• Novinky

            • Distribúcia antigénových samotestov (IV. kolo)

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, ktorí prejavili záujem o domáce antigénové samotesty, aby si ďalšiu sadu testov prišli vyzdvihnúť v termíne od 20.12.2021 (pondelok) do 22.12.2021 (streda) na vrátnicu školy v uvedených časoch:

              • 20.12.2021 - 21.12.2021 od 9:00 hod. do 16:30 hod.,
              • 22.12.2021 od 9.00 hod. do 12.00 hod.

              Testy budú vydávané zákonným zástupcom na podpis opäť v počte 5 ks. Testy sú určené k testovaniu žiakov pred nástupom žiakov do školy po vianočných prázdninách. Pripomíname rodičom, že výsledok každého realizovaného samotestu sú povinní hlásiť škole prostredníctvom Edupage.

            • Imatrikulácia prvákov 2021

            • Dňa 26.11.2021 sa v dopoludňajších hodinách uskutočnila Imatrikulácia našich prváčikov. Každá trieda si pripravila milé vystúpenie, ktoré si prišlo pozrieť i vedenie školy. Žiaci spoločne zaspievali pieseň "Do školy sa teším" a vyslovili "Prvácky sľub". Na záver boli žiaci pasovaní pánom riaditeľom za prvákov. Veríme, že to, čo žiaci sľúbili, naozaj budú v škole dodržiavať a budú počas nasledujúcich školských rokov len chválení. Držíme im palce.

            • Zákaz prevádzky

            • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove podľa § 48 ods. 4 písm. e) a § 12 ods. 2 písm. n) zákona č. 355/2007 Z. z. nariaďuje účastníkovi konania Základná škola, Ul. 17. novembra 31, 083 01, Sabinov, IČO: 36158143 zákaz prevádzky v Základnej škole, Ul. 17. novembra 31, 083 01, Sabinov

              od 03. 12. 2021 do 17. 12. 2021 (vrátane)

              na základe hlásenia laboratórne potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19 metódou RT-PCR testu a metódou antigénového testu u 29 osôb (25 žiakov a 4 zamestnancov) z rôznych tried základnej školy.

              Vyučovanie pre žiakov všetkých ročníkov bude od 6.12.2021 do 17.12.2021 prebiehať dištančnou formou podľa upraveného rozvrhu hodín pre dištančné vzdelávanie.

              Rozhodnutie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva

            • Karanténa žiakov 1.A, 2.D, 4.B, 4.C, 5.B a 8.D triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 1.12.2021 (streda), sú žiaci 1.A, 2.D, 4.B, 4.C, 5.B a 8.D triedy v karanténe. Vyučovanie pre žiakov uvedených tried bude od 2.12.2021 (štvrtok) prebiehať dištančnou formou. Dôvodom je  výskyt ochorenia COVID-19 u zamestnanca školy.

              Odporúčame, aby rodičia žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v pondelok 13.12.2021. Žiaci do 10.12.2021 (piatok) zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Pocta mladej sabinovskej generácie maliarovi Andrejovi Cirbusovi

            • V októbri a novembri  sa v našej škole konala výstava, venovaná sabinovskému maliarovi - Andrejovi Cirbusovi. Bol to talentovaný umelec, maliar, karikaturista. Na jeho obrazoch sa zachovalo mnoho žánrových výjavov zo súdobého života Sabinova. Stvárňoval mnohé figúrky súvekého mesta a svojimi  karikatúrami prispieval do satirických  časopisov.

              Naživo ho môžete vidieť v úvodných záberoch filmu Obchod na korze, ako maľuje sabinovský kostol. Miloval Sabinov a Sabinovčania si vážili jeho osobnosť. Pochovaný je na miestnom cintoríne vedľa hrobu jeho sestry Jolany Cirbusovej, prvej východoslovenskej spisovateľky. Tohto roku sme si karikatúrami z tvorby našich žiakov pripomenuli  130. výročie jeho narodenia.

            • Karanténa žiakov 3.B, 3.C, 6.A a 9.A triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 28.11.2021, sú žiaci 3.B, 3.C, 6.A a 9.A triedy v karanténe. Vyučovanie pre žiakov bude od 29.11.2021 (pondelok) prebiehať dištančnou formou

              Odporúčame, aby rodičia žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v utorok 7.12.2021. Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Školský semafor - aktualizácia

            • Vážení rodičia, milí učitelia, milí žiaci! 

              MŠVVaŠ SR dňa 26. 11. 2021 aktualizovalo školský semafor z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva a zverejnenia nového rozhodnutia ministra. Na základe uvedeného dokumentu dochádza od 29.11.2021 k nasledujúcim zmenám:

              1. Vstup cudzích osôb do školy je možný iba v režime OP (očkovaní, prekonaní) so súhlasom riaditeľa.

              2. Vstup zamestnancov na pracovisko je len v režime OTP (očkovaní, prekonaní, testovaní).

              3. Krúžková činnosť sa nerealizuje.

              4. Doučovanie žiakov vrátane doučovania cez projekt „Spolu múdrejší“ je dovolené, pričom forma doučovania je individuálna alebo maximálne v skupinách 5+1.

              5. Je nutné zabezpečiť minimalizovanie miešania žiakov a striedania miestností pri vyučovaní.

              6. Stravovanie žiakov a zamestnancov sa musí uskutočniť bez premiešavania žiakov, tried a skupín.

              7. V prípade, že škole bol oznámený pozitívny výsledok Ag samotestu, žiaci z triedy takéhoto žiaka nenavštevujú školu. Žiaci z triedy (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID - 19), ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnym žiakom počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním Ag samotestom, idú do karantény. Rodič o tejto skutočnosti bezodkladne informuje všeobecného lekára pre deti a dorast.

              8. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia vo všetkých školách v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022.

              9. Školský klub detí (ŠKD) prijíma opatrenia, aby nedochádzalo k premiešavaniu tried. Prosíme rodičov, aby zvážili pobyt dieťaťa v ŠKD, ak to bude možné.

              Školský semafor - aktualizované vydanie (26.11.2021)

              Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 25.11.2021

            • Povinné nosenie rúšok

            • Vážení rodičia, milí učitelia, milí žiaci!

              V nadväznosti na vyhlášku ÚVZ SR č. 262/2021, ktorá vstupuje do platnosti od 25. 11. 2021 oznamujeme rodičom a žiakom, že podľa § 2, ods. 3 písm. a) tejto vyhlášky, sú žiaci POVINNÍ NOSIŤ RÚŠKO v priestoroch celej školy. Prosíme rodičov, aby svojim deťom zabezpečili minimálne 2 ks rúšok.

              Vedenie školy je povinné zabezpečovať prevádzku školy, výchovu a vzdelávanie žiakov v súlade s príslušnými zákonmi, ale aj usmerneniami príslušných orgánov. Škola je povinná tieto rozhodnutia rešpektovať. Tieto opatrenia sú záväzné celoplošne a platia pre každú školu na území SR. Riaditeľ školy nemôže udeliť výnimku z vyhlášky ÚVZ (výnimky sú uvedené vo vyhláške). Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

            • Karanténa žiakov 2.C triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 24.11.2021 (streda), sú žiaci 2.C triedy v karanténe. Vyučovanie pre žiakov bude od 25.11.2021 (štvrtok) prebiehať dištančnou formou. Dôvodom je  výskyt ochorenia COVID-19 u zamestnanca školy.

              Odporúčame, aby rodičia žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v pondelok 6.12.2021. Žiaci do 3.12.2021 (piatok) zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Karanténa žiakov 5.A, 5.C, 6.C, 7.D, 8.A, 8.C a 9.B triedy

            • Riaditeľ školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov 5.A, 5.C, 6.C, 7.D, 8.A, 8.C a 9.B triedy, že po konzultácii so zriaďovateľom a RÚVZ v Prešove, triedy prechádzajú na dištančné vzdelávanie od 24. novembra 2021 (streda) do 3. decembra 2021 (piatok).

              Odôvodnenie: Triedy budú v uvedenom termíne uzavreté z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 u zamestnanca školy. Žiaci uvedených tried sú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Odporúčame, aby rodičia žiakov nachádzajúcich sa v karanténe prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa. Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v pondelok 6.12.2021.

          • Projekt "Šach na školách"
            • Projekt "Šach na školách"

            • Od novembra 2021 sa škola zapojila do projektu "Šach na školách". Ide o inovatívne matematicko – didaktické hry na šachovnici. „Cieľom projektu je využiť túto hru ako nástroj výučby na zlepšenie schopností detí učiť sa a rozmýšľať. Zároveň chceme deti motivovať k zmysluplnému využitiu voľného času, čo je súčasne prevenciou proti pestovaniu škodlivých závislostí.

              Do projektu sa zapojilo 12 tried, 140 žiakov z 1. stupňa pod vedením triednych učiteliek, ktoré absolvovali špeciálne vzdelávanie. Hlavným koordinátorom projektu je Ministerstvo školstva a Slovenský šachový zväz.

              Takže začíname, v priebehu celého školského roka vás budeme informovať, ako nám to ide a čo všetko sme sa naučili.

            • Sabinov očami detí

            • Do konca novembra prebieha 2. ročník krajskej výtvarnej súťaže Sabinov očami detí v Kultúrnom centre  Na korze. Vyhlasovateľom súťaže je naša škola a aj tento ročník sa koná pod záštitou p.primátora. Vyhodnotenie celej súťaže sa uskutoční na budúci mesiac. Tešíme sa na Vašu návštevu!

              Na obhliadku inštalovanej výstavy je nutné objednať sa na tel. čísle: 0911949678

            • Karanténa žiakov 2.A triedy a žiakov 2. odd. ŠKD

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 22.11.2021 (pondelok), sú žiaci 2.A triedy a žiaci 2.D a 2.E triedy, ktorí boli v piatok 19.11.2021 v ŠKD s 2.A triedou (2. odd. - V. Semaníková), v karanténe. Vyučovanie pre žiakov 2.A, 2.D a 2.E bude od 23.11.2021 (utorok) prebiehať dištančnou formou.

              Odporúčame, aby rodičia žiakov nachádzajúcich sa v karanténe prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v utorok 30.11.2021. Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Dištančné vzdelávanie žiakov 7.A triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že z preventívnych dôvodov sa žiaci 7.A triedy budú od 22.11.2021 (pondelok) do 29.11.2021 vzdelávať dištančnou formou. Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v utorok 30.11.2021.

            • Karanténa žiakov 7.B triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 17.11.2021, sú žiaci 7.B triedy v karanténe. Vyučovanie pre týchto žiakov bude od 18.11.2021 prebiehať dištančnou formou.

              Odporúčame, aby rodičia týchto žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v piatok 26.11.2021 (posledný kontakt s pozitívnym žiakom bol v pondelok 15.11.2021). Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Karanténa žiakov 7.D a 9.A triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 15.11.2021, sú žiaci 7.D a 9.A triedy v karanténe. Vyučovanie pre týchto žiakov bude od 16.11.2021 prebiehať dištančnou formou.

              Odporúčame, aby rodičia týchto žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v utorok 23.11.2021 (posledný kontakt s pozitívnym žiakom bol v piatok 12.11.2021) Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Dištančné vzdelávanie 7.D triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že z preventívnych dôvodov sa žiaci 7.D triedy budú dňa 15.11.2021 (pondelok) vzdelávať dištančnou formou. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

            • Karanténa žiakov 6.C triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 14.11.2021, sú žiaci 6.C triedy v karanténe. Vyučovanie pre týchto žiakov bude od 15.11.2021 prebiehať dištančnou formou.

              Odporúčame, aby rodičia týchto žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v utorok 23.11.2021. Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Karanténa žiakov 2.C triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 11.11.2021 (štvrtok), sú všetci žiaci 2.C triedy v karanténe. Vyučovanie pre týchto žiakov bude od zajtra prebiehať dištančnou formou.

              Odporúčame, aby rodičia týchto žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy vo štvrtok 18.11.2021 (posledný kontakt s pozitívnym žiakom bol v pondelok 8.11.2021). Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie