• Novinky

            • Vianočný program v Aule v Košiciach

            • Členovia tanečno – dramatického krúžku pod vedením Mgr. M. Šoltysovej a Mgr. L. Poníkovej vystúpili 8.12.2016 s vianočným programom v Aule spoločenského centra v Košiciach a predviedli pásmo zvykov a kolied za prítomnosti známej slovenskej etnologičky p. Kataríny  Nádaskej.

            • Vyhodnotenie okresného kola výtvarnej súťaže Ochranárik

            • V 2. ročníku okresného kola  celoslovenskej súťaže sekcie B Ministerstva školstva SR „Ochranárik“ bola znovu úspešná v kategórii 2. stupeň žiačka Simonka Dobrovičová. V silnej konkurencii výtvarných prác získala krásne 3. miesto. Srdečne blahoželáme!

            • Oznam vedúcej školskej jedálne

            • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že v mesiaci december 2016 sa môžu z obedov odhlásiť najneskôr do 19.12.2016. Po tomto termíne sa už odhlasovať nebude. Obed si bude možné vyzdvihnúť do obedára len pri náhlom ochorení dieťaťa.

            • Pytagoriáda - školské kolo

            • Školské kolo Pytagoriády je úspešne za nami. 7. – 8.  decembra  2016 sa žiaci našej školy počnúc tretiakmi a končiac ôsmakmi popasovali z úlohami. Šesťdesiat minút rozmýšľania a víťazi sú na svete. Naši najúspešnejší: Daniel Kravec, Adam Kočiš, Michal Kostelník, Jakub Dvorščák, Marek Bakoň, Dorota Oboňová, Daniel Čorňák, Karin Jendrichovská, Filip Baláž, Sarah Solárová, Barbora Oboňová, Aneta Semančíková, Eva Karnišová.

              Najúspešnejší z nich budú reprezentovať  našu školu na okresnom kole, ktoré sa uskutoční  v marci budúceho roka v Lipanoch. Želáme im veľa úspechov.

            • Školské kolo Olympiády z Anglického jazyka

            • Koncom novembra  sa na našej škole  uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. 26 žiakov šiesteho až deviateho ročníka súťažilo  v troch kategóriách. Všetci súťažiaci preukázali mimoriadnu snahu a úspešne vyriešili zadané úlohy.  Víťazi kategórií  1A a 1B budú našu školu reprezentovať na okresnom kole, ktoré sa uskutoční  dňa  17.1.2017 v priestoroch našej školy. Želáme im veľa úspechov.

              Kategória  1A

              1. miesto: Jana Ceheľská 6.C, 2. miesto: Simona Dobrovičová 7.A, 3. miesto: Patrícia Smetanová 7.A

              Kategória 1B

              1. miesto: Frederika Lukáčová  9.A, 2. miesto: Vladimír Stračiak 9.A, 3. miesto: Monika Markovová 8.D

              Kategória 1C

              1. miesto: Sofia Hubová 9.A

              Všetkým  úspešným riešiteľom blahoželáme.

            • Poďte s nami do rozprávky

            • Akcia, ktorá privítala našich prváčikov v  školskej knižnici. Pre žiakov prvého ročníka bola táto aktivita zaujímavá a veľmi sa tešili, pretože niektorí z nich v nej boli prvýkrát.

              Žiačky 2.A a 2.C si pripravili krásne privítanie, ako aj prezentáciu vybraných rozprávok, ktoré deťom predstavili.  Časť rozprávok /Popoluška, Červená Čiapočka, Šípková Ruženka a Zlatovláska/ druháčky prečítali, časť zdramatizovali a riadeným rozhovorom voviedli žiakov do deja. Prváci boli veľmi aktívni a za svoju usilovnosť a správne odpovede dostali sladkú odmenu.

              Po prezentáciách si žiaci knihy prezerali, a tí ktorí už vedia čítať, si niektoré príbehy aj prečítali.

            • Náboj Junior

            • Náboj Junior je medzinárodná matematicko-fyzikálna súťaž pre štvorčlenné tímy žiakov druhého stupňa základnej školy. Úspech väčšinou nezávisí len na schopnostiach jednotlivých členov, ale aj na efektívnej tímovej spolupráci. V Náboji nejde o bezduchú aplikáciu postupov naučených zo školy, ale naopak, úlohy spravidla vyžadujú istú dávku invencie a dôvtipu. Príklady sú netradičné, pomáhajú rozvíjať predstavivosť, logické myslenie a predovšetkým záujem o matematiku a fyziku.

              V piatok 25. novembra 2016 sa dva naše tímy zúčastnili tejto súťaže. Reprezentovali nás deviataci – Vlado Stračiak, Dominik Ďuďak, Alex Rabinský a Miloš Kvočák, ktorí sa umiestnili na peknom 6. Mieste a ôsmaci Hugo Štoff, Barbora Oboňová, Eva Karnišová a Lukáš Škovran.

              Ďakujeme za reprezentáciu.

            • Šikovná cukrárka

            • Dňa 24.11.2016 sa uskutočnila súťaž „Šikovná cukrárka“. V nej si dievčatá vyskúšali svoje zručnosti v príprave sladkého pohostenia na rodinnú oslavu. Preukázali výborné  schopnosti v kuchárskom umení, veľký záujem o pečenie, výbornú spoluprácu a organizáciu práce. V Ich ďalšom pracovnom a vzdelanostnom rozvoji im prajeme veľa úspechov.

              1. miesto:  Annamária Pekejová 4.D, Martina Dudová 5.B, Tamara Hervertová 4.D

              2. miesto:  Sofia Dudová 4.D, Edita Horváthová 3.B, Olívia Horváthová 3.A

              3. miesto:  Nikola Horváthová 4.D, Džesika Kalejová 4.D, Martina Dudová 4.A

              4. miesto:  Matina Oláhová 6.B, Terézia Kalejová 6.B, Ingrida Dudová 6.A

              Všetkým súťažiacim blahoželáme!

            • “Spelling Competition” - Súťaž v hláskovaní

            • Dňa 25. novembra 2016 si vybraní žiaci piateho a šiesteho ročníka našej školy zmerali sily v súťaži hláskovania anglických slov. Najdôležitejšou úlohou žiakov bolo samozrejme hláskovanie anglických slov. No táto súťaž bola doplnená aj ďalšími zaujímavými a zábavnými aktivitami, akými boli napríklad písanie hláskovaných slov, usporiadanie poprehadzovaných písmen v slovách, vytvorenie slova z daných písmen, dopĺňanie chýbajúcich písmen do slov a výber správne napísaného slova. Aj napriek tréme sa všetkým súťažiacim žiakom veľmi darilo. Víťazom srdečne blahoželáme a všetkých súťažiacich chválime za šikovnosť a snahu.

              Umiestnenie žiakov je nasledové:

              1. miesto: Klára Stračiaková 6.C

              2. miesto: Filip Baláž 6.A

              3. miesto: Júlia Cenkerová 5.A , Aneta Mikitková 5.B

            • Expert geniality show

            • Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do súťaže Expert geniality show. Aj 1. december 2016 sa niesol v znamení tejto súťaže.

              Súťaž EXPERT spočíva vo vypracovaní testu z dvoch súťažných tém, ktoré si každý súťažiaci ľubovoľne zvolí spomedzi týchto ponúknutých tém:

              • Dejiny, udalosti, umenie
              • Svetobežník
              • Mozgolamy
              • Do you speak English?
              • Tajomstvá prírody
            • Projektové vyučovanie ANJ - Thanksgiving Day

            • Žiaci 3. a 4. ročníka našej školy mali možnosť v dňoch 24. 11.2016  a 25. 11.2016 počas hodín anglického jazyka netradičným spôsobom spoznať jeden z najväčších amerických sviatkov THANKSGIVING DAY. Žiaci sa formou prerozprávania príbehu najprv dozvedeli o vzniku tohto sviatku a aj peknej tradícii jeho slávenia , ktorá sa zachovala dodnes. Následne si príbeh pozreli  a vypočuli aj v animovanej podobe v anglickom jazyku  cez program OPTIMAS v našom  jazykovom laboratóriu. Pomocou flashcards sa spoločne  naučili slovnú zásobu týkajúcu sa sviatku, ktorú použili aj k tvorbe  pojmovej mapy a k naučeniu jednoduchej piesne. Pre žiakov bol pripravený aj pracovný list plný zábavných úloh, puzzle a slovné kartičky k danej téme.  

            • Klub Čučoriedky - Strom života

            • Na našej škole pracuje klub Stromu života pod názvom Čučoriedky, ktorého členmi sú žiaci 6.C triedy. Činnosť klubu je zameraná na riešenie problémov environmentálnej výchovy - čistota ovzdušia, kyslé dažde, čierne skládky a pod. V mesiaci október sa aktívne zúčastnili projektu Spoločenstvo stromov 2016. Ich aktivity boli ocenené diplomom.

            • Informatická súťaž iBOBOR

            • Od stredy 12.11.2016 do piatku 14. 11. 2016 sa žiaci našej školy zapojili do informatickej súťaže iBOBOR. Súťaž prebiehala v 3 kategóriách: BOBRÍCI – žiaci 3. a 4. ročníka, BENJAMÍNI – žiaci 5. až 7. ročníka, KADETI – žiaci 8. a 9. ročníka.

              Každý prihlásený žiak samostatne riešil úlohy pri počítači. Súťaž bola časovo obmedzená a úlohy odstupňované podľa náročnosti. Po vyriešení súťažných úloh žiaci sa hneď dozvedeli výsledok.

              Naši najúspešnejší:

              Kategória BOBRÍK:

              3. ročník: Jakub Varholík, Ivan Hrabčák, Daniel Kravec, Adam Dujava

              4. ročník: Michal Kostelník, Noel Kapitančík, Gabriela Viktorová, Sofia Vaľušová

              Kategória BENJAMÍN:

              5. ročník: Jakub Dvorščák, Michal Matisovský, Adrián Tomko

              6. ročník: Ema Tuptová, Dávid Mašľár, Nataša Gajdošová,

              7. ročník: Libuša Rabinská, Dávid Kollár, Marianna Čekanová

              Kategória KADET:

              8. ročník: Radovan Šašala, Olívia Lukáčová, Kristína Šimčíková

              9. ročník: Miloš Kvočák, Imrich Kováč, Vladimír Stračiak, Dominik Ďuďak, Alexander Rabinský

               

            • Imatrikulácia prvákov

            • Dňa 16.11.2016 boli naši malí prváčikovia na slávnostnej Imatrikulácii prijatí medzi žiakov našej školy. Od septembra sa naučili recitovať básničky, spievať rôzne pesničky i tancovať. Mnohé veci z toho nám ukázali aj na svojom pre nich veľkom a dôležitom dni. Ich šikovnosť ocenili prítomní hostia, učitelia i rodičia veľkým potleskom.

              Triedne učiteľky prvého ročníka.

            • Okresné kolo Olympiády zo SJL

            • Dňa 15.11.2016 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v priestoroch našej školy. Naša žiačka Lýdia Štofaníková bola úspešnou riešiteľkou. Srdečne blahoželáme.

            • Intelektovo nadaní žiaci v SteelParku

            • Dňa 8.11.2016 intelektovo nadaní žiaci našej školy návštívili SteelPark v Košiciach. Súčasťou návštevy boli vyučovacie hodiny fyziky v bádateľkých laboratóriach, kde si pre nás inštruktori pripravili aktivity, pri ktorých sme važili vzduch a merali vzdialenosť laserovými diaľkomermi. Po nových skúsenostiach sme napokon zamierili do kreativnej fabriky s možnosťou otestovať si technické zariadenia, ktoré vyrobili študenti vysokých škôl. Tri hodiny fyziky nám ešte asi nikdy nezbehli tak rýchlo ako tu. Bolo super a navyše sme sa dozvedeli množstvo nových informácií. Ukázalo sa, že aj fyzika môže byť sranda.

              Tešíme sa na ďalšiu návštevu v decembri.       

            • Riaditeľské voľno pre žiakov 6. - 9. ročníka

            • Riaditeľka ZŠ Ul.17. novembra 31 v Sabinove, v súlade s § 150 ods.5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom  6. – 9. ročníka dňa 23. novembra  2016 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 23. novembra 2016 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov  5. ročníka Testovanie 5-2016 (T5-2016) zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. Po skončení testovania žiaci 5. ročníka nepokračujú vo vyučovaní. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí budú v prevádzke v riadnom režime. Žiaci 0. – 4. ročníka sa vyučujú podľa platného rozvrhu hodín.

               V riadnom  vyučovaní vo všetkých ročníkoch sa bude pokračovať 24. novembra 2016 (štvrtok).

            • Komparo žiakov 8. a 9. ročníka

            • Dňa 16. novembra 2016 sa uskutoční testovanie Komparo pre žiakov 8. ročníka z matematiky, slovenského jazyka a literatúry, fyziky, dejepisu a všeobecných študijných predpokladov. Testovanie ôsmakov je z hľadiska cieľov  veľmi dôležité, nakoľko vytvára možnosť neskoršieho porovnávania výsledkov žiakov s ich východiskovou pozíciou. Zároveň ide o priebežné testovanie.

              Žiaci 9. ročníka budú testovaní z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Testovanie deviatakov je dôležité hneď z dvoch dôvodov: jednak je výstupným, bilančným testovaním žiakov, ktoré poskytne cenné dáta na meranie "pridanej hodnoty" poskytovanej školou, jednak je pre deviatakov ideálnou prípravou na oficiálne Testovanie 9.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie