• Novinky

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom žiakov, ktorí sa stravujú v školskej jedálne, aby si preverili u vedúcej ŠJ, či ich dieťa má zaplatené obedy a to najneskôr do 12.11.2021 (piatok) do 13:00 hod. V opačnom prípade dieťa, ktoré má nedoplatok, bude od 15.11.2021 z obedov vyhlásené.

              Tel. č. do školskej jedálne:  051/4524056, 0911 950 641

              Číslo účtu na úhradu stravy:   SK46 0200 0000 0025 5177 3754

            • Karanténa žiakov 5.C triedy

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 9.11.2021 (utorok), sú žiaci 5.C triedy v karanténe. Vyučovanie pre týchto žiakov bude od 10.11.2021 prebiehať dištančnou formou.

              Odporúčame, aby rodičia týchto žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy v piatok 19.11.2021. Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Karanténa žiakov 2.A triedy a ich spolužiakov zo ŠKD

            • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že s platnosťou od 8.11.2021 (pondelok), sú žiaci 2.A triedy a žiaci 2.B a 2.C triedy, ktorí boli v piatok 5.11.2021 v ŠKD s 2.A triedou, v karanténe. Vyučovanie pre týchto žiakov bude prebiehať dištančnou formou.

              Odporúčame, aby rodičia týchto žiakov prihlásili svoje deti na antigénový resp. PCR test.

              Žiaci, ktorí nemajú príznaky choroby, môžu prísť do školy vo štvrtok 18.11.2021. Dovtedy žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

              Žiadame zákonných zástupcov, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí, informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu telefonicky konzultovali s obvodným pediatrom a informovali triedneho učiteľa.

            • Distribúcia antigénových samotestov (III. kolo)

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, ktorí prejavili záujem o domáce antigénové samotesty, aby si ich prišli vyzdvihnúť v termíne od 03.11.2021 (streda) do 05.11.2021 (piatok) na vrátnicu školy v čase od 13:30 hod. do 16:30 hod. Testy budú vydávané zákonným zástupcom na podpis v počte 5 ks. Pripomíname rodičom, že výsledok každého realizovaného samotestu sú povinní hlásiť škole prostredníctvom Edupage.

            • Recykluj a vyhraj

            • Školský rok 2020/2021 bol v súťaži „Recykluj a vyhraj s Milk – agrom“, mimoriadne úspešný. Súťažili sme v zbere SABI viečok a tetrapakov z mlieka SABI s ďalšími 36. školami.

              Vďaka usilovným zberačom sa naša škola umiestnila na tom najlepšom mieste. Získali sme 1. miesto v zbere SABI viečok a 1. miesto v zbere tetrapakov z mlieka SABI.

              Spolu sme odovzdali 147 891 kusov SABI viečok, čo  bolo 100 kg a 8 682 kusov, čo bolo 350 kg tetrapakov z mlieka SABI.

              V každej kategórii boli dvaja ocenení, ktorí si odniesli pekné a hodnotné ceny. V kategórii SABI viečka bol najusilovnejším zberačom Christian Tsvetanski, ktorý nazbieral 20 000 kusov. Okrem drobných cien (tričko, pero, spoločenská hra) mu bol odmenou aj tablet.

              Druhou najusilovnejšou zberačkou bola Sabína Čorňáková s počtom 10 750 kusov. Odmenou jej bola elektrická kolobežka a ďalšie drobné ceny.

              Všetci ostatní „zberači“ boli odmenení drobnými cenami či už to bolo tričko, pero, spoločenská hra, nákupná poukážka, farbičky, ceruzky, gumy, farebné perá, pohár, . . .

              Poďakovanie patrí všetkým, ktorí aj takýmto spôsobom chránia našu prírodu, našu Zem a najusilovnejším zberačom srdečne blahoželám.

            • Prechod 8.B a 8.D na dištančné vzdelávanie

            • Oznamujeme žiakom a zákonným zástupcom žiakov 8.B a 8.D triedy, že triedy prechádzajú po jesenných prázdninách na dištančné vzdelávanie v období od 2. novembra 2021 (utorok) do 5. novembra 2021 (piatok).

              Triedy budú uzavreté na základe potvrdenia pozitivity PCR testom na ochorenie COVID-19 u žiakov v daných triedach. Žiaci zostávajú v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

            • Oznam vedenia školy

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov 6.B a 9.A triedy, že triedy zostávajú v karanténe aj počas jesenných prázdnin až do 31.10.2021. Dôvodom je potvrdenie pozitivity PCR testom na ochorenia COVID-19 u žiakov v oboch triedach. Žiaci musia byť v domácej izolácii a dodržiavať karanténne opatrenia.

              Pokračovať vo vyučovaní budú od 2.11.2021 (utorok) prezenčnou formou.

            • Deň stromov

            • „Predstav si, že by stromy produkovali namiesto kyslíka WiFi signál zadarmo. Sadili by sme ich toľko, že by sme zachránili našu planétu.“

              Pri príležitosti Medzinárodného dňa stromov sme sa v treťom októbrovom týždni venovali v škole práve im. Dňa 20. októbra sme zachraňovali stromy tým, že počas celého dňa žiaci nosili starý papier do zberu. Za každých 5 kg papiera dostali zošit z recyklovaného papiera. Nazbierali sme spolu 928 kg papiera, ktorý poputuje na recykláciu.

            • Prechod 6.B triedy na dištančné vzdelávanie

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov 6.B triedy, že trieda od 22.10.2021 (piatok) do 27.10.2021 prechádza na dištančné vzdelávanie. Dôvodom je výskyt ochorenia COVID-19 u žiaka v triede (potvrdený PCR testom). Žiaci musia byť v domácej izolácii a dodržiavať karanténne opatrenia.

            • Ukončenie karantény triedy 8.D

            • Vzhľadom, že u žiakov 8.D triedy nedošlo k potvrdeniu pozitivity na ochorenie COVID-19, trieda prechádza na prezenčnú formu výučby od 20.10.2021 (streda).

            • Oznam riaditeľa školy

            • Riaditeľ školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov 7.A, 7.D, 8.A a 9.B triedy, že po konzultácii so zriaďovateľom a RÚVZ v Prešove, triedy prechádzajú na dištančné vzdelávanie od 14. októbra 2021 (štvrtok) do 22. októbra 2021 (piatok).

              Okrem týchto tried prechádza od 15. októbra 2021 do 22. októbra 2021 na dištančné vzdelávanie aj trieda 8.D

              Odôvodnenie: Triedy budú v daných termínoch uzavreté z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 u žiakov i zamestnancov. Žiaci uvedených tried sú v danom období v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

            • Európsky deň jazykov

            • Dňa 24.9.2021 sa aj naša škola zapojila do celoeurópskych osláv okrúhleho 20. výročia vzniku Európskeho dňa jazykov. Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa od r. 2001 Európsky deň jazykov oslavuje každý rok 26. septembra. Je to skvelý deň plný aktivít v oblasti jazykového vzdelávania v celej Európe. Prečo sa oslavuje EDJ? Upriamuje sa tým pozornosť verejnosti na význam výučby a učenia sa jazykov, a tým aj  porozumeniu plurilingvizmu a interkulturalite. Naši žiaci od  najmenších až po tých najväčších sa pod vedením svojich p. učiteliek aktívne  zapájali do množstva jazykových aktivít, súťaží a hier, v ktorých okrem iného  spoznávali hlavné európske jazyky z tak trochu inej, netradičnej, ale hlavne pútavej a zábavnej stránky. Výsledkom bolo množstvo nových užitočných informácií, spoznanie nových jazykových kultúr, dobrá nálada a uvedomenie si starého známeho, ale stále aktuálneho : "Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom."

              Za skvele pripravené jazykové dopoludnie patrí srdečná vďaka všetkým zúčastneným žiakom ako aj vyučujúcim cudzích jazykov a už teraz sa všetci tešíme na stretnutie o rok.

            • Nosenie rúšok v škole od 4.10.2021

            • Rúška už nie sú povinné pre žiakov ZŠ v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu - rúško teda žiak nemusí nosiť v kolektíve svojej triedy počas vyučovania.

              Napriek uvedenému škola nosenie rúšok odporúča aj v rámci kolektívu svojej triedy a považujeme ho za účinnú súčasť prevencie!

              Nosenie rúšok je aj naďalej povinné v interiéri školy, mimo uzavretého kolektívu triedy.

              Nosenie rúšok ostáva tiež pre deti povinné, ak dochádza k miešaniu triednych kolektívov:

              *  vo vstupnej hale školy (príchod do budovy, odchod zo školy - prezúvanie, ...)

              *  pri zmiešaných triedach ( napr. hodín ETV, NAV, ANJ a pod.)

              *  počas prestávok  na chodbe, na toaletách,

              *  počas vstupu do priestorov školskej jedálne,

              *  v prípade účasti na hromadných podujatiach.

              Link na vyhlášku: vyhlaska_250.pdf

            • Distribúcia antigénových testov (II. kolo)

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, ktorí prejavili záujem o domáce antigénové samotesty, aby si ďalších 5 ks prišli vyzdvihnúť v termíne od 29.9.2021 (streda) do 01.10.2021 (piatok) na vrátnicu školy v čase od 14:30 do 18:00 hod. Testy budú vydávané zákonným zástupcom na podpis.

            • Oznam riaditeľa školy

            • Riaditeľ školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov 1.A a 8.D triedy, že po konzultácii so zriaďovateľom a RÚVZ v Prešove, triedy prechádzajú na dištančné vzdelávanie:

              • trieda 1.A od 23. septembra 2021 do 29. septembra 2021,
              • trieda 8.D od 27. septembra 2021 do 1. októbra 2021.

              Odôvodnenie: Triedy budú v daných termínoch uzavreté z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 u žiakov v uvedených triedach. Žiaci oboch tried sú v danom období v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

          • Biela pastelka
            • Biela pastelka

            • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci,

              dňa 24. septembra v piatok bude v našej škole realizovaná verejná zbierka BIELA PASTELKA, ktorá pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím – nevidiacim a slabozrakým. Aj vďaka Vášmu finančnému príspevku môžu sociálni pracovníci ÚNSS pomáhať ľuďom so zrakovým postihnutím – naučiť ich pracovať s počítačom s hlasovým výstupom, čítať Braillovo písmo, zvládnuť dotykové telefóny, zvládnuť chôdzu s bielou palicou.

              ĎAKUJEME, že Vám život nevidiacich  a slabozrakých nie je ľahostajný.

            • Ochrana života a zdravia (účelové cvičenie)

            • Dňa 10.09.2021 (piatok) sa uskutoční praktická časť účelového cvičenia Ochrana života a zdravia, určená pre žiakov 5. až 9. ročníka ZŠ. Na základe odporúčaní Školského semafora bude organizácia cvičenia nastavená tak, aby bola zabezpečená minimalizácia premiešavania tried.

              Rozsah účelového cvičenia: od 8.00 hod. do 12.00 hod.

            • Domáce samotestovanie Ag testami

            • Oznamujeme rodičom žiakov, ktorí prejavili záujem o domáce samotestovanie, že na triednom aktíve RZ dňa 09.09.2021 im bude odovzdaná sada 5 ks COVID-19 Ag samotestov.

              Pri odovzdávaní vrecúška so samotestami zákonný zástupca žiaka podpíše preberací protokol, v ktorom sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Keďže za použitie je zodpovedný rodič, vykonanie samotestu bude potvrdzovať elektronicky prostredníctvom Edupage (návod) príp. emailom triednemu učiteľovi. Ak je výsledok testu pozitívny, žiak zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

              Návod výrobcu na použitie Ag samotestov: https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie