• Novinky

            • Sabinovská palička 2012

            • Dňa 17. novembra 2012 sa v sabinovskej športovej hale konal 4. ročník medzinárodnej súťaže mažoretiek "SABINOVSKÁ  PALIČKA"

              Tejto súťaže sa zúčastnilo 19 súborov zo Slovenska a susedného Maďarska. Naše mažoretky Tedasky získali :

              Sólo baton – kadet :  3.miesto – Lea Viktorová

              Duo-trio baton – kadet :

              1.miesto  - Jendrichovská Lívia, Lukáčová Nikola, Viktória Lukáčová

              3.miesto - Jadvišová Natália, Miščíková Natália a Diana Olšiaková

              Mini baton – kadet : 

              2.miesto – Sabína Blaščáková, Jadvišová Natália, Jendrichovská Lívia, Nikola Lukáčová, Viktória Lukáčová,Natália Miščíková,  Diana Olšiaková

              3. miesto – Sofia Bujňáková, Karin Jendrichovská, Martina Mrazová, Miroslava Sopková, Sarah Solárová, Lea Škoranová, Dominika Vaníková

              Duo- trio baton – junior:     

              3.miesto - Gajdošová Katarína, Monika Petriľáková, Sabína Šimčíková                                 

              Obrovskú radosť z úspechu mali najmladšie mažoretky – deti z materskej školy, a veríme, že aj naše nádejné prváčky, ktoré získali pekné 1. miesto: Estera Cihanská ,Terézia Cihanská, Nina Jadvišová, Ema Matijová, Veronika Šoltýsová, Eliška Tállová

              Všetkým dievčatám patrí uznanie, srdečná gratulácia a prianie, aby sa im aj naďalej darilo takto krásne reprezentovať školu i seba v tomto mažoretkovom športe.

            • Športujeme bez bariér

            • "VIEŠ ČO SI ?  SI ZÁZRAK. SI JEDINEČNÝ, ČO SVET SVETOM STOJÍ.  EŠTE TU NIKDY NEBOLO TAKÉ DIEŤA AKO SI TY!"

              Pablo Calas

              5. ročník  paraolympiády „ŠPORTUJEME  BEZ  BARIÉR“  bol výnimočný  úžasnou atmosférou, ktorá vládla v športovej hale v Sabinove 16. novembra 2012. Publikum a organizátor súťaže Základná škola Ulica 17. novembra Sabinov, pripravili pre hendikepovaných športovcov z nášho okresu  zaujímavé športové disciplíny.

              Bolo to podujatie, kde nebolo porazených, pretože zvíťazili všetci športovci, predovšetkým svojou obrovskou morálnou silou.

              Všetkým „zlatým paraolympionikom „ blahoželáme !

            • Svetové slovenské deti

            • Nezisková organizácia Eductech v školskom roku 2016/2017 zorganizovala druhý ročník súťaže "Svetové slovenské deti", ktorej účelom je odmeniť a zároveň motivovať šikovných a usilovných žiakov, ktorí svoje vedomosti pretavili do pekných umiestnení na obvodných, krajských, celoslovenských a celosvetových olympiádach a súťažiach.

              Víťazom súťaže sa v tomto školskom roku stal náš žiak Vladimír Stračiak z 9.A triedy, za svoje pozoruhodné úspechy v Technickej olympiáde. Dňa 1.3.2017 mu boli odovzdané vecné ceny: ďalekohľad Levenhuk Skyline 70x900 EQ a digitálny zápisník Boogie Board New JOT. Blahoželáme.

               

            • Kritériá na overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania žiakov

            • V zmysle Zákona o výchove a vzdelávaní č. 245/2008 Z. z. § 103-106 sa realizuje výchova a vzdelávanie detí s nadaním, alebo žiakov s nadaním v školách resp. triedach so zameraním na rozvoj všeobecného intelektového nadania alebo formou individuálnej integrácie.

              Výchovu a vzdelávanie žiakov s nadaním budeme aj naďalej realizovať v triedach spolu s ostatnými žiakmi školy (individuálna integrácia). Nadaní žiaci so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami vzdelávaní v triedach spolu s ostatnými žiakmi školy (individuálna integrácia) budú  postupovať podľa individuálneho výchovno-vzdelávacieho programu, ktorý vypracúva triedny učiteľ v spolupráci s príslušným pedagógom, resp. so zariadením výchovného poradenstva a prevencie.

              Požiadavky na prijatie v školskom roku 2017/2018 :

              1. Žiadosť zákonného zástupcu žiaka.

              2. Absolvovanie vedomostných testov.

              3. Absolvovanie psychodiagnostického vyšetrenia v Centre pedagogicko- psychologického poradenstva a prevencie (CPPPaP).   

              4. Informovaný súhlasu zákonného zástupcu po diagnostike vykonanej v CPPPaP.

              Termíny testovania nadaných žiakov zo Sabinova a okolia budú zverejnené na web sídle školy.

            • Blokové vyučovanie na tému Holokaust

            • Žiaci 7. ročníka, ktorí sa nezúčastnili na lyžiarskom výcviku v Tatranskej Lomnici, absolvovali v dňoch 06.02. - 10.02.2017 blokové vyučovanie s názvom HOLOKAUST, v rámci ktorého sa mohli nielen oboznámiť s prezentáciami a filmovým dokumentom na danú tému, ale aj navštíviť expozíciu filmu Obchod na korze, ktorá im priblížila toto ťažké a nehumánne obdobie.

              Žiaci sa o svoje pocity a emócie, ktoré v nich zanechali zhliadnuté dokumenty,  mali možnosť podeliť s vyučujúcimi a spolužiakmi v rozhovoroch pri maľovaní antistresových obrázkov. Svoj odmietavý postoj k holokaustu vyjadrili v posledný deň blokového vyučovania formou výtvarných prác, pre ktoré bola dobrou inšpiráciou návšteva prezentačnej výstavy prác študentov SUŠ Prešov v KC Na korze.

              Obohatením pre ostatných žiakov školy bola malá výstava týchto prác na chodbe školy.

            • Oznam

            • Riaditeľka školy oznamuje všetkým žiakom školy a ich zákonným zástupcom  termín jarných prázdnin v školskom roku 2016/2017:

              06.03.2017 /pondelok/ - 10.03.2017 /piatok/

              Školský klub detí a školská jedáleň nebudú v prevádzke.

              Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 13.03.2017/ pondelok/ v riadnom vyučovacom režime.

              Mgr. Alena Mladá -  riaditeľka školy

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka školy oznamuje rodičom, že dňa 3.3.2017 /piatok/ bude vyučovanie z organizačných dôvodov upravené nasledovne:

              1. Žiaci 9. ročníka sa zúčastnia divadelného predstavenie v DJZ v Prešove.
              2. Žiaci 0. – 8. ročníka budú mať 4 alebo 5 vyučovacích hodín podľa RH.
              3. Školský klub detí bude v prevádzke do 15:00 h.
            • Basketbalový turnaj žiakov o majstra okresu Sabinov

            • Vo štvrtok 16.2.2017 sa v našej škole uskutočnil záverečný turnaj o majstra okresu Sabinov v basketbale žiakov ZŠ. Naši chlapci pod vedením učiteľa Slavomíra Guzyho nenašli premožiteľa a v konkurencii štyroch najlepších družstiev okresu jednoznačne zvíťazili.  Týmto prvenstvom si zabezpečili postup na turnaj o majstra prešovského kraja, ktorý sa uskutoční  17.3.2017 v Levoči. Chlapcom ďakujeme, držíme palce a prajeme, aby našu školu a mesto Sabinov v Levoči úspešne reprezentovali po všetkých stránkach.

            • Projekt Educate Slovakia

            • V týždni od 13.2. do 17.2.2017 sa naša škola zúčastnila projektu Educate Slovakia, ktorý bol organizovaný organizáciou AIESEC pod záštitou Ministerstva školstva. Naši žiaci absolvovali týždenný učebný program, počas ktorého aktívne používali anglický jazyk, pretože našu školu navštívila medzinárodná šestica anglicky hovoriacich lektorov. Sesaria, Audindza a Muhammad z Indonézie, Roksoliana z Ukrajiny, Tilekmat z Kirgizska a Mayara z Brazílie k nám prišli v rámci projektu, aby našim žiakom predstavili svoje krajiny, a tým prispeli k budovaniu medzinárodného povedomia, tolerancie k rozmanitosti a k zlepšeniu medzikultúrneho porozumenia. Títo mladí vysokoškoláci pripravili žiakom rôznorodé aktivity, aby  prezentovali životný štýl, tradície a zaujímavosti zo svojej domoviny. Naši žiaci si tak  mohli naplno užiť prezentácie, hry, piesne, rozhovory v cudzom jazyku, vyskúšať si domorodé tance, dozvedieť sa zaujímavosti o gastronómii  a spoznať nevšedné tradície týkajúce sa narodenia dieťaťa, svadieb, ale aj pohrebov v jednotlivých krajinách našich hostí.

              Vďaka výbornej organizácii rozvrhu, za čo patrí vďaka vedeniu školy, si mohli overiť svoje schopnosti rozumieť a komunikovať v angličtine všetci žiaci druhého stupňa. A tu sú reakcie niektorých z nich:

              Bolo to veľmi dobre, že prišli. Mohla som zistiť, ako som na tom s angličtinou. Dozvedela som sa niečo o nich, aj o ich krajinách." Eva, 8.A

              „Mne sa na nich páčilo to, že sem neprišli len rozprávať, ale sa s nami aj zasmiať. Za ten čas, čo sme s nimi strávili sme sa skamarátili. Na hodinách sme hrali rôzne hry, spievali, tancovali,... Boli veľmi  milí. Dokonca sa naučili pár slovenských slovíčok. Na tých hodinách sa mi veľmi páčilo." Amanda, 8.B

              „Páčilo sa nám, že sme rozprávali po anglicky. Keď sme nerozumeli, tak nám to vysvetlili. Páčilo sa nám rozprávanie o cudzích krajinách, z ktorých pochádzajú. Rozprávali sme aj o jedlách a tradíciách." Natália a Patrik, 5.A

              „Bolo to dobré, lebo sme si zlepšili angličtinu a naučili sa niečo nové o mestách a krajinách. Bolo to aj zábavné, lebo sme tam hrali hry, ktoré sme dovtedy nepoznali.... Dievčatá nám odpovedali na otázky, ktoré sme im položili o ich krajinách. Cítili sme sa tam veľmi príjemne." Alexia a Júlia, 5.A

              „Tento týždeň som si veľmi užil. S dievčatami sme sa rozprávali po anglicky. Myslím, že som si dosť zlepšil moju angličtinu, lebo som sa snažil viac komunikovať len po anglicky. Veľmi rád by som si chcel zopakovať tento týždeň s nimi.“ Daniel, 6.B

              Myslím, že tieto vety sú najlepším ocenením tejto mimoriadne úspešnej akcie na našej škole. Na záver pridám len slová, ktoré som mimovoľne zachytila počas jednej žiackej  komunikácie: " Bolo to super. Je tam tak krásne. Určite sa do tej krajiny raz chcem ísť pozrieť..."

              Mgr. Ľuboslava Kostelníková

            • Všetkovedko

            • Vo štvrtok 1.decembra 2016 sa do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko zapojilo 17 500 žiakov základných škôl.

              Táto čoraz populárnejšia súťaž prebehla aj na našej škole. Súťažný test nevyžadoval podrobné vedomosti z jedného predmetu, ale obsahoval otázky z rôznych oblastí, hlavne z bežného života.

              V časovom limite pracovali s testom a odpoveďovým hárkom, do ktorého zapisovali jednu zo štyroch možných odpovedí. Súťažiaci si vyskúšali, či vedia čítať s porozumením, logicky rozmýšľať a v správnej chvíli podať najlepší výkon.

              V tomto školskom roku titul VŠETKOVEDKO ŠKOLY získala žiačka 2.A triedy Bianka Maťašová. Vo svojej kategórii predbehla najväčšie percento súťažiacich a v rámci školy dosiahla najlepší percentil.

              Titul VŠETKOVEDKO vo svojich kategóriách dosiahli:

              Tamara Bajtošová 2.A, Michal Biroš 2.A, Soňa Hallayová 2.C,  Daniel Kravec 3.A, Ivan Hrabčák 3.C a Michal Kostelník 4.B.

              Ostatní súťažiaci získali titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ.

            • Okresné kolo Matematickej olympiády

            • Dňa 24.01.2017 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády kategórií 5. a 9. ročníka. Na 2. mieste sa umiestnil Miloš Kvočák z 9. C, na 3. mieste Jakub Dvorščák z 5. B a taktiež na 3. mieste Róbert Meszáros z 5. B. Viktória Sroková z 9. B a Dominik Ďuďak z 9. A sa stali úspešnými riešiteľmi tejto súťaže. Menovaným žiakom  srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            • Základný lyžiarsky výcvik pre žiakov 7. ročníka

            • V dňoch 6. 2. – 10. 2. 2017 sa v prekrásnom prostredí Vysokých Tatier uskutočnil lyžiarsky kurz, do ktorého sa prihlásilo 33 žiakov siedmeho ročníka. Naši siedmaci si úspešne osvojovali a zdokonaľovali svoje lyžiarske zručnosti pod vedením kvalifikovaných inštruktorov lyžovania. Ubytovaní boli v príjemnom prostredí hotela Morava a lyžiarsky výcvik sa konal na jednom z najlepších svahov na Slovensku - v Tatranskej Lomnici. Naši žiaci, ale aj pedagógovia, sa vrátili s peknými zážitkami, o čom svedčia aj fotky vo fotoalbume. Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom za bezproblémový priebeh a vzornú reprezentáciu našej školy a mesta Sabinov v Tatranskej Lomnici.

            • Prerušenie vyučovania

            • Riaditeľka Základnej školy, Ul. 17. novembra v Sabinove, v súlade s platnou legislatívou - na základe Metodického usmernenia - Rámcový plán opatrení MŠ SR č.15/2005 – R pre prípad pandémie chrípky v Slovenskej republike a po odporúčaní RÚVZ SR v Prešove rozhodla, že v dňoch  31.1.- 2.2.2017 (utorok, streda, štvrtok) sa vyučovanie prerušuje z dôvodu ďalšieho nárastu chrípkového ochorenia žiakov.

               

              V uvedených dňoch bude prerušená aj  výchovná činnosť v ŠKD a stravovanie v školskej jedálni. Všetci žiaci sú v uvedených dňoch odhlásení zo stravovania.

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka školy po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove oznamuje rodičom a žiakom, že s účinnosťou od 25.1.2017 /streda/ až do odvolania prijíma opatrenia v súlade so Smernicou o postupe školy pre prípad pandémie chrípky. 

              1. Vyučovanie sa skracuje a vyučovacia hodina bude trvať40 minút.

              2. Rušia sa všetky hromadné školské podujatia a popoludňajšia záujmová činnosť na škole.

              Odôvodnenie :

              Riaditeľka ZŠ Ul. 17. novembra 31 v Sabinove vydáva tento pokyn v súlade s ustanovením § 2 ods. 1 písm.a zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v súlade s bodom C.13. uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 857 zo dňa 26. októbra 2005 v nadväznosti na Rámcový plán opatrení MŠ SR č.15/2005 – R pre prípad pandémie chrípky v Slovenskej republike.

              Organizácia vyučovania s účinnosťou od 25.1.2017 /streda/ až do odvolania.

              Vyučovacia hodina

              začiatok

              koniec

              1.

              7 : 50

              8 : 30

              2.

              8 : 35

              9 : 15

              3.

              9 : 20

              10 : 00

              4.

              10 : 10

              10 : 50

              5.

              10 : 55

              11 : 35

              6.

              11 : 40

              12 : 20

              7.

               ruší sa

               

               

               

               

               

               

              V Sabinove 24.1.2017                                 

              Mgr. Alena Mladá (riaditeľka školy)

            • Okresné kolo Olympiády z anglického jazyka

            • Dňa 17.01.2017 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo Olympiády z anglického jazyka. V silnej konkurencii žiakov z 11 škôl z celého okresu v kategórii 1A  (5.- 7. ročník) našu školu reprezentovala žiačka Jana Ceheľská zo 6.C triedy, ktorá sa umiestnila na 5. mieste. V kategórii 1B (8.-9. ročník) sa žiačka 9.A triedy Frederika Lukáčová umiestnila s veľmi tesným rozdielom 0,3 boda na krásnom 2. mieste. Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            • Šaliansky Maťko - školské kolo

            • Dňa 11.1.2017 (streda) sa uskutočnilo školské kolo v prednese povesti Šaliansky Maťko.
              Najlepšie výsledky dosiahli:

              I. kategória

              1.miesto - Tomáš Gaľa, 2.miesto - Ivo Hrabčák, Ľubica Mačišáková, 3.miesto - Adela Ondrejová, Alexandra Želinská

              II. kategória

              1.miesto - Michal Matisovský, 2.miesto - Sophia Borsuková, 3.miesto - Klaudia Petríková, Pochvala - Natália Semančíková

              III. kategória

              1.miesto - Nataša Gajdošová, 2.miesto - Ema Tuptová, 3.miesto - Veronika Gaľová, Pochvala - Šimon Roba

              Víťazi nás budú reprezentovať na okresnom kole súťaže, ktorá sa uskutoční 27.1.2017 v Základnej škole v Lipanoch.

            • Who is Father Christmas

            • Hi! Welcome! Zaznelo z úst žiakov 3.B triedy 21.12.2016, keď do ich vianočne vyzdobenej triedy vstúpila vzácna návšteva priamo z Anglicka. Boli to dve malé dievčatká - rodené Angličanky a ich mamička. Prijali naše pozvanie, aby odpovedali na otázku Who is Father Christmas? A prezradili nielen to! Krásne znejúcou angličtinou nám porozprávali o Vianociach v Anglicku, naučili nás nové anglické slovíčka a frázy a spolu sme si zaspievali aj najznámejšie anglické koledy. Spolu sme tak strávili jedno krásne multikultúrne  dopoludnie.

              Have  a Wonderful Christmas Time!

               

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie