• Novinky

            • Oznam pre rodičov žiakov 6. ročníka v školskom roku 2019/2020

            • Vážení rodičia, v školskom roku 2020/2021 Vaše deti začnú s výučbou druhého cudzieho jazyka.

              Naša škola ponúka ako druhý cudzí jazyk nemecký jazyk, ruský jazyk a konverzáciu v anglickom jazyku v rozsahu 2 hodiny týždenne.

              Preto Vás žiadame, pokiaľ ste to už neurobili, aby ste v termíne do 12.05.2020 oznámili triednemu učiteľovi (prostredníctvom edupage správy, emailom, písomne), na ktorý cudzí jazyk záväzne prihlasujete svoje dieťa.

              Zvolený cudzí jazyk bude povinný pre žiaka bez možnosti zmeny do ukončenia deviateho ročníka.

              V prípade, že požadovanú informáciu od Vás nedostaneme,  vyhradzujeme si právo zaradiť žiaka na cudzí  jazyk podľa organizačných potrieb školy.

            • Poďakovanie

            • Vážení rodičia,

              dovoľte mi , aby som Vám úprimne poďakovala za Vašu doterajšiu obetavú pomoc pri vzdelávaní Vašich detí a našich žiakov počas tohto mimoriadneho obdobia. Učíme spôsobom, ktorý sme tu nikdy nemali a i my sami sa s tým každý deň pasujeme. Situácia ukazuje, že takto sa budeme vzdelávať aj naďalej, preto Vás chcem poprosiť o veľkú trpezlivosť, o systematickú pomoc pri učení sa Vašich detí, o spoluprácu s triednymi učiteľmi, s ktorými by ste mali byť v stálom kontakte. Prípadne problémy ohľadne učiva riešte v spolupráci s triednymi učiteľmi alebo učiteľmi jednotlivých predmetov. Tiež Vás chcem informovať, že MŠVVaŠ SR neustále aktualizuje nový web: www.ucimenadialku.sk, kde sa postupne pridávajú všetky nové termíny a informácie týkajúce sa školstva. O termínoch, ktoré sú platné pre základné škôly Vás priebežne informujeme na našom webovom sídle.


              Po vydaní nových usmernení pokračujeme v dištančnom vzdelávaní z domu formou zadávania úloh podľa vytvoreného rozvrhu hodín s určením týždenného rozsahu vyučovania a schválili sme záverečné hodnotenie – neklasifikovanie vybraných predmetov v 2. – 9. ročníku. Ostatné predmety budú klasifikované známkou.


              Ubezpečujeme Vás, vážení rodičia, že k záverečnému hodnoteniu budeme pristupovať pozitívne a objektívne. Zároveň budeme prihliadať predovšetkým na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania v školách. Podkladom budú aj získané známky získané pred prerušením vyučovania a priebežné plnenie požiadaviek dištančného vzdelávania, aktivita žiaka, jeho záujem, snaha zlepšovať sa a sebahodnotenie.


              Vážení rodičia, dovoľte mi poďakovať Vám za Vašu trpezlivosť v predchádzajúcich mesiacoch. Spolu s mojimi kolegami si veľmi ceníme Vaše odhodlanie, skvelú prácu a prístup, ktorý ste venovali svojim deťom.

              S úctou Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

          • Office 365 Education
            • Office 365 Education

            • Vážení rodičia, v prípade, že pri vypracovávaní domácich online úloh vám chýba na správne zobrazenie dokumentu Word, Excel alebo PowerPoint máme pre vás možnosť pracovať s produktom Office 365 Education online, ktorý vieme aktivovať každému žiakovi našej školy žiackou licenciou. Stačí nám poslať email na office365@zsnovsab.sk v ktorom uvediete meno a priezvisko žiaka, triedu a email na rodiča. Následne vám do zadaného emailu prídu prihlasovacie údaje do žiackeho konta Vášho dieťaťa. Viac informácii o produkte môžte nájsť na:

              https://www.youtube.com/watch?v=joMFYfIYQZE&feature=youtu.be

            • Oznam pre stravníkov ŠJ

            • Vedúca školskej jedálne žiada stravníkov,  ktorí majú nastavené trvalé príkazy na úhradu stravy v školskej jedálni, aby ich od 1.5.2020 – 30.8.2020 pozastavili. Kto má nedoplatok na réžii je potrebné ho vyrovnať najneskôr do 30.4.2020. Výška preplatku alebo nedoplatku sa da pozrieť na stránke www.eskoly.sk po zadaní prihlasovacích údajov. Pod jedálnym lístkom je konečný stav zábezpeky a réžie. Informovať sa tiež môžete telefonicky u vedúcej školskej jedálne na tel.č. 051/4524056, príp. 0911950641 v čase od 9.00 hod. do 11.00 hod.

          • Veľkonočné prázdniny
            • Veľkonočné prázdniny

            • Podľa príslušného ustanovenia vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. veľkonočné prázdniny trvajú

              od 9. apríla 2020 /štvrtok/ do 14. apríla 2020 /utorok/.

              V týchto dňoch bude domáce online vzdelávanie žiakov prerušené. Pokračovať vo vzdelávaní budeme od 15. apríla 2020 /streda/. Prajeme Vám všetkým pokojné a v zdraví prežité Veľkonočné sviatky.

              Kolektív zamestnancov základnej školy

            • Pomoc pri vzdelávaní žiakov so ŠVVP

            • Vážení rodičia, vzhľadom na rozhodnutie Úradu verejného zdravotníctva SR o predĺžení prerušenia vyučovania na školách a školských zariadeniach do odvolania, ponúkame Vám možnosť konzultácii aj so školskou špeciálnou pedagogičkou a asistentkami učiteľov pri riešení problémov žiakov so špeciálnymi výchovno– vzdelávacími potrebami počas online vyučovania prostredníctvom Edupage alebo e-mailom.

              Ich kontaktné e-mailové adresy nájdete na web stránke školy v ľavom menu – záložka Učitelia.

              Veríme, že túto mimoriadnu situáciu všetci v rámci možnosti zvládneme.

              Mgr. Alena Mladá, riaditeľka školy

            • Oznámenie pre žiakov 9. ročníka a ich rodičov

            • Prihlášky a prijímacie skúšky na stredné školy na školský rok 2020/2021:

              • Do 15. 5. - podávanie prihlášok na stredné školy riaditeľovi základnej školy (potvrdenie o zdravotnej  spôsobilosti sa nebude vyžadovať)
              • Do 21. 5. - riaditelia základných škôl odošlú prihlášky na príslušné stredné školy
              • Do 28. 4. - riaditelia stredných škôl  zverejnia údaje podľa § 65 školského zákona
              • Najneskôr dva týždne od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania sa  uskutočnia prijímacie skúšky na stredné školy  na školský rok 2020/2021
              • Najskôr 23. 6. a najneskôr do 30. 6. sa uskutočnia prijímacie skúšky na stredné školy na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried 1. ročníka

              Prijímacie skúšky na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania na školský rok 2020/2021:

              Prijímacie skúšky na stredné  školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania na školský rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr jeden týždeň od skončenia mimoriadneho prerušenia vyučovania; konkrétne termíny pre jednotlivé stredné školy určia odbory školstva okresných úradov v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.

              Mgr. Alena Mladá, riaditeľka školy

            • Oznam Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove

            • Riaditeľstvo Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove oznamuje všetkým klientom, že vzhľadom na prijaté opatrenia proti šíreniu koronavírusu ruší všetky dohodnuté psychologické, špeciálno-pedagogické a depistážne vyšetrenia do odvolania. Zároveň sú všetky pracoviská CPPPaP zatvorené do odvolania.

              Aktuálne informácie o odkladoch povinnej školskej dochádzky, asistentoch  učiteľa a ďalšie užitočné rady a odporúčania nájdete v sekcii: Na stiahnutie – Dokumenty – podľa príslušnej kategórie – Pre rodičov, Základné školy.

              https://cpppapsb.sk/dokumenty/

              Náhradné termíny, prípadne nevyhnutné konzultácie poskytujeme rodičom, zákonným zástupcom telefonicky v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00 na služobných tel. číslach zverejnených nižšie alebo na webovom sídle

               www.cpppapsb.sk

              Riaditeľ: Mgr. Ľubica Richmanová Fabišíková   0918 990 566

              Mgr. Slavomíra Demčáková 0918 504 548

              PhDr. Zuzana Kmecová 0918 505 882

              PhDr. Alena Kollárová, PhD.  0907 061 819  

              PhDr. Jana Takáčová 0917 996 120

              Mgr. Marián Terifaj 0918 504 061

                         Mgr. Barbora Molčanová, PaedDr. Lucia Vandžurová 0918 504 307        

              Mgr. Ľubica Richmanová Fabišíková - riaditeľka

          • Vážení rodičia,
            • Vážení rodičia,

            • srdečne Vás pozývame na zápis detí do 1. a 5. ročníka našej školy pre budúci školský rok 2020/2021.

              Zápis sa uskutoční v dňoch 20.04. - 21.04.2020 v čase od 13.30 hod do 16.30 hod v priestoroch školy.

              Na zápis nie je potrebné prísť s dieťaťom!

              Rodičia sú povinní vstupovať do školy s rúškom na tvári!

              Všetky informácie týkajúce sa zápisu do školy nájdete na našej stránke v ľavom menu - záložka Zápis do školy:

              Upozorňujeme rodičov aj na možnosť zapísať dieťa do školy elektronicky:

              Z dôvodu zrušenia Dňa otvorených dverí (pôvodne plánovaného na deň 16.04.2020) Vám touto cestou chceme poskytnúť aspoň základné informácie o výchovno – vzdelávacom procese v našej škole.

              Vzdelávanie – 1. stupeň:

              • hravé čítanie v 1. ročníku pre posilnenie čítania hravou formou,
              • od 1. ročníka cudzí jazyk,
              • čítanie s porozumením v 3., 4. ročníku pre rozvoj čitateľskej gramotnosti,
              • posilnenie časovej dotácie matematiky v 2., 3. ročníku.

              Vzdelávanie – 2. stupeň:

              • čítanie s porozumením v 5., 6. ročníku pre rozvoj čitateľskej gramotnosti,
              • posilnenie časovej dotácie matematiky v 5. až 9. ročníku,
              • posilnenie časovej dotácie anglického jazyka v 5., 6. ročníku,
              • pre prípravu na Testovanie T5 a T9 delená hodina MAT a SJL.

              Vzdelávanie žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami:

              • odborná pomoc školskej špeciálnej pedagogičky a asistentov,
              • bezbariérová úprava interiéru vrátane schodiskovej plošiny,
              • vzdelávanie žiakov so všeobecným intelektovým nadaním,
              • nový predmet obohatenie pre žiakov s všeobecným intelektovým nadaním.

              Benefity:

              • priebežné testovanie žiakov KOMPARO, ktorým zisťujeme kvalitu vzdelávania,
              • vysoká úroveň vybavenia odborných učební, laboratórií a tried učebnými pomôckami,
              • tuzemské a zahraničné exkurzie, aktívna účasť v súťažiach na rôznych úrovniach,
              • škola v prírode, lyžiarsky, plavecký výcvik,
              • 6 oddelení ŠKD a široká ponuka záujmovej činnosti,
              • aktívny žiacky parlament,
              • diétne stravovanie v školskej jedálni.

              Tešíme sa na Vás!

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

          • Vedomostná súťaž NAJ ŠKOLA 2020
            • Vedomostná súťaž NAJ ŠKOLA 2020

            • NAJ ŠKOLA je nová šou RTVS pre všetky základné školy na Slovensku.

              Z každého okresu na Slovensku postúpi do televíznej relácie iba jedna škola. Nie je dôležité sa len prihlásiť, ale je potrebné zabojovať o priazeň rodičov, starých rodičov a celej komunity, ktorá bude hlasovať tak, aby daná škola z okresu získala čo najviac hlasov.

              Hlasovať za našu školu môžete na stránke www.najskola.sk (od 16.3.2020 do 12.4.2020)

              Bude vás to stáť len pár sekúnd času, ale naši žiaci budú mať zážitok na celý život.

            • Oznam pre rodičov a žiakov

            • Dôrazne žiadame všetkých žiakov školy o dodržiavanie opatrení, ktoré boli prijaté v súvislosti  s koronavírusom a rodičov o ich dôslednú kontrolu. Informácie o vyučovaní a zadávaní úloh sledujte denne prostredníctvom aplikácie Edupage a webovej stránky školy.

              Ešte raz zdôrazňujeme, že obdobie od 16.3. do 30.3.2020 nie je obdobím prázdnin! Učitelia budú zadávať žiakom úlohy elektronicky (cez Edupage, Alf testy, FenomenySveta.sk, Digitálna učebnica na portáli Bezkriedy.sk, Kozmix a pod.) Vypracovávanie zadaných úloh, testov či samoštúdium bude bežnou súčasťou karanténnych dní.

            • Prerušenie výchovno - vzdelávacieho procesu na škole v súvislosti so šírením koronavírusu COVID-19

            • Mesto Sabinov ako zriad'ovatel' škôl a školských zariadení po vyhlásení mimoriadnej situácie vládou SR v zmysle Usmernenia Ministerstva školstva v Bratislave zo dňa 11.3.2020 a v súlade s 6 ods. 10 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov v súvislosti so šírením respiračného ochorenia, vyvolaného novým koronavírusom COVID-19

              prerušuje výchovno — vzdelávací proces od 16. marca 2020 — do 30. marca 2020

              vo všetkých školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

              Dodatok vedenia školy:

              Dôrazne žiadame všetkých žiakov školy o dodržiavanie hygienických a karanténnych opatrení a rodičov o ich dôslednú kontrolu. Informácie o vyučovaní a zadávaní úloh sledujte denne prostredníctvom aplikácie Edupage a webovej stránky školy.

            • Rozhodnutie o prerušení vyučovania

            • Mesto Sabinov ako zriaďovateľ Základnej školy, 17. novembra 31  v Sabinove z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov,  v  zmysle  Usmernenia Ministerstva školstva v Bratislave zo dňa 11.3.2020 a v súlade s  § 6 ods. 10  zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej  správe v školstve a  školskej samospráve  v znení neskorších predpisov

              prerušuje vyučovanie

              v Základnej škole, 17. novembra 31 v Sabinove od 12. 3. 2020 – do 13. 3. 2020.

            • Zrušenie záujmovej činnosti žiakov od 11.3.2020

            • Na základe vydaných usmernení týkajúcich sa šírenia koronavírusu a po konzultácii so zriaďovateľom školy - mestom Sabinov, sa od 11.3.2020 až do odvolania (minimálne do 23.03.2020) ruší popoludňajšia záujmová činnosť žiakov (krúžky). Zároveň sa ruší aj prenájom telocvične pre športové kluby a kolektívy.

            • Súťaž Jazykový kvet

            • Dňa 9.3.2020 sa v priestoroch Centra voľného času ABC v Prešove uskutočnilo okresné kolo súťaže "Jazykový kvet". Je to celoštátna postupová jazykovo-umelecká súťaž s medzinárodnou účasťou v dvoch vetvách „Poézia & próza“ a „Dramatizácia“. Zapojením sa do súťaže žiaci môžu tvorivo rozvíjať aktívne jazykové zručnosti v cudzích jazykoch, podporovať ďalšie rozvíjanie jazykového nadania a talentu, prispievať k zmysluplnému využívaniu svojho voľného času a vytvárať si kladný vzťah  k učeniu sa cudzích jazykov.

              Našu školu reprezentovali žiaci: Natália Novická 6.A, Silvia Vojčíková 5.D, Kristína Kyseľová 4.A a Marko Kostelník 3.B.

              Do krajského finále tejto súťaže postúpili a svoje jazykové zručnosti prezentovali títo žiaci: 

              Natália Novická, 6.A – 3. miesto v kategórií Próza (5. – 9. ročník)  –  Anglický jazyk

              Marko Kostelník, 3.B – 1.miesto v kategórií Próza. (1. – 4. ročník) – Nemecký jazyk

              Postupujúcim žiakom prajeme veľa ďalších úspechov.

              J. Koremová

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie