• Novinky

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020 spojené s odovzdávaním koncoročných vysvedčení sa uskutoční dňa 30.06.2020 (utorok) o 9.00 hod. v jednotlivých triedach. Obedy budú vydávané od 10.30 hod do 12.00 hod. ŠKD bude v prevádzke do 16.00 hod.

            • Čitateľský oriešok

            • Žiaci na 1. stupni našej školy sa zapojili do veľmi zaujímavej súťaže, ktorú organizuje odborné nakladateľstvo RAABE Slovensko spoločne s partnermi každý rok.

              Tento krát išlo už o 6. ročník súťaže a práve tento ročník bol pre našu školu veľmi úspešný. Z celkového počtu vyše 35 000 kresieb vybrala odborná porota finalistov, medzi ktorými sa objavili aj naši žiaci. Medzi finalistami sa našli žiaci z 1.A, 1.B a 1.D triedy ako aj žiaci z 2.A a 2.B triedy.

              Títo žiaci boli veľmi úspešní, pretože získať finálové miesto nebolo vôbec jednoduché.

              Najprv museli prečítať dva príbehy tak, aby im porozumeli. Za každým príbehom potom našli otázky, ktorými sa museli prelúskať. Otázky boli jednoduché aj zložitejšie, ale žiaci to zvládli. Potom nasledovala výtvarná časť, v ktorej mali žiaci hrdinov z prvého aj druhého príbehu nakresliť pri spoločnom dobrodružstve.

              Samozrejme, zásluha patrí aj pani učiteľkám na 1. stupni, pretože odborne viedli žiakov pri práci, snažili sa u žiakov rozvíjať čitateľskú gramotnosť, logické myslenie ako aj vnímanie medzipredmetových vzťahov.

              Obrovský úspech dosiahli žiačky prvého ročníka, ktoré sa napokon prebojovali až na víťazný stupienok.

              V kategórii Ocenenie verejnosti si 1. miesto odniesla Viktória Šinaľová z 1.D triedy a na 2. mieste sa umiestnila Bianka Sekeráková z 1.B triedy.

              Obe víťazky získali krásne a hodnotné ceny. Gratulujeme

              Avšak to nie je všetko. Naša škola bola tiež ocenená a celkovo získala 2. miesto. Ocenenie pre školy bolo udelené na základe náhodného žrebu zo všetkých škôl, ktoré do súťaže zaslali svoje príspevky. Veríme, že na ďalší rok sa počet prihlásených žiakov ešte navýši a znova sa naši žiaci umiestnia na stupni víťazov.

            • Jar spoza okna

            • Nitriansky samosprávny kraj vyhlásil počas dištančného vzdelávania celoslovenskú výtvarnú súťaž na tému Zostaňte doma ! – Jar spoza okna.

              Zapojili sa do nej i žiaci našej školy. V každej z 3 súťažných kategórií bolo ocenených 5 žiakov z celého Slovenska bez určenia poradia. Z 2. stupňa bola ocenená Bianka Maťašová z 5. C triedy. Získala diplom i vecnú cenu v hodnote 20 eur. Jej úspešné dielko je prezentované na FCB ROS Levice a YOU TUBE ROS Levice. Srdečne blahoželáme!

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Upozorňujeme všetkých stravníkov školskej jedálne, ktorí sa chcú ešte odhlásiť z obedov do konca školského roka 2019/2020, aby sa odhlásili čo najskôr. Posledný termín odhlásenia zo stravy  je streda  - 24.06.2020. Po tomto termíne zo stravy už odhlasovať nebudeme. Za pochopenie ďakujeme.

            • Letná škola - výzva pre zákonných zástupcov a žiakov

            • Základná škola, Ul. 17. novembra 31 v Sabinove v súlade s výzvou MŠVVaŠ SR oznamuje zákonným zástupcom a žiakom, že plánuje v mesiaci august v termíne :

              • 10. – 14.8.2020
              • 17. – 21.8.2020

              realizovať Letnú školu ( LŠ)  s cieľom stabilizácie vzdelávania v školskom prostredí.

              Trvanie Letnej školy : 5 dní / Cyklus A / 6 h denne

              Stravovanie : zabezpečené v školskej jedálni. Ostatné náklady na LŠ budú hradené z projektu.

              Termín prihlásenia do LŠ : 19.6.2020 / piatok /  -  záujem nahlásiť triednemu učiteľovi     

              Letná škola nekopíruje klasickú výučbu, ale prispeje k stimulácii výchovno-vzdelávacieho procesu. Vzdelávanie bude mať formu zážitkového, hravého a tvorivého učenia sa. Bližšie informácie získate aj na stránke www.ucimenadialku.sk alebo u triednych učiteľov.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Oznam SAD Prešov, a.s.

            • Zmeny v cestovných poriadkoch platné od 1.6.2020 do 30.6.2020 súvisiace s uvoľňovaním opatrení proti šíreniu COVID 19  a otváraním ZŠ sú zverejnené na našej web stránke https://www.sad-po.sk/index.php?show=9&node=14. Cestujúca verejnosť, zriaďovatelia školských zariadení a školy si zmeny v cestovných poriadkoch môžu pozrieť podľa liniek ktoré prechádzajú ich obcou a zástavkami.

            • Oznam vedúcej ŠJ pre rodičov končiacich žiakov

            • Oznamujeme rodičom detí, ktoré odchádzajú zo školy /9. ročník/, že preplatky zo zábezpeky im budú poslané na číslo účtu, ktoré uviedli na začiatku školského roka v zápisnom lístku. Ak  nastala u niekoho zmena čísla účtu treba to nahlásiť vedúcej ŠJ najneskôr do 12.6.2020. Taktiež je potrebné odovzdať čipovú kartu, ktorú používali na obed v jedálni vedúcej ŠJ do 26.6.2020.

          • Krajské kolo chemickej olympiády
            • Krajské kolo chemickej olympiády

            • Dňa 28.5.2020 sa uskutočnilo krajské kolo chemickej olympiády v kategórii D dištančnou formou. Našu školu reprezentoval úspešný riešiteľ okresného kola chemickej olympiády Marek Bakoň, žiak 9.B triedy. Pri tejto forme sa neurčuje poradie súťažiacich, úspešným riešiteľom je žiak, ktorý dosiahne aspoň 40% z celkového počtu bodov. Marek Bakoň dosiahol vynikajúci výsledok - úspešnosť 100%, k čomu mu blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

            • Oznam riaditeľky školy

            • V súvislosti s obnovením školského vyučovania v základnej škole pre žiakov nultého až piateho ročníka, riaditeľka školy oznamuje všetkým rodičom, ktorí dobrovoľne prihlásili svoje dieťa do školy, do školského klubu detí a na školské stravovanie, že škola bude pri zabezpečení organizácie vyučovania postupovať podľa pokynov zriaďovateľa, MŠVVaŠ SR a podľa pokynov a usmernení hlavného hygienika. Organizačný pokyn riaditeľky školy, upravujúci podmienky základnej školy, ŠKD a ŠJ na obdobie do konca školského roka bude zverejnený na stránke školy dňa 28.5.2020. Rozdelenie žiakov do skupín na vyučovanie, do školského klubu a stravovanie Vám oznámia učitelia, ktorí budú v danej triede učiť. Za pochopenie a rešpektovanie pokynov Vám vopred ďakujeme.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Oznam o distribúcií rozhodnutí o prijatí na základné vzdelávanie

            • Počas dní 27.5. - 29.5.2020 budú poverení zamestnanci školy distribuovať rozhodnutia riaditeľky školy a prijatí zapísaných detí na základné vzdelávanie od 1.9.2020. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu vyvolanú ochorením COVID-19 budú rozhodnutia vhadzované do domových listových schránok bez potvrdenia prevzatia zo strany adresáta. Zároveň budú rozhodnutia poslané elektronicky do e-schránok adresátov (cez portál www.slovensko.sk)

            • Krajské finálové kolo Jazykového kvetu 2020

            • Úvodné semifinálové kolo súťaže Jazykový kvet stihli naši súťažiaci  začiatkom marca absolvovať prezenčne v Prešove. Nie všetky kraje mali také šťastie. Väčšina z nich už v semifinále súťažila dištančne - teda na diaľku. V súčasnej zložitej situácii  bola väčšina predmetových súťaží zrušená. O to viac sa tešíme, že sa naši dvaja postupujúci mohli zúčastniť krajského finálového výberu:  Natália Novická (6.A), ktorá súťažila  v prednese v anglickom jazyku so súťažným príspevkom: The Little Red Hen a Marko Kostelník (3.B), ktorý v nemeckom jazyku predniesol rozprávku: Der Tropfen (Kvapka). Krajské kolo, ktoré sa malo pôvodne uskutočniť v apríli, sa teda realizovalo na diaľku v priebehu mája. Tá istá porota, ktorá v marci vyberala žiakov do finále bez určenia poradia, zasadla opäť a podľa bodového hodnotenia z prvého kola vybrala víťazov krajského kola súťaže. Po opätovnom hodnotení poroty sa Natálka Novická v silnej konkurencii umiestnila na vynikajúcom 3. mieste. Marko Kostelník vo svojej kategórii (1. stupeň) obsadil 1. miesto a postúpil do celoslovenského kola súťaže. Toto sa uskutoční dištančnou formou - zaslaním videonahrávok súťažných príspevkov - v priebehu mesiaca jún. Markovi želáme veľa šťastia.

          • Oznam pre rodičov žiakov 0. – 5. ročníka
            • Oznam pre rodičov žiakov 0. – 5. ročníka

            • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR od 1. júna 2020 základná škola začne s obnovou školského vyučovania a výchovnej činnosti ŠKD v 0. až 5. ročníku. V priebehu 19. a 20. mája 2020 (utorok – streda) triedni učitelia urobia prieskum záujmu o návštevu školy u rodičov žiakov týchto ročníkov. Po tomto termíne prihlásenie žiakov na vyučovanie už nebude možné.

              Pri organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu škola zváži všetky personálne, materiálne, priestorové možnosti a aktuálnu hygienicko-epidemiologickú situáciu. Žiaci školy budú rozdelení do skupín s maximálnym počtom 20 žiakov. V skupinách môžu byť spolu aj žiaci, ktorí pred mimoriadnym prerušením prevádzky neboli v spoločnej triede. Metódy a obsah vzdelávacích a záujmových činností bude prispôsobený zloženiu konkrétnej skupiny.

              Zákonný zástupca:

              • Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy do konca školského roku 2019/2020. Upozorňujeme rodičov, že počas júna im nebude umožnený vstup do vnútorných priestorov budovy školy.
              • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
              • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
              • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
              • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľku školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
              • Nahlási záujem žiaka o stravovanie počas júna vedúcej školskej jedálne v priebehu budúceho týždňa (25.5. - 27.5.2020) sms správou na t. č. 0911 950 641 (treba uviesť meno a priezvisko žiaka a triedu), resp. prostredníctvom prihlásenia na stravu cez webovú stránu www.eskoly.sk. Jedálny lístok bude zverejnený dňa 25.5.2020.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie