• Novinky

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že v prípade, ak sa do 14.03.2021 neobjavia medzi žiakmi žiadne nové prípady ochorenia COVID-19 bude vyučovanie

              od 15.03.2021 pokračovať v riadnom režime pre všetkých žiakov 1. – 4. ročníka.

              Trieda 2.A ostáva v karanténe do 17.03.2021 a triedy  1.B a 1.E ostávajú v karanténe do 21.03.2021. Všetkým zákonným zástupcom žiakov ďakujeme za pochopenie.

            • Vyučovanie od 09.03.2021 do 21.03.2021

            • Riaditeľka školyna základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 02.03.2021 a po konzultácii so zriaďovateľom rozhodla o úprave vyučovania nasledovne:

              od 09.03.2021 do 21.03.2021  v súvislosti s výskytom vírusového ochorenia COVID-19 medzi žiakmi 1. stupňa a pedagogickými zamestnancami bude zachovaná prezenčná forma vyučovania len pre žiakov 1. - 4. ročníka, ktorých obaja rodičia sa preukážu čestným prehlásením o nevyhnutnom prezenčnom výkone práce. 

              Zákonný zástupca čestné prehlásenie odovzdá škole pri nástupe žiaka do školy dňa 09.03.2021. Prehlásenie je možné podať aj elektronicky prostredníctvom Edupage.

              Do tejto kategórie nepatria len zamestnanci kritickej infraštruktúry, ale aj policajti, predavači a predavačky, učitelia v materských školách, na prvom stupni základných škôl, cestári, zamestnanci odpadového hospodárstva, technických služieb a podobne.

              Školská jedáleň a školský klub detí je pre uvedenú skupinu žiakov v riadnej prevádzke.

              Naďalej platí, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní. 

              Všetci žiaci  2.A triedy sú v karanténe od 04.03.2021 do 17.03.2021 a všetci žiaci 1.B a 1.E triedy sú v karanténe od 08.03.2021 do 21.03.2021 z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 v uvedených triedach. Vo vyučovaní pokračujú dištančnou formou.

              Žiaci  5. – 9. ročníka pokračujú taktiež v dištančnom vzdelávaní.

              V súlade s manuálom ,,Návrat do škôl 2021“ časť 8 zákonný zástupca má nárok na OČR alebo pandemickú OČR.

              Prílohy:

            • Vyučovanie po jarných prázdninách

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že po konzultácii so zriaďovateľom a RÚVZ v Prešove pokračuje vyučovanie po jarných prázdninách prezenčnou formou na 1. stupni v 1. až 4. ročníku ZŠ. V prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí. Pri vstupe do školy žiaci absolvujú ranný filter a počas pobytu v škole budú platiť prísne hygienické opatrenia tak, ako doteraz. Budova školy bude otvorená od 7:00 hod. do 16:30 hod.

              Vstup do budovy školy: vchod A - 1. a 2. ročník, vchod B - 3. a 4. ročník

              Podmienkou nástupu žiaka I. stupňa na prezenčné vyučovanie od 1.3.2021 je vyplnené Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov (cez Edupage), ktoré musí byť preukázateľné negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo potvrdením negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdením o výnimke. Test nesmie byť starší ako sedem dní.

              V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie na COVID-19 a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa.   Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

              Aktuálne možnosti testovania sú zverejnené na:

              https://www.sabinov.sk/navstevnik/78-aktuality/672-testovat-sa-je-mozne-aj-nadalej

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Boli sme úspešní ...

            • Školská jedáleň pri našej základnej škole reagovala ešte v októbri 2020 na Výzvu MŠ VVaŠ SR a v rámci Výzvy na rozvojové projekty podala žiadosť  na  zlepšenie vybavenia školskej jedálne prostredníctvom nákupu bežných a kapitálových výdavkov. Náš rozvojový projekt v rámci tejto výzvy bol úspešný a získané finančné prostriedky v celkovej sume 4 420,00 € použijeme na nákup umývačky riadu na poháre a príbory a na novú chladničku na mäso. Zlepšením vybavenia školskej jedálne a ponukou kvalitných jedál podporíme zdravší životný štýl žiakov aj zamestnancov školy.            

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme rodičom žiakov I. stupňa, že je potrebné mať uhradenú réžiu  vo výške 10€ za mesiace február až jún 2021 (t.j. 2€ za mesiac) za stravovanie v školskej jedálni. V opačnom prípade žiakovi nebude poskytnutý obed. Číslo účtu školskej jedálne SK46 0200 0000 0025 5177 3754. Do poznámky treba uviesť meno a triedu žiaka.

            • Jarné prázdniny

            • Podľa príslušného ustanovenia vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. jarné prázdniny v Prešovskom a Košickom kraji trvajú

              od 22. februára 2021 /pondelok/ do 26. februára 2021 /piatok/.

              V týchto dňoch bude online vzdelávanie žiakov prerušené. V prezenčnej alebo dištančnej forme vyučovania budeme pokračovať od 1. marca 2021 /pondelok/.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Olympiáda v nemeckom jazyku

            • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku sa uskutočnilo dňa 20. januára 2021. Online formou prebehlo testovanie gramatiky, ako aj zručností počúvanie a čítanie s porozumením. Zvyčajná ústna časť súťaže, v ktorej sú preverované komunikačné zručnosti súťažiacich bola z dôvodu mimoriadnej situácie vynechaná. Základnú školu na Ul. 17. novembra reprezentoval žiak 8.A Michal Kostelník, ktorý súťažil v kategórii 1B (8. a 9. ročník). Michalovi sa v tomto kole darilo a s prehľadom postúpil do krajského kola.

              Krajské kolo sa konalo dňa 9. februára 2021 a zišla sa v ňom silná konkurencia šikovných súťažiacich. Testová forma súťaže prebehla opäť online. Jej výsledky však museli byť známe do 13:00, pretože o tomto čase už na najlepších piatich súťažiacich v každej kategórii čakali na online konferencii pripojené komisie učiteľov, pred ktorými mali účastníci ukázať svoje schopnosti komunikovať v nemeckom jazyku. Keďže pravidlá boli nastavené tak, že e-mail s prístupovými údajmi na online konferenciu dostanú iba najlepší súťažiaci, zažili sme aj chvíle napätia, pretože správy o výsledku písomnej časti meškali. Nakoniec všetko dobre dopadlo a Michal sa mohol pripojiť k online konferencii. Keďže výsledky testovej časti súťaže boli tesné, súťažiaci sa v ústnej časti poriadne zapotili. Po vyhlásení výsledkov krajského kola sme sa napokon tešili my, pretože Michal sa umiestnil vo svojej kategórii na 1. mieste, a tým si vybojoval postup do celoslovenského kola. Držíme mu palce.  

            • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

            • Dejepisná olympiáda je súťažou jednotlivcov a je určená žiakom 6. – 9. ročníka základných škôl, žiakom prímy až oktávy osemročných gymnázií,  ktorí majú záujem o históriu.  

              Dejepisná olympiáda sa uskutočnila aj v tomto školskom roku. Z dôvodu pandémie okresné kolo prebiehalo dištančnou formou.  Dňa 11. februára 2021 sa do tejto súťaže zapojilo 23 žiakov zo 6 škôl.

              Umiestnenie žiakov našej školy v okresnom kole:

              Kategória C (9. ročník)
              1. miesto Tamara Radvanská
              2. miesto Alexia Katarína Letkovská

              Kategória D (8.ročník)
              1. miesto Adam Kočiš

              Kategória E (7. ročník)

              1. miesto Richard Zahurák
              3. miesto Dávid Eliáš

              Účasť na krajskom kole si tak vybojovali Tamara Radvanská, Adam Kočiš a Richard Zahurák a Alexia Katarína Letkovská.

              Poďakovanie patrí okrem súťažiacich aj pedagógom, ktorí ich na súťaž pripravovali.  

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov 2.B a 2.C triedy, že po konzultácii s RÚVZ v Prešove obidve triedy prechádzajú od 15.02.2021 do 19.02.2021 na dištančné vzdelávanie.

              Odôvodnenie: Triedy budú v danom termíne uzavreté z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19. V súlade s manuálom ,,Návrat do škôl 2021“ časť 8 zákonný zástupca má nárok na OČR alebo pandemickú OČR.

            • Okresné kolo Biologickej olympiády

            • Dňa 8. februára 2021 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády žiakov ZŠ. Tento rok netradične prebehla súťaž formou online, kde našu školu reprezentovali žiaci Júlia Cenkerová 9.A a Róbert Meszáros 9.B trieda. Obidvaja sa svojej úlohy zhostili príkladne a v kategórii "C" obsadili celkové 4. resp. 2. miesto. Róbert si tak vybojoval účasť na krajskom kole, kde mu budeme všetci držať palce. Poďakovanie patrí okrem súťažiacich aj ich p. učiteľkám predmetu biológia.

            • Informácia pre zákonných zástupcov – školská dochádzka od 09.02.2021 (1. – 4. ročník)

            • V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

              1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
              2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Škola nemá kapacitné možnosti aj na realizáciu dištančného vzdelávania. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľka školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
              3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
              4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

              Zákonný zástupca má nárok na OČR alebo pandemickú OČR ak :

              • im (rodine) bola nariadená karanténa/izolácia,
              • ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,
              • ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

              Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľka zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu.

              Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku.

            • Oznam vedúcej školskej jedálne

            • Oznamujeme rodičom žiakov I. stupňa, ktorí sa stravujú v školskej jedálne, že je potrebné do konca februára 2021 zaplatiť réžiu vo výške 10€  /t.j 2 € za mesiac/ na účet školskej jedálne SK46 0200 0000 0025 5177 3754.

              Do poznámky treba uviesť meno a triedu žiaka.

            • Oznam výchovnej poradkyne

            • Rozhodnutím ministra školstva z 26.1.2021 došlo k zmene termínov harmonograme prijímacieho konania na stredné školy:

              1. Termín zverejnenia podmienok prijatia na štúdium v strednej škole (odbory s talentovými skúškami, aj bez nich) je do 26. februára 2021.

              2. Termín doručenia prihlášky na vzdelávanie v strednej škole riaditeľovi základnej školy je pre všetky odbory vzdelávania do 8. apríla 2021.

              3. Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka (vzor v prílohe) sa vyžaduje v nasledovných študijných a učebných odboroch: hutník, obrábač kovov, murár, tesár, strechár, železničiar, mechanizátor lesnej výroby, sanitár, tanec, ochrana osôb a majetku, všetky študijné zdravotnícke odbory na stredných zdravotníckych školách. 

              4. Termín na odoslanie prihlášok riaditeľom základnej školy na strednú školu je pre všetky odbory vzdelávania do 16. apríla 2021.

              Odkaz na plné znenie Rozhodnutia ministra z 26.1.2021 

              https://www.minedu.sk/data/att/18516.pdf

              Vzor Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka

              https://www.minedu.sk/data/att/18513.pdf

            • Rozhodnutie primátora mesta Sabinov

            • Primátor mesta ako najvyšší výkonný orgán mesta podľa § 13 ods. 4 písm. e) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v zmysle Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2021/10079:1-A1810 z 5. februára 2021

              s účinnosťou od 9. februára 2021

              v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 77 z 5. februára 2021 obnovuje školské vyučovanie v Základnej škole, Ul. 17. novembra 31, Sabinov

              1. pre žiakov prvého stupňa základnej školy,
              2. pre žiakov druhého stupňa v skupine jeden pedagogický zamestnanec  a najviac päť žiakov, ak podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

              Zároveň obnovuje prevádzku školského klubu detí pri Základnej škole, Ul. 17. novembra 31, Sabinov a zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Sabinov.

            • Aktuálne informácie k testovaniu 5.2. – 7.2.2021 a otváraniu škôl v meste Sabinov

            • Dňa 5.2.2021 sa konalo pracovné stretnutie primátora mesta Sabinov Ing. Michala Repaského s riaditeľmi všetkých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Sabinov, oddelenia školstva a spoločného školského úradu MsÚ a zástupcu Polikliniky Sabinov, n.o. k otváraniu škôl  a s tým súvisiacim plošným testovaním.

              Vzhľadom na informácie z mobilných odberných miest v meste o stúpajúcej miere pozitivity sa prijal záver, že o otvorení škôl sa rozhodne v pondelok 8.2.2021 po vyhodnotení výsledkov plošného testovania počas víkendu s predpokladom ich otvorenia od 9.2.2021. V prípade veľmi nepriaznivých výsledkov sa o ďalšom postupe rozhodne po víkendovom testovaní.          

              Aktuálne možnosti testovania v meste Sabinov od 5.2. do 7.2.2021:

              MOM – SNP 1 (od ulice Pavla Gojdiča)

              Prevádzka:

              5.2. – 7.2. od 8:00 do 20:00 hod. (bez nutnosti rezervácie)

              • MOM – SNP 1 (pri garážach)

              Prevádzka:

              5.2. – 7.2. od 8:00 do 20:00 hod (bez nutnosti rezervácie)

              * na termín 6.2.2021 od 8,00 do 16,30 hod iba s rezerváciou cez: https://www.korona.gov.sk )

              • MOM – Levočská 1 (parkovisko pri mestskom kúpalisku)

              Prevádzka:

              6.2. – 7.2. od 8:00 do 20:00 hod. (bez nutnosti rezervácie)

              • MOM – Ul. mieru (ak bude počas víkendu v prevádzke)

              Prosíme obyvateľov, aby si nerezervovali termíny cez rezervačný systém Bookio. Rezervačný systém Bookio bol vyhradený na použitie iba pri plošnom testovaní od 21.1. do 24.1.2021. Rezervácie už vykonané z vlastnej iniciatívy na tento víkend sú neplatné.

              O akýchkoľvek zmenách Vás budeme priebežne informovať na:

              Výchovno-vzdelávací proces prezenčnou formou je realizovaný naďalej len pre žiakov, ktorí majú zamestnaných rodičov a povaha ich práce im neumožňuje pracovať z domu.

            • Návrat do školy od 8.2.2021

            • Na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR dochádza od 8. februára 2021 k obnove prezenčného vyučovania pre žiakov 1. stupňa ZŠ.

              Podmienkou nástupu žiakov do školy je negatívny test na COVID-19 zamestnancov školy a aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti. Platnosť testu je sedem kalendárnych dní. Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

              Test a prehlásenie môžete odovzdať  elektronicky, prostredníctvom Edupage. Pri vyhlásení je potrebné pripojiť odfotený negatívny test jedného z rodičov. Druhou možnosťou je poslať podpísané vyhlásenie a kópiu negatívneho testu ráno s dieťaťom do školy, kde si ho prevezme triedny učiteľ.

              V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola bude evidovať neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu. V danom prípade je povinnosťou zákonného zástupcu žiaka zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a škola bude postupovať v zmysle Školského poriadku. Je v najlepšom záujme žiaka, aby sa prezenčnej výučby zúčastňoval  v čo možno najväčšom rozsahu.

              Všetci žiaci prvého stupňa, ktorí sa stravujú v ŠJ, budú  automaticky prihlásení na obed. Ak o obed nemajú záujem, je potrebné sa odhlásiť z obeda u vedúcej ŠJ do piatka 5.2.2021 do 14.00 hod. na tel. čísle 051/4524056, resp. 0911950641.

              Školský klub detí bude v riadnej prevádzke od 6.30 do 16.30 hod. (nielen pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry).

              Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 5. februára 2021 (pdf)

              Návrat do škôl od 08.02.2021 (pdf)

              Manuál k návratu do škôl od 08.02.2021 (pdf)

              Zákonný zástupca - Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov (docx)

            • 31. ročník Olympiády v anglickom jazyku

            • “Jeden jazyk určí vašu životnú trasu. Dva jazyky vám otvoria všetky dvere na ceste.” – Frank Smith

              ZŠ na Ul.17. novembra je už tradične organizátorom okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. 13. januára 2021 však súťažiaci neprekročili jej brány, aby dokázali svoje nadštandardné vedomosti a zručnosti v cudzom jazyku. Naopak, po doručení prihlášok na našu školu, zostali účastníci súťaže doma za svojimi počítačmi, aby takto online absolvovali okresné kolo tejto súťaže. Súťažiaci ukázali rozsah svojej slovnej zásoby, schopnosti aplikovať  gramatické pravidlá  v teste, ako aj porozumieť počúvanému textu z nahrávky. Súboj vo verbálnych komunikačných zručnostiach zostal tentokrát bokom. Užijú si ho iba víťazi okresného kola, pretože sa stane  súčasťou krajského kola, v ktorom sa bude súťažiť nielen  online testovou formou, ale v ústnej časti aj prostredníctvom videokonferencie. V okresnom kole boli najúspešnejší títo žiaci:

              Kategória 1A (5. - 7. ročník):

              1.    Alexandra Šuhajová - Základná škola s materskou školou Torysa

              2.    Júlia Kandráčová CZŠ sv. Jána Krstiteľa, Sabinov

              3.-4.Sandra Ružbarská- Gymnázium Komenského 13, Lipany

              3.-4. Alexandra Salanciová - ZŠ Komenského 13, Sabinov

              Kategória 1B (8. - 9. ročník):

              1. Timur Alexachin - Gymnázium Komenského 13, Lipany

              2. Tamara Radvanská  - ZŠ Ul. 17.novembra, Sabinov

              3. Lea Belišová - ZŠ Komenského 13, Sabinov

              Víťazom srdečne blahoželáme a želáme im v krajskom kole veľa úspechov. Špeciálne ďakujeme Tamare Radvanskej (9.A) a Dávidovi Eliášovi (7.A), ktorý sa umiestnil v kategórii 1A na peknom 5. mieste, za reprezentáciu našej školy.

            • Okresné kolo Matematickej olympiády

            • Aj v tomto „Covidovom“ období, v čase dištančného vzdelávania sa podarilo 27. januára 2021  zorganizovať okresné kolo Matematickej olympiády kategórie Z5 a Z9. Bolo to o to ťažšie, že žiaci vypracovávali úlohy doma, ktoré im boli distribuované zaslaním na e-mail. Svoje riešenia potom spätne, v určenom  časovom limite, museli odovzdať na zadanú e-mailovú adresu, aby ich matematická komisia mohla opraviť a určiť víťazov v jednotlivých kategóriách.

              Z našej školy boli úspešnými žiakmi:

              Kategória Z9: Júlia Cenkerová (9.A) a Róbert Mészáros (9.B)

              Kategória Z5: Marko Kostelník, ktorý je žiakom 4. ročníka

              Všetkým žiakom blahoželáme a prajeme veľa síl a chuti do riešenia ďalších úloh.

              Za organizáciu okresného kola matematickej olympiády ďakujem našim, pre matematiku zanieteným učiteľkám, PaedDr. Hanzelyovej a Mgr. Novackej.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie