• Novinky

            • Biela pastelka 2018

            • Dňa 21.09.2018 sa na našej škole uskutočnila celoslovenská verejná zbierka s názvom Biela pastelka 2018. Výnos tejto zbierky  je určený na pomoc tým, ktorí stratili zrak a snažia sa s touto ťažkou situáciou vyrovnať. Naším zapojením do tejto zbierky sme tak priamo pomohli ľuďom so zrakovým postihnutím, ktorí žijú v našom meste, okrese či kraji. Našim dobrovoľníčkam sa podarilo vyzbierať peknú sumu 82,44€, ktorú sme odovzdali Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za vaše príspevky.

            • Plenárne a triedne zasadnutia RZ

            • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás srdečne pozvať na plenárne a triedne zasadnutia rodičov, ktoré sa uskutočnia dňa 10.09.2018 /pondelok/ o 15:30 hod v jednotlivých triedach. Na zasadnutiach dostanete všetky potrebné informácie a organizačné pokyny na školský rok 2018/2019. Vaša účasť je potrebná !

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019

            • Vážení rodičia, milí žiaci.

              Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019 sa uskutoční dňa 3. septembra 2018 /pondelok/ v priestoroch základnej školy.

              Žiaci 0. ročníka, 1. ročníka a 5. ročníka: začiatok o 8:30 hod (kvôli zadeleniu do tried)

              Následne prebehne otvorenie školského roka pre všetkých žiakov školy o 9:00 hod.

              Tešíme sa na Vás.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Aktuálny oznam

            • Vážení rodičia, vzhľadom na to, že 25.5.2018 vstúpil do platnosti zákon č. 18/2018 o ochrane osobných údajov, ktorý vychádza z nového nariadenia európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016  o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (“GDPR”) bude zoznam žiakov 1. ročníka a novoprijatých žiakov zverejnený formou čísla rozhodnutia o prijatí, ktoré bolo vydané každému zákonnému zástupcovi žiaka.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Vedúca ŠJ oznamuje rodičom, ktorí majú záujem prihlásiť svoje dieťa na obedy v školskej jedálni v školskom roku 2018/2019, že tak môžu urobiť už v dňoch 30.8.- 31.8. 2018 v čase od 9.00 hod do 13.00 hod v kancelárii vedúcej ŠJ.

              Na stránke v časti Školská jedáleň je zverejnený aj Zápisný lístok, ktorý si môžete vytlačiť a doniesť už vypísaný.

            • Letné prázdniny

            • Termín: 2. júl 2018 - 31. august 2018

              Začiatok vyučovania po letných prázdninách: 3. september 2018 (pondelok)

            • Organizácia vyučovania od 26.6. do 29.6.2018

            • 26.6. - 28.6.2018 - Žiaci majú 4 vyučovacie hodiny s triednym učiteľom (kontrola stavu učebníc a ich odovzdanie, kontrola a údržba zariadenia v triedach, triednicke práce, poučenie o bezpečnosti a ochrane zdravia počas letných prázdnin)

              29.6.2018 - od 8.30 hod do 9.30 hod - Vyhodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov za II. polrok školského roka 2017/2018, odovzdanie koncoročných vysvedčení a slávnostné ukončenie školského roka 2017/2018

            • Vyhodnotenie zberu SABI viečok a tetrapakov mlieka SABI

            • V 15. ročníku projektu Recykluj a vyhraj sme v  tomto školskom roku nazbierali 53 kg viečok SABI, čo je 99 000 kusov a vďaka ktorým sme sa umiestnili na 10. mieste.

              Tetrapakov z mlieka SABI sme nazbierali 197 kg, čo je 6 350 kusov a vďaka ktorým sme sa umiestnili na 5. mieste z 56 školských zariadení.

              V zbere viečok SABI na prvých troch miestach boli tieto triedy:

              1. miesto – 9. D – 18 092 ks

              2. miesto – 9.A – 17 798 ks

              3. miesto – 3.C – 11 290 ks

              Naj zberačkou viečok SABI a tablet značky ACER v tomto školskom roku získala Marianna Malíková z 9.D triedy.

              V zbere tetrapakov z mlieka SABI boli tieto triedy naj:

              1. miesto – 4.C – 3 276 ks

              2. miesto - 3.A – 602 ks

              3. miesto – 1.A – 550 ks

              Naj zberačkou tetrapakov z mlieka SABI a tablet značky ACER získala Veronika Šoltysová zo 4.C triedy.

              V rámci tohto projektu „Recykluj a vyhraj“ sme sa zapojili aj do súťaží: Výtvor z výrobkov SABI a Pieseň.

              Žiaci 3.A triedy spolu s triednou učiteľkou Máriou Dziakovou vytvorili výtvor s názvom SEPARÁČIKY  - RECYKLÁČIKY a taktiež vymysleli, nacvičili, naspievali a nahrali PIESEŇ s názvom KRTKO A VRABEC na melódiu piesne Anka, Anka – Kollárovci.

              S touto piesňou získala naša škola 1. miesto.

              Všetkým zúčastneným v projekte Recykluj a vyhraj srdečne blahoželám a teším sa na spoluprácu v ďalšom školskom roku.

            • Výstava projektových posterov v anglickom jazyku

            • V priebehu mesiaca jún sa v priestoroch našej školy uskutočnila výstava projektových posterov, ktoré vytvorili žiaci II. stupňa našej školy v anglickom jazyku. Počas celého školského roka mali žiaci možnosť vytvárať plagáty na rôzne témy,  preberané na hodinách angličtiny. Vystavené práce sme spoločne so žiakmi vyhodnotili. Najviac bodov za svoje projekty získali : 

              1. miesto – Simona Dobrovičová  8.A

              2. miesto – Patrícia Smetanová   8.A

              3.miesto  - Alexandra Džačovská 5.C          

              Blahoželáme!

            • Oznam pre stravníkov ŠJ

            • Vedúca ŠJ oznamuje všetkým stravníkom školskej jedálne, ktorí sa ešte chcú odhlásiť z obedov v školskom roku 2017/2018, aby tak urobili čo najskôr. Posledný termín odhlásenia zo stravy je pondelok 25.06.2018. Po tomto termíne už odhlasovať zo stravy nebudeme, v prípade choroby si budete môcť vziať obed do obedára. Za porozumenie ďakujeme.

            • Exkurzia - Rimini, Taliansko

            • Od 01.6.2018 do 10.6.2018 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili výchovno-vzdelávacej exkurzie v Taliansku v turistickom stredisku Rimini. Žiaci sa venovali rôznym  aktivitám – plávanie v mori, ranné a večerné prechádzky pri mori,  loptové hry, súťaže na pláži, vedomostné súťaže. Absolvovali aj poznávacie výlety, vďaka ktorým mali možnosť bližšie spoznať okolie a jeho históriu. Azda najväčším zážitkom pre nich bola návšteva tretieho najmenšieho štátu v Európe San Marína, ktoré nie je súčasťou EU a  plavba loďou popri pobreží.  Exkurzia prispela nielen k upevneniu vzájomných vzťahov medzi triedami a žiakmi, medzi žiakmi a učiteľmi, ale aj k tomu, že žiaci využili získané vedomostí z cudzieho jazyka v reálnom prostredí.

            • Malá finančná akadémia s Kozmixom

            • Projekt, ktorého cieľom je učiť žiakov nielen finančnej gramotnosti, ale rozvíjať aj ich fantáziu, kreativitu a zmysel pre tímovú spoluprácu.

              Do tohto projektu, ktorý realizuje nezisková organizácia EDULAB, v spolupráci s Tatra bankou a spoločnosťou AGEMSOFT, sa zapojili aj žiaci 4.C a 3.A triedy pod vedením svojich triednych učiteliek – p. uč. Tomkovej a p. uč. Dziakovej. Žiaci si osvojili schopnosť prevziať zodpovednosť za svoje osobné rozhodnutia týkajúce sa financií, ako aj lepšie rozoznávať svoje potreby a prehodnocovať, na čo svoje financie použijú. Zároveň popustili uzdu svojej fantázii a postavili si mestečko svojich snov – čím svoje vedomosti a finančnú gramotnosť využili aj v praxi, keď si museli „peniažky“ na stavbu jednotlivých budov zarobiť rôznymi úlohami a aktivitami na hodinách v škole, či pri domácej príprave.

              A čo je najdôležitejšie, takéto tvorivé a inovatívne vzdelávanie deti baví.

            • Literárna exkurzia

            • V piatok  8.6.2018 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili literárnej exkurzie „Po stopách P. O. Hviezdoslava“.

              Cestou do Dolného Kubína sa zastavili v dedinke Jasenová, kde navštívili rodný dom Martina Kukučína. Dozvedeli sa zaujímavosti  o živote tohto slovenského realistického spisovateľa a pobudli na miestach, kde Matej Bencúr (vlastné meno spisovateľa) strávil svoje detstvo.  V Dolnom Kubíne navštívili Múzeum P. O. Hviezdoslava. Prezreli si maketu rodnej kúrie, kde Hviezdoslav vyrastal, dobový nábytok, dokumenty a fotografie,  dozvedeli sa podrobnosti  o životnej ceste nášho najväčšieho básnika. Nezabudli  navštíviť ani neďaleký  Oravský hrad. Zaujala ich jeho veľkoleposť, zaujímavé expozície a hlavne miestnosť s rekvizitami z filmov  natočených na hrade doplnené sprievodným slovom. 

              Počasie bolo výborné. Žiaci odchádzali domov plní zážitkov, ktoré si pripomenú aj na hodinách literatúry.

            • Celoslovenské kolo Jazykového kvetu

            • Dňa 1. 6. 2018 sa v Mestskej hale v  Nitre uskutočnilo celoslovenské finálové kolo akreditovanej súťaže v cudzích jazykoch Jazykový kvet. Súťažiaci zo všetkých kútov Slovenska súťažili v prednese poézie a prózy, ako aj v hraní dramatických predstavení v rôznych cudzích jazykoch.  V tomto kole súťažil v kategórii 1. stupeň ZŠ aj žiak našej školy Marko Kostelník z 1. B. V súťažnej podkategórii prevzatá próza v nemeckom jazyku s prózou "Von dem kleinen Hasen mit den groβen Ohren" získal krásne druhé miesto.

               Blahoželáme k dosiahnutému úspechu a ďakujeme za reprezentáciu.

            • Okresné kolo vo florbale žiakov ZŠ

            • Dňa 31.05.2018 sa na pôde ZŠ - Hviezdoslavova 1 v Lipanoch konalo finálové okresné kolo vo florbale žiakov ZŠ. Dlhodobého turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev. Našu školu reprezentovali žiaci 3. - 4. ročníka. Počas celého šk. roka sme boli svedkami mnohých dramatických a priebehom veľmi vyrovnaných duelov. Naši chlapci sa nedali zahanbiť, podávali veľmi kvalitné výkony, a tak ako to v športe už chodí, bič plieskal až na konci, kde aj keď po jednoznačných rezultátoch v záverečnom kole, keď už osud nemali vo svojich rukách, nakoniec tzv. Čierny Peter sa ušiel práve nám.Obsadením celkového 4. miesta naši chlapci potvrdili kvalitu, chuť a zanietenie pre toto atraktívne a dynamicky sa rozvíjajúce športové odvetvie.

              Naša vďaka za vzornú reprezentáciu školy a mesta Sabinov patrí žiakom :

              Bakoň Noah 4.A, Čorňák Samuel, Lokaj Šimon, Kubica Kamil, Strelec Jakub, Závada Aurel /všetci 4.B/, Antol Filip, Janíček Miroslav /obaja 3.A/

            • Olympiáda v anglickom jazyku pre žiakov 4. ročníka

            • Dňa 30.5.2018 si žiaci  4. ročníka, v súťaživej a priateľskej atmosfére, overili a zmerali svoje vedomosti z anglického jazyka. 

              Vyhodnotenie:

              1. miesto-  Šimon  Timko - 4.D trieda

              2. miesto- Adam  Dujava - 4.B trieda

              3. miesto- Jakub  Strelec – 4.B trieda

              Všetkým  žiakom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Biologická exkurzia

            • Dňa 29.5.2018 sa žiaci 5.ročníka zúčastnili biologickej exkurzie v Košiciach. Prvou zastávkou na ich ceste za poznaním bola Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach. V jednotlivých skleníkoch mali žiaci možnosť spoznať rôzne zaujímavé domáce aj cudzokrajné rastliny. Vo vonkajších priestoroch si žiaci pozreli včelársky náučný chodník, kde sa dozvedeli viac o živote včiel. Žiakov tiež veľmi zaujala aktuálne prebiehajúca výstava motýľov exotických trópov. Ďalšou zastávkou tejto exkurzie bola návšteva Prírodovedného múzea v Košiciach. Tu sa žiaci oboznámili s prvkami krajiny, ktoré tvorili v minulosti a tvoria aj dnes súčasť prostredia, v ktorom žijeme - Prírodu Karpát. V rámci tejto expozície žiakov najviac ohromila krása a rôznorodosť minerálov a hornín.

            • Mám básničku na jazýčku

            • Aj v tomto školskom roku si svojich priaznivcov našla recitátorská súťaž „Mám básničku na jazýčku,“ ktorá sa každoročne organizuje pre žiakov prvého ročníka. Súťaž sa uskutočnila dňa 29.05.2018 v školskej knižnici. Medzi výhercami sa umiestnili títo žiaci:

              1. miesto: Karin Kubicová  1.D

              2. miesto: Barbora Kuzmyková 1.A

              3. miesto: Marko Kostelník 1.B

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie