• Novinky

            • Anglická olympiáda (4. ročník)

            • Dňa 27.5.2022 si  vybraní žiaci 4. ročníka našej školy mali možnosť overiť svoje vedomosti a zručnosti z anglického jazyka v nepostupovej súťaži pod názvom Anglická olympiáda. Zmerali si sily nielen vo vedomostnom teste, ale aj v praktických úlohách a konverzácii. Najviac sa darilo Michalovi Jedlákovi zo 4.B triedy, ako druhá skončila Nátália Kekláková zo 4.B a na treťom mieste Filip Kočiš zo 4.A. Srdečne blahoželáme!

            • Matematické súťaže

            • Matematické súťaže v tomto školskom roku finišujú.

              Napriek sťaženej situácií naši žiaci nezanevreli na matematiku a hravo zvládli všetky prekážky, s ktorými sa stretli vo vyšších kolách matematických súťaží. Práve oni sú dôkazom toho, že matematika je všade okolo nás.

              Za reprezentáciu v matematických súťažiach v mesiacoch marec – máj 2022 ďakujeme týmto žiakom a zároveň im prajeme, nech aj naďalej im to tak dobre myslí a počíta.

              Pytagoriáda – okresné kolo – 29.- 30.03.2022

              P5          1. miesto – Marko Kostelník – 5.B

              P6          1. miesto – Marko Kostelník – 5.B

              Matematická olympiáda – okresné kolo – 12.04.2022

              Z6           2.miesto – Oliver Ďurica – 6.C

              Z8           2.miesto Aurel Závada – 8.B

            • Sabinovský autorský a recitátorský máj – SARM

            • Dňa 17. mája 2022 sa v MsKS konal  37. ročník SARM-u. Tento deň sa koná pri príležitosti narodenia sabinovskej spisovateľky Jolany Cirbusovej, ktorá v meste Sabinov pôsobila od roku 1916. Na jej počesť sa stretli nadaní mladí spisovatelia a recitátori poézie a prózy. Tento rok sa tejto literárnej súťaže zúčastnilo 14 škôl z celého okresu mesta Sabinov. Naši žiaci v tvrdej konkurencii obstáli výborne a medzi ostatnými prítomnými obhájili svoje skúsenosti. Ocenení boli títo žiaci: Soňa Dvorščáková a Dorota Poklembová z 2.B (prednes poézie), Ján Jankura z 3.D (prednes prózy), Matias Gajdoš z 3.B (prednes poézie), Nina Ďuďaková z 3.D (vlastná tvorba – próza), Sarah Borsuková zo 6.B (prednes poézie), Ivan HrabčákNatália Novická z 8.A (prednes v próze), Oliver Demko z 9.B (vlastná tvorba - próza).  Laureátkou vo svojej kategórii sa stala Kristína Kyseľová zo 6.A (prednes prózy). Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme!

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľ ZŠ na Ul. 17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov  žiakom 0. až 9. ročníka (s výnimkou žiakov 5. ročníka a žiakov 6. ročníka, ktorí sa zúčastnia plaveckého výcviku)

              dňa 18. mája 2022 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 18. mája 2022 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov  5. ročníka Testovanie 5 2022 (T5 2022)  zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. V uvedený deň budú všetci žiaci okrem žiakov 5. ročníka automaticky vyhlásení zo stravovania v školskej jedálni. Školský klub detí bude v prevádzke podľa záujmu rodičov. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 19. mája 2022 (štvrtok).  

              Viac info o testovaní: https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5

              Mgr. Dušan Cuker - riaditeľ školy

            • Jazykový kvet 2022 – krajské finále

            • Postup Natálie Novickej (8.A) do krajského finále celoštátnej jazykovo-umeleckej súťaže Jazykový kvet bol pre nás veľkým potešením a zároveň výzvou. Tak ako semifinálové kolo, aj krajské finále tejto súťaže prebehlo online formou. Našou úlohou bolo preto natočiť novú videonahrávku Natáliinho prednesu prózy v anglickom jazyku a zapracovať do nej pripomienky poroty. Natália sa zodpovedne a s veľkým odhodlaním pustila opäť do práce, spolu sme rozoberali text, vylepšovali výslovnosť, prízvuk, intonáciu, gestikuláciu aj mimiku tváre. Z viacerých natočených videí sme vybrali to najlepšie, odoslali ho do súťaže a s napätím očakávali vyhodnotenie. Dňa 8.5.2022 boli zverejnené výsledky krajského finále. Natália, so svojím pútavým prednesom ukážky “The owl who was afraid of the dark“, získala krásne 3. miesto. K umiestneniu jej srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            • Okresné kolo súťaže Slávik Slovenska 2022

            • Dňa 10. 5. 2022 sa na ZUŠ v Lipanoch uskutočnilo okresné kolo celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska 2022. V silnej konkurencii sa naši traja reprezentanti umiestnili na popredných priečkach.

              1. MIESTO v 1. kategórii obsadila LENKA PALENČÁROVÁ, 2.B

              3. MIESTO v 2. kategórii obsadil TOMÁŠ KYSEĽA, 4.C

              3. MIESTO v 3. kategórii obsadila ADELA ONDREJOVÁ, 7.A

              Oceneným zo srdca ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a víťazke Lenke Palenčárovej želáme veľa šťastia v krajskom kole.

            • Kolorit slovenského ornamentu

            • V rámci sprievodných podujatí osláv Dní mesta Košíc sa konalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže Kolorit slovenského ornamentu. Slávnostná vernisáž a ocenenie víťazných žiackych prác sa uskutočnilo v Súkromnom etnografickom múzeu HUMNO v Košiciach pod záštitou primátora Košíc.

              Súťaž organizoval Dom Matice slovenskej v Košiciach, Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach a Súkromné etnografické múzeum HUMNO v Košiciach. Z 95 zaslaných prác 2. miesto získala žiačka 8. C triedy, Terézia Kočiščáková. Tá obsadila aj 3. miesto v elektronickom hlasovaní.

              Laura Mikitková zo 6. C triedy získala za svoju výtvarnú prácu Čestné uznanie. Obom oceneným žiačkam srdečne blahoželáme.

            • Oznam pre rodičov novoprijatých žiakov pre šk. rok 2022/2023

            • Vážení rodičia, v tomto týždni Vám bolo doručené oznámenie o prijatí Vášho dieťaťa na základné vzdelávanie v našej škole od 01.09.2022. Zároveň bola realizovaná distribúcia rozhodnutí riaditeľa školy o prijatí do Vašich elektronických schránok (www.slovensko.sk).

              Ak nemáte elektronickú schránku aktivovanú na doručovanie, rozhodnutia si príďte vyzdvihnúť osobne v dňoch 09.05.2022 až 12.05.2022 v čase od 10.30 hod. do 15.30 hod. na vrátnicu základnej školy.

            • Výstavka moderných malieb I. Hrabčáka

            • Na 2. poschodí školy vznikla minigaléria výtvarných prác mladých talentov. Tento mesiac svoju tvorbu a záľubu v abstraktnom umení predstavuje svojimi dielami Ivan Hrabčák, žiak 8. A triedy. Veľa ďalších tvorivých úspechov prajeme.

            • Vesmír očami detí

            • Žiaci 2. stupňa našej školy získali diplom z Hvezdárne a planetária Prešov za prínos do súťaže a vecné ceny v okresnom kole súťaže Vesmír očami detí. Víťazom školského kola bola Chloe Grančaiová z 5. D triedy s prácou Mimozemšťan.

            • Exkurzia do tkáčskej dielne

            • Žiaci 7. B triedy sa ako víťazi projektu MY tkáme zúčastnili exkurzie do tkáčskej dielne Ateliér MY v Prešove. V tvorivej atmosfére teambuildingu si vyskúšali tkanie na tradičných krosnách, uplietli si ručné výrobky - tenerify, namaľovali obrazy na tému Ľan. Dozvedeli sa o tradícii tkania, ale i o modernom pojme fast fashion a konzumnom štýle života. Okrem krásnych zážitkov si z ateliéru odniesli i 3 vlastnoručne utkané koberčeky - tkané s láskou, pretkané tradíciou... Žiaci našej školy tým ukázali, že dokážu tradičnými postupmi a s novými materiálmi vytvoriť výrobky, spájajúce tradíciu s inovatívnosťou.

            • SMARTS

            • Naša škola sa už druhýkrát zapojila do projektu VEGA 1/0254/20 Pedagogickej fakulty, Prešovskej univerzity v Prešove, pod názvom SMARTS - na stimuláciu exekutívnych funkcií a metakognitívnych schopností žiakov. Projekt prebiehal od novembra 2021 do marca 2022 a spolu bolo zapojených až 35 žiakov 3.- 4. ročníka. Zámerom aktivít na rozvoj čitateľskej gramotnosti, bolo prostredníctvom inovatívnych stratégií, naučiť žiakov pracovať s náučným textom.  Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme a veríme, že získané vedomosti naplno využijú vo svojom ďalšom vzdelávaní.

            • Slávik Slovenska 2022

            • Dňa 27.4.2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska 2022.. Zúčastnilo sa 32 žiakov 2. - 8. ročníka, ktorí o postup zabojovali v 3. kategóriách.

              Víťazmi sa stali:

              1. KATEGÓRIA - Lenka Palenčárová, 2.B

              2. KATEGÓRIA -Tomáš Kyseľa, 4.C

              3. KATEGÓRIA - Adela Ondrejová, 7.A

              Výhercom gratulujeme a držíme palce v úspešnej reprezentácii našej školy v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 10.5.2022 v Lipanoch.