• Novinky

            • Informácia o voľných pracovných miestach

            • Na základe § 11 a zákona č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

              Názov zamestnávateľa: Základná škola 

              Sídlo zamestnávateľa: Ul. 17. novembra 31, 083 01 SABINOV

              Kontakty: 051/4521840, 00421918436307, skola@zsnovsab.edu.sk, www.zsnovsab.edu.sk

              Kategória zamestnanca: pedagogický asistent ( 2 pracovné miesta)

              Podkategória zamestnanca: asistent učiteľa pre žiakov so zdravotným  znevýhodnením

              Kvalifikačné predpoklady:

              Podľa Vyhlášky MŠ SR č. 437/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v znení neskorších predpisov.

              Minimálne úplné stredné odborné vzdelanie

              - v odbore vzdelávania zameraného na učiteľstvo a vychovávateľstvo,

              - ÚSO a doplnenie pedagogickej spôsobilosti,

              - ÚSO a špecializačné kvalifikačné štúdium asistentov učiteľa v MPC

              Vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa

              - v študijnom programe v študijnom odbore predškolská a elementárna pedagogika,

              - v študijnom programe v študijnom odbore pedagogika,

              - v študijnom programe špeciálna pedagogika učiteľský, vychovávateľský alebo neučiteľský smer,

              - v študijnom programe zameranom na vychovávateľstvo,

              Iné súvisiace požiadavky: - prax v uvedenej pozícii vítaná,

                                                       - pracovný pomer na dobu určitú do 31. 12. 2014

                                                       - nástup 8.9.2014

              Zoznam požadovaných dokladov:

              - žiadosť o prijatie do pracovného pomeru,   

              - profesijný životopis,

              - doklady o ukončenom vzdelaní,

              - výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace,

              - preukázanie zdravotnej spôsobilosti,

              - súhlas s použitím osobných údajov.

              Žiadosti zasielať poštou do 4. septembra 2014 do 12:00 h. Obálku označte ,,Pracovný pohovor – asistent učiteľa“.   

              Pracovný pohovor sa uskutoční dňa 5. septembra 2014 o 09: 00 h v budove ZŠ.

              Mgr. Alena Mladá (riaditeľka školy)

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2014/2015
            • Slávnostné otvorenie šk. roka 2014/2015

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2014/2015 sa usktoční dňa 2. septembra 2014 (utorok) o 9.00 hod na školskom dvore. Privítanie žiakov 1. ročníka a ich zadelenie do tried bude o 8.30 hod v átriu školy. V prípade nepriaznivého počasia sa program dňa presunie do priestorov školy.

            • Čitateľský trojboj

            • Dňa 17. 6. 2014 prebehlo na našej škole vyhodnotenie súťaže „Čitateľský trojboj.“ Išlo o súťaž v kategórii primár a sekundár. Súťaže sa mohol zúčastniť každý žiak, ktorý v školskom roku 2013/2014 prečítal diela od troch rôznych spisovateľov v oblasti troch rôznych žánrov. Po prečítaní troch kníh žiaci vypracovali výstupy.

              • V kategórii primár – leporelo s postavami z daných kníh.
              • V kategórii sekundár slohovú prácu na tému: „Kam ma knihy viedli“

              Výhercovia:

              • V kategórii primár sa víťazom stala žiačka z 3.A triedy – Klára Miščíková.
              • V kategórii sekundár sa víťazom stala žiačka z 8.C triedy – Karin Chovanová

               

            • Grand Prix U 11 v bedmintone

            • Naši najmladší hráči bedmintonového klubu BK ZŠ Sabinov pri Základnej škole na Ulici 17. novembra v Sabinove sa túto sezónu po prvýkrát predstavili na turnajoch Grand Prix U 11 organizovaných Slovenským zväzom bedmintonu. Po registrácii sme spolu absolvovali 4 súťaže, z ktorých sme si priniesli množstvo skúseností, prvé body do oficiálneho bodovania a pomerne úspešne reprezentovali naše mesto. Podľa najaktuálnejšieho rebríčka sme túto sezónu skončili nasledovne:

              Ondrej Filip - 35. miesto v dvojhre a 35. miesto vo štvorhre,

              Samuel Šlosár - 40. miesto v dvojhre, 35. miesto vo štvorhre, 34. miesto v mixe

              Pavol Petriľák - 47. miesto v dvojhre a 44. miesto vo štvorhre

              Alex Mihok - 48. miesto v dvojhre a 44. miesto vo štvorhre

              Matija Filip - 49. miesto v dvojhre a 34. miesto v mixe

              Za predvedené výkony našim najmladším ďakujeme. Veríme, že nasledujúcu sezónu nás, oficiálne registrovaných hráčov, bude viac.

              Mgr. Ján Jaško

            • Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe Martin 2014

            • Mažoretky Tedasky na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali 14. 6. – 15.6. 2014 v Martine ukázali, že tancujú srdcom a patria medzi najlepšie súbory na Slovensku. Svojim umiestnením získali nominácie na Majstrovstvá Európy a Majstrovstvá sveta.

              Tohto roku si vytancovali:

              3 x titul  MAJSTER  SLOVENSKA

              3 x titul  I. VICEMAJSTER SLOVENSKA

              1 x titul  II. VICEMAJSTER  SLOVENSKA

              Dievčatkám  ....blahoželáme.

              Blaščáková  Sabína, Bujňáková Sofia, Cenkerová Júlia. Gardošová Liliana, Jadvišová Natália, Jendrichovská Karin, Jendrichovská Lívia, Letkovská Alexia-Katarína, Lukáčová  Ema, Lukáčová  Nikola, Lukáčová  Viktória, Miščíková Natália, Miščíková  Sára, Mrazová Martina, Olšiaková Diana, Petríková Klaudia, Semančíková Natália, Solárová Sarah, Sopková Miroslava, Šimčíková Sabína, Škovranová Lea, Vaľušová Sofia, Vaníková Dominika, Viktorová Lea, Želinská  Nikola, Cihanská Tereza, Fecková  Laura, Jadvišová  Nina, Kozárová Vivien, Matijová Ema, Micháliková  Tereza, Petríková  Ema, Poníková Eliška, Radačovská  Diana, Slovíková  Petra, Šoltýsová  Michaela, Šoltýsová Veronika, Tallová  Eliška, Tomková Barbora, Trojanovičová Kornélia

              Eva Vardžíková, vedúca súboru

            • SPOZNÁVALI SME HRADY, ZÁMKY A JASKYNE

            • Už po niekoľkýkrát sa žiaci Základnej školy na Ulici 17.novembra v Sabinove pod vedením učiteľov Mgr. Jána Jaška a Mgr. Andrei Tomčákovej zapojili do projektu Nadácie Orange – Školy pre budúcnosť. V tomto roku sa naším cieľom stali hrady, zámky a jaskyne Slovenska. Navštívili sme spolu desať hradov a zámkov. Národné kultúrne pamiatky ako Bojnický zámok, Budatinský zámok, Starý a Nový zámok v Banskej Štiavnici či Oravský hrad nám poskytli nezabudnuteľné zážitky a predstavy o živote kráľov v minulosti. Pri návšteve mestského hradu v Kremnici sme si nenechali ujsť možnosť prejsť sa po historickej budove mincovne a vidieť, ako sa razili Karolove florény alebo Matejove dukáty. Tajomstvá jaskýň sme odhaľovali v Demänovskej jaskyni slobody a v Gombaseckej jaskyni. Stalaktity, stalagmity a stalgnáty nás očarili natoľko, že sme si dali záväzok navštíviť tieto miesta znovu. Za zmienku stojí aj stretnutie so sokoliarmi v Banskej Bystrici, kde sme sa mohli oboznámiť so spôsobom života dravcov. Sokoly, jastraby či výry z takejto blízkosti vzbudzovali rešpekt a zároveň úžas. Návšteva každého z miest bola spojená s vytvorením videozáznamov s krátkymi komentármi, ktoré sme neskôr nastrihali do viac ako hodinovej reportáže. Táto exkurzia nám priniesla nielen množstvo zážitkov, ale predovšetkým poznatkov.

              No ak by ste si mysleli, že sa týmto naša práca skončila, mýlili by ste sa. Projektové aktivity pokračovali ďalej. Navštívili sme zrúcaniny – Šarišský a Hanigovský hrad, ktoré predstavovali úžasnú kulisu na kreslenie obrazov. Okrem maľovania v teréne sa žiaci podieľali aj na tvorbe množstva ďalších „umeleckých“ kresieb v priestoroch školy. Práve tie sa stali dôležitou časťou pri tvorbe publikácie, ktorá vyšla pod názvom „Ťažký údel kráľov“. V triedach bolo našou úlohou vyrábať staré listiny s pečaťami a modely kvapľových útvarov. K zaujímavým aktivitám patrilo aj napísanie rozprávok s kráľovskou tematikou. Najkrajšie z nich sme nahovorili a vytvorili  CD - pásmo rozprávok. Vyvrcholením našej snahy bolo napísanie už spomínanej knihy, v ktorej sme zhrnuli všetky získané poznatky  a uverejnili tie najkrajšie práce.              

               A ak by sme to mali zhrnúť - práca na projekte nebola jednoduchá, no konečný výsledok stojí za to.  Sme veľmi radi, že sme boli súčasťou tejto práce a že naši žiaci mohli prezentovať svoj úžasný talent.

              Mgr. Ján Jaško, Mgr. Andrea Tomčáková

          • Bedmintonový maratón
            • Bedmintonový maratón

            • V dňoch 13.6.2014 – 14.6.2014, piatok 14:00 až sobota 14:00, sa na Základnej škole na Ulici 17. novembra konal 24 hodinový bedmintonový maratón. Akcia sa uskutočnila po tom, ako si hráči bedmintonového klubu BK ZŠ Sabinov povedali, že usporiadajú niečo, čo tu ešte nebolo. Pozvaní boli žiaci spolu so svojimi rodičmi, bývalí žiaci našej školy a samozrejme aj učitelia. Výsledok bol ohromujúci. Podarilo sa nám pokoriť stanovenú métu 24 hodín nepretržitého hrania a to bez prestávky.

              Mali sme aj rekordérov. Prvým z nich bol iba druhák Samuel Šlosár, ktorý na kurte strávil dovedna viac ako desať hodín. Zaujímavú kategóriu tvoria tzv. bedmintonoví maratónci. Adriána Petreková, Michaela Sirotňáková, Žofia Stračiaková, Mária Rohaľová a Andrej Verešpej strávili na kurtoch celých 24 hodín a to len s malými prestávkami. Celkovo sa na palubovke vystriedalo 122 súťažiacich. Môžeme skonštatovať, že všetci zúčastnení si zašportovali a boli spokojní. Ohlasy boli natoľko pozitívne, že sme sa rozhodli pokračovať v nastúpenom trende a usporiadať aj druhý ročník 24-hodinového bedmintonového maratónu. Veríme, že v počte účastníkov prekonáme rekord.

              Naša veľká vďaka patrí sponzorovi, ktorým bola spoločnosť Milk-Agro a postarala sa o občerstvenie pre účastníkov.   

              Mgr. Ján Jaško

              http://www.youtube.com/watch?v=uEBCMasC82s               

            • Rómska paleta 2014

            • V priestoroch átria školy sa dňa 18.6.2014 uskutočnila výstava výtvarných prác rómskych žiakov školy pod názvom Rómska paleta.

            • Grottammare - Taliansko

            • Od 2.6.2014 do 11.6.2014 sa 41 žiakov 8. ročníka zúčastnilo relaxačno-poznávacieho pobytu v turistickom stredisku Grottammare, ktoré je súčasťou jedinečného kúta Talianska – Palmovej riviéry. Ide o oblasť, ktorá v sebe spája prvky histórie, umenia, kultúry, krásnej prírody a ekologicky čistého mora. Tomu boli podriadené aj aktivity pre žiakov počas pobytu.

              Žiaci si tak mohli dosýta vychutnať rôzne športové aktivity spojené s pohybom na čerstvom vzduchu – plávanie v mori, loptové hry, súťaže na pláži, či prechádzky po promenáde lemovanej obrovským množstvom paliem a oleandrov. Tieto športové aktivity boli popretkávané poznávacími aktivitami, v rámci ktorých mohli aspoň čiastočne spoznať históriu krajiny, ktorá mala obrovský vplyv na priebeh európskeho rozvoja. Bola to najmä prehliadka starobylého centra s hradom, obhliadka mestských kostolov v románskom štýle a námestia či výlet do neďalekého mestečka San Benedetto. Azda najväčším zážitkom pre žiakov bola určite celodenná prehliadka Ríma so sprievodcom, v rámci ktorej mali možnosť vidieť slávne Koloseum, Forum Romanum, prekrásne talianske námestia, fontány či Vatikán a noblesnú Baziliku sv. Petra. Cestou do Ríma a späť žiaci mali možnosť pozorovať z autobusu krásnu scenériu Apenín – Národný park del Gran Sasso, doplnenú o zaujímavý výklad sprievodkyne. Pobyt tak splnil určite nielen svoj relaxačný, ale do značnej miery aj poznávací charakter. Navyše výrazným spôsobom prispel k upevneniu vzájomných vzťahov medzi žiakmi, medzi žiakmi a učiteľmi a medzi triedami navzájom.

              Mgr. Peter Viktor, PhD. -  vedúci pobytu

            • Športovať je skvelé

            • Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila 31. máj za „Svetový deň boja proti tabaku“.

              Svetový deň bez tabaku má upozorniť na škodlivosť fajčenia, ktoré ohrozuje nielen zdravie fajčiara, ale výrazne poškodzuje aj jeho okolie. Zdravie je tou najvyššou hodnotou, ktorú máme a netreba s ním ľahkovážne plytvať. Fajčenie je najčastejšou príčinou nádorových a srdcovo-cievnych ochorení. Čím skôr začne mladý človek fajčiť, tým viac riziko týchto ochorení narastá.

              Prevenciu je nutné chápať ako aktivitu vedúcu k posilneniu a ochrane zdravia a výchove k zdravému životnému spôsobu života.

              Na našej škole sa 2. júna uskutočnilo blokové vyučovanie na tému „ Športovať je skvelé“.

               Pre žiakov 1.-4.ročníka boli pripravené športové súťaže na ôsmich stanovištiach. Na každom stanovišti si žiaci vyskúšali  rôzne športové disciplíny – hádzanie, skákanie, behanie, cvičenia na lavičke. Po splnení úlohy dostali na kartičku pečiatku. Na konci súťaženia sme pečiatky spočítali a žiaci boli odmenení drobnosťami – perami, ceruzkami, fixkami, farbičkami.

              Aby boli ľudia zdraví, musia robiť také činnosti, ktoré vedú k podpore zdravia. Veríme, že dostatok telesného pohybu, telesné cvičenia, dobrá nálada, pozitívne myslenie zvýši kvalitu života a zlepší celkový zdravotný stav žiakov našej školy.

            • Projektové vyučovanie z ANJ

            • Dňa 29.5.2014 sa žiaci 5.-8. ročníka zúčastnili projektového vyučovania z anglického jazyka, na ktorom prezentovali svoju celoročnú projektovú prácu. Prezentácia projektov bola realizovaná za účasti všetkých žiakov príslušného ročníka. Každú skupinu reprezentovali dvaja žiaci, ktorí si pripravili na prezentáciu svoj najkvalitnejší projekt. Piataci ešte v papierovej verzii, ostatní v programe PowerPoint.

              Kvalita projektov bola na vysokej úrovni, prezentáciu dotvárala príjemná atmosféra, žiacke auditórium oceňovalo potleskom každý projekt. Záver vyučovania tvorila rozborová hodina za účasti všetkých prezentujúcich žiakov, na ktorej komisia pedagógov anglického jazyka hodnotila úroveň projektov – splnenie zadania, slovnú zásobu, výslovnosť, gramatickú stránku a najlepšie projekty ocenila.

              Projektové vyučovanie splnilo stanovené ciele, žiaci nadobudli ďalšie skúsenosti, zručnosti a inšpiráciu v oblasti projektovej práce s využitím IKT a zariadením, ktorým je škola vybavená.

              Na záver niekoľko postrehov žiakov na realizované projektové vyučovanie:

               „Mne sa to veľmi páčilo a som rada, že naša škola podporuje takéto aktivity, na ktorých sa môžem veľa naučiť.“                       (Lívia Jendrichovská, 6.A)

              „Myslíme si, že projektové vyučovanie je výborné, pretože môžeme ostatným ukázať svoju prácu a vedomosti a tlmočiť všetkým, že učenie môže byť aj zábavné.“ (Klaudia Urvinitková, Sebastián Kvašňák, 7.B)

              „Táto hodina bola pre nás výnimočná tým, že bola zábavnejšia. Mohli sme pred všetkými žiakmi ukázať našu prácu a zároveň sa inšpirovať pre ďalšiu. Ďakujeme všetkým žiakom za uznanie.“( Filip Tomáš, Lenka Dujavová, 8.B)

              Mgr. J. Illéšová

            • Nauč sa hravo žiť zdravo

            • Dnešná doba prináša deťom množstvo informácií, podnetov a možností. No zároveň aj veľa nástrah a nebezpečenstiev, ktoré môžu ohrozovať ich morálny rozvoj či dokonca zdravie. Je priam nevyhnutné, aby sme v snahe predísť nesprávnym návykom, usmernili  ich myslenie a naučili, čo zdraviu prospieva a čo škodí, prípadne ako ho chrániť. Preto sme sa rozhodli v mesiaci máj s prvákmi našej Základnej školy na ulici 17. novembra v Sabinove zrealizovať blokové vyučovanie na tému Nauč sa hravo žiť zdravo. Zapojilo sa viac ako 60 detí, ktorým sme zábavno - náučným spôsobom a cez zážitkovo - dramatické aktivity prezentovali zdravý životný štýl.

              Celé to začalo bábkovým divadlom s príbehom o Ježkovi Dežkovi, ktorý vymenil hry s kamarátmi za sledovanie televízie a konzumovanie nezdravých jedál a prosil každého o radu, ako to zmeniť. Hneď potom si už žiaci mohli vyskúšať, čo znamená nakupovať „zdravo“ a pri ochutnávke s prekvapením zistiť, že aj zdravé potraviny môžu byť chutné. Rovnako zaujímavé bolo pre nich čistenie zubov s obrovskou kefkou na makete chrupu. Že aj hýbať sa je dôležité si žiaci rýchlo uvedomili  cez riekanky a pesničky, ktoré sme si zaspievali a zatancovali. Nakoniec si pri práci s interaktívnou tabuľou rýchlo a hravo  overili  svoje vedomosti nielen o zdravej strave, ale aj o hygiene a čistote tela. Takouto zábavnou formou žiaci nadobudli veľa nových vedomostí a užitočných skúseností. A my veríme, že sme našim netradičným spôsobom vyučovania prispeli aj k pestovaniu pozitívnych návykov súvisiacich so zdravým životným štýlom, či k prevencii drogových závislostí. Už teraz sa tešíme na podobné aktivity plné krásnych zážitkov.

              Mgr. M. Šoltysová, Mgr. J. Falatová,  Mgr. M. Kijovská

            • Logická olympiáda

            • Na akademickej pôde Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity sa 9. apríla 2014 uskutočnil 2. ročník celoslovenského finále Logickej olympiády intelektovo nadaných žiakov, ktorú organizuje OZ Prešovské nadané deti a CPPPaP Sabinov. Súťaž sa začala školskými kolami vo februári a zapojilo sa do nej 2 254 žiakov. Víťazi školských kôl sa stretli v celoslovenskom finále. Testovanie prebehlo v dvoch súťažných kategóriách, kategória A - žiaci 1.- 4. ročníka ZŠ – 51žiakov, kategória B - žiaci 5.- 9. ročníka ZŠ – 41 žiakov.  Úlohy boli zamerané na matematický úsudok, priestorový úsudok, logický úsudok a novinkou v tomto ročníku bolo verbálne myslenie. Kým žiaci rozmýšľali nad logickými  úlohami, dospelí (rodičia, učitelia, študenti, vysokoškolskí pedagógovia) sa mohli započúvať do zaujímavých prednášok z oblasti edukácie nadaných žiakov. Po náročnom dvojkolovom testovaní finalistov bolo pre nich pripravené stretnutie so spevákom prešovskej hudobnej skupiny Komajota, Martinom Husovským.

              V základnej škole na Ul. 17. novembra sa do školského kola zapojilo 7 žiakov. Do celoslovenského kola postúpili Mária Rohaľová a Hugo Štoff. Podporné hlasy samotných detí - súťažiacich, ale aj rodičov a učiteľov nás utvrdzujú v tom, že realizované podujatie splnilo svoj cieľ a malo svoj význam. Organizátorov tieto výsledky podporili v myšlienke pokračovať aj v budúcnosti v ďalších stretnutiach v rámci Logickej olympiády intelektovo nadaných žiakov.

              Mgr. Ľubica Pellová, koordinátorka LO na ZŠ Ul. 17. novembra

            • Deň vody 2014

            • Pri príležitosti Dňa vody (22. marca) prebehla na našej škole výtvarná súťaž. Do súťaže sa zapojili žiaci I. stupňa. V každej triede boli ocenené najlepšie výtvarné práce. Žiaci si na pamiatku domov odniesli diplom a medailu v tvare kvapky.

               

            • Rodičovské združenie v 3. B triede

            • V piatok 16.4.2014 sa uskutočnilo v netradičné rodičovské združenie. Žiaci 3.B triedy pripravili pre svojich rodičov divadelné predstavenie „V šírom poli zámoček, zámoček ". „Divadelníci" sa s divadielkom predstavili aj svojim spolužiakom z I. stupňa našej školy.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) Vám oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 1.– 9. ročníka dňa 28. marca 2014 ( piatok) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie:

              Dňa 28.marca 2014 sa uskutočnia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove celomestské oslavy Dňa učiteľov spojené s oceňovaním pedagogických zamestnancov primátorom Mesta Sabinov.

              V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí nebudú v prevádzke. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 31. marca 2014

              Mgr. Alena Mladá (riaditeľka školy)

            • Karneval

            • Dvadsiaty ôsmy február patril na našej škole maskám, súťažiam a zábave. Žiaci I. stupňa karnevalom ukončili fašiangové obdobie. Nechýbala skvelá hudba, tombola a výborná nálada.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie