• Novinky

            • Výpisy klasifikácie resp. slovného hodnotenia za I. polrok 2020/2021

            • Oznamujeme rodičom, že dňa 29.1.2021 boli všetkým žiakom hodnoteným k danému dňu elektronicky odoslané výpisy klasifikácie prospechu, správania a dochádzky za I. polrok školského roka 2020/2021 do ich konta Edupage.

              Po prihlásení do konta Edupage (cez web resp. prostredníctvom mobilnej aplikácie) máte možnosť si výpis stiahnuť, pozrieť, prekonzultovať s dieťaťom dosiahnuté výsledky a povzbudiť ho do ďalšieho vzdelávania. Následne máte možnosť výpis známok podpísať, aby škola mala spätnú informáciu o tom, že ste výpis videli. Túto možnosť máte len v rodičovskom konte.

              Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu vyučovanie v druhom polroku naďalej pokračuje dištančným spôsobom.

            • Pokračujeme v dištančnej výučbe

            • Od pondelka 25.1.2021 pokračuje vyučovanie pre žiakov prvého aj druhého stupňa základnej školy dištančným spôsobom. Otvorený bude naďalej školský klub detí pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu.

            • Oznam Centra pedagogicko–psychologického poradenstva a prevencie

            • Riaditeľstvo Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove oznamuje, že konzultácie, poradenstvo a terapie online naďalej  poskytuje všetkým novým aj terajším klientom, rodičom, zákonným  zástupcom, pedagogickým zamestnancom telefonicky v pracovných dňoch od 7.00 hod  do 15.00 hod na služobných telefónnych číslach a emailoch.

              Kontakt: www.cpppapsb.sk

            • Dištančné vzdelávanie aj budúci týždeň

            • MŠVVaŠ SR oznamuje, že aj naďalej platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku istých školských zariadení. Vo vyučovaní sa v ročníkoch 1. – 9. pokračuje dištančnou formou.

              Prevádzka školského klubu detí a školskej jedálne pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, na základe rozhodnutia zriaďovateľa, ostáva nezmenená. V prípade záujmu nových záujemcov o školský klub detí kontaktujte vychovávateľky ŠKD (telefonicky resp. emailom).

              Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. V týždni od 18.01.2021 Vás budeme informovať, ako bude prebiehať vyučovanie od 25.01.2021.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Návrat do škôl 2021

            • Ozstnancom, rodičom a žiakom, že na základe odporúčania MŠVVaŠ SR bude vyučovanie pre žiakov I. a II. stupňa školy pokračovať od 11.1.2021 (pondelok) dištančnou formou podľa schváleného rozvrhu hodín pre dištančné vzdelávanie.

              Zároveň po dohode so zriaďovateľom školy bude od 11.1.2021 na škole otvorený školský klub detí (ŠKD), primárne určený najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu (budeme vyžadovať potvrdenie od zamestnávateľa). Činnosť ŠKD bude od 7.00 hod do 16.00 hod. Do ŠKD môžete prihlásiť svoje deti prostredníctvom portálu Edupage (po prihlásení vyberte v ľavom menu Komunikácia - Prihlasovanie - Školský klub detí od 11.1.2021).

              Termín na prihlásenie do školského klubu detí: do 8.1.2021 do 12.00 hod.

              Stravovanie pre žiakov prihlásených do školského klubu detí bude zabezpečené.

              Dňa 11.1.2021 budeme vyžadovať od nastupujúcich zamestnancov a rodičov detí prihlásených do ŠKD vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov. Jeho prílohou musí byť kópia potvrdenia o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke. Dané vyhlásenie môžete najjednoduchšie podať z rodičovského konta portálu Edupage (Štart - Žiadosť/Vyhlásenie - Vyhlásenie o bezinfekčnosti MŠ a ZŠ I. stupeň). Odporúčame, aby sa testovania zúčastnili obaja rodičia. K dispozícii máte MOM pri Poliklinike Sabinov (od 7.00 do 15.00 hod) a MOM na Ul. Mieru č. 2 Sabinov (od 15.00 do 23.00 hod.) počas pracovných dní.

              Ďalšie informácie súvisiace s návratom detí do školy budeme priebežne aktualizovať.

              Návrat žiakov do škôl - MŠVVaŠ SR

              Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 8. januára 2021

              Zmeny dôležitých termínov v roku 2021

              Metodické usmernenie k obsahu a organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu v ZŠ platné od 11.1.2021

            • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Tento školský rok sa školské kolo Olympiády v anglickom jazyku uskutočnilo dištančnou formou kvôli pandémii COVID-19. Žiaci šiesteho až deviateho ročníka súťažili  v dvoch kategóriách a preukázali svoje jazykové znalosti v písomnej aj ústnej časti súťaže.  Víťazi oboch kategórií budú našu školu reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční  dňa 13.1.2021 dištančnou formou.

              Kategória  1A

              1. miesto: Dávid Eliáš 7.A

              2. miesto: Tatiana Imrichová 6.D, Natália Novická 7.A  (s rovnakým počtom bodov)            

              3. miesto:  Alexandra Tallová 7.C, Soňa Radačovská 7.A (s rovnakým počtom bodov)            

              Kategória 1B

              1. miesto: Tamara Radvanská 9.A

              2. miesto: Gabriela Viktorová 8.A

              3. miesto: Oliver Demko 8.B

              Všetkým  úspešným riešiteľom blahoželáme  a víťazom želáme veľa úspechov v okresnom kole.

            • Aktuálne informácie

            • Riaditeľka Základnej školy, Ul. 17. novembra 31 v Sabinove oznamuje, že po dohode so zriaďovateľom a na základe vyjadrenia zákonných zástupcov k testovaniu žiakov bude dištančná forma vzdelávania v 5. – 9. ročníku pokračovať do 18.12.2020. O termíne a spôsobe nástupu žiakov 2. stupňa do školy po vianočných prázdninách Vás budeme včas informovať na webovej stránke školy.

              Vianočné prázdniny: 21. december 2020 /pondelok/ – 8. január 2021 /piatok/

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Konzultačné hodiny

            • Vážení rodičia, v tomto týždni od 8.12. 2020 do 11.12.2020 budú dištančnou formou prebiehať konzultácie k výchovno-vzdelávacím výsledkom žiakov. Termín a spôsob si rodičia dohodnú s triednymi učiteľmi a vyučujúcimi daných predmetov prostredníctvom aplikácie Edupage.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • 13. ročník Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) bola tento rok poznamenaná pandémiou COVID-19. Napriek nepriaznivým podmienkam sa podarilo zorganizovať okresné kolo, ktoré prebiehalo dištančnou formou.

              Vzhľadom na nízky záujem okolitých škôl v našom okrese sa naša škola pripojila k okresu Prešov. Naša žiačka Tamara Radvanská (9. A) 27. novembra 2020 vypracovala náročný vedomostný test v určenom čase a získala krásne 2. miesto. Tamare blahoželáme a tešíme sa nielen z jej úspechu, ale aj z toho, že našu školu dokázala skvelo reprezentovať.

            • „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“

            • Dnes je priam nevyhnutné deťom aj dospelým pripomínať, že dobrý skutok, srdečnosť a láskavosť stále nevyšli z módy. Príliš často sa stretávame s tým, že nielen deti, ale aj dospelí ľudia sú čoraz menej empatickí a omnoho viac sa zaujímajú iba o seba. Všetci ľudia sa rodia s určitou  schopnosťou  empatie, avšak rovnako ako telu prospieva pravidelné cvičenie a mozgu pravidelný tréning, aj empatii pomáha, keď sa raz za čas trénuje. Takisto ju môžete zabudnúť, pokiaľ ju dlho nepoužívate. Je dôležité deťom vytvoriť príležitosti, aby si túto schopnosť mohli trénovať. Blížiace sa vianočné sviatky sú na to ideálnym časom. Tie tohtoročné poznačené pandémiou budú určite  zvlášť náročné pre seniorov, ktorí sú v domovoch mnohokrát bez povolených návštev a ani sviatky nebudú môcť stráviť s rodinou. Preto sme sa so žiakmi našej školy rozhodli zapojiť do láskyplnej zbierky „KOĽKO  LÁSKY SA ZMESTÍ  DO KRABICE OD TOPÁNOK“ a prejaviť tak empatiu voči našim starkým.

              Jej hlavnou myšlienkou je potešiť osamelých seniorov vianočnými darčekmi a prejaviť im  tak  v týchto náročných časoch potrebnú lásku a pozornosť. Zbierka funguje už tretí rok a môže sa do nej zapojiť každý dobrý človek na Slovensku. Stačí naplniť krabicu od topánok maličkosťami, ktoré môžu potešiť babičku alebo deduška v domove dôchodcov. Práve „krabica od topánok“,  naplnená milou drobnosťou,  im môže vyčariť úsmev na tvári.

              Veríme, že k tomu prispejú aj s láskou chystané krabičky od detí z našej školy,  doplnené  zo srdca napísaným pozdravom, listom, fotografiou od detí, prípadne  aj obálkou so známkou, aby starkí mohli svojim malým štedrým darcom odpísať.

              VÝZVA

              Ak by ste sa chceli zapojiť neváhajte a prineste hotové naplnené a obalené  krabičky (alebo aj samostatné veci vhodné na doplnenie  do krabičky).

              Miesto odovzdania  krabičiek: trieda  3.C (alebo KVETY ADAM, Holého 9, Sabinov)

              Termín odovzdania krabičiek: v škole do 1.12. 2020

              Ďalšie informácie o spomínanej zbierke nájdete  na https://www.kolkolasky.sk/

            • Rok národnej identity v ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov - Storočnica Jána Lazoríka

            • Rok 2020 je vyhlásený za Rok národnej identity. Žiaci našej školy si ho v tomto školskom roku  pripomenuli niekoľkými hodnotnými podujatiami.  V septembri, októbri a v novembri sa v interiéri školy konala výstava kníh, tlačovín, osobných predmetov a plagátov z plodného života a siahodlhej tvorby Jána Lazoríka, ktorý bol významný slovenský pedagógetnológfolklorista, zberateľ, archivár, fotografspisovateľ, šíriteľ používania nárečíbotanik a šľachtiteľ odrôd. Narodil sa 29. septembra  1920Toryse a zomrel  30. august2015 v obci  Krivany. Výstavné materiály k storočnici J. Lazoríka škole prepožičal jeho vnuk Igor Lazorík, pracovník Krajského múzea Prešov.

              Žiaci na hodinách výtvarnej výchovy vytvárali vlastné slovenské a šarišské ľudové ornamenty, na hodinách slovenského jazyka robili anketu o najobľúbenejšie šarišské a slovenské slovo, na literatúre skúmali život a tvorbu regionálneho štúrovca Bohuša Nosáka – Nezabudova a Jána Lazoríka,  na dejepise skúmali svoj rodokmeň a vytvárali rodostrom svojej rodiny, opisovali starú fotografiu príslušníkov rodiny, alebo iný historický prameň a rodinnú pamiatku. Aj počas dištančného vzdelávania svoju lásku k rodnému mestu vyjadrili na výtvarných prácach v školskom kole výtvarnej súťaže Sabinov očami detí.

              Ján Lazorík bol od svojho detstva vášnivým zberateľom hmotnej i nehmotnej ľudovej kultúry. Zameriaval sa v prvom rade na oblasť Krivany, neskôr pokrýval aj región Spiš. Nadobudnuté veci ľudovej kultúry uchovával najprv u seba v rodinnom dome, neskôr z priestorových dôvodov aj na obecnom úrade. V Krivanoch zriadil Centrum ľudovej kultúry a remesiel, ktoré je jediné svojho druhu na Slovensku. Počas života zapisoval a nahrával na magnetofónové pásky množstvo regionálnych ľudových piesní, hádaniek, príhod, legiend a rozprávok. Mnohé z nich šíril vo svojich početných knihách.

              V roku 1968 založil Ján Lazorík jednu z prvých folklórnych skupín na Slovensku, s ktorou nacvičil množstvo folklórnych scénok a pásiem. V Krivanoch sa Lazoríkovi podarilo vybudovať amfiteáter.

              Vtedajšia STV na jeho námet nakrútila v roku 1996 ľudové divadlo Popaterce. Svoje myšlienky šíril ako účastník aj vo filmoch Iné svety od režiséra Marka Škopa (2006) a Cooltúra od režiséra Miroslava Rema (2016).

              Ján Lazorík bol obdivovateľom šľachtiteľa Ivana Mičurína, preto v Krivanoch zriadil v roku 1953 Okresnú pioniersku mičurinskú stanicu. Počas života sa snažil vypestovať mrazuvzdorné ovocie. Zásluhou Lazoríka bolo v regióne vysadených viac ako 3000 ovocných stromov na prázdnych obecných a súkromných pozemkoch.

              V roku 2018 mu udelil Andrej Kiska in memoriam Pribinov kríž II. triedy „za mimoriadne zásluhy o kultúrny rozvoj Slovenskej republiky v oblasti ľudového umenia a folklóru“.

              Podľa múzejníkov Ján Lazorík zanechal unikátne dedičstvo nevyčísliteľnej hodnoty.

              Česť jeho pamiatke!

            • Obnovenie vyučovania pre žiakov zo SZP

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom, že na základe rozhodnutia MŠ SR a rozhodnutia zriaďovateľa zo dňa 16. novembra 2020 obnovuje školské vyučovanie v základnej škole v malých skupinách pre žiakov 5. – 9. ročníka pochádzajúcich zo sociálne znevýhodneného prostredia.

              Školská jedáleň je v prevádzke v riadnom režime a umožňuje stravovanie aj pre týchto žiakov, ktorí sú bez prístupu k dištančnému vzdelávaniu. Žiak pred nástupom do školy absolvuje ranný filter, predloží Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a postupuje podľa aktuálnych pokynov základnej školy. Žiadame zákonných zástupcov žiakov zo SZP, aby v maximálnej možnej miere zabezpečili dochádzku žiakov na prezenčné vyučovanie s nástupom od 18. novembra 2020 (streda).

              Rozhodnutie zriaďovateľa o obnove školského vyučovania pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

          • Podanie vyhlásenia o bezinfekčnosti dieťaťa cez Edupage
            • Podanie vyhlásenia o bezinfekčnosti dieťaťa cez Edupage

            • Postup:

              1. Prihláste sa do aplikácie Edupage

              2. V ľavom hornom rohu stlačte Štart

              3. Kliknite na Žiadosť

              4. Vyberte typ žiadosti - Vyhlásenie o bezinfekčnosti

              5. Vyberte dátum, kedy vyhlásenie podávate

              6. Žiadosť sa zobrazí.

              7. Stlačením tlačidla Uložiť potvrdíte Vyhlásenie o bezinfekčnosti.

              Samozrejme aj naďalej máte možnosť odovzdať vyhlásenie aj v papierovej podobe (nájdete ho v ľavom menu v časti COVID-19)

               

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov 1. stupňa ZŠ (tých, ktorí chodia na obedy), že  dieťa ktoré sa nezúčastní vyučovania v prípade choroby od 3.11.2020 je potrebné z obeda vyhlásiť  u vedúcej ŠJ najneskôr 3.11.2020 do 7:30 hod.

            • Aktuálne informácie

            • Jesenné prázdniny pre žiakov základnej školy budú v dňoch:

              30.10.2020 / piatok / -  02.11.2020 / pondelok /

              06.11.2020 / piatok / -  09.11.2020 / pondelok /

              V dňoch 02.11.2020 /pondelok/ a 09.11.2020 /pondelok/ sa v škole uskutoční dezinfekcia.

              Ak bude situácia v škole priaznivá, v utorok 3.11.2020 sa všetci žiaci 1. - 4. ročníka vrátia do školy a bude prebiehať prezenčná výučba podľa riadneho rozvrhu hodín.

              ŠKD a ŠJ budú v riadnej prevádzke.

              O ďalšom postupe Vás budeme včas informovať. 

              Rozhodnutie MŠVVaŠ SR zo dňa 23.10.2020

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie