• Novinky

          • Darujte 2% z dane
            • Darujte 2% z dane

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole,
              • skvalitnenie vybavenia školy.

              Údaje, ktoré potrebujete uviesť do tlačiva:

              Názov: Rodičovské združenie pri Základnej škole Ul. 17. novembra 31 v Sabinove

              Forma: občianske združenie

              IČO: 42037948

              Adresa: Ul. 17. novembra 31, 083 01 Sabinov

              Ak sa rozhodnete poukázať 2% našej škole, vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% dane a spolu s Potvrdením o zaplatení dane (vystaví Vám Váš zamestnávateľ) doručte obe tlačivá na príslušný daňový úrad podľa Vášho bydliska – najneskôr do 30.04.2022

              Na stiahnutie: Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane

          • Jazykový kvet 2022
            • Jazykový kvet 2022

            • Aj v tomto školskom roku sme sa opäť zapojili do súťaže Jazykový kvet. Ide o súťaž s dlhodobou tradíciou, ktorá je zameraná na rozvíjanie a podporu žiakov v oblasti cudzích jazykov. Žiaci zapojení do súťaže sa prezentujú v cudzojazyčnom prednese prózy, poézie, dramatickej tvorbe, monodráme alebo stand-upe.

              V marci prebehlo online krajské semifinálové kolo Jazykového kvetu, ktorého sa svojimi súťažnými príspevkami (videonahrávkami s recitáciami) v rámci prednesu prózy v anglickom jazyku zúčastnili Barbora Kuzmyková (5.A), Simona Balčáková (7.A) a Natália Novická (8.A). Prednes prózy v nemeckom jazyku tradične zastúpil Marko Kostelník (5.B). Z veľkého množstva súťažiacich z Prešovského kraja do krajského finále tejto súťaže postúpila Natália Novická. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy, Natálii blahoželáme k postupu a držíme palce, aby bola úspešná aj v krajskom finále, ktoré prebehne 25.-29.4.2022 online formou.

          • Veľkonočné prázdniny
            • Veľkonočné prázdniny

            • Podľa príslušného ustanovenia vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. veľkonočné prázdniny trvajú

              od 14. apríla 2022 /štvrtok/ do 19. apríla 2022 /utorok/.

              Pokračovať vo vyučovaní budeme od 20. apríla 2022 /streda/.

              Prajeme Vám všetkým pokojné a v zdraví prežité Veľkonočné sviatky.

              Kolektív zamestnancov základnej školy

          • Európsky kvíz o peniazoch
            • Európsky kvíz o peniazoch

            • Kvíz je súčasťou Európskeho týždňa financií (21. - 27. marec 2022), každoročnej iniciatívy, ktorú organizujú národné bankové asociácie koordinované Európskou bankovou federáciou na podporu finančného vzdelávania v celej Európe.

              Dňa 24. marca 2022 sa ho zúčastnili žiaci ôsmeho a deviateho ročníka, ktorí si vyskúšali svoje vedomosti z oblasti finančnej gramotnosti, financií či digitálnej bezpečnosti.

              Európsky kvíz o peniazoch sa hrá na platforme Kahoot! – bezplatnej vzdelávacej platforme s herným základom.

              Okrem kvízu v týždni pred samotnou súťažou prebehla príprava žiakov v triedach. Práve tu sa diskutovalo o témach, ktoré sú predmetom kvízových otázok.

              Najlepšie sa podarilo umiestniť 9. A triede, ktorá sa zaradila medzi prvých 20% súťažiacich tímov.

              Všetkým zúčastneným tímom ďakujeme a veríme, že si z kvízu odniesli nové poučné informácie.

            • Logická olympiáda intelektovo nadaných žiakov 2022

            • Stalo sa už tradíciou, že sa všeobecne intelektovo nadaní žiaci našej školy zúčastňujú prestížnej celoslovenskej postupovej súťaže venovanej špeciálne tejto skupine. Reč je o Logickej olympiáde, už jubilejnom 10. ročníku, ktorej cieľom je preveriť ich znalosti a zručnosti v logickom myslení, priestorovom i matematickom úsudku a verbálnom myslení. Vysokú úroveň súťaže garantujú jej organizátori, ktorými sú už pravidelne Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove, Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove, Regionálny úrad školskej správy v Prešove a Mesto Prešov.

              Školského kola sa zúčastnilo dovedna 12 žiakov, ktorí v stanovenom limite vypĺňali náročný test vytvorený pracovníkmi organizácie Rozumieme nadaným. Aj napriek ich neľahkej úlohe si so zadaniami výborne poradili.

              Výhercovia a postupujúci však mohli byť len dvaja najlepší z každej kategórie. V kategórii A (žiaci 1. - 4. ročníka) sa víťazom a postupujúcim na celoslovenské kolo stal Matej Gardoš, žiak 4.B triedy. V kategórii B (žiaci 5. - 9. ročníka) sa na druhom mieste umiestnil žiak 5.B triedy Marko Kostelník, ktorý mal zhodný počet bodov s o dva roky staršou spolužiačkou, žiačkou 8.A triedy, Natáliou Novickou. O víťazovi v tomto prípade rozhodol kratší čas riešenia testu, ktorý mala práve Natália Novická. Zaslúžený postup na celoslovenské kolo si každopádne vybojovali obaja.

              K víťazstvu a postupu na celoslovenské kolo žiakom gratulujeme a vyjadrujeme úprimnú vďaku za výbornú reprezentáciu ako seba, tak aj školy.

            • Distribúcia antigénových testov

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, ktorí prejavili záujem o domáce antigénové samotesty, aby si ich prišli vyzdvihnúť v termíne od 07.04.2022 (štvrtok) do 08.04.2022 (piatok) na vrátnicu školy v čase od 13:30 hod. do 16:30 hod. Testy budú vydávané zákonným zástupcom na podpis v počte 5 ks. Pripomíname rodičom, že výsledok každého realizovaného samotestu sú naďalej povinní hlásiť škole prostredníctvom Edupage.

            • Triedne aktívy RZ

            • Vážení rodičia, pozývame Vás na rodičovské združenie realizované formou konzultačných hodín, ktoré sa uskutoční dňa 7.4.2022 (štvrtok) od 15:00 do 16:30 hod. v triedach Vašich detí.

              Rodičovská rada (vybraní zástupcovia za jednotlivé triedy) sa stretne 7.4.2022 (štvrtok) o 16:00 hod. v zborovni školy.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľ ZŠ na Ul. 17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov  všetkým žiakom 0. – 8. ročníka

              dňa 06. apríla 2022 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 06. apríla 2022 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov  9. ročníka Testovanie 9 2022 (T9 2022)  zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí budú v prevádzke podľa záujmu rodičov. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 07. apríla 2022 (štvrtok).  

              Viac info o testovaní: https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

              Mgr. Dušan Cuker - riaditeľ školy

            • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

            • Dňa 22.3.2022 sa uskutočnilo online formou krajské kolo Dejepisnej olympiády. Súťaže sa zúčastnili aj žiaci našej školy, ktorí sa v okresnom kole umiestnili na jednom z prvých dvoch postupových miest.

              Svojimi vedomosťami dokázali výbornú pripravenosť a medzi konkurenciou žiakov prešovského kraja sa rozhodne nestratili.

              V kategórií C nás reprezentovali Adam Kočiš a Alan Lichvarčík, žiaci 9.A triedy. Obaja sa stali úspešnými riešiteľmi. Rovnako sa darilo v kategórii D Richardovi Zahurákovi, žiakovi 8.D triedy a o kategóriu nižšie dokázala vysokú úroveň svojich historických poznatkov žiačka 7.A triedy Soňa Hallayová.

              Za takto úspešnú reprezentáciu žiakom veľmi pekne ďakujeme a prajeme do budúcnosti ešte množstvo úspechov. Zároveň chceme poďakovať vyučujúcim, ktorí žiakov pripravovali.

            • Žiaci z 5.A na návšteve v Mestskej knižnici Bohuša Nosáka Nezabudova v Sabinove

            • V posledný marcový deň zažili žiaci 5.A netradičnú hodinu literatúry. Navštívili zrekonštruovanú Mestskú knižnicu Bohuša Nosáka Nezabudova v Sabinove. Teoretické vedomosti vymenili za zážitkové učenie. Takto úspešne zavŕšili mesiac kníh. Pani knihovníčka žiakom pripravila exkurziu vynovenými knižničnými priestormi. Piataci boli úprimne zvedaví a zaujatí „tajomstvami“ knižnice. Vysvetlila im ako to v knižnici funguje - knižničný systém - ako sa knihy ukladajú na police a knižničný poriadok. Tiež im ukázala ako si knihy môžu požičať cez Katalóg Tritius. Niektorí si mohli vyskúšať prácu knihovníka: roztriedili a odložili knihy na správne police. Dostali sa aj „do zákulisia“ – za knižničný pult a k počítaču knihovníčky. Taktiež si vypožičali knihy, pri ktorých čítaní môžu spomínať na tento nezabudnuteľný zážitok. Takýmto spestrením vyučovania sme chceli zvýšiť záujem žiakov o čítanie a knihy.

            • Súťaž v anglickom jazyku ELEsparks

            • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do súťaže ELEsparks, ktorú každoročne pripravuje  SPŠE v Prešove pre žiakov základných škôl. ELEsparks je súťaž trojčlenných družstiev žiakov 7.- 9. ročníka v anglickom jazyku.  Finálové školské kolo sa uskutočnilo 21.03.2022 v priestoroch SPŠE aj s účasťou našich tímov. Z 28 prihlásených do finálového kola medzi 6 najúspešnejších postúpili dva naše tímy – „Future presidents“ v zložení Adam Dujava, Sebastián Hric a Jakub Varholík z 8.C a „Ďeťy s vyďjeku“ v zložení Dávid Eliáš, Natália Novická a Soňa Radačovská z 8.A. V silnej konkurencii deviatakov sa chlapci z „Future presidents“ umiestnili na 2. mieste. Srdečne blahoželáme, všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ešte veľa úspechov.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľ ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje žiakom a rodičom, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom  0.– 9. ročníka dňa 28. marca 2022 (pondelok) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 28. marca 2022 sa uskutočnia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove celomestské oslavy Dňa učiteľov spojené s oceňovaním pedagogických zamestnancov primátorom Mesta Sabinov.

              V uvedený deň školská jedáleň ani školský klub detí nebudú v prevádzke.

              Mgr. Dušan Cuker - riaditeľ školy

            • Čitateľský maratón

            • V marci - mesiaci kníh sa 18.3.2022 v školskej knižnici konal čitateľský maratón. Do reťazového čítania sa zapojilo 186 žiakov II. stupňa. Čítalo sa nepretržite 5 hodín. Aj takouto formou sme chceli zvýšiť záujem žiakov o knihy a čítanie. Dúfame, že sa nám to podarilo a už dnes sa tešíme, že budúci rok môže byť číslo 186 čítajúcich prekonané.

            • Okresné a krajské kolo v cezpoľnom behu

            • Vo štvrtok 17.3.2022 sa v príjemnom prostredí futbalového štadióna v Sabinove a za pekného počasia konali preteky o majstra nášho okresu v cezpoľnom behu žiakov ZŠ a SŠ. S náročnou traťou sa družstvo dievčat našej školy v zložení Sophia Borsuková, Sophie Lazorová a Kamila Kruľáková veľmi dobre popasovalo a v konkurencii ôsmich družstiev základných a stredných škôl bezkonkurenčne zvíťazilo. Týmto úspechom si zabezpečilo  postup na krajské kolo, ktoré sa uskutočnilo v utorok 22.3.2022 v Starej Ľubovni. V týchto pretekoch o majstra Prešovského kraja naše dievčatá dosiahli ešte výraznejší úspech, keď ich predbehlo len družstvo zo súkromného športového gymnázia z Prešova. Druhé miesto je historicky najlepším umiestnením pre našu školu v tejto atletickej disciplíne. Našim žiačkam srdečne blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a mesta Sabinov.

            • Sabinov očami detí

            • Minulý týždeň sa skončila výstava krajskej detskej výtvarnej súťaže Sabinov očami detí.

              V 2. ročníku Memoriálu Marty Vranovskej – Malíkovej, sabinovskej maliarky , Cenu primátora mesta Sabinov, Ing. Michala Repaského, získala Alexandra Ďuricová, žiačka 2. cyklu výtvarného odboru ZUŠ Lipany. Tohtoročný memoriál sa konal pod záštitou Ing. Michala Repaského, primátora mesta Sabinov a Mgr. Kataríny Heredošovej, Dis. art., poslankyne PSK. Predsedom poroty bol v tomto ročníku súťaže počas dištančnej výučby žiakov bratislavský akademický sochár Jozef Hobor, sabinovský rodák a súťaž organizovala  dcéra umelkyne – Mgr. Antónia Iľkivová, učiteľka výtvarnej výchovy v ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov. Naša škola je aj vyhlasovateľom  tejto súťaže. Súťažné práce z celého kraja boli inštalované v novembri 2021 – februári 2022 v KC Na korze v Sabinove.

              Cenu Prešovského samosprávneho kraja získala Vanesa Birčáková, žiačka 9. B triedy ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov. Ďalšími ocenenými boli: Timotej Kacvinský - ZŠ Fričovce, Natália Džačovská - ZŠ Červená Voda, Patrik Badžo - SZŠ Bernolákova 21 Prešov, Soňa Germičová - ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov, Emma Michalčinová -  ZŠ Stakčín, Karolína Berdisová -  ZUŠ Lipany, Simona Dudová -  ZŠ sv. Jána Krstiteľa Veľká Lesná, Karin Gončárová -  ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov, Ely Rabatinová - ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov, Grétka Bartková -  ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov, Marko Janič - ZŠ Krivany. Všetkým oceneným účastníkom srdečne blahoželáme a zúčastneným školám ďakujeme za účasť.

            • Návšteva poslankyne Európskeho parlamentu Miriam Lexmann

            • Dňa 14. marca 2022 sme na pôde našej školy privítali poslankyňu Európskeho parlamentu Miriam Lexmann a vzácnych hostí – primátora mesta Sabinov Michala Repaského, prezidenta Slovenského šachového zväzu Milana Romana a koordinátora projektu Šach na školách Patrika Nemerguta.

              Tento deň bol prezentáciou projektu Šach na školách, do ktorého sa naša škola zapojila v mesiaci november 2021.

              Projekt neziskovej organizácie Prvá šachová prezentovali vybraní žiaci 1.stupňa a ich triedne učiteľky. Celkovo sa do projektu zapojilo 140 žiakov z 12-tich tried.

              Šach v tomto projekte slúži na skvalitnenie výučby, je súčasťou matematicko-didaktických hier, rozvíja logiku, priestorovú orientáciu a analytické myslenie, aktivizuje tvorivosť a pamäť. Rozvíja nielen racionálnu zložku osobnosti, ale vedie i k vzájomnej úcte, pracovitosti a vytrvalosti.

              Sme radi, že projekt Šach na školách u žiakov našej školy rozvíja pozornosť, predstavivosť, predvídanie a abstraktné myslenie a veríme, že niektorých z nich zaujme natoľko, že rozšíria základňu mládeže šachových klubov a vyrastú z nich výrazné talenty.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie