• Novinky

            • Derniéra výstavy výtvarných prác Môj konštruktivizmus

            • Súčasťou rozlúčky deviatakov s našou školou bola aj derniéra výstavky  originálnych výtvarných prác Timoteja Polomčáka, žiaka 9.C triedy. Tieto malé umelecké dielka boli robené srdcom a v hlbokom zahĺbení...  Akademický sochár Jozef Hobor sa o výtvoroch Timoteja vyjadril: „Mal som možnosť vidieť práce žiaka 9. ročníka, bol som milo prekvapený, aký úžasný  talent má tento  žiak. Je to talent videnia geometrickej abstrakcie, ku ktorej  sa študovaný výtvarník  dopracuje až rokmi...  je to čisté, úprimné a je to dar - závidím v dobrom. Úcta patrí aj jeho pani učiteľke, že v ňom talent nielen objavila, ale aj podporovala“. Výstavka je dôkazom toho, že v našej škole sa s láskou a cieľavedome už roky venujeme i žiakom s DYS – týmto inak obdareným a nadaným deťom.  Timotejovi prajeme veľa v úspechov v živote i v jeho ušľachtilej záľube.

            • Škola v prírode 2023

            • V dňoch 19.06.- 23.06.2023 žiaci 4.A, 4.B, 4.C, 4.D vymenili školské lavice za školu v prírode. Naším  miestom pobytu sa stal  Hotel Magura, ktorý sa nachádza v Monkovej doline, v tichom prostredí a s nádherným výhľadom na hrebene Belianskych Tatier.  Od rázovitej goralskej obce Ždiar je vzdialený asi 1,5 km.  Hneď v prvý deň sme navštívili v Ždiari -  Múzeum Ždiarsky dom, v ktorom sme sa zoznámili so spôsobom života Goralov, spoznávali  pôvodnú architektúru, interiér, kroje. To všetko bolo doplnené bohatým slovným výkladom. Ďalší deň  sme sa vybrali na výlet do Bachledovej doliny na Chodník korunami stromov, ktorý sa nachádza v srdci pestrých lesov Pieninského národného parku. Aj keď cesta ku chodníku nám dala poriadne zabrať, úplne si nás potom získala cesta po chodníku a pohľad z 32 metrov vysokej veže, vďaka ktorému sme mali ako na dlani štíty Belianskych Tatier, unikátnu scenériu Pienin i malebné Zamagurie. Tretí deň školy v prírode sme navštívili najviac navštevovanú sprístupnenú jaskyňu na Slovensku -   Beliansku jaskyňu. Jej prehliadkový okruh mal dĺžku 1370m s prevýšením 125 m a prešli sme v nej 874 schodov. V tejto jaskyni nás všetkých upútali krásne sintrové vodopády, pagodovité stalagmity, jazierka a mnohé ďalšie formy jaskynnej výzdoby. Štvrtý deň sme na túre obdivovali a spoznávali krásnu prírodnú scenériu Monkovej doliny. Okrem výletov nechýbali  v škole v prírode  tvorivé dielne, športová olympiáda, šachový turnaj, hra rôznych spoločenských hier, rôzne športové hry v prírode. Uskutočnené výlety, udalosti, svoje zaujímavé zážitky a príhody zo školy v prírode si žiaci zapisovali alebo kreslili do svojich denníčkov. V predposledný deň školy v prírode bolo vyhodnotenie všetkých aktivít  a nakoniec spoločná zábava  na diskotéke. V posledný deň školy v prírode, pred príchodom domov sme sa zastavili  ešte v najzábavnejšej galérii  vizuálnych ilúzii  v Tricklandii v Starom Smokovci a potom v Tatranskej Lomnici v Múzeu Tanap-u, kde sme spoznali zaujímavú expozíciu prírody Tatier (rôznych živočíchov, rastlín) ako aj etnografickú expozíciu.

              Zo školy v prírode si všetci odnášame veľa príjemných zážitkov a zaujímavých dobrodružstiev.

            • Celoslovenská súťaž detí vo výtvarnom prejave

            • Hasič – pretekár

              Dobrovoľná požiarna ochrana SR a Republiková komisia mládeže DPO SR vyhlásila 20. ročník celoslovenskej súťaže detí vo výtvarnom prejave. Žiaci mali možnosť prejaviť svoju kreativitu, fantáziu.

              Hodnotiaca komisia zo 65 výtvarných prác vybrala 3 práce. Naši žiaci z 1. stupňa (3.-4. ročníka) sa umiestnili na krásnom 1., 3. a 5. mieste.

              Odovzdávanie cien sa uskutočnila pod záštitou Republikovej komisie mládeže a žiakom boli osobne odovzdané diplomy a ceny.

              Víťazom srdečne blahoželáme!

            • Englishstar

            • Dňa 27.04.2023 sa uskutočnil ďalší ročník celoslovenskej súťaže v anglickom jazyku "Englishstar". Aj tohto roku potešil celkový počet 49 odvážlivcov z 2. až 9. ročníka, ktorí sa rozhodli zmerať si svoje jazykové zručnosti s rovesníkmi z rôznych základných škôl. V každej z výkonnostnej kategórii "Star" sme mali "horúce želiezka", avšak dosiahnuť magickú hranicu 100% sa nakoniec podarilo len trom úspešným súťažiacim : Blaščákovej Elizabeth, Perecárovej Linde /obidve 9.B trieda/ a Mačišákovej Ľubici /8.B trieda/. Na posledne menovanú sa nakoniec usmialo aj šťastie v podobe výhry jednej z hlavných cien. Ale odmenení boli všetci súťažiaci, ktorí si na pamiatku odnášajú rôzne vecné ceny. Všetkým zúčastneným patrí vďaka za aktívnu účasť a spoločne pevne veríme, že budúci ročník tejto určite atraktívnej súťaže absolvujeme v ešte hojnejšom počte.