• Novinky

            • Matematické sústredenie

            • Máj patrí  už tradične priaznivcom matematiky. Už po piatykrát matematický duch ovládol  na dva dni vybraných 60 žiakov 5. až 8. ročníka, ktorí sa  pohrúžili do rôznych aktivít pod vedením skúsených vedúcich – študentov košických gymnázií. Sústredenie prebiehalo priamo v priestoroch školy.  Naši žiaci skúmali,  objavovali, precvičili si svoju šikovnosť, aj strategické či logické myslenie. A nezabudnime na tímovú spoluprácu, ktorá bola najdôležitejšou počas oboch nezabudnuteľných dní. Znova zvládli Matboj, absolvovali prednášky, cvičenia, samozrejme hrali netradičné športy, popoludnie bolo venované Náboju a hrám.

              Vďaka zaň patrí združeniu STROM v Košiciach, ochotným vedúcim a našim žiakom.

            • Oznam pre rodičov detí zapísaných na základné vzdelávanie

            • V zmysle zákona č. 305/2013 Z.z. o  elektronickej podobe výkonu verejnej moci a  o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) Vám oznamujeme,

              že rozhodnutia o prijatí Vašich detí na základné vzdelávanie vydané riaditeľkou školy, na ktoré sa vzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní v zmysle zákona č. 71/1967 Zb.,

              Vám boli zaslané do elektronickej schránky spôsobom doručenia do vlastných rúk.

              Rozhodnutia obsahujú kvalifikovaný elektronický podpis vytvorený s použitím mandátneho certifikátu a s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou.  

              V prípade, že nemáte aktivovanú elektronickú schránku, rozhodnutia Vám budú odovzdané formou listinného rovnopisu, ktorého súčasťou bude doložka o autorizácii k elektronizácii úradného dokumentu v zmysle Vyhlášky č. 85/2018 Z.z. Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o spôsobe vyhotovenia a náležitostiach listinného rovnopisu elektronického úradného dokumentu. Tieto rozhodnutia si môžete prísť osobne prevziať od 9. mája do 31. mája 2019 u zástupcov riaditeľky školy.

            • Oznam riaditeľky školy

            • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,

              čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

              Kaufland tento rok rozbieha projekt Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

              Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu registráciou pokladničných bločkov z nákupu v Kauflande do 5. júna 2019.

              Každý nákup sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou zo 67 škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2019/2020.

              Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Týždeň modrého gombíka

            • Dňa 17. 5. 2019 sa na našej škole uskutočnila zbierka s názvom „Týždeň modrého gombíka“. Výnos tohtoročnej zbierky bude venovaný deťom na východnej Ukrajine, ktoré už 6. rok žijú vo vojnovom konflikte. Deťom, ktoré museli napriek okolnostiam dospieť skôr, ako mali. Radi by sme im aspoň z časti vrátili kúsok detstva, na ktorý majú právo. Našim dobrovoľníčkam sa podarilo vyzbierať krásnu sumu 138,72 eur, ktorú sme zaslali nadácii UNICEF. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za vaše príspevky.

            • Školské kolo olympiády z anglického jazyka – 4. ročník

            • Dňa 15.5.2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka pre žiakov 4. ročníka.  Zástupcovia z jednotlivých tried sa museli popasovať s teoretickou, ako aj s praktickou časťou. Najlepšie jazykové zručnosti preukázali títo žiaci:

              1. miesto: Silvia Vojčíková 4.C
              2. miesto: Jakub Figura 4.B
              3. miesto: Ľubica Mačišáková 4.A

              Medzi úspešných žiakov sa zaradili aj: Vanesa Bujňáková 4.A, Viktória Rusinková 4.A, Adam Tomčák 4.B a Jakub Oboňa – 4.C. Srdečne blahoželáme.

            • SARM 2019

            • Dňa 15. mája 2019 sa v MsKS konal už 36. ročník SARM-u (sabinovského autorského a recitačného mája). Tento deň bol aj 135. výročím narodenia sabinovskej spisovateľky Jolany Cirbusovej. Na jej počesť sa stretli nadaní mladí spisovatelia a recitátori poézie a prózy. Aj naši žiaci sa zúčastnili daného podujatia, aby si porovnali svoje nadanie a talent, a medzi ostatnými prítomnými obhájili svoje skúsenosti. Ocenení boli títo žiaci: Soňa Hallayová zo 4.C (vlastná tvorba – próza), Dávid Eliáš z 5.A (prednes poézie), Oliver Demko zo 6.B (prednes prózy) a sme hrdí aj na laureátky: Kristína Kyseľová z 3.A (prednes poézie) a Michaela Šoltysová z 3.A (prednes prózy). Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

            • Kolorit slovenského ornamentu 2019

            • Lucia Gurbáľová, námestníčka primátora Košíc, ocenila 2.5.2019 žiačky - Emku Petríkovú zo 4.B  a Ely Rabatinovú z 5.B triedy. V 9. ročníku celoslovenskej výtvarnej súťaže Kolorit slovenského ornamentu získali krásne 2. miesto, každá v svojej kategórii. Súťaže sa zúčastnilo 346 žiakov ZŠ.

              9. ročník tejto súťaže sa konal v nádhernom prostredí košického súkromného etnografického múzea Humno a konal sa pod záštitou primátora Košíc v rámci Dní Košíc. Srdečne blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov.

            • Zaujímavosti zo sveta hmyzu

            • V apríli – mesiaci lesov, sa v školskej knižnici uskutočnila hodina prírodovedy pre žiakov 4. ročníka. Témou tejto hodiny boli zaujímavosti zo sveta hmyzu. Koordinátorky školskej knižnice žiakom prezentovali rôzne zaujímavosti zo života hmyzu, ktoré žiakov veľmi oslovili. Veľmi zaujímavou bola pre nich aj zbierka motýľov, ktorú si mali možnosť v školskej knižnici prezrieť.

              Nakoniec žiaci vyhľadávali rôzne zaujímavosti zo života hmyzu aj v encyklopédiách.

            • Okresné kolo Biologickej olympiády

            • Dňa 25. apríla 2019 sa v priestoroch ZŠ Komenského v Lipanoch konalo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie D, ktorá je určená pre žiakov 6. a 7. ročníka. Súťažiaci mali možnosť overiť si svoje zručnosti a vedomosti v teoreticko-praktickej časti alebo prezentovať svoj poster v projektovej časti. Našu školu v teoreticko-praktickej časti reprezentovali Noel Kapitančík zo 6.A a Tamara Radvanská zo 7.A. Tamare Radvanskej sa podarilo vybojovať 1. miesto a Noel Kapitančík sa stal úspešným riešiteľom. Obom súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu a Tamare srdečne gratulujeme k získanému prvenstvu.

            • Deň Zeme

            • Dňa 25.4.2019  pri príležitosti Dňa Zeme sa na našej škole zachraňovali stromy. Počas celého dňa žiaci nosili papier do zberu. Za každých 5 kg papiera dostali zošit z recyklovaného papiera. Nazbierali sme spolu 1034 kg papiera, ktorý poputuje na recykláciu. Najviac papiera v tento deň priniesla Malvínka Bartková z 2.D triedy a to 210 kg za ktoré bola ocenená.

            • Veľkonočné prázdniny

            • Podľa príslušného ustanovenia vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. veľkonočné prázdniny sa začnú vo štvrtok 18. apríla a skončia v utorok 23. apríla 2019.

              Školské vyučovanie bude pokračovať v stredu 24. apríla 2019.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Beseda s native speakrom

            • Žiaci 2. stupňa našej školy si dňa 11. a 15. apríla spestrili hodiny angličtiny účasťou na besede s mladou študentkou - takmer ich rovesníčkou Dianou. Tá od   od svojich 3 rokov žije a teraz aj študuje v Anglicku v meste v Southampton.   Slovne aj obrazom predstavila svoju školu aj ich školský systém. Žiaci tak mali možnosť dozvedieť sa ako vyzerá napríklad jej trieda či rovnošata, koľko domácich úloh dostáva, ako je motivovaná aj hodnotená za svoju prácu, či ako trávi svoj voľný čas. Beseda sa niesla v príjemnej atmosfére, žiaci s nadšením počúvali jej slová a spontánne sa zapájali . Bola to  pre nich výborná  príležitosť, ako si overiť svoje znalosti z anglického jazyka  priamo s native speakrom. Veríme, že ich to pozitívne  motivovalo k zodpovednejšiemu prístupu k učeniu sa cudzích jazykov a k využitiu týchto vedomostí v ich budúcnosti.

            • Týždeň zdravej výživy

            • Jednou z najdôležitejších vecí pre zdravý život a cestu k dlhovekosti je zdravá výživa. V piatok 12.4.2019 sme si pripomenuli týždeň zdravej výživy celoškolskou súťažou o najkrajšiu a najzdravšiu ovocno-zeleninovú dekoráciu. Žiaci za asistencie triednych učiteľov pripravovali cez prestávku svoje výtvory. Všetky tieto zdravé dekorácie boli vystavené v priestoroch našej školy. A bolo sa na čo pozerať! Každá jedna bola nádherná a vybrať tie najkrajšie stálo žiakov veľa úsilia. Prvé miesto získala trieda 4.C, 2.miesto 6.A trieda a 3. miesto 6.C. Ďakujeme žiakom a triednym učiteľom za spoluprácu pri vydarenej akcii.

            • Obvodové kolo Matematickej olympiády

            • Dňa 9.4.2019 sa na pôde ZŠ Ul. 17. novembra v Sabinove konal ďalší ročník obvodového kola MOZ6, MOZ7, MOZ8 v matematickej olympiáde. Naši žiaci nás svojimi výsledkami potešili.

              Michal Kostelník zo 6.A získal 3. miesto.

              Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili aj Alan Lichvarčík (6.A), Adam Kočiš (6.A), Róbert Mészáros (7.B), Júlia Cenkerová (7.A) a Tamara Radvanská (7.A) .

              Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Jazykový kvet- Krajské finálové kolo

            • Dňa 8.4.2019 sa v priestoroch Centra voľného času ABC v Prešove uskutočnilo krajské finálové kolo súťaže "Jazykový kvet". Je to  jazykovo-umelecká akreditovaná súťaž pre deti a mládež vo veku od 4 do 19 rokov v prednese a dramatizácii v cudzích jazykoch.  Súťaž sa realizuje postupovým systémom od krajských semifinále, pokračuje krajskými finále a vrcholí celoslovenským kolom. Zapojením sa do súťaže žiaci rozvíjajú svoje komunikačné zručnosti v cudzích jazykoch, učia sa vystupovať pred publikom a podporujú ďalšie rozvíjanie svojho jazykového nadania a talentu. V tohtoročnom krajskom finále si vybojovali  žiaci našej školy vynikajúce umiestnenia:

              Sophie Lazorová - 6.A - 2. miesto v kategórii Próza (5. - 9. ročník) - Anglický jazyk

              Ema Tuptová - 8.A - 1. miesto v kategórii Próza (5. - 9. ročník) - Ruský jazyk

              Marko Kostelník - 2.B - 1. miesto v kategórii Próza (1. - 4. ročník) - Nemecký jazyk

              Všetkým trom blahoželáme k úspechu a ďakujeme im za reprezentáciu školy. Eme a Markovi želáme veľa úspechov na celoštátnom kole.

          • Vernisáž Sabinov očami detí
            • Vernisáž Sabinov očami detí

            • Dňa 5.4.2019 sa uskutočnila v KC Na korze v Sabinove vernisáž výstavy detských výtvarných prác "Sabinov očami detí". Je to Memoriál Marty Vranovskej - Malíkovej. Súťaž vyhlásila ZŠ Ul. 17. novembra pri príležitosti jej nedožitých 95. narodenín v októbri minulého roka a symbolicky sa 1. ročník súťažnej prehliadky výtvarných prác žiakov sabinovských škôl koná v roku 100. výročia narodenia slávneho sabinovského rodáka, maliara Teodora Kostku Csontváryho. Cieľom súťaže, ktorá má ašpirácie stať sa okresnou a neskôr celoslovenskou súťažou /"Moje mesto" pre žiakov základných škôl/, je podnietiť lokálpatriotizmus, lásku k mestu i Slovensku, ktoré autorka, obrazová kronikárka Sabinova, tak veľmi milovala. Rozvíjať v žiakoch fantáziu, cit, empatiu, kreativitu, úctu k dejinám, národu. V prúde času posúvať a flexibilne transformovať hodnoty, ktoré nesmú nikdy vyhynúť.

              Témou súťaže bol Sabinov očami detí. Súťaže sa zúčastnilo vyše 150 výtvarných prác žiakov 3 sabinovských škôl -  ZUŠ, ZŠ Komenského a ZŠ Ul. 17. novembra v Sabinove. Súťažné práce hodnotila odborná porota. Predsedom bol sochár a grafik Juraj Andraščík.

              Z priestorových dôvodov na výstave nie sú inštalované všetky doručené výtvarné práce, organizátori si vyhradili právo inštalovať iba najlepšie z nich.

              Ocenení žiaci:

              I. kategória :

              • 1. miesto: Matúš Poklemba (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)
              • 2. miesto: Dominika Kupcová (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)
              • 3. miesto: Izabela Hudečková, Lea Lazorová (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)

              II. kategória:

              • 1. miesto: Ely Rabatinová (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)
              • 2. miesto: Šarlota Judová (ZŠ Komenského Sabinov)
              • 3. miesto: Natália Novická (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)

              Cena Antónie Vojtkovej: ŠKD ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov

              Cena Evy Sipulovej: Stanislava Kočiščáková (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)

              Cena Juraja Andraščíka: Anna Voľanská (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)

              Cena Marty Vranovskej - Malíkovej: Dominik Kijovský (ZUŠ), Denisa Demková (ZUŠ), Róbert Mészároš (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)

              Cena primátora mesta Sabinov : Ema Tuptová (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)

              Ďakujeme vedeniu školy, všetkým zúčastneným školám, žiakom, učiteľom, účinkujúcim v kultúrnom programe, sponzorom i pracovníčkam KC Na korze za úspešný priebeh akcie a oceneným srdečne blahoželáme a prajeme veľa radosti i úspechov z tvorby.

              Za realizačný tím: Mgr. Antónia Iľkivová

            • Základné Ľudské práva a slobody

            •  Dňa 4. apríla sa zástupcovia štvorčlenných skupín žiakov 7. – 9. ročníka zúčastnili 2. ročníka obľúbenej vedomostnej súťaže Základné Ľudské práva a slobody. Jej cieľom bolo podporiť výučbu o Ľudských právach a podnietiť u žiakov záujem, aktivitu a kreatívnosť v spoznávaní svojich práv a povinností.

              Súťaž bolo rozdelená do troch kategórií. Prvá kategória pozostávala z kvízu zameraného na problematiku z oblasti histórie základných ľudských práv a slobôd, generácie ľudských práv, organizácií a dokumentov o ľudských právach a spoznávanie základných ľudských práv prostredníctvom videí. V druhom kole súťaže žiaci riešili test, v ktorom sa zamysleli nad praktickými situáciami, ktoré sa týkali ľudských práv.  V tretej časti súťaže žiaci výtvarne a literárne (formou úvahy a básne) stvárnili tematiku základných ľudských práv a slobôd. Vo svojich úvahách sa žiaci zamysleli nad výrokmi známych autorov:

              „Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať.“

              „Nič tak neodhaľuje charakter ľudí ako to, čomu sa vysmievajú.“

              Aj pri tvorení básní na rôzne témy týkajúce sa ľudských práv, porozumenia a tolerancie prejavili svoju kreativitu a iniciatívu. Tento spoločne zmysluplne strávený deň nás uistil v tom, že je dôležité v spoločnosti vytvárať prostredie na dodržiavanie ľudských práv, vychovávať detí v láske a vštepovať im toleranciu ako súčasť každodennej reality.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods.5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov  všetkým žiakom 0. – 8. ročníka

              dňa 03. apríla  2019 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 03. apríla 2019 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov  9. ročníka Testovanie 9-2019 (T9-2019)  zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí budú v prevádzke podľa záujmu rodičov. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 04. apríla 2019 (štvrtok).  

            • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl

            • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl (Testovanie 9-2019, T9-2019) sa v školskom roku 2018/2019 uskutoční 3. apríla 2019 (streda) z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra.

              Na testovaní sa zúčastnia žiaci 9. ročníka základných škôl, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

              Náhradný termín Testovania 9-2019 sa uskutoční 16. apríla 2019 (utorok).

              Viac informácií o testovaní nájdete na:

              https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 

            • Jazykový kvet - Postupové kolo - Movie Forma

            • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do jazykovo-umeleckej súťaže Jazykový kvet, v ktorej jazykovo zdatní žiaci súťažia v prednese v cudzích jazykoch. Keďže postupové kolo prebiehalo tentokrát video formou, koncom februára sme zaslali nahrávky šiestich súťažných príspevkov, ktoré porota počas marca vyhodnotila. Za našu školu súťažili v anglickom jazyku Silvia Vojčíková, Alan Lichvarčík, Sophie Lazorová a Jana Ceheľská, v nemeckom jazyku Marko Kostelník a v ruskom jazyku Ema Tuptová. Všetci súťažiaci sa predstavili prednesom prózy. Spomedzi účastníkov z celého Prešovského kraja sa so svojimi súťažnými príspevkami do  finálového kola prebojovali:

              Sophie Lazorová – Amaizing Grace  (Úžasná Grace)

              Marko Kostelník - Der Hase (Zajac)

              Ema Tuptová  - Volšebnaja Vodica (Zázračná voda)

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich úsilie a postupujúcim želáme veľa šťastia v krajskom finále.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie