• Novinky

            • Workshop "Kolorit slovenského ľudového ornamentu."

            • 25.11.2014 sa žiaci 9.ročníka a starší družinári zúčastnili Tvorivej dielne pod názvom Čaro ornamentu. Lektorkou bola pracovníčka Etnografického múzea Humno v Košiciach, PhDr. Gabriela Čiasnohová, znalkyňa slovenského ľudového ornamentu.

            • Krajské kolo Technickej olympiády

            • Dňa 12. 2. 2015 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo Technickej olympiády. Žiaci našej školy v kategórii A ( 8. - 9. ročník) Ondrej Lukáč – 9.C a Matej Škovran – 8. C obsadili 1. miesto a postúpili na celoštátne kolo.

              Žiak Samuel Dudáš v kategórii B ( 6. – 7. ročník ) obsadil 5. miesto.

            • Okresné kolo Geografickej olympiády

            • Dňa 5.2. 2015 sa uskutočnilo okresné kolo Geografickej  olympiády v Lipanoch. Z našej školy sa ho zúčastnilo 8 žiakov :

              Viktória Štofaníková - 5. B, Peter Nemergut - 5.A, Oliver Cuker - 5.A, Lukáš Škovran - 6. B, Alexandra Jakabčová - 7.A,
              Karina Bakoňová - 8.A, Ondrej Lukáč - 9.C, Filip Karniš - 9.A.

              Lukáš Škovran získal v svojej kategórii 2. miesto. Ostatní žiaci boli úspešní riešitelia. Srdečne blahoželáme!

            • Turnaj o Pohár primátora mesta v bedmintone

            • Dňa 21.2.2015 sa v Sabinove konal bedmintonový turnaj o Pohár primátora mesta, na ktorom mala zastúpenie aj naša škola. Aj napriek tomu, že vekové kategórie boli o poznanie vyššie ako vek našich žiakov, dosiahli sme výborné výsledky.

              Kategórií 15 až 19 rokov – dorastenkyne:

              1. miesto: Anna Nathalia Jacková zo 6.A triedy,

              3. miesto: Michaela Sirotňáková z 9.A triedy.

              Žiakov pripravoval p. uč. Jaško Ján.

              Za výborné výsledky žiačkam ďakujeme a v budúcnosti prajeme veľa úspechov.

            • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

            • Dňa 12.02.2015 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády, na ktorej nás reprezentovalo 8 žiakov v štyroch kategóriách. Úspešne obstáli žiaci:

              Kategória C ( 9. ročník ):

              1. miesto Antónia Gardošová z 9.A triedy si vysúťažila postup na krajské kolo v Prešove,

              2. miesto Filip Karniš z 9.A triedy si vysúťažil postup na krajské kolo v Prešove.

              Kategória D ( 8. ročník ):

              2. miesto Klaudia Urvinitková z 8.B triedy si vysúťažila postup na krajské kolo v Prešove,

              3. miesto Alžbeta Baňasová z 8.B triedy.

              Žiakov pripravoval p. uč. Jaško Ján. Za výbornú reprezentáciu žiakom ďakujeme a postupujúcim na krajské kolo v Prešove prejeme veľa úspechov.

            • 17-nástka hľadala TALENT

            • Dňa 18. 2. 2015 sa uskutočnilo  finále súťaže "Talent základných škôl regiónu Šariš". Organizátorom  žiackej súťaže je portál IQkids.sk - projekt centra pedagogicko-psychologikého poradenstva a prevencie v Sabinove. Záštitu nad súťažou prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.

              Súťažným "predkolom" boli školské kolá, ktoré sa na našej škole uskutočnilo 10.2. 2015. Cieľom   súťaže bolo na základe vypracovania úloh preveriť logický, matematický a priestorový úsudok a verbálne myslenie žiakov. Školského kola sa zúčastnilo 43 žiakov 6. – 9. ročníka. Do finále postúpili 3 naše talenty – Filip Karniš – 9.A, Hugo Štoff – 6.A a Benjamín Novický – 9.C. Nezaskočilo nás ani veľké finále, ktoré sa konalo v zasadačke Mestského úradu v Prešove.

              Chlapci s prehľadom riešili úlohy. V konkurencií asi 30-tich žiakov z iných škôl regiónu sme sa nestratili. Pri vyhlasovaní 4. miesta nás naplnila radosť, pretože zaznelo meno nášho žiaka Benjamína Novického. Ešte sme si ani nevydýchli a už si po cenu za tretie miesto išiel Hugo Štoff. Druhé miesto by bolo tiež zaujímavé, ale my sme vkladali nádeje do Filipa Karniša, ktorý nesklamal a získal s prehľadom prvé miesto.

              Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy a srdečne im blahoželáme.

            • Prerušenie vyučovania

            • Riaditeľka školy oznamuje rodičom žiakov, že z dôvodu ochorenia žiakov na chrípku, počet neprítomných žiakov na vyučovaní prekročil 20%. V  súlade so Smernicou o postupe školy pre prípad pandémie chrípky boli prijaté nasledovné opatrenia:

              a) po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove bude prerušené vyučovanie od 13.02.2015 do 16.02.2015. Vyučovanie bude pokračovať 17.02.2015 /utorok/.

              b) v uvedenom čase sa prerušuje aj činnosť školského klubu detí a školskej jedálne.

              V Sabinove 11.02.2015

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Expert Geniality na ZŠ Ul. 17. novembra v Sabinove

            • Súťaž sa uskutočnila 2.12.2014.  V tomto ročníku sa do súťaže zapojilo 8 872 žiakov zo 414 škôl z celého Slovenska. Aj našich 15 žiakov 6. – 9 ročníka sa rozhodlo ukázať čo vedia.

              Pre všetky vekové kategórie boli pripravené 4 súťažné témy. Každý žiak si volil 2 témy.

              Naši žiaci preferovali témy MOZGOLAMY a HOVORÍTE PO ANGLICKY?

              A máme sa aj čím pochváliť.

              V téme MOZGOLAMY, medzi deviatakmi, sa náš Benjamín Novický z 9. C triedy umiestnil na  krásnom 12. mieste a predbehol 97,83% ostatných účastníkov. Filip Karniš z 9.A sa tiež nestratil a nechal za sebou 95,86% zúčastnených. Do 5 najlepších percent sa ešte vošli Kristína Šimčíková  a Barbora Oboňová zo 6.C triedy. Zaujímavý výsledok v téme Spoločnosť kedysi a dnes dosiahol Lukáš Škovran zo 6.B, ktorý za sebou nechal viac ako 92 % zúčastnených.

              Celkovo z 8 872 žiakov sa najlepšie umiestnili Benjamín Novický na 110. Mieste  a Mária Roháľová, na 116. Mieste, ktorá podala vyrovnaný výkon v oboch témach.

              Všetkým účastníkom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

              A odkaz pre ostatných. Že to nebolo ľahké, môžete si overiť na stránke www.sutazexpert.sk a na budúci rok si to príďte vyskúšať s nami.

            • Zmena organizácie vyučovania

            • Riaditeľka školy oznamuje rodičom žiakov, že z dôvodu ochorenia žiakov na chrípku, počet neprítomných žiakov prekročil 18%. V súlade so Smernicou o postupe školy pre prípad pandémie chrípky boli prijaté nasledovné opatrenia:

              a) po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove bude od 10.02.2015 skrátené vyučovanie. Vyučovanie bude končiť o 12: 00 h až do odvolania.

              b) rušia sa školské výlety, exkurzie, záujmové krúžkya ostatné hromadné školské akcie.

              V Sabinove 09.02.2015

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Informácia o zmenách v úhrade cestovných nákladov žiakov ZŠ

            • Riaditeľka ZŠ Ul. 17. novembra 31 v Sabinove predkladá informáciu pre zákonných zástupcov žiakov o predkladaní cestovných dokladov na účely preplatenia nákladov na dopravu žiaka do školy a späť do miesta trvalého pobytu. Ide o žiakov, ktorí dochádzajú do školy z obce, v ktorej je zabezpečená doprava  do školy a späť do miesta trvalého pobytu vlakom aj autobusom.

              Takýto žiak bude predkladať škole na preplatenie cestovné lístky vydané autobusovým prepravcom. Škola následne poskytne finančné prostriedky zákonnému zástupcovi žiaka. Aj ostatní žiaci, ktorí dochádzajú do školy a späť do miesta trvalého pobytu len autobusom, budú predkladať na preplatenie cestovné lístky za každý deň prítomnosti v škole. 

              Náklady na dopravu žiaka  do školy a späť do miesta trvalého pobytu iným dopravným prostriedkom (napr. autom) sa uhradia zákonnému zástupcovi žiaka, ktorý predloží potvrdenie ošetrujúceho lekára žiaka, že jeho zdravotný stav mu neumožňuje cestovať hromadnými dopravnými prostriedkami.

              Finančné prostriedky sa poskytnú zákonnému zástupcovi podľa počtu dní prítomnosti žiaka v škole. Ak žiak dochádza do školy z obce, v ktorej je zabezpečená iba vlaková doprava a žiak má možnosť bezplatnej dopravy, nemá nárok na úhradu cestovných nákladov. Podmienky na preplatenie nákladov na dopravné sa nezmenili.

              Uvedené zmeny schválilo MŠVVaŠ SR smernicou č.7/2015-R. Uvedená smernica platí s účinnosťou od 1. februára 2015.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy   

          • Zápis detí do 1. ročníka
            • Zápis detí do 1. ročníka

            • V súlade s Vyhláškou  MŠ SR č.320/2008 Zb. o základnej škole a Zákonom č. 245/2008 Zb. o výchove a vzdelávaní riaditeľka školy oznamuje rodičom, že zápis do 1. ročníka ZŠ na Ul. 17. novembra 31 v Sabinove na školský rok 2015/2016 sa uskutoční v dňoch 19.1. - 20.1.2015 v čase od 13:30h do 16:30h. v priestoroch školy. V prípade potreby, po dohode s vedením školy, je možné zapísať dieťa aj v inom náhradnom termíne.

              Ak dieťa po dovŕšení 6. roku veku /do 30.8.2015/ nie je telesne alebo duševne primerane vyspelé a ak o to písomne požiada zákonný zástupca žiaka, lekár, špeciálny pedagóg alebo psychológ pedagogicko-psychologickej poradne, odloží riaditeľka školy začiatok povinnej školskej dochádzky dieťaťa o jeden školský rok. Do 1. ročníka sa musia prísť zapísať aj tie deti, ktoré mali v minulom školskom roku odklad povinnej školskej dochádzky.

              Do 1. ročníka našej ZŠ je možné zapísať aj dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zdravotne postihnuté dieťa alebo dieťa s intelektovým nadaním. Tieto deti budú vzdelávané v klasickej triede formou individuálnej integrácie. Pre dieťa je možné v rámci školského vzdelávacieho programu zvoliť formu vzdelávania, cudzí jazyk, zapísať ho na záujmovú činnosť, do školskej jedálne a školského klubu detí. Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom, priniesť jeho rodný list a občiansky preukaz zákonného zástupcu.

              Pri zápise je potrebné uhradiť sumu 6€ na spoločné zakúpenie sady pracovných zošitov.

              Ďakujeme Vám, vážení rodičia, za prejavenú dôveru a tešíme sa na stretnutie a vzájomnú spoluprácu.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Vianočné prianie

            • Príjemné prežitie
              vianočných sviatkov a všetko dobré v roku 2015
              Vám želá
              kolektív zamestnancov ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov

            • Burza informácií

            • Základná škola Ul. 17. novembra Sabinov a Úrad práce sociálnych vecí a rodiny Prešov

              Dovoľujeme si Vás pozvať na BURZU INFORMÁCIÍ, ktorá sa bude konať dňa 12. januára 2015 od 15:00 do 17:00 v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove.

              Program:

              • Prezentácia vybraných  stredných škôl v pôsobnosti PSK
              • Ukážky študijných a učebných odborov
              • Poradenstvo pre voľbu povolania
              • Informácie pre žiakov ZŠ, výchovných poradcov  a rodičov

               

              Vstup voľný!

            • OK Olympiády zo SJL

            • Dňa 10.12. 2014 sa v priestoroch našej školy konalo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Úlohy boli náročné, ale žiaci sa s nimi dokázali úspešne popasovať. Ako to zvládli, vidíme vo výsledkovej listine.

              Výsledková listina v prílohe.

              OK_vysledkova_listina.xls

            • Okresné kolo Technickej olympiády

            • Dňa 3.12.2014 sa konalo okresné kolo technickej olympiády. V kategórii A nás reprezentovala dvojica Ondrej Lukáč z 9.C a Matej Škovran z 8.C.  V kategórii B súťažil Samuel Dudáš zo 7.A. Našim žiakom sa mimoriadne darilo a ich snaha a vedomosti boli korunované úspechom. V oboch kategóriách chlapci získali rovnako 1. miesto. Srdečne blahoželáme.

          • Krajské kolo v bedmintone družstiev žiakov a žiačok
            • Krajské kolo v bedmintone družstiev žiakov a žiačok

            • Dňa 27.11.2014 sa uskutočnilo Krajské kolo v bedmintone družstiev žiakov a žiačok základných škôl.

              Našu školu reprezentovali:

              • družstvo chlapcov v zložení Erik Chovan 8.B trieda a Samuel Šlosár 3.A trieda,

              • družstvo dievčat v zložení Michaela Sirotňáková a Adriana Petreková obe z 9.A triedy.

              Družstvo chlapcov obsadilo siedme miesto. Omnoho lepšie sa však darilo družstvu žiačok, ktorým sa podarilo po výborných výkonoch dostať do finále. Tam však podľahli prvému nasadenému družstvu z Prešova tvorenému slovenskými reprezentantkami. Napokon na celom turnaji obsadili konečné druhé miesto.

            • Informatická súťaž iBobor

            • V tomto školskom roku sa konal už 8. ročník informatickej súťaže IBOBOR, ktorej sa zúčastňujú aj žiaci našej školy. Súťaž sa konala dňa 11., 14. a 18. novembra 2014.

              V kategórii BOBRÍCI ( žiaci 3. a 4. ročníka)súťažilo 10žiakov, v kategórii BENJAMÍNI (žiaci 5.-7. ročníka), súťažilo 41 žiakov a  v kategórii KADETI (8.a 9. ročník) 15 žiakov.

              Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor.

              Vyhodnotenie informatickej súťaže IBOBOR:

              Kategória BENJAMÍNI  5. - 7. ročník

               
               

              umiestnenie

              Priezvisko a meno

              trieda

              počet bodov

               

               

              1

              Rabinský Alexander

              7.C

              63,68

               

               

              2

              Jendrichovská Lívia

              7.A

              61,35

               

               

              2

              Stračiak Vladimír

              7.A

              61,35

               

               

              3

              Ďuďak Dominik

              7.A

              58,68

               

               

              Kategória KADETI 8. - 9. ročník

               
               

              umiestnenie

              Priezvisko a meno

              trieda

              počet bodov

               

               

              1

              Maľcovský Samuel

               8.A

              73,34

               

               

              2

              Novický Benjamín

               8.C

              68,01

               

               

              3

              Čajkovský Pavol

               8.C

              60,02

               

               

              Kategória BOBRÍCI 3. – 4. ročník

               
               

              umiestnenie

              Priezvisko a meno

              trieda

              počet bodov

               

               

              1

              Ema Tuptová

              4.B

              84

               

               

              1

              Nataša Gajdošová

              4.A

              84

               

               

              2

              Dávid Mašľár

              4.B

              80

               

               

              3

              Marek Bakoň

              4.A

              72

               

               
                               

               

            • Obvodové kolo v bedmintone družstiev žiakov a žiačok

            • Dňa 29.10.2014 sa uskutočnilo Obvodové kolo v bedmintone družstiev žiakov a žiačok základných škôl okresu Sabinov.

              Našu školu reprezentovali:

              • družstvo chlapcov v zložení Erik Chovan 8.B trieda a Adam Pagurko 9.B trieda,

              • družstvo dievčat v zložení Michaela Sirotňáková a Adriana Petreková obe z 9.A triedy.

              Naši žiaci sa v konkurencii družstiev iných škôl nestratili. Chlapci vo svojej kategórii uspeli a obsadili pekné 2. miesto. Veľmi nás však potešili dievčatá, ktoré obsadili výborné 1. miesto a vybojovali si postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 27.11.2014 v Prešove.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie