• Novinky

            • Slávnostné otvorenie jazykovej učebne

            • Dňa 14. septembra riaditeľ školy Mgr. Dušan Cuker slávnostne otvoril jazykovú učebňu za účasti primátora mesta Sabinov Ing. Michala Repaského.

              Cieľom jazykovej učebne je, aby sa učenie stalo pre žiakov školy radosťou.   

              Veríme, že jazyková učebňa, ktorú škola zariadila a zmodernizovala z vlastných finančných prostriedkov zabezpečí žiakom prvého stupňa hravú formu vzdelávania a žiakom druhého stupňa lepšie vzdelávacie výsledky, umiestnenia na popredných miestach v súťažiach i testovaniach.

            • Plenárny a triedny aktív RZ

            • Vážení rodičia, pozývame Vás na plenárny a triedny aktív rodičovského združenia, ktoré sa uskutoční v pondelok 12.09.2022 o 16.00 hod. v kmeňových učebniach jednotlivých tried. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

            • Letná škola Ministerstva školstva 2022

            • ZŠ na Ul. 17. novembra Sabinov otvorila aj tento rok pre žiakov svoje brány cez letné prázdniny. „Učenia-chtiví“ žiaci prvého a druhého stupňa mohli školu navštíviť v dvojtýždňovom cykle v mesiaci august.

              Počas dvoch týždňov si žiaci opakovali učivo nadobudnuté počas dištančného aj prezenčného vzdelávania. V škole v spoločnosti rovesníkov a pedagógov prežili nezabudnuteľné dni plné zážitkov a prekvapení. Hravou formou, pomocou pracovných listov, skupinových aktivít, projektov a zábavno-náučných hier si upevnili vedomosti zo slovenského jazyka, matematiky, finančnej gramotnosti, prírodovedy, vlastivedy, ale aj dopravnej výchovy. V tvorivej dielni Kultúrneho centra Na korze sa žiaci naučili pracovať s materiálom, kde si vyrobili krásne domčeky na pamiatku. Urobili si aj „malú túru“ na Šanec. V školskej kuchynke sa naučili piecť langoše a ovocný koláč. Navštívila nás aj ,, Kúzelná fyzika“. Žiaci pána fyzika zasypali zvedavými otázkami, na ktoré s prehľadom a úsmevom odpovedal. Každodenné pohybové aktivity na školskom dvore podporili športového a tímového ducha žiakov. Navštívili sme Šarišský hrad, kde sa žiaci naučili ako sa pečie chlieb a potrápili sa s rôznymi úlohami a nástrahami v lese. Nezabudli sme ani na krásne pútnické miesto Ľutina a drevené kostolíky, ktoré sme si aj namaľovali. Veľmi ústretové bolo prijatie detí primátorom mesta v jeho pracovni. Privítal nás aj pán včelár, ktorý nám ukázal svoje včielky. Žiaci sa naučili veľa o včelách a mede. Vyrobili si svoje rámčeky pre včely, vymaľovali úľ, vyskúšali si skutočné včelárske oblečenie a nesmela chýbať ochutnávka medu. Záverečný dvojtýždňový cyklus sme ukončili návštevou Ekoparku v Prešove. Spoločne strávený čas v letnej škole mal veľký úspech, lebo podľa slov detí sa každý deň veľmi tešili do školy. 😊

              Tešíme sa aj nabudúce.😊