• Novinky

            • Celoslovenské kolo Logickej olympiády

            • Na akademickej pôde Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity sa 22. apríla 2015 uskutočnil 3. ročník celoslovenského finále Logickej olympiády. Súťaž sa začala školskými kolami vo februári a zapojilo sa do nej viac ako 3 000 žiakov na Slovensku. Víťazi školských kôl sa stretli v celoslovenskom finále. Testovanie prebehlo v dvoch súťažných kategóriách, kategória A - žiaci 1.-4. ročníka ZŠ = 69 žiakov, kategória B - žiaci 5. - 9. ročníka ZŠ = 76 žiakov. Po náročnom dvojkolovom testovaní sme sa domov vracali s víťazkou.

              V kategórii B: 1. miesto – Mária Rohaľová, 5. miesto – Filip Karniš

              Gratulujeme!

            • Slávnostné oceňovanie športovcov za rok 2014

            • Dňa 20. apríla 2014 v KC Na korze v Sabinove sa konalo oceňovanie  športovcov za rok 2014. Cenu NAJ  športový klub  za rok 2014 si odniesli mažoretky Tedasky, ktoré  získali  titul  MAJSTER  SVETA  a I. VICEMAJSTER  SVETA  v mažoretkovom športe.

            • Diétne stravovanie

            • Ľudí odkázaných na diétne stravovanie neustále pribúda a nie je možné predpokladať, že sa ich počet bude znižovať, ba naopak. Pacientom odkázaným na diétu možnosť najesť sa v jedálni počas bežného dňa výrazne zlepšuje kvalitu života. Zvlášť pre deti je po psychickej stránke veľmi dôležité, aby mohli jesť spoločne so svojimi spolužiakmi, necítia sa potom vyčlenené z kolektívu.

              Základná škola, Ul. 17. novembra 31 v Sabinove, začne   realizovať vo svojej školskej jedálni diétne stravovanie - pre žiakov s vrodeným autoimunitným ochorením – celiakiou. Toto ochorenie sa z medicínskeho pohľadu nedá vyliečiť = doživotná choroba, jediným možným spôsobom liečby je bezlepková diéta.

              Uvedený druh stravovania začneme pre žiakov pripravovať od 6. mája 2015.

              Rodičia, ktorí majú záujem o uvedený druh diétneho stravovania pre svoje dieťa, nech sa prihlásia u vedúcej  školskej jedálne J. Molčanovej na tel. čísle 4524056 alebo priamo v školskej jedálni, kde získajú všetky potrebné informácie.   

              K prihláseniu dieťaťa/žiaka na diétne stravovanie budete potrebovať písomné posúdenie lekára a žiadosť o poskytovanie diétneho stravovania, ktoré predložíte riaditeľke školy alebo vedúcej školskej jedálne.

            • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

            • Dňa 30.3.2015 sa na ZŠ Šrobárova v Prešove uskutočnilo krajské kolo Dejepisnej olympiády, na ktorom nás reprezentovali žiaci Klaudia Urvinitková z 8.B triedy, Antónia Gardošová a Filip Karniš. Obaja sú žiaci 9.A triedy. Vynikajúci výsledok sa podarilo dosiahnuť žiačke Antónií Gardošovej, ktorá v konkurencií 24 žiakov z prešovského kraja obsadila skvelé 2. miesto. Za tento úspech jej blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu. 

            • Obvodové kolo Matematickej olympiády Z6, Z7 a Z8

            • Dňa 8. 4. 2015 sa uskutočnilo Okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z6, Z7 a Z8. Spolu súťažilo 53 matematických talentov, medzi ktorými nechýbali ani žiaci našej školy.

              Kategória Z6:  1. miesto: Kristína Šimčíková, 6. C

                                    2. miesto Hugo Štoff, 6. A

              Kategória Z7:   3. miesto: Alexandra Jakubčová, 7. A

              Kategória Z8:   2. miesto: Filip Kovalčík, 8. C

                                    3. miesto: Gabriel Kormoš, 8. A    

              Víťazom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Oznam pre rodičov

            • Oznamujeme rodičom našich žiakov, že dňa 15.4.2015 (streda) sú všetci stravníci odhlásení z obeda, nakoľko v tento deň prebieha na škole testovanie T9-2015 a žiaci 1. až 8. ročníka majú riaditeľské voľno. Školská jedáleň však bude v prevádzke, a preto sa žiaci môžu prihlásiť na obed v daný deň u vedúcej školskej jedálne.

              V činnosti bude aj Školský klub detí (ŠKD), a tak môžu rodičia využiť možnosť prihlásiť na daný deň svoje dieťa do ŠKD u svojho triedneho učiteľa (prostredníctvom žiackej knižky).

            • Obvodné kolo Chemickej olympiády

            • Dňa 26.03.2015 sa v priestoroch ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Lipanoch konalo Obvodné kolo Chemickej olympiády. Naši žiaci nás ani v tejto súťaži nesklamali a úspešne reprezentovali našu skolu. Na 1. mieste sa umiestnila žiačka Adriana Petreková a na 3. mieste žiak Filip Karniš. Obaja žiaci sú z 9.A triedy. Blahoželáme.

            • Volejbalový turnaj

            • Žiačky našej školy sa 24.3.2015 zúčastnili finálového volejbalového turnaja o majstra okresu Sabinov. V konkurencii šiestich družstiev získali pekné tretie miesto, keď v boji o druhé miesto prehrali s dievčatami z Gymnázia Lipany až v rozhodujúcej skrátenej hre. Úspešným dievčatám ďakujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

            • Obvodové kolo Fyzikálnej olympiády

            • Dňa 19.03.2015 sa na ZŠ Komenského v Sabinove uskutočnilo Obvodové kolo 56. ročníka Fyzikálnej olympiády. Našim žiakom sa aj v tejto súťaži darilo. V kategórii F (8. ročník) sa na 1. mieste umiestnila žiačka 8.A triedy Karina Bakoňová a v kategórii E (9. ročník) nás úspešne reprezentoval žiak 9.B triedy Filip Tomáš, ktorý sa umiestnil na 3. mieste. Blahoželáme.

            • Matematický expres

            • Dňa 11.03.2015 sa vybrané tímy žiakov 7. až 9. ročníka zapojili do internetovej matematickej súťaže Matematický expres. V rámci tejto súťaže riešili celkovo 45 úloh, ktoré preverili ich matematické schopnosti a logické uvažovanie. Dosiahnuté výsledky mohli potom porovnať s ostatnými zapojenými tímami. Do súťaže sa celkovo zaregistrovalo 170 tímov z celého Slovenska. Naši žiaci vybojovali:

              Kategória 8. ročník - 3. miesto - tím 8.A triedy (G. Kormoš, S. Polomská, K. Bakoňová, S. Maľcovský)

              Kategória 9. ročník - 4. miesto - tím 9.C triedy (B. Novický, O. Lukáč, P. Čajkovský, D. Mašľár)

              Oficiálne výsledky súťaže nájdete na http://matx.p-mat.sk/results.php 

               

            • Netradičná hodina vlastivedy na Mestskom úrade

            • Dňa 13.3.2015 sa žiaci 2.A triedy zúčastnili, v rámci vyučovacej hodiny vlastivedy, návštevy Mestského úradu, kde nás prijal  primátor mesta Ing. Peter Molčan. Pán primátor bol veľmi  bezprostredný sprievodca, ktorý žiakom ukázal priestory Mestského úradu ako sú Obradná sieň, Zasadacia miestnosť a iné. Deťom sa však  najviac páčila kancelária pána primátora, v ktorej žiakom porozprával o histórii, hospodárstve a vývoji mesta. V závere našej návštevy sa druháci zahrali na malých novinárov, ktorí kládli pánovi primátorovi otázky priamo na telo. Po tejto netradičnej  hodine vlastivedy, sme sa vrátili naspäť do školy plní dojmov a zážitkov.

              PaedDr. Dagmar Radačovská, tr. učiteľka

            • Pytagoriáda

            • V dňoch 16. – 17. 3. 2015 sa v Lipanoch uskutočnil 35. ročník  matematickej súťaže Pytagoriáda. Našim žiakom sa podarilo získať veľmi pekné umiestnenia:

              • 1. miesto: Filip Kovalčík 8. C
              • 3. miesto: Aneta Semančíková 6. A
              • 5. miesto: Kristína Šimčíková 6. C
              • 6. miesto: Jakub Dvorščák 3. B
              • 7. miesto: Ema Pigová 5. B
              • 7. miesto: Klára Valéria Hudáková 5. C

              Za reprezentáciu menovaným žiakom ďakujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Riaditeľské voľno - Deň učiteľov

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods.5 zákona  č.245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 1.– 9. ročníka dňa 27. marca 2015 (piatok) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie:

              Dňa 27. marca 2015 sa uskutočnia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove celomestské oslavy Dňa učiteľov spojené s oceňovaním pedagogických zamestnancov primátorom Mesta Sabinov. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí nebudú v prevádzke. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 30. marca 2015 (pondelok).  

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Riaditeľské voľno - T9-2015

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov  všetkým žiakom 1. – 8. ročníka dňa 15. apríla 2015 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie :

              Dňa 15. apríla 2015 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov  9. ročníka Testovanie 9-2015 (T9-2015)  zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí budú v prevádzke podľa záujmu.

              Vo vyučovaní sa bude pokračovať 16. apríla 2015 (štvrtok).  

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

              Zakladne_informacie_T9-2015.pdf

            • Finále OK v basketbale žiačok

            • Dňa 05.03.2015 sa na našej škole uskutočnilo finále Obvodového kola v basketbale žiačok základných škôl. Naše žiačky obsadili pekné 3. miesto. Blahoželáme.

            • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

            • Dňa 18. 2. 2015 sa konalo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.

              Umiestnenie:

              I. kategória  Poézia

              1. miesto: Soňa Radačovská I.C, 2. miesto: Adela Valkovičová I.B, 3. miesto: Natália Semančíková III.A

              II. kategória  Poézia

              1. miesto: Fatima Mochnáčová VI.D, 2. miesto: Anna Čornáková VI.D, 3. miesto: Viktória Štofaníková V.B

              III. kategória  Poézia

              1. miesto: Ema Radačovská VIII.A, 2.miesto: Sebastián Kvašňák VIII.B, 3. miesto: Alena Škurlová VIII.A

              I. kategória  Próza

              1. miesto: Michal Matisovský III.A, 2. miesto: Michal Kostelník II.B, 3. miesto: Veronika Šoltýsová I.C, Klaudia Petríková III.B

              II. kategória  Próza

              1. miesto: Nataša Gajdošová IV.A, 2. miesto: Imrich Marcin IV.B, Karin Jendrichovská IV.B, 3. miesto: Ema Tuptová IV.B, Matej Dujava VI.D

              III. kategória  Próza

              1. miesto: Filip Pavúk VIII.A, 2.miesto: Alexandra Jakubčová VII.A, 3. miesto: Jesika Oláhová VIII.A

            • Okresné kolo Matematickej olympiády

            • Dňa 21.1.2015 sa konalo okresné kolo matematickej olympiády kategória MOZ 9. Naši deviataci nás veľmi úspešne reprezentovali. Benjamín Novický z 9.C sa umiestnil na 2. mieste a Filip Karniš z 9.A sa umiestnil na 3. mieste.  Obaja chlapci postúpili na krajské kolo. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Záložky

            • ZŠ Ul.17. novembra v Sabinove vytvorila vyše 400 záložiek, 308 z nich bolo vystavených v miestnej knižnici. Informácie o tom si môžete pozrieť na facebooku - Život v Sabinove. Všetky záložky z partnerskej školy ZŠ J.G. Tajovského v Senci tam boli následne vystavené tiež.

              Naši žiaci sa tohto roku orientovali na slovenský ľudový ornament a slovenské ľudové rozprávky. Techniky boli rôznorodé, žánre kníh tiež. Už teraz sa tešíme na nový ročník, sme radi, že máme nových kamarátov a partnerskú školu, s ktorou bola spolupráca na veľmi dobrej úrovni.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie