• Novinky

            • Beseda so spisovateľom

            • Sabinovská verejnosť mala 07.04.2016 možnosť oboznámiť sa s osobnosťou a tvorbou populárneho slovenského spisovateľa, režiséra a finalistu prestížnej literárnej ceny ANASOFT LITERA -  Petra Krištúfka. V mestskej knižnici sa tejto pútavej akcii zúčastnili i žiaci 9. A triedy v doprovode Mgr. A. Iľkivovej.

            • OK Matematickej olympiády

            • Dňa 5. 4. 2016 sa na pôde ZŠ Ul. 17. novembra v Sabinove konal ďalší ročník obvodového kola MOZ6, MOZ7, MOZ8 v matematickej olympiáde. Naši žiaci nás svojimi výsledkami potešili:

              • 1. miesto: Alexandra Jakubčová, 8. A
              • 2. miesto: Miloš Kvočák, 8. C
              • 3. miesto: Eva Karnišová, 7. A, Viktória Štofaníková, 6. C, Klára Valéria Hudáková, 6. C.

              Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili aj Alexander Rabinský, 8. C, Lýdia Štofaníková, 8. A, Viktória Sroková, 8. B, Kristína Šimčíková, 7. A, Oliver Cuker, 6. A a Simona Dobrovičová, 6. A.

              Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Oznam o zápise žiakov do 5. ročníka

            • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje zákonným zástupcom, že v termíne od 1. apríla 2016 každý pracovný deň v čase od 7.30 do 13.30 hod (v stredu do 14.30 hod) sa bude realizovať zápis žiakov do 5. ročníka na školský rok 2016/2017. K zápisu je potrebné priniesť doklad totožnosti zákonného zástupcu žiaka (OP resp. pas) a rodný list žiaka.

            • OK Fyzikálnej olympiády

            • Dňa 16.03.2016 sa na ZŠ Komenského v Sabinove uskutočnilo Obvodové kolo Fyzikálnej olympiády. Naši žiači nás v oboch súťažných kategóriách vzorne reprezentovali. Karina Bakoňová z 9.A v kategórii E obsadila 3. miesto a Alexandra Jakubčová z 8.A v kategórii F pekné 2. miesto. Gratulujeme.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Všetci žiaci, ktorým je dňa 6.4.2016 poskytnuté riaditeľské voľno, budú v tento deň zo stravy automaticky vyhlásení. Ak sa chcú prihlásiť v daný deň na obed, môžu tak urobiť u vedúcej ŠJ do 5.4.2016 do 8.00 hod.

            • JA Základy podnikania

            • Vážení rodičia, radi by sme Vás informovali, že pre triedy 6.A a 6.C sme pripravili neformálne a interaktívne vzdelávanie v oblasti podnikania, v spolupráci s organizáciou Junior Achievement Slovensko a s poisťovňou MetLife. 

              Vzdelávací program „JA Základy podnikania“ poskytuje žiakom praktické informácie o fungovaní firmy v systéme slobodného podnikania. Hravou formou v nich rozvíja podnikateľské a ekonomické schopnosti a zlepšuje finančnú gramotnosť. Do programu je v súčasnosti na Slovensku zapojených 95 základných škôl a 2 156 žiakov. Vyučujúcimi sú dobrovoľní konzultanti z podnikateľskej sféry, ktorí prepájajú teóriu s praktickým svetom ekonomiky a obchodu.

              Výučba na našej škole bude prebiehať od 1.4.2016 počas piatich týždňov, a to vždy v piatok počas vyučovacích hodín matematiky, resp. informatiky (podľa rozvrhu každej zo zapojených tried, vždy 2 x 45 minút).

              Viac informácií nájdete aj na internete: http://www.jaslovensko.sk/jazakladypodnikania a http://mladez.sk/2016/02/14/hravo-do-sveta-podnikania/.

            • Matematické sústredenie

            • Cieľom dvoch marcových dní bolo zaujať krásou matematiky čo najviac žiakov. Preto združenie STROM v Košiciach v spolupráci s našou školou zorganizovalo v dňoch 17. - 18. marca 2015 matematické sústredenie pre vybraných 60 žiakov 5. až 8. ročníka. Sústredenie prebiehalo priamo v priestoroch školy počas vyučovania od 8.00 do 15.00 hod. Program zahŕňal rôzne aktivity (Matboj, prednáška, cvičenie, šport, náboj, hry), ktoré boli hravou formou zamerané na matematiku, rozvíjanie logického myslenia a tímovú prácu.

              Matboj: žiaci sa oboznámia s novou logickou hrou, odohrajú niekoľko cvičných zápasov a premyslia si stratégiu. Následne prebehne v tejto hre súťaž jednotlivcov. Matboj je veľmi populárnou aktivitou, pretože účastníkom prináša nový druh zábavy, ktorým si často krátia aj svoj voľný čas.

              Prednáška: Cieľom je ukázať žiakom niečo pekné a zaujímavé v matematike a nechať ich danú problematiku skúmať a objavovať.

              Šport: Aby si žiaci oddýchli od matematiky, zahrajú si netradičné športy, v ktorých je treba využívať okrem fyzickej sily a šikovnosti, aj strategické či logické myslenie.

              Náboj: Náboj je matematická súťaž, v ktorej tímy riešia pripravenú sadu príkladov.Tímový duch a charakteristický zážitkový rozmer tejto osvedčenej hry rok čo rok presviedča deti, že aj riešenie príkladov môže  byť nezvyčajnou zábavou.

            • Finále OK v basketbale žiakov

            • Dňa 17.3.2016 sa na našej škole uskutočnilo Finále obvodového kola v basketbale žiakov ZŠ. Záverečného turnaja sa zúčastnili 4 najlepšie družstva okresu Sabinov: ZŠ - Pečovská Nová Ves, ZŠ - Brezovica, ZŠ - Šarišské Michaľany a ZŠ – Ul. 17. novembra. Všetky zúčastnené družstvá si vybojovali účasť vo finále po úspešnom umiestnení sa v základných skupinách. Žiaci reprezentujúci našu školu po suverénnom víťazstve  vo svojej základnej skupine  mali výhodu žrebu, kde narazili na papierovo slabší tím Pečovskej Novej Vsi. Po víťazstve postúpili do finále, kde narazili na veľmi silný a kompaktný tím zo Šarišských Michalian. Po veľmi tuhom a do posledných sekúnd dramatickom boji naši chlapci po dlhých 10 rokoch vybojovali titul Majstra okresu a zabezpečili si účasť na krajskom kole, kde budú hájiť farby nasej školy ako aj mesta Sabinov.

              O úspech sa pričinili:

              Petruška Tadeáš, Chovan Erik, Mizerák Stanislav – všetci z 9.B, Džačovský Kevin, Dudáš Samuel - obaja z 8.C, Škurla Kamil zo 7.A, Dujava Matej zo 7.D, Hajzuš Štefan z 8.A.

              Vedúci družstva - Mgr. Guzy Slavomír

              Hráčom ďakujeme za vzornú reprezentáciu a držíme palce na krajskom kole.

            • Riaditeľské voľno pre žiakov 1. - 8. ročníka

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov  všetkým žiakom 1. – 8. ročníka dňa 06. apríla  2016 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie:  Dňa 06. apríla 2016 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov  9. ročníka Testovanie 9-2016 (T9-2016)  zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí budú v prevádzke podľa záujmu rodičov.  Vo vyučovaní sa bude pokračovať 07. apríla 2016 (štvrtok).  

              Bližšie informácie o testovaní T9-2016 nájdete na http://www.nucem.sk/sk/testovanie_9

              T9_2016_Informacie_pre_rodicov.pdf

            • Zápis detí do 1. ročníka

            • V súlade s Vyhláškou  MŠ SR č. 320/2008 Zb. o základnej škole a Zákonom č. 245/2008 Zb. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov riaditeľka školy oznamuje rodičom, že zápis detí do 1. ročníka ZŠ na Ul. 17. novembra 31 v Sabinove na školský rok 2016/2017 sa uskutoční v dňoch

              11.4. - 12.4.2016 v čase od 13:30 hod do 16:30 hod v priestoroch školy.

              V prípade potreby, po dohode s vedením školy, je možné zapísať dieťa aj v inom náhradnom termíne.

              Ak dieťa po dovŕšení 6. roku veku /do 30.8.2016/ nie je telesne alebo duševne primerane vyspelé a ak o to písomne požiada zákonný zástupca žiaka, lekár, špeciálny pedagóg alebo psychológ pedagogicko-psychologickej poradne, odloží riaditeľka školy začiatok povinnej školskej dochádzky dieťaťa o jeden školský rok. Do 1. ročníka sa musia prísť zapísať aj tie deti, ktoré mali v minulom školskom roku odklad povinnej školskej dochádzky.

              Do 1. ročníka našej ZŠ je možné zapísať aj dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zdravotne postihnuté dieťa alebo dieťa s intelektovým nadaním. Tieto deti budú vzdelávané v klasickej triede formou individuálnej integrácie. Pre dieťa je možné v rámci školského vzdelávacieho programu zvoliť formu vzdelávania, cudzí jazyk, zapísať ho na záujmovú činnosť, do školskej jedálne a školského klubu detí.

              Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom, priniesť jeho rodný list a občiansky preukaz zákonného zástupcu.  Pri zápise je potrebné uhradiť sumu 6 € na spoločné zakúpenie sady pracovných zošitov.

              Ďakujeme Vám, vážení rodičia, za prejavenú dôveru a tešíme sa na stretnutie a vzájomnú spoluprácu.

              Mgr. Alena Mladá -  riaditeľka školy

            • Prečo je marec mesiac knihy?

            • Marec je mesiac knihy už od roku 1955, kedy ho v bývalom Československu vyhlásili na počesť Mateja Hrebendu, ktorý sa narodil a aj zomrel v mesiaci marec. Paradoxne bol slepý, to mu však nebránilo venovať sa zbieraniu kníh a ich zachraňovaniu. Cieľ bol jednoduchý – podpora trvalého záujmu o knihy.

              Aj naša školská knižnica sa snaží prispieť a podporiť záujem o knihy a čítanie. V našej knižnici máme 4 125 kníh. Odbornú literatúru tvorí 1 377 knižných jednotiek, krásnej literatúry je 2 745 kusov. Čitatelia si môžu vybrať z rôznych žánrov našich aj zahraničních autorov.

              V tomto mesiaci sme vyhlásili novú čitateľskú súťaž – KNIŽNÁ ŠIFRA – pre žiakov prvého aj druhého stupňa. Žiak má uvieť meno autora a názov diela danej ukážky, ktorá je vyvesená na nástenke pri školskej knižnici – pre druhý stupeň a na chodbe na prvom poschodí pre žiakov prvého stupňa. Hlavnou myšlienkou tejto súťaže je podporiť záujem o literatúru. Výsledky budú zverejnené po skončení súťaže.                        

            • Čitateľský maratón

            • V rámci MARCA – MESIACA KNIHY podporujeme čitateľskú gramotnosť aj čitateľskými súťažami. Jednou z nich je „čitateľský maratón“, ktorý sa koná každoročne v našej školskej knižnici. Zúčastňujú sa jej najlepší čitatelia z každej triedy. Hodnotí sa počet správne prečítaných slabík za jednu minútu. Žiaci súťažia za jednotlivé ročníky.

              Najlepšími čitateľmi v tomto školskom roku sú:

               I. stupeň:  2. ročník – Daniel Kravec (2.A), 3. ročník – Denis Havaj (3.A), 4. ročník – Alexia Letkovská (4.A)

              II. stupeň: 5. ročník – Olívia Daňková (5.C), 6. ročník – Simona Dobrovičová (6.A), 7. ročník – Natália Jacková (7.A), 8. ročník – Viktória Sroková (8.B), 9. ročník – Gabriela Dujavová (9.C)

              Všetkým čitateľom ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Koordinátorky školskej knižnice.

            • Deň otvorených dverí v školskej knižnici

            • Dňa 10.3.2016 sa v rámci mesiaca knihy – MAREC, uskutočnil „Deň otvorených dverí“ v školskej knižnici. Zúčastnili sa ho žiaci druhého stupňa ako aj vyučujúce slovenského jazyka. Koordinátorky školskej knižnice p. uč. Miščíková a p. uč. Dziaková – informovali aj o novom knižničnom fonde. Žiaci si poprezerali knihy, zaujímali sa o nové tituly a encyklopédie. Pre prítomným bola táto návšteva školskej knižnice veľmi zaujímavá. Oslovila ich aj čitateľská súťaž, ktorú vyhlásila školská knižnica – KNIŽNÁ ŠIFRA.

              Po tejto návšteve žiaci prisľúbili častejšie návštevy a výpožičky rôznych kníh a encyklopédií potrebných k tvorbe projektov na rôzne predmety. Veríme, že táto akcia bude prínosom pre rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov a zvýši sa záujem o čítanie. Tešíme sa na ďalších čitateľov.

              Mgr. N. Miščíková, Mgr. M. Dziaková

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 1.– 9. ročníka dňa 30. marca 2016 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 30. marca 2016 sa uskutočnia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove celomestské oslavy Dňa učiteľov spojené s oceňovaním pedagogických zamestnancov primátorom Mesta Sabinov. V uvedené dni školská jedáleň a školský klub detí nebudú v prevádzke. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 31. marca 2016 (štvrtok).           

            • Veľkonočné prázdniny

            • Podľa príslušného ustanovenia vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. veľkonočné prázdniny trvajú od 24. marca do 29. marca 2016 vrátane.

            • Výsledky volieb do Rady školy pri Základnej škole Ul. 17. novembra 31 v Sabinove

            • Dňa 14.03.2016 sa uskutočnili voľby členov do rady školy za pedagogických a nepedagogických zamestnacov a rodičov žiakov. 

              Za pedagogických zamestnancov boli zvolení:

              1. Janka Tomková, Mgr.
              2. Erich Šlosár, Mgr.

               

              Za nepedagogických zamestnancov bola zvolená:

              1. Anna Štepánková

               

              Za rodičov žiakov školy boli zvolení:

              1. Tatiana Jadvišová, Mgr.
              2. Dušan Cuker, Mgr.
              3. Alena Nemergutová, Mgr.
              4. Agáta Šašalová, PaedDr.
            • Predškoláci v našej školskej knižnice

            • Dňa 8.3.2016 nás v školskej knižnici navštívili predškoláci z MŠ 17. novembra v Sabinove. Predškoláci sa oboznámili s fungovaním školskej knižnice. Veľmi sa im u nás páčilo a chceli by sa sem ešte určite vrátiť. Ako budúci prváci sa veľmi tešia na našu školu. Aj my sa tešíme na nich.

            • Krajské kolo v bedmintone žiakov

            • Dňa 9.3.2016 sa v Poprade Matejovciach konalo Krajské kolo v bedmintone družstiev žiakov a žiačok. Chlapci v zložení Erik Chovan (9.B) a Samuel Šlosár (4.A) obsadili pekné 5. miesto. Vynikajúci výsledok dosiahli žiačky v zložení Dagmara Mindeková (7.B) a Anna Natalia Jacková (7.A), ktoré v konečnom hodnotení obsadili druhé miesto. Srdečne im gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

               

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie