskym plátnom, na ktorom si žiaci ŠKD vyskúšali svoju kreativitu postavenú na vlastnom zážitku a skúsenosti technikou kreslenia kriedami na chodník. Stvárnili kamarátov, rodinu a očakávané prázdniny. Pri vlastnom experimentovaní našli radosť z výtvarného prejavu a odmeny.

            • Šanec

            • 21.06.2024 sa 8.B zúčastnila mini výletu v oblasti Šanec. Žiaci si cestu do cieľa spríjemňovali príjemnou hudbou a s chuťou si spievali. Po príchode na Šanec sme sa všetci podujali na založení ohňa a opekali špekáčky, slaninku a iné dobroty. Takmer všetci vyšli na výhľadňu a obdivovali krásu prírody vôkol nás. Neskôr si zahrali volejbal. Každý zúčastnený mal skvelú náladu a spokojní sme sa pomaly pobrali späť do školy.

              Mgr. Michal Ceperko

            • “Olympiáda v anglickom jazyku ” pre žiakov 4. ročníka

            • Dňa 19.06.2024 si 16 odvážnych štvrtákov zmeralo svoje jazykové vedomosti a komunikačné zručnosti v školskej súťaži “Olympiáda v anglickom jazyku”. Všetci súťažiaci prejavili veľkú snahu a šikovnosť. V silnej konkurencii zvíťazili:

               

              1. miesto – Soňa Dvorščáková (4.B)

              2. miesto – Dominik Mochňacký (4.A)

              3. miesto – Alexander Sitko (4.E)

               

              Všetkým zúčastneným patrí vďaka za aktívnu účasť a víťazom srdečne blahoželáme!

            • VÝLET - STEELPARK KOŠICE

            • V piatok 21. júna sa žiaci z 2.A a 2.C vybrali vlakom na dlhoočakávaný výlet. V Košiciach obdivovali historické centrum, Dóm sv. Alžbety i fontánu v mestskom parku. Neskôr sa presunuli do Košického kultúrneho centra, v areáli Kulturparku. Na každom poschodí ich čakala zaujímavá expozícia a možnosť hrať sa s vyše 50 exponátmi z oblasti fyziky, strojárstva, optiky, biometrie, geológie i robotiky.  Zaujalo ich napríklad  MAGNETICKÉ KYVADLO demonštrujúce fungovanie termomagnetického motora, INTERAKTÍVNE PIESKOVISKO, ktorého program zmenil piesok na 3D mapu. Prekvapil ich LEVITRON, ktorý donútil levitovať magnetickú guľôčku. Žiaci sa dozvedeli niečo o ELEKTRINE V NAŠOM MOZGU, zahrali si ROBOTICKÝ FUTBAL, riešili rôzne druhy hlavolamov.

              A to nebolo všetko... Ďalej pracovali v takzvaných LABÁKOCH. V jednom z nich sa vybrali PO STOPÁCH DINOSAUROV, vyskúšali si prácu paleontológov, dozvedeli sa o vykopávkach a reštaurovaní jednotlivých druhov dinosaurov. V ďalšom pozorovali SUPRAVODIVÝ LEVITUJÚCI VLÁČIK, ktorý sa pohyboval po oválnej koľajnicovej dráhe a to bez toho, aby sa jej dotýkal. Čas strávený zábavným program a aktívnym hraním ubehol veľmi rýchlo. Druháci odchádzali domov bohatší o nezabudnuteľné zážitky s prísľubom, že do Steelparku sa určite vrátia.  

               

            • Športovo-pohybové dopoludnie

            • Vo štvrtok 20. júna 2024 sa žiaci 7. A, 7. D a 6. B stretli na futbalovom ihrisku v športovom areáli, kde prežili príjemné športovo-pohybové dopoludnie. Počas rôznych športových disciplín si žiaci preverili svoje športové zdatnosti a taktiež si vyskúšali prácu v tíme. Futbal, volejbal, naháňačky a hlavne veľa smiechu...  Štafetový beh rozpútal súťaživého ducha medzi jednotlivými triedami a všetci mali chuť zvíťaziť. Najviac zábavy a odhodlania žiaci preukázali pri preťahovaní sa lanom. Všetky triedy si navzájom zmerali sily, a žiaci sa doslova naučili, čo znamená „držať za jeden povraz“ - byť jeden tím.

            • Výlet do Starej Ľubovne – hrad, skanzen, labyrint

            • V piatok 21. júna žiaci 7. A, 7. D a 5. C navštívili Ľubovniansky hrad a Viktóriine záhrady – labyrint. Pri prehliadke hradu sa preniesli do histórie, pozreli si jednotlivé komnaty a nádvoria hradu. Zúčastnili sa aj vystúpenia sokoliarov. Nedávnu minulosť a život poddaných v podhradí si pozreli v Skanzene. Potom si žiaci užili veľa zábavy pri tom ako sa stratili v bludisku, cesta do stredu k vyhliadkovej veži a potom von nebola vôbec jednoduchá. No stálo to za to. Cesta domov autobusom bola plná spevu a smiechu. Výlet bol super.

            • Spoznávanie metropoly Maďarska (20. 06. 2024)

            • Posledné školské dni odnepamäti patria nielen finálnemu overovaniu vedomostí žiakov, ale neodmysliteľne aj koncoročným výletom. Naši ôsmaci a deviataci sa vybrali do budapeštianskeho Tropicária a oceanária a strávili čas spoznávaním podmorského sveta a života zvierat v dažďových pralesoch. Na Hradnom vrchu zas mali možnosť vidieť niekoľko monumentálnych pamiatok – Budínsky palác, Národnú galériu, Matiášov kostol, Rybársku baštu, sochu kráľa Štefana I. a mnoho iných romantických zákutí vrátane krásnej panorámy tejto perly na Dunaji.

            • Exkurzia - Solivar v Prešove

            • Dňa 20. júna sa žiaci 3. ročníka zúčastnili vlastivednej exkurzie v Slovenskom technickom múzeu Solivar v Prešove. Počas exkurzie sa deti oboznámili s históriou a technológiou ťažby soli, videli autentické exponáty a dozvedeli sa zaujímavosti o živote baníkov v minulosti. Sprievodca múzea poskytol množstvo zaujímavých informácií a pútavých príbehov, ktoré oživili históriu Solivaru.  Exkurzia do STM múzea Solivar bola výnimočným zážitkom, ktorý obohatil vzdelávací proces a inšpiroval deti k ďalšiemu objavovaniu histórie a techniky.

            • Zber druhotných surovín

            • Zber druhotných surovín 

              V tomto školskom roku prebehol 21. ročník súťaže Recykluj a vyhraj s Milk agrom. Do súťaže sa prihlásilo 46 škôl. Naša škola sa umiestnila na 9. mieste v zbere SABI viečok a na 8. mieste v zbere tetrapakov z mlieka SABI.  

              26 tried nazbieralo spolu 115 859 ks SABI viečok a 3 349 ks tetrapakov. Najusilovnejšou zberačkou v SABI viečkach bola Zoja Filipáková z 2.B triedy, ktorá nazbierala 24 985 ks. 

              V zbere tetrapakov z mlieka SABI bola najusilovnejšou zberačkou Sofia Lazoríková zo 7.C triedy. Nazbierala 1 344 ks.  

              Obidve  získali tablet a ďalšie drobné ceny.  

              Každý „zberač“ bol ocenený drobnými cenami – šiltovka, zaťahovacie vrecká, pero, fixky, farbičky, písacia podložka, sada pravítok, strúhadlá, gumy, peňažné poukážky, pohár, . . .  

              Všetkým srdečne blahoželám a teším sa na ďalšiu spoluprácu v budúcom školskom roku. 

            • Dni mesta Sabinov

            • Jubilejný 50. ročník Sabinovského jarmoku sme aj my spestrili našim vystúpením. Žiaci 4. D triedy vyšli na pódium s úsmevom a zatancovali moderný tanec s použitím bicích paličiek tzv.,,BOOMWHACKERS“.

              Potom už mikrofóny patrili našim spevákom a na záver divákov potešili najmenší tanečníci z 1.C a 2.B triedy folklórnym tancom. Sme hrdí, že na takom významnom podujatí môžeme reprezentovať našu školu. Odmenou pre účinkujúcich bol vďačný potlesk okoloidúcich divákov.

            • Základný plavecký výcvik 2024

            •  V dňoch od 10.6. do 14.6.2024 sa v priestoroch oddychového centra v obci Široké konal Základný plavecký výcvik žiakov 5.A a 5.C triedy. Cieľom bola analýza a rozvoj plaveckej gramotnosti žiakov a nácvik a zdokonaľovanie  techniky dvoch plaveckých spôsobov – kraul a prsia. V príjemnom prostredí sme našli ideálne podmienky na realizáciu našich cieľov. Žiaci boli disciplinovaní, snaživí a ochotní pracovať na svojom progrese. V posledný deň výcviku prebehlo testovanie výkonnosti. Všetci žiaci zabojovali, prekonali sami seba a odmenou im bolo „Mokré vysvedčenie“ a dobrý pocit z dosiahnutých výkonov. Všetci spoločne sme prežili  týždeň plný zábavy a  aktívneho športového oddychu.

              Všetkým zúčastneným ďakujeme.

            • Kde bolo, tam bolo, v Sabinove bolo...

            • Žiaci 1.A, 2.A a 5.D sa zúčastnili už tretieho ročníka divadelného maratónu detských súborov zo sabinovských škôl. Žiaci 2.A nám predstavili modernú rozprávku „Učená princezná“ a žiaci 5.D si vzali pod svoje krídla našich malých prváčikov z 1.A, spoločne spojili sily a nacvičili si tradičnú rozprávku v netradičnom podaní „Vlk, sedem kozliatok a jeden capko“. Veríme, že rodičia pri sledovaní svojich malých hercov s veľkými hereckými výkonmi strávili príjemné sobotné popoludnie.

              Aj takéto aktivity pomáhajú rozvíjať u žiakov schopnosť komunikovať, kooperovať, rozvíjať slovnú zásobu, schopnosť verejne vystupovať a v neposlednom rade získať odvahu presadiť sa a ukázať svoj talent. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

            • SLÁVIK SLOVENSKA

            • Ďakujeme LENKE PALENČÁROVEJ zo 4.B triedy  za veľmi  hodnotnú reprezentáciu našej školy v tejto súťaži.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie