• Novinky

            • Burza práce a informácií

            • Dňa 8.11.2018  sa žiaci 8.B a 8.C zúčastnili burzy práce a informácií, ktorá sa konala v budove SOŠ Ľ. Podjavorinskej v Prešove. Žiaci sa dozvedeli o duálnom vzdelávaní a možnostiach, ktoré táto forma vzdelávania ponúka. Zároveň sa na burze prezentovali stredné školy a zamestnávatelia, ktorí sú v súčasnosti zapojení do duálneho vzdelávania. Zaujímavá bola taktiež prehliadka priestorov Strednej odbornej školy a informácie o jednotlivých odboroch.

            • Medzinárodný deň školských knižníc

            • V stredu 24.10.2018 sme si v našej škole pripomenuli medzinárodný deň školských knižníc, ktorý bol vyhlásený už v roku 1999. Tento deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní žiakov.

              Tohoročnou témou Medzinárodného dňa školských knižníc bolo: „Skutočné knižnice – skutočné vzdelávanie: 100 rokov od vzniku Česko-Slovenska. Deň sa začal jazykovým okienkom v školskom rozhlase a piesňou, ktorú zložili naši českí susedia pri príležitosti 100. výročia vzniku ČSR – Za 100 let.

              O vzniku Česko-Slovenska sa v školskej knižnici viac dozvedeli žiaci 3. a 4. ročníka, kde mali pripravenú prezentáciu nielen o 100. výročí vzniku ČSR, ale aj o významnej osobnosti našich dejín – M. R. Štefánikovi. Pre žiakov 2.stupňa bola pripravená nástenka o okolnostiach vzniku našej spoločnej republiky a vyhlásená súťaž pre všetkých žiakov.

              Z tohto dňa si žiaci odniesli množstvo nových informácií, o ktorých doposiaľ nevedeli a zistili, že množstvo ďalších poznatkov nájdu v encyklopédiách a odborných knihách. Žiaci, ktorých táto téma veľmi zaujala, si vypožičali knihy hneď v ten deň a vytvorili krásne projekty, ktoré budú vystavené v školskej knižnici.

            • Projektové vyučovanie ANJ – I. stupeň - Halloween

            • Súčasťou výučby anglického jazyka je kultúra a sviatky anglicky hovoriacich krajín. Od 22. októbra do 26. októbra prebiehalo na hodinách anglického jazyka projektové vyučovanie s témou Halloween. Žiaci prvého stupňa vytvorili krásne projekty a zapojili sa do netradičného vyučovania v „strašidelnom“ jazykovom laboratóriu.

            • Týždeň boja proti stresu

            • Stres. Je starý ako ľudstvo samo a v posledných rokoch sa skloňuje azda vo všetkých pádoch.

              V súčasnosti vedieme často uponáhľaný život a nemáme dostatok času sami pre seba. Je preto dobré vedieť, ako sa môžeme chrániť pred nepriaznivým vplyvom stresu, ktorý nám môže spôsobovať rad rôznych ochorení, o ktorých ani sami veľakrát nevieme.

              Hoci sa mu úplne nevyhneme a pravdepodobne bude vždy prítomný v našom živote, môžeme si pomôcť úpravou nášho životného štýlu.

              Začnime sa viac hýbať a zaraďme do nášho jedálnička potraviny, ktoré sú obsahom cenných živín dôležitých  pre zníženie každodenného stresu a zlepšenie našej nálady. Navyše sú bežne dostupné v našich obchodoch.

              V dňoch 22.10. - 26.10.2018 na našej škole prebiehala akcia pod názvom „Týždeň boja proti stresu.”  Prostredníctvom rozhlasových relácí si žiaci vypočuli rôzne informácie o tom, čo je stres, aké sú jeho prejavy, ale tiež ako proti nemu bojovať.

              My sme sa rozhodli zabojovať netradičnou formou a to prostredníctvom farieb a oblečenia, ktoré museli zodpovedať jednotlivým témam určených na každý deň.

              Pondelok sa začal ako „Crazy day“, čo znamenalo obliecť si minimálne päť farieb a samozrejme, „crazy“ účes.

              V utorok sme sa všetci stretli  v bielo-modrej farbe  ako námorníci, ktorí plávajú na jednej lodi a záleží na každom z nás, aby sme štastne doplávali do cieľa našej cesty.

              V stredu boli dovolené teplákové súpravy, pyžamá a samozrejme papuče. Navodili sme atmosféru, že aj v škole sa môžeme cítiť ako doma.

              Vo štvrtok bol „Školský úľ”,  žiaci spolu s učiteľmi v žlto-čiernom oblečení sa premenili na  usilovné včielky.

              V piatok počas voľných chvíľ žiaci vyfarbovali antistresové maľovanky.

              A keďže tento rok oslavujeme sté výročie vzniku Českosloveskej republiky, pri tejto príležitosti sme tento deň oslávili slovenskou trikolórou – biela, modrá, červená.  Bol to pekný záver celého týždňa, ktorý hýril farbami a veríme tomu, že mnohým spríjemnil týždeň v škole. Vykročme tou správnou cestou a začnime sa usmievať. Buďme k sebe milí a láskaví.                             

              Koordinátorky  prevencie a ľudských práv

            • Svetový deň duševného zdravia

            • V mesiaci október sme si pripomenuli aj Svetový deň duševného zdravia, ktorý prebieha každý rok, s cieľom zvýšiť povedomie o otázkach duševného zdravia na celom svete a mobilizovať úsilie na podporu duševného zdravia. Tento deň poskytuje príležitosť  pre všetkých z nás, hovoriť o otázkach duševného zdravia, o svojej práci a o tom, čo je ešte potrebné urobiť, aby sa starostlivosť o duševné zdravie stala realitou pre ľudí. Zároveň upriamuje pozornosť na to, že duševné zdravie je pre človeka veľmi dôležité, a preto by sa mu mala venovať rovnaká pozornosť a starostlivosť ako zdraviu telesnému. Práve preto sme sa so žiakmi hlavne v tomto mesiaci snažili pridržiavať týchto zásad:

              1. Prijímaj sám seba!
              Poznaj sám seba, svoje dary, prednosti a slabosti. Váž si sám seba, ale neber sa príliš vážne.
              2. Hovor o tom!
              O tom, čo ťa trápi, čoho sa bojíš, čo si vyčítaš, o svojich smútkoch, ale i radostiach, o úspechoch. Zdieľaná starosť je polovičná, zdieľaná radosť je dvojnásobná!
              3. Buď aktívny!
              Život je rieka, raz plávame s prúdom, raz proti nemu. Vždy je za čím ísť a pred čím utekať. Kým sa hýbeme, žijeme a naopak.
              4. Uč sa novým veciam!
              Stále je čo spoznávať a učiť sa. Skúsenosť je neprenosná. To, čo zvládneme, nás blaží, čo nezvládneme, aspoň sme to vyskúšali.
              5. Stretávaj sa s priateľmi!
              Príbuzných si nevyberáme, ale priateľov áno. Sympatia, náklonnosť, kamarátstvo, priateľstvo, láska sú zdrojom opory a radostí života.
              6. Rob niečo tvorivé!
              Géniov je málo, ale tvorcom je každý z nás. Tvoriť môžeme  i záhrade, v divadle i dielni. Proces je dôležitejší ako výsledok. Výtvor možno skritizovať ale to, čo pri tvorbe zažijeme,  nám nikto nezoberie.
              7. Zapoj sa a pomôž!
              Pohyb krídiel motýľa v jednom kúte sveta môže spôsobiť búrku na jeho opačnom konci. Zaujímaj sa o to, čo sa deje vo svete. Politika, ekológia, charita, pomoc tým, ktorí to potrebujú dávajú zmysel nášmu vlastnému životu.
              8. Neváhaj požiadať o pomoc!
              Ak cítiš, že tvoje bremeno je priťažké, bolesť prisilná, strata priveľká – nehanbi sa požiadať o pomoc. Odborníka, alebo len spriaznenú dušu, niekoho kto prežil podobné trápenie.
              9. Oddychuj a uvoľni sa!
              Práca šľachtí, ale môže aj zabíjať. Uč sa aktívne i pasívne oddychovať, nachádzať nové zdroje radosti a uvoľnenia. Pre niekoho veselá spoločnosť, pre iného samota, pre niekoho šport, pre iného príroda. Aj dobré jedlo a pitie, či iné slasti vyvažujú stres všedného dňa.
              10. Zdolávaj prekážky!
              Uč sa brať životné problémy a prekážky ako výzvy a možnosti osobného rastu.
              11. Neboj sa snívať!
              Snívajme v noci i cez deň. V snoch sa môžeme vznášať a dokázať úžasné veci. Nie všetky sny sa na šťastie naplnia, ale niektorým sa môžeme aspoň priblížiť.
              12. Ži teraz a tu!
              Príliš mnoho minulosti nám bráni vzlietnuť a primnoho budúcnosti nám nedovolí pevne sa držať na zemi. Ži teraz a tu najlepšie ako vieš, lepší život nemáš!

              Keďže s duševným zdravím úzko súvisí aj naše telesné zdravie naša škola si pripomenula v utorok, 16. októbra, Svetový deň zdravej výživy. Na hodinách biológie sa žiaci dozvedeli o tom, aké nezdravé je veľké množstvo cukru  či soli v strave. Zamýšľali sme sa nad tým, prečo nie je dobré vyhadzovať potraviny, no hlavne sme si chceli pripomenúť význam ovocia a zeleniny v našom každodennom jedálničku.  Počas tohto dňa žiaci prinášali do školy a následne sme vystavili žiacke ukážky zdravej a hravej desiaty vo forme rôznych obrázkov s množstvom zeleniny, ovocia a orechov. Dúfame, že nás všetkých tento deň oslovil k tomu, aby sme vylepšili naše stravovacie návyky.

            • Starostlivosť o hrob národovca

            • Žiaci 8. A triedy sa už 4. rok starajú o hrob slovenského národovca, rodoľuba a básnika, Bohuša Nosáka Nezabudova. Hrob tohto významného štúrovca sa nachádza na evanjelickom cintoríne v Sabinove.

            • Jesenné prázdniny

            • Podľa príslušného ustanovenia vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. jesenné prázdniny trvajú od 31. októbra do 2. novembra 2018 vrátane.

              Vo vyučovaní sa bude pokračovať 5. novembra 2018 (pondelok).             

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 0.– 9. ročníka dňa 29. októbra (pondelok) riaditeľské voľno.

              V prípade záujmu, školská jedáleň a školský klub detí budú daný deň v prevádzke.

            • Školské kolo Olympiády zo SJL

            • Dňa 25.10.2018 sa v priestoroch našej školy uskutočnil už 11. ročník  školského  kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Svoje vedomosti zo slovenského jazyka si tu preverili žiaci ôsmych a deviatych ročníkov. S výsledkami môžeme byť spokojní, veď úspešných riešiteľov nebolo málo. Cieľom súťaže je zvýšiť záujem žiakov o slovenský jazyk, čo sa nám, dúfam, podarilo.

              Umiestnenie:

              1.miesto Dobrovičová Simona

              2. miesto Ondrejová Nikola

              3. miesto Gajdošová Nataša

              Úspešní riešitelia: Ceheľská Jana, Jendrichovská Karin, Nemergut Peter, Solárová Sarah, Smetanová Patrícia, Pekárová Karolína

              Srdečne blahoželáme!

            • “Spelling Bee” - Súťaž v hláskovaní

            • Veľmi obľúbenou a populárnou americkou súťažou známou pod názvom ”Spelling Bee” sa inšpirovala aj naša škola. V tomto školskom roku sa u nás uskutočnil 3. ročník tejto súťaže. Dňa 22.10.2017 si naši piataci zmerali sily v hláskovaní slov v angličtine.  Súťažiaci sa popasovali s rôznymi zaujímavými a zábavnými aktivitami súvisiacimi s hláskovaním. No najdôležitejšou a najnapínavejšou časťou bolo, samozrejme, samotné hláskovanie anglických slov. Úlohou žiakov bolo vyhláskovať čo najviac slov zo zoznamu za jednu minútu. Absolútne prvenstvo v tejto úlohe získala N. Novická z 5.A triedy, ktorá dokázala správne vyhláskovať až 15 slov. Týmto excelentným výkonom sa jej podarilo prekonať aj minuloročného víťaza. Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a zúčastnených súťažiacich chválime za šikovnosť a snahu.

              Umiestnenie žiakov je nasledovné:

              1. miesto: Natália Novická 5.A
              2. miesto: Dávid Eliáš 5.A, Ely Rabatinová 5.B
              3. miesto: Šimon Lokaj 5.B
            • Environmentálna výchova – Zachráň strom!

            • Dňa 18. októbra sme si pripomenuli DEŇ STROMOV. V tento deň sa na našej škole zachraňovali stromy. Počas celého dňa žiaci nosili papier do zberu. Za každých 5 kg papiera dostali zošit z recyklovaného papiera. Nazbierali sme spolu 635 kg papiera, ktorý poputuje na recykláciu.

            • Logické sústredenie

            • Stáva sa už tradíciou, že sa žiaci so všeobecným intelektovým nadaním zo Základnej školy na Ul. 17. novembra v Sabinove zúčastňujú logického sústredenia realizovaného v rámci iniciatívy Nadané dieťa. Ako po minulé roky, aj tento rok sa centrom logického sústredenia stala lokalita Sigord pri Prešove. Absolvovali sme tri dni nabité aktivitami, ktoré dokonale preverili naše logické myslenie, čitateľské a technické schopnosti a v neposlednom rade aj kreativitu.

              Prvou aktivitou, veľmi neočakávanou, bola návšteva novootvoreného múzea vo Veľkom Šariši, v ktorom sa nachádzalo množstvo artefaktov získaných na hrade Šariš. A nielen to. V strede jednej z miestnosti bola obrovská maketa hradu, pomocou ktorej nás pani lektorka dokonale oboznámila s minulosťou a súčasnosťou tejto zaujímavej stavby. Po príchode na Sigord nás čakalo slnečné počasie. Sústredenie začalo pohybovými aktivitami, ktoré nám pomohli lepšie sa spoznať so svojimi spolužiakmi z Prešova. Večer na nás čakal kvíz, ktorý preveril našu všestrannosť. Aj napriek jeho náročnosti sme si počínali veľmi dobre. Otázku na otázkou sme sa prelúskali do zdarného konca, a aj napriek tomu, že sme nevyhrali, odniesli sme si množstvo nových poznatkov a skúseností. Nasledovala večera a hneď po nej za odmenu a našu snahu celovečerná rozprávka, ktorá nás veľmi pobavila. Prvý deň sústredenia nám zbehol rýchlejšie, ako by sme chceli.

              Zdalo sa nám, že predošlí deň už nič nedokáže prekonať. No zmýlili sme sa. Aktivity pripravené na precvičenie našich mozgových závitov ďaleko predbehli naše očakávania. Všetko to začalo workshopmi, v priebehu ktorých sme absolvovali lekcie šachu, počúvania s porozumením, logickými hrami a ďalším kvízom. Azda najlepšou zo všetkých aktivít sa stala lekcia šachu, kde sme mali možnosť preveriť naše schopnosti s hráčom extratriedy, ktorý zároveň trénuje žiakov v Prešove. Síce sme ho neporazili, ale dostali pochvalu a úplne zaslúženú.  Poobede nasledovala prechádzka k blízkej priehrade a športové súťaže, v ktorých sme nemali konkurenciu. Keď sme si prvý deň mysleli, že už unavenejší nemôžeme byť, tak sme sa veľmi mýlili. Druhú noc sme spali ako zakliati.

              Aktivity, aktivity a ešte raz aktivity. Aj posledný deň na nás čakal program vyplnený predovšetkým logickou olympiádou, kde sme za kamarátmi z Prešova vôbec nezaostali a dokonca v kategórií najmladších žiakov sme obsadili perfektné prvé miesto. Nasledovalo frisby. Tak sme si trocha zašportovali a pripravili na cestu domov. A veru, že sa nám vôbec nechcelo.

              Logické sústredenie znova potvrdilo svoju kvalitu a vysokú úroveň aktivít. Nás však teší to, že sme si našli ďalších nových kamarátov, nadviazali nové priateľstvá a prekonali sami seba. Už sa tešíme na ďalší ročník.

            • Krajské kolo v Cezpoľnom behu žiakov a žiačok ZŠ

            • Vo štvrtok 11.10.2018 sa v prekrásnom prostredí pod Staroľubovianskym hradom konali  preteky o majstra prešovského kraja v cezpoľnom behu žiakov a žiačok ZŠ. Na náročnej trati sa reprezentanti našej školy a mesta Sabinov vôbec nestratili a po heroickom výkone si naši chlapci vybojovali fantastické druhé miesto spomedzi 12 najlepších škôl v kraji - víťazov okresných kôl.  O tento historický úspech sa pričinili Oliver Urvinitka z 9.A, Samuel Kašaj z 9.C a Oliver Cuker z 9.A. K úspešným chlapcom sa pridali aj naše dievčatá, ktoré takisto v ťažkej konkurencii obsadili veľmi pekné 10. miesto. Toto umiestnenie je veľmi cenné hlavne preto, že naše žiačky sú len šiestačky a preto hlavné športové úspechy majú ešte len pred sebou.  Nášmu družstvu v zložení Kamila Kruľáková (6.B), Sophie Lazorová (6.A) a Sophia Borsuková (6.B) prajeme veľa chuti do ďalšej športovej prípravy.

              Úspešným  družstvám  srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a mesta Sabinov.

            • Koncert Integrácia 2018

            • Dňa 10. októbra sa naši žiaci zúčastnili 10. ročníka Nadnárodného charitatívneho koncertu Integrácia 2018 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

              V súťaži RECYKLUJ A VYHRAJ, ktorú Milk agro realizuje už 16 rokov, sú rôzne kategórie, do ktorých sa žiaci aj školy zapájajú. Jednou z kategórií je aj kategória PIESEŇ.

              Pani učiteľka Mária Dziaková sa tejto kategórii venuje už niekoľko rokov. Vymýšľa, vytvára a skladá slová do piesne, ktorú naspieva so žiakmi  a ako nahrávku vo formáte MP3 posiela do súťaže. S piesňou KRTKO A VRABEC v minulom školskom roku vyhrala 1. miesto a „vysúťažila“ účasť na koncerte Integrácia 2018.

              Žiaci si tam vypočuli piesne Ondreja Kandráča, skupiny IMT Smile a Ivana Táslera, Dariny Rolins, Čekovského a iných. Zážitkom bolo, keď na pódium prišli všetci futbalisti spolu s Marekom Hamšíkom, hokejisti Marián Hossa a Ľubomír Višňovský, atlét Matej Tóth, ďalej Sajfa a moderátori Marcel Forgáč a Katka Brichtová. Bolo tam viac ako 10 000 detí.

              Ďakujeme organizátorom, že zabezpečili mimoriadny vlak, ktorý nás dopravil do Bratislavy a späť.

            • Atletický štvorboj

            • Dňa 10.10.2018 sa na našej škole uskutočnil druhý ročník športovej súťaže Atletický štvorboj. Súťaže sa zúčastnilo 78 žiakov 1. - 4. ročníka našej školy. Každá trieda vyslala svoje družstvo v zložení 3 dievčatá a 3 chlapci. Triedy súperili proti sebe v dvoch kategóriách. Prvú kategóriu tvorili žiaci 1. a 2.ročníka, druhá kategória pozostávala zo žiakov 3. a 4. ročníka. Žiaci súťažili v týchto atletických disciplínach: skok do diaľky z miesta, hod do diaľky loptou, beh na 50 m a prekážková dráha. Všetci predviedli obdivuhodné výsledky, prejavili radosť, bojovnosť, odvahu pri prekonávaní stanovených úloh. Najlepší z nich boli odmenení rôznymi cenami, napr. loptami, farbičkami, fixkami, maľovankami, lízankami. Cieľom tejto akcie bolo aktívne zapojiť žiakov do športovej aktivity, ktorá podporuje výchovu k zdraviu a  zdravý životný štýl.

              Umiestnenie:

              Kategória 1. a 2. ročník: 1. miesto - 2.B, 2. miesto - 2.C, 3. miesto - 2.A

              Kategória 3. a 4. ročník: 1. miesto - 4.C, 2. miesto -  4.B, 3. miesto - 3.A

              Koordinátor prevencie

            • Výstava ovocia a zeleniny spojená s výtvarnou súťažou

            • Žiaci našej školy sa v sobotu 6.10.2018 zúčastnili výstavy ovocia a zeleniny s výtvarnou súťažou pre najmenších, ktorú organizovala Základná organizácia záhradkárov v Drienici. Okrem výstavy úrody z polí a záhrad bola pripravená aj výtvarná súťaž s tematikou: Rozprávková hruška-strom. Motívom k stvárneniu výtvarných prác bola rozprávka Pamodaj šťastia lavička od P. Dobšinského alebo veršovaná forma od Milana Rúfusa. Vo výtvarnej súťaži nás reprezentovali žiaci 2.B, 2.C, 3.A, 3.B, 4.A a žiaci ŠKD. Spomedzi všetkých zúčastnených získali naše žiačky výborné prvé a tretie miesto.

              1. miesto Martina Novická
              2. miesto Melisa Petríková

              Úspešným žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v kreslení.

            • Beseda – dodržiavanie ľudských práv

            • Dňa 5.10.2018 sa žiaci 8.B zúčastnili prednášky spojenej s besedou o dodržiavaní ľudských práv so študentom právnickej fakulty UPJŠ, ktorý našim žiakom odprezentoval svoje poznatky a skúsenosti z praxe. Žiaci sa taktiež mohli dozvedieť zaujímavosti nielen z oblasti trestného práva, ale aj ako vyzerá samotný súdny spor.  Následne si vo svojich skupinách vybrali konkrétny prípad, ktorý spracovali s pomocou a radami samotného právnika. Výsledkom práce žiakov bol konkrétny právny výstup, ktorý prezentovali pred triedou. Stručne referovali, aké mali zadanie, o aký právny problém išlo, ako postupovali pri jeho riešení a aký bol výsledok. Žiaci tak dostali skúsenosti z praxe a zhodnotili túto besedu veľmi pozitívne.

            • Okresné kolo v cezpoľnom behu

            • Družstvo chlapcov a  dievčat našej školy sa vo štvrtok 27.9.2018 zúčastnilo okresného kola v cezpoľnom behu  žiakov ZŠ, ktoré organizovala naša škola. Spomedzi desiatich zúčastnených škôl získali obidve naše družstvá výborné prvé miesto a tým si vybojovali právo účasti na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 11.10.2018 v Starej Ľubovni.

              Úspešným družstvám srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov pri vzornej reprezentácii našej školy a mesta Sabinov na krajskom kole.

              V cezpoľnom behu nás reprezentovali títo žiaci:

              Dievčatá: 1. Sophia Borsuková (6.B), 2. Kamila Kruľáková (6.B), 3. Sophie Lazorová (6.A)

              Chlapci: 1. Oliver Cuker (9.A), 2. Samuel Kašaj (9.C), 3. Oliver Urvinitka (9.A)

            • Európsky deň jazykov

            • Dňa 26.9.2018 sme si na našej škole opäť pripomenuli  Európsky deň jazykov. Hneď ráno pri príchode do školy žiakov, rodičov aj učiteľov cudzojazyčne a veselo naladili ruské i slovenské ľudové piesne. Pripravili si ich naši  šikovní ruštinári, ku ktorým sa spontánne pridali aj niektorí učitelia našej školy. K dobrej nálade prispeli aj ráno vlastnoručne čerstvo napečené voňavé koláčiky. Počas celého dňa na nás čakali rôzne zaujímavé aktivity v anglickom, nemeckom, ruskom i slovenskom jazyku, ktoré nás všetkých rozveselili, ale aj poučili o dôležitosti ovládania cudzích jazykov pre uplatnenie sa v budúcom povolaní. Je len na nás, aby sme čo najlepšie využili šancu na ich zvládnutie, ktorú nám dennodenne ponúka vyučovanie cudzích jazykov na našej škole.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie