• Novinky

            • Oznam pre stravníkov ŠJ

            • Oznamujeme rodičov, že žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni sa z obedov môžu vyhlásiť aj elektronicky cez portál www.eskoly.sk (odkaz nájdete aj na hlavnej stránke školy) po zadaní svojho prihlasovacieho mena a hesla.

              Následne sa im zobrazí aktuálny jedálny lístok, v ktorom je možné odhlásenie z obeda v konkrétne dni (najneskôr do 8.00 hod ráno). Vysvetlivky sú aj pod jedálnym lístkom, kde je zároveň uvedený aj účtovný stav stravníka. Prihlasovacie údaje dostanú žiaci od triednych učiteľov. Vyhlasovanie a prihlasovanie bude naďalej fungovať aj telefonicky na tel. č. 051/4524056 alebo 0911 950 641.

            • Projekt Land art a Procesuálne umenie

            • Žiačky Zuzana Škurlová a Adela Potocká zo 6. D triedy vytvorili z jesenného prírodného materiálu mandalu v tvare srdca vo vestibule školy a žiaci z 5. C a 9. C triedy technikou koláže a asambláže výtvarne dotvorili odpadový materiál - dáždnik. Výtvarné artefakty spracovali v rámci tém Land art /Umenie z prírodnín/ a Procesuálne umenie.

            • Deň stromov

            • Nepreháňame, ak povieme, že bez stromov by sme neprežili. Ľudstvu pomáhajú tak, ako žiadna iná rastlina. Pri príležitosti Medzinárodného dňa stromov sme sa v treťom októbrovom týždni venovali v škole práve im. Plnili sme rôzne úlohy v rámci environmentálneho programu RECYKLOHRY pod vedením pána učiteľa Baňasa.  Na školskom dvore sme vysadili osem ovocných stromov. Dňa 18. októbra sme zachraňovali stromy tým, že počas celého dňa žiaci nosili papier do zberu. Za každých 5 kg papiera dostali zošit z recyklovaného papiera. Nazbierali sme spolu 723 kg papiera, ktorý poputuje na recykláciu.

            • Oznámenie o poskytnutí voľna

            • Riaditeľka Základnej školy, Ul. 17. novembra 31 v Sabinove, v zmysle § 150 ods. 5 školského zákona a vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách  Vám oznamuje, že poskytuje žiakom školy na deň 7.10.2019 /pondelok/  zo závažných dôvodov riaditeľské voľno vo všetkých jej organizačných zložkách - Základná škola, školský klub detí a školská jedáleň.

              Odôvodnenie:

              Dňa 4.10.2019 bola zo strany Východoslovenských vodárni v Prešove oznámená vedeniu školy informácia, že došlo k rozsiahlému prasknutiu vodovodného potrubia. Keďže ide o havarijný stav, je nutná urgentná oprava, ktorá bude trvať počas víkendu a pondelka 7.10.2019.  

              Po ostránení havárie sa bude v riadnom  vyučovaní pokračovať dňa 8.10.2019 /utorok/.

            • Noc výskumníkov 2019

            • Dňa 27.9.2019 sa žiaci so všeobecným intelektovým nadaním a žiaci 7.A triedy zúčastnili Európskej noci výskumníkov, ktorá sa už pravidelne uskutočňuje v Košiciach. Počas návštevy akcia mali možnosť vidieť ukážky vedeckých pokusov, zaujímavých exponátov a výsledkov vedeckých prác. Za všetky môžeme spomenúť aktvity pod názvom Ovládaj počítačové autíčko silou myšlienky, Tajomný svet neurónov alebo Astro show. Nemenej lákavé a poučné boli aj prednášky realizované odborníkmi a pracovníkmi UPJŠ v Košiciach o možnostiach využitia slepačieho vajca v medicíne, či vplyve čistoty vody na život kreviet. Všetky tieto aktivity a prednášky si žiaci užili, nazbierali nové vedomostí a už teraz sú plní očakávania, čo prinesie nasledujúci ročník tejto akcie.

            • Nezabúdajme...

            • Pod týmto názvom sme 10.10.2019 zorganizovali vzdelávaciu exkurziu pre žiakov 4. ročníka na Dukelské bojisko a pamätníky na Dukle a vo Svidníku. Cieľom tejto exkurzie bolo pripomenutie si 75. výročia vzniku SNP a 74. výročia konca 2. svetovej vojny. Žiaci navštívili Vojenský historický ústav vo Svidníku. Návštevu Vojenského historického ústavu sme ukončili prehliadkou ťažkej bojovej techniky. Neskôr sme sa presunuli do obce Vyšný Komárnik, kde sme navštívili vyhliadkovú vežu, z ktorej mali žiaci možnosť vidieť široký priestor slovenského a poľského územia – dejiska bojov počas Karpatsko-duklianskej operácie. Exkurzia nás obohatila o množstvo nových poznatkov a aj na spiatočnej ceste domov v nás doznievali slová nositeľa Nobelovej ceny za mier Elieho Wiesela: „Zabudnúť, znamená nechať ich znovu zomrieť.“

            • Zmena organizácie vyučovania 3.10.2019

            • Vedenie základnej školy oznamuje rodičom a žiakom, že z dôvodu urgentnej opravy poruchy na vodovodnom potrubí bude dňa 3.10.2019 (štvrtok) od 11.30 hod. zastavená dodávka vody do objektu školy. Poruchu nám nahlásila Východoslovenská vodárenská spoločnosť a.s. dnes v dopoludňajších hodinách.

              Z tohto dôvodu bude vyučovanie v škole ukončené štvrtou vyučovacou hodinou. V prevádzke nebude činnosť ŠKD, ani záujmová činnosť žiakov. Školská jedáleň bude riadne v prevádzke s tým, že žiakom bude vydaný obed do 12.00 hod. Ďakujeme za porozumenie.

            • „Kto by u nás repu ťahal?“

            • Základná organizácia Slovenského zväzu záhradkárov v Drienici oslavovala tohto roku už 55. výročie svojho založenia. Pri príležitosti usporiadania tradičnej výstavy ovocia a zeleniny organizovali výtvarnú súťaž pre deti a žiakov, ktorá bola prepojená s čítaním a rozvojom čitateľskej gramotnosti. Témou tejto súťaže bolo: „Kto by u nás repu ťahal?“ Hlavnú úlohu zohrávala báseň - Malá rozprávka o repe od Františka Hrubína, na motív ktorej mali žiaci nakresliť obrázok, ktorý by odzrkadľoval ich vlastnú rodinu a zvieratká. Aj naši žiaci sa zapojili a boli veľmi úspešní. Výborné 2. mieste získala Viktória Šinaľová z 1.D a na 3. mieste sa umiestnila Diana Nagyová z 1.B triedy. Srdečne blahoželáme.

            • Európsky týždeň športu 2019

            • Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. V tomto roku bežal už jeho 5. ročník. Európsky týždeň športu sa konal v 38 krajinách Európy v dňoch od 23. do 30. septembra. Tieto dni aj na našej škole patrili športu. Každý deň hneď z rána mali žiaci prostredníctvom školského rozhlasu pripravenú krátku rozcvičku. V piatok sa žiaci zúčastnili aktivity, v ktorej mali nájsť skryté písmená a spoločne sme zložili nadpis „Európsky týždeň športu“.

            • Dni finančného spotrebiteľa

            • V dňoch 23. – 24. októbra 2019 sa bude konať podujatie Dni finančného spotrebiteľa organizované Národnou bankou Slovenska. Aj žiaci našej školy sa zapojili do aktivít, ktoré predchádzajú tejto akcii. Súťaž je určená pre triedne kolektívy. Žiaci vytvorili krátky slogan, ktorý mohol byť aj graficky znázornený, na tému: Ako sa má správať zodpovedný (finančný) spotrebiteľ? Štyri vybrané triedy z celej SR pozve NBS do svojho ústredia, kde bude 23.10.2019 v dopoludňajších hodinách pripravený atraktívny program.

            • Trailer filmu Csontváry

            • Dňa 23. 9. 2019 sa konalo v Sabinove natáčanie filmu o tomto významnom svetovom maliarovi. Natáčania filmu sa zúčastnilo i 8 žiakov našej školy.

            • Využitie ornamentov na hodinách výtvarnej výchovy

            • Dňa 19. 9. 2019 uplynulo 70 rokov od smrti Štefana Leonarda Kostelničáka. Tohto významného umelca, zakladateľa slovenského ľudového ornamentu si pripomenuli i žiaci našej školy. Trieda 5. C v rámci Mesiaca finančnej gramotnosti vytvárala na hodine výtvarnej výchovy slogany, ktoré dotvárala klasickými i modernými ornamentmi

          • Krajské kolo v cezpoľnom behu
            • Krajské kolo v cezpoľnom behu

            • V utorok 8.10.2019 sa v prekrásnom prostredí pod Staroľubovianskym hradom konali  preteky o majstra prešovského kraja v cezpoľnom behu žiakov a žiačok ZŠ. Na náročnej a rozbahnenej  trati sa žiačka našej školy, Tamara Radvanská z 8.A  triedy, ako víťazka sabinovského okresu  nestratila a po výbornom  výkone si vybojovala 9. miesto. Toto umiestnenie je veľmi cenné hlavne preto, že súperila so 40 najlepšími bežkyňami kraja.

              Našej žiačke srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a mesta Sabinov.

            • Elektronický dochádzkový systém

            • Vážení rodičia, v súvislosti s novou legislatívou v oblasti bezplatného stravovania (pre ZŠ od septembra 2019) v zmysle  novely zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Vám týmto oznamujeme, že od 12. septembra 2019 je pre všetkých žiakov školy zavedený čipový dochádzkový systém.  Každý žiak školy dostane od svojho triedneho učiteľa vlastný jedinečný čip modrej farby, ktorý pri príchode do školy priloží na čítacie zariadenie v chodbových priestoroch pri vstupe do budovy školy, a rovnako tak pri svojom odchode zo školy.

              Oprávneným záujmom je sledovanie dochádzky žiaka cez čipové zariadenie, aby bolo možné podľa jeho prítomnosti/neprítomnosti pripravovať v školskej jedálni potrebný počet jedál na daný deň. Súčasne si môže rodič kedykoľvek dochádzku svojho dieťaťa odkontrolovať prostredníctvom svojho prihlásenia do webovej stránky školy resp. prostredníctvom aplikácie Edupage.

              Cieľom zavedenia dochádzkového systému žiakov školy je flexibilnejší prehľad o dochádzke žiakov pre účely školskej jedálne v súvislosti s prípravou bezplatného stravovania, zjednodušenie vedenia elektronickej triednej agendy, zvýšenie informovanosti zákonných zástupcov o okamžitom bezpečnom príchode žiaka do školy, ako aj zvýšenie zodpovednosti detí vo vzťahu k dochádzke do školy.

              Poznámka: Modrý čip slúži výhradne na zisťovanie dochádzky žiakov. Nemá nič spoločné so stravovaním. Na stravu majú žiaci zelený resp. oranžový čip, ktorý používajú v školskej jedálni pri okienku. V prípade, že žiaka chcete zo stravy odhlásiť, postupujete rovnako ako doteraz. Odhlásiť žiaka zo stravy môžete osobne alebo telefonicky u pani vedúcej školskej jedálne.

              Ďakujeme za porozumenie.

            • Plenárne a triedne zasadnutia RZ

            • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás srdečne pozvať na plenárne a triedne zasadnutia rodičov, ktoré sa uskutočnia dňa 11.09.2019 /streda/ o 15:30 hod v jednotlivých triedach. Na zasadnutiach dostanete všetky potrebné informácie a organizačné pokyny na školský rok 2019/2020. Vaša účasť je potrebná!

            • Organizácia vyučovania od 3.9. do 6.9.2019

            • 3.9. - 4.9.2019

              Poučenie o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci v škole, poučenie o pravidlách cestnej premávky a bezpečnosti pri dochádzke do školy, oboznámenie žiakov s vnútorným poriadkom školy, rozdávanie učebníc, triednické práce

              0. - 1. ročník: 3 vyučovacie hodiny

              2. - 5. ročník: 4 vyučovacie hodiny

              6. - 9. ročník: 5 vyučovacích hodín

              5.9.2019

              0. - 4. ročník: 4 vyučovacie hodiny - úvodné hodiny k vyučovacím predmetom

              5. - 9. ročník: 5 vyučovacích hodín - teoretická časť účelového cvičenia Ochrana života a zdravia

              6.9.2019

              0. - 4. ročník: 4 vyučovacie hodiny - blokové vyučovanie TSV

              5. - 9. ročník: 5 vyučovacích hodín - praktická časť účelového cvičenia Ochrana života a zdravia

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020

            • Riaditeľka školy oznamuje všetkým žiakom a rodičom, že slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční dňa 02.09.2019 (pondelok) o 9:00 hod na školskom ihrisku. Po slávnostnom otvorení školského roka sa uskutoční v triedach stretnutie žiakov 1. ročníka a ich rodičov, kde dostanú všetky potrebné informácie.


              Školská jedáleň začne s prevádzkou od 03.09.2019 (utorok). Na školské stravovanie sa môžete prihlásiť u vedúcej školskej jedálne od 26.08.2019 (pondelok) do 02.09.2019 (pondelok). Upozorňujeme rodičov, že stravu dostanú od 03.09.2019 len prihlásené deti. To znamená že len tie, ktorých rodičia odovzdajú vedúcej školskej jedálne Zápisný lístok na stravovanie do 2.9.2019 a svojím podpisom vezmú na vedomie  podmienky organizácie režimu stravovania v školskom zariadení a podmienky úhrady nákladov na stravovanie.

              Pokyny k školskému stravovaniu nájdete na stránke zriaďovateľa www.sabinov.sk.

              Tešíme sa na stretnutie s Vami.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

              Na stiahnutie:

            • Organizácia vyučovania v poslednom týždni školského roka

            • Riaditeľka školy oznamuje všetkým rodičom, že v dňoch 24.06.2019 (pondelok) až 27.06.2019 (štvrtok) budú mať všetci žiaci 0. – 9. ročníka 4 vyučovacie hodiny. Vyučovanie bude končiť o 11:25 hod.

              Školský klub detí bude v riadnej prevádzke do 16:30 hod. Školská jedáleň bude vydávať obedy do 13:00 hod.

              Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019 pre žiakov 9. ročníka bude 27.6.2019 o 12:30 hod v KC Na korze.

              Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019 pre žiakov 0. – 8. ročníka bude 28.6.2019 o 9:00 hod  v jednotlivých triedach.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie