• Novinky

            • Webinár o kryptomenách

            • V piatok 11. marca 2022 organizovala Nadácia pre deti Slovenska prostredníctvom platformy zoom webinár o kryptomenách. Jeho cieľom  bolo vysvetliť, čo je  bitcoin, ako funguje, aké sú výhody, ale aj riziká tejto meny. Zúčastnili sa ho žiaci ôsmeho a deviateho ročníka.

              Túto zaujímavú tému našim žiakom priblížil skúsený lektor bitcoinu Dušan Matúška, ktorý o Bitcoine prednáša, robí workshopy a konzultácie pre verejnosť aj firmy a pomáha ľuďom porozumieť svetu kryptomien a vyhnúť sa podvodom.

            • Hviezdoslavov Kubín

            • Dňa 3. marca 2022 sa na našej škole konal 68. ročník prestížnej recitačnej súťaže - Hviezdoslavov Kubín. Po 2 rokoch sa mohli všetci naši mladí recitátori stretnúť aj prezenčne a mohli si tak zmerať svoje jazykové aj mimojazykové znalosti a schopnosti. Odborná porota vybrala tých, ktorí presvedčili svojou interpretáciou a aj svojou ukážkou. Tí najlepší budú už za krátky čas reprezentovať našu školu v okresnom kole. Držíme im prsty!

            • Distribúcia antigénových samotestov

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, ktorí prejavili záujem o domáce antigénové samotesty, aby si ich prišli vyzdvihnúť v termíne od 02.03.2022 (streda) do 04.03.2022 (piatok) na vrátnicu školy v čase od 13:30 hod. do 16:30 hod. Testy budú vydávané zákonným zástupcom na podpis v počte 5 ks. Pripomíname rodičom, že výsledok každého realizovaného samotestu sú povinní hlásiť škole prostredníctvom Edupage.

            • Okresné kolo Geografickej olympiády

            • Dňa 17.02.2022 sa konalo on-line formou okresné kolo Geografickej olympiády v kategóriách G,F,E. Do tejto súťaže sa zapojilo na našej škole 9 žiakov, ktorí dosiahli veľmi pekné umiestnenia.

              Kategória G:  Marko Kostelník (5. B ) - 2. miesto

              Kamil Poloha (5.B ) - 3. miesto

              Dominika Novická ( 5.D ) - úspešná riešiteľka

              Kategória F: Oliver Ďurica (6.C) - úspešný riešiteľ

              Nela Kapitančíková (6.C) - úspešná riešiteľka

              Michaela Šoltysová (6.A) - úspešná riešiteľka

              Kategória E: Michal Kostelník (9.A) - 1. miesto

              Adam Kočiš (9.A) - 2. miesto

              Sofia Lazorová (9.A) – 3. miesto

              Všetkým reprezentantom blahoželáme a žiakom, ktorí postúpili do krajského kola želáme veľa šťastia.

            • Vernisáž výstavy - Spomienky na Jozefa Kronera

            • Žiaci 9.B triedy sa dňa 1.3.2022 (utorok) v KC Na korze v Sabinove zúčastnili vernisáže výstavy Spomienky na Jozefa Kronera. Mali tak možnosť pozrieť si prierez divadelnou tvorbou tohto nezabudnuteľného národného umelca.

            • Prehľad opatrení platných od 28.02.2022

            • Izolácia – platí len pre osobu pozitívne testovanú – po zistení pozitivity musí zákonný zástupca žiaka kontaktovať ošetrujúceho lekára. Žiak je doma v izolácii podľa pokynov lekára – zvyšok triedy pokračuje vo vyučovacom procese prezenčnou formou.

              Karanténa – týka sa osoby, ktorá bola v kontakte s pozitívne testovanou osobou. Do karantény ide žiak vtedy, ak má príznaky ochorenia. Zároveň kontaktuje svojho ošetrujúceho lekára. Ak je žiak označený ako úzky kontakt a nemá príznaky ochorenia, pokračuje riadne vo vyučovacom procese. Osoba označená ako úzky kontakt je po kontakte s pozitívnou osobou povinná používať 10 dní rúško, avšak odporúčame respirátor.

              Do karantény podľa nových usmernení už nepôjdu celé triedy.

              Pri nástupe do školy (napr. po prázdninách), alebo ak chýba žiak viac ako tri dni (vrátane víkendu) predkladá rodič Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (cez Edupage, alebo v printovej podobe).

              Rúško:

              - v triedach nepovinné, ale odporúčané,

              - na chodbách povinné,

              - na vyučovaní, kde dochádza k premiešavaniu žiakov rôznych tried, tiež povinné.

              V prípade pozitivity žiaka je rodič povinný túto informáciu bezodkladne oznámiť triednemu učiteľovi.

              Prílohy:

              Rozhodnutie ministra školstva s účinnosťou od 28.02.2022

              Školský semafor - aktualizovaný 25.02.2022

              Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

            • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

            • Dňa 9.2.2022 sa konalo on-line formou okresné kolo Dejepisnej olympiády v  kategóriách C, D, E, F. Do tejto súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy.  Vďaka svedomitej príprave dosiahli veľmi pekné umiestnenia.

              Kategória F - 6. ročník

              2. miesto Kristína Kyseľová (6.A)

              Kategória E - 7. ročník

              1. miesto :  Soňa Hallayová  (7.A)

              Kategória D - 8. ročník

              2. miesto: Richard Zahurák (8.D)

              Kategória C - 9. ročník

              1. miesto Alan Lichvarčík (9.A)

              2. miesto : Adam Kočiš (9:A)

              Úspešnými riešiteľmi boli žiaci:

              Ivan Hrabčák (8.A ), Filip Hudák (7.B), Nela Kapitančíková (6.C)

              Všetkým reprezentantom blahoželáme a žiakom, ktorí postúpili do krajského kola želáme veľa šťastia.

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Súťažiaci dokazovali svoje nadštandardné vedomosti a zručnosti online formou v kategóriach 1A a 1B. Do tejto súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy. V kategórii 1A (5. – 7. ročník) získala pekné 3. miesto Simona Balčáková (7.A). V kategórii 1B (8. – 9. ročník) bol úspešným riešiteľom Adam Dujava (8.C). Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

            • Dňa 19. januára 2022 sa konal 32. ročník okresného kola Olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu v kategórii 1A pre žiakov 5. – 7. ročníka reprezentoval Marko Kostelník z 5.B a v kategórii 1B pre žiakov 8. a 9. ročníka Michal Kostelník z 9.A. Súťaž prebiehala online a súťažiaci preukazovali svoje vedomosti v gramatickom teste, ale aj zručnosti v počúvaní a čítaní s porozumením. Obaja chlapci postúpili do vyššieho kola z prvého miesta.
              Krajské kolo sa konalo 16. februára 2022. Po online teste, ktorý opäť preveroval gramatiku, počúvanie čítanie s porozumením, sme s napätím čakali na vyhodnotenie tejto časti, pretože pre piatich najlepších súťažiacich v každej kategórii nasledovala aj ústna časť. Čakali sme viac ako tri hodiny, ale vyplatilo sa - Michal aj Marko postúpili do ústnej časti. V kategórii 1A sme verdikt poroty poznali do niekoľkých minút po skončení ústnej časti. Marko sa vo svojej kategórii umiestnil na 1. mieste. Michal bol v napätí trošku dlhšie, ale aj v jeho prípade bolo čakanie odmenené. Vo svojej kategórii sa Michal stal sa víťazom krajského kola. Chlapcom blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole.

            • Súťaž v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko

            • Kliatby, zradená láska, nenávisť či pýcha, alebo závisť. To všetko je typické pre naše povesti o hradoch, mestách, známych osobnostiach... Po dvoch rokoch sa konečne naši žiaci dočkali a prezenčnou formou absolvovali okresné kolo 27. ročníka Šalianskeho Maťka v Lipanoch. V I. kategórii zaujal porotu Janko Jankura (3.D) so svojou povesťou O pravde medzi kráľom Matejom a žobrákom a získal 2. miesto. V II. kategórii zas Barborka Kuzmyková (5.A) vyrozprávala príbeh o Lendackých zvonoch a obsadila 3. miesto. Ani v III. kategórii sme neobišli naprázdno a naša Miška Šoltysová (6.A) získala za svoj umelecký prednes čestné uznanie a oboznámila porotu i svojich súperov, že sa neoplatí brať na ľahkú váhu zvyky na sviatok sv. Lucie. Všetkým srdečne blahoželáme!

            • Okresné kolo Matematickej olympiády

            • Dňa 26.01.2022 sa uskutočnilo OK MO v kategórii Z5 a Z9. Do súťaže sa zapojilo 9 škôl nášho okresu.

              Ani v tejto zložitej dobe žiaci nestratili chuť a záujem riešiť matematické úlohy. Aj naša škola mala svojich zástupcov. V kategórii Z5 získal Marko Kostelník  2. miesto a Kamil Poloha bol úspešným riešiteľom, obaja z 5.B triedy.

              V kategórii Z9 sa o druhé a tretie miesto podelili Adam Kočiš a Alan Lichvarčík, žiaci 9. A triedy.

              Chlapcom blahoželáme a deviatakom prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

            • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            • Po úspešne absolvovanom okresnom kole sa náš deviatak Oliver Demko (9. B) šťastne zapísal aj na krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo dňa 11.02.2022. Podmienky boli znova sťažené – príprava poznamenaná dištančným vzdelávaním, prehlbovanie a upevňovanie vedomostí zaznamenané v pamäti školy i samotného žiaka, 25 otázok za 35 minút zameraných zväčša na vyššie myšlienkové procesy... Oliver to zvládol jedinečne! Je riešiteľom, ktorý v Prešovskom kraji hanbu neurobil a vo vedomostnom teste stratil len 4 body za víťazom, ktorý postúpil do celoslovenského kola.

            • Karanténne opatrenia pre žiakov 3.D a žiakov 3. oddelenia ŠKD platné do 21.02.2022

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 17.02.2022 do 21.02.2022, sú žiaci 3.D triedy a žiaci 3.A triedy, ktorí boli v stredu 16.02.2022 v ŠKD (3. odd. - S. Smetanová) v karanténe (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku). Žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia. Posledný kontakt s pozitívnym žiakom 16.02.2022.

              Vyučovanie pre všetkých žiakov 3.D triedy bude od 17.02.2022 (štvrtok) prebiehať dištančnou formou

              Odporúčame, aby rodičia žiakov v karanténe prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy po jarných prázdninách v pondelok 28.02.2022

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Karanténne opatrenia pre žiakov 2.A, 4.C, 9.B a 8 žiakov 9.A triedy platné do 16.02.2022

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 12.02.2022 do 16.02.2022, sú žiaci 2.A, 4.C, 9.B a 8 žiakov 9.A triedy (RUJ)  v karanténe (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku). Žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia. Posledný kontakt s pozitívnym žiakom 11.02.2022.

              Vyučovanie pre všetkých žiakov 2.A, 4.C a 9.B triedy bude od 14.02.2022 (pondelok) prebiehať dištančnou formou

              Odporúčame, aby rodičia žiakov v karanténe prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy  v štvrtok 17.02.2022

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Karanténne opatrenia pre žiakov 3.C, 5.B, 6.A a 6.B platné do 15.02.2022

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 11.02.2022 do 15.02.2022, sú žiaci 3.C, 5.B, 6.A a 6.B triedy v karanténe (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku). Žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia. Posledný kontakt s pozitívnou osobou dňa 10.02.2022.

              Vyučovanie pre všetkých žiakov 5.B a 6.B triedy bude od 11.02.2022 (piatok) prebiehať dištančnou formou. Žiaci 3.C sa budú vzdelávať dištančne od 14.2.2022. Žiaci 6.A sa budú vzdelávať prezenčne.

              Odporúčame, aby rodičia žiakov v karanténe prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy  v stredu 16.02.2022

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Karanténne opatrenia pre žiakov 2.C platné do 13.02.2022

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 09.02.2022 do 13.02.2022, sú žiaci 2.C triedy v karanténe (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku). Žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia. Posledný kontakt s pozitívnym žiakom 08.02.2022.

              Vyučovanie pre všetkých žiakov 2.C triedy bude od 09.02.2022 (streda) prebiehať dištančnou formou

              Odporúčame, aby rodičia žiakov v karanténe prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy  v pondelok 14.02.2022

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Dištančné vzdelávanie žiakov 8. ročníka

            • Riaditeľ školy po konzultácii so zriaďovateľom oznamuje zákonným zástupcom a žiakom 8. ročníka, že v dňoch 09.02.2022 až 11.02.2022 bude vzdelávanie žiakov vo všetkých triedach 8. ročníka prebiehať dištančnou formou. Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu ide o preventívne opatrenie pred realizáciou základného lyžiarskeho výcviku, ktorého sa majú žiaci zúčastniť v termíne od 14.02. do 18.02.2022.

              V prípade, že zákonný zástupca trvá na prezenčnej forme vzdelávania v dňoch 09.02. - 11.02.2022, nech túto skutočnosť oznámi škole prostredníctvom triednych učiteľov.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie