• Novinky

            • Vianočný pozdrav

            • Príjemné prežitie vianočných sviatkov,

              naplnené láskou, porozumením a zdravím

              a úspešný rok 2023 Vám praje kolektív

              zamestnancov ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove

            • Vianočná akadémia

            • Odfúkni snehovú vločku z dlane a praj si niečo nevídané, veď aj dnes 20.12.2022 bol ten kúzelný čas, keď sme sa na našej škole preniesli do čarovného vianočného sveta a čakanie na Ježiška nám naši žiaci pod vedením svojich učiteľov sprijemnili nádherným predstavením plným hudby, tanca a divadla. Všetkým účinkujúcim a organizátorom ďakujeme za krásny umelecký zážitok.

            • Pytagoriáda - školské kolo - 1. stupeň

            • Dňa 7.12.2022 sa na 1. stupni našej Základnej školy uskutočnilo školské kolo Pytagoriády. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách: 3. ročník P3, 4. ročník P4. V uplynulých dňoch bola usporiadateľom zverejnená oficiálna výsledková listina, ktorá potvrdila umiestnenie žiakov takto:

              P3

              1.miesto Viliam Jurčiak 3.A

              2.miesto Patrik Poloha 3.B

              3.miesto Monika Žihalová 3.B

              P4

              1.miesto Martin Maťaš 4.D

              2.miesto Ján Jankura 4.D

              3.miesto Diana KIšeľová 4.C

              Víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších postupových kolách.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že v mesiaci DECEMBER 2022 už nie je možné odhlásiť sa zo stravy. Obed si môžte vziať do obedára iba pri náhlom ochorení dieťaťa. Za pochopenie ďakujeme.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľ ZŠ na Ul. 17. novembra  v Sabinove oznamuje rodičom a žiakom, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje žiakom z organizačných a prevádzkových dôvodov dňa 22.12.2022 (štvrtok) riaditeľské voľno. V prevádzke nebude v daný deň ani školská jedáleň (žiaci budú automaticky vyhlásení zo stravy), ani školský klub detí.

              Vo vyučovaní budeme pokračovať po vianočných prázdninách dňa 9.1.2023 (pondelok).

              Mgr. Dušan Cuker - riaditeľ školy

            • Organizácia vyučovania 20.12. - 21.12.2022

            • Z dôvodu neklesajúceho počtu respiračných ochorení žiakov oznamujeme rodičom, že v dňoch 20.12. - 21.12.2022 (utorok - streda), bude vyučovanie

              • pre žiakov I. stupňa ukončené štvrtou vyučovacou hodinou (o 11.25 hod.),
              • pre žiakov II. stupňa ukončené piatou vyučovacou hodinou (o 12.15 hod.)

              Činnosť ŠKD bude z prevádzkových dôvodov dňa 20.12.2022 ukončená o 15.30 hod. a dňa 21.12.2022 o 13.30 hod.

            • Vianočná burza

            • Dnešný školský deň bol tak trochu iný. Niesol sa v duchu vianočnej nálady a dobrovoľníckej činnosti. Chodby boli zaplavené mnohými predajnými stánkami a nad nimi sa vznášala vôňa napečených koláčikov a pukancov. Nadšení žiaci a učitelia kúpou rozmanitých produktov a výrobkov tak ukázali svoju empatiu, súcit a ochotu pomáhať zraniteľným ľuďom. Vyzbieraná čiastka bola prevedená na účet neziskovej organizácie Unicef. Našou dnešnou akciou – vianočnou zbierkou DETI DEŤOM sme sa snažili ukázať, že Vianoce sú láska premenená v činy. Vždy keď milujeme, vždy keď dávame, sú Vianoce, čas hojnosti, štedrosti a obdarúvania. Naši žiaci, rodičia a učitelia sa stali súčasťou nášho spoločného daru – boli ochotní zapojiť sa a pomôcť, priložili ruku k dielu, ochotne prispeli, venovali svoj čas a námahu, vedeli sa zriecť a to všetko s vidinou jedného cieľa – pomôcť iným. Všetkým Vám veľmi ďakujeme.

            • Šaliansky Maťko

            • Ako každý národ, tak aj ten náš má svoj príbeh. Vlastne má ich dva.

              Jeden je uložený v dielach rôznych historikov a ten druhý je v našej fantázii, v našej mysli či v našich srdciach. A práve ten druhý príbeh, starý niekoľko storočí, je zaujímavejší, pretože je o láske aj nenávisti, o hlúposti aj vynaliezavosti, o dobre aj o zle... jednoducho, pri čítaní alebo počúvaní príbehov z nášho kultúrneho dedičstva sa nám vždy rozbúcha srdce a sme plní očakávania, ako sa hlavný hrdina vysporiada so svojím údelom.

              Dňa 16.12.2022 sa v našej škole konalo školské kolo prednesu slovenských povestí. Išlo už o 28. ročník Šalianskeho Maťka a tí najlepší recitátori nás budú reprezentovať na okresnom kole v Lipanoch. Pevne veríme, že Monike z 3. B a Jankovi zo 4. D sa podarí presvedčiť aj porotu v ďalšom postupovom kole.

            • Zmena organizácie vyučovania od 15.12.2022 do 19.12.2022

            • Z dôvodu nárastu respiračných ochorení žiakov a v súlade s platnou legislatívou  oznamujeme rodičom, že od 15.12.2022 (štvrtok) do 19.12.2022 (pondelok) bude vyučovanie prebiehať podľa skráteného režimu:

              1. vyučovacia hodina: 07.50 - 08.20 hod.

              2. vyučovacia hodina: 08.30 - 09.00 hod.

              3. vyučovacia hodina: 09.10 - 09.40 hod.

              4. vyučovacia hodina: 09.55 - 10.25 hod.

              5. vyučovacia hodina: 10.30 - 11.00 hod.

              6. vyučovacia hodina: 11.05 - 11.35 hod.

              7. vyučovacia hodina: 11.40 - 12.10 hod.

              Činnosť ŠKD bude v prevádzke od 10:30 hod. do 15:30 hod., avšak odporúčame zvážiť rodičom prítomnosť ich detí v ŠKD. Obedy budú vydávané od 10:30 hod. do 12.30 hod.

            • Vianočné koledovanie

            • Čas Vianoc je tu. Všetko okolo nás už dýcha vianočnou atmosférou. Zapaľujeme adventné sviečky, skrášľujeme naše okolie. Z okien školy sa na nás usmievajú snehuliaci, snehové vločky, na chodbe sa trbliece stromček a my všetci netrpezlivo odpočítavame dni do Štedrého dňa.

              Počas tohto okúzľujúceho obdobia prijala naša škola pozvanie na vianočné koledovanie v meste. Naši žiaci z 3.D reprezentovali školu svojim vianočným pásmom v podobe básní, vinšov, tanca a hry na flaute. Odmenou boli úsmevy a potlesk na tvári ľudí v meste.

            • Pytagoriáda - školské kolo

            • Opäť po roku, v dňoch 7. a 8. decembra 2022, si žiaci piateho až ôsmeho ročníka zasadli k svojim počítačom, oprášili mozgové závity a súťažili, čo im vedomosti stačili. Konalo sa totiž školské kolo Pytagoriády, ktoré  absolvovali online formou. Dnes už poznáme víťazov.

              P5

              1. Matej Gardoš 5.B
              2. Kristián Tomčák 5.B
              3. Juliana Jurčišinová 5.C
              4. Erik Čekan  5.C

              P6

              1. Diana Knapová 6.C
              2. Dominika Novická 6.D
              3. Marcus Slimák 6.B

              P7

              1. Laura Mikitková 7.C

              P8

              1. Soňa Hallayová 8.A
              2. Jakub Figura 8.D
              3. Jakub Oboňa 8.A

              Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu, víťazom blahoželáme a v okresnom kole budeme držať palce.

          • Výchovný koncert ZUŠ
            • Výchovný koncert ZUŠ

            • Dňa 14.12.2022 (streda) sa žiaci školy zúčastnia výchovného koncertu ZUŠ v kinosále MsKS Sabinov. Vyučovanie bude pre žiakov I. stupňa ukončené štvrtou a pre žiakov II. stupňa piatou vyučovacou hodinou.

            • Prezentácia SOŠ hotelierstva a gastronómie Mladosť

            • Dňa 12.12.2022 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili prezentácie SOŠ hotelierstva a gastronómie Mladosť v Prešove. Žiaci sa dozvedeli základné informácie o odboroch a doplnkových kurzoch, ktoré škola ponúka, o dĺžke štúdia a prijímacích skúškach. Študentky SOŠ predviedli umenie miešania nápojov a svoju šikovnosť mali možnosť ukázať aj odvážne dievčatá z radov našich deviatačiek.

            • Vianočné pečenie

            • K Vianociam neodmysliteľne patrí aj vianočné pečenie. Aká je cesta medovníka z podoby cesta až k peknému nadýchanému a mäkkému pečivu? Tak to si mohli v uplynulých dňoch vyskúšať žiaci 2.C a 3.A triedy. V školskej kuchynke sme piekli medovníčky, ktoré mali podobu hviezd, srdiečok, vločiek a akýchkoľvek  iných tvarov. Deti sa naučili pracovať s cestom, vykrajovačkami a neskôr sme spolu nedočkavo sledovali ako sa medovníky pečú. Potom nás už čakala tá najlepšia časť práce, a to ochutnávanie. Medovníky sa nám vydarili a deťom veľmi chutili.

            • Uzatvorenie vchodu A do školy

            • Vedenie Základnej školy 17. novembra 31 Sabinov vám oznamuje, že s účinnosťou od 12.12.2022 bude vchod A pre ranný vstup žiakov 1. stupňa uzatvorený.

              Do budovy školy budú všetci žiaci školy vstupovať vchodom B okolo vrátnice školy.

              Vchod A bude celodenne uzamknutý z prevádzkových dôvodov.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

            • Aj tento rok sme sa rozhodli zapojiť do krásnej aktivity, cieľom ktorej je potešiť seniorov v domovoch dôchodcov na Vianoce, vyčariť im úsmev na tvári a zahriať nielen ich, ale aj nás pri srdiečku. Tento celoslovenský projekt prebieha už 5. rok a naša škola je opäť jeho súčasťou. Naplnili sme rekordných 64 krabičiek. Za prvý stupeň sa zapojilo 13 a za druhý 10 tried, čomu sa veľmi tešíme a ďakujeme všetkým, ktorí nezaváhali a s radosťou prispeli. Veríme, že naše krabičky potešia všetkých seniorov, ktorí budú nimi obdarení. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto sme sa snažili do každej krabice vložiť aj kúsok svojho srdca.

            • Mikulášska nádielka

            • Sviatok sv. Mikuláša je obľúbený najmä deťmi, ktoré sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do obloka a ráno si v nich nájsť milé prekvapenie. Dnešný deň bol výnimočný aj na našej škole. Už v skorých ranných hodinách sa žiaci žiackeho parlamentu a trieda 8.B snažili vytvoriť čo najkrajšiu mikulášsku atmosféru v podobe tanečného čísla, ktoré so sebou stiahlo do hudobnej nálady okoloidúcich žiakov a pedagógov. Žiaci a aj učitelia boli úžasní, chceme sa im všetkým veľmi pekne poďakovať. Tanečné kreácie sa zvukom zvončeka premenili na návštevy Mikuláša a jeho pomocníkov (anjelikov, čertíkov a pomocníkov) v jednotlivých triedach. Všetky deti a aj učitelia boli obdarovaní sladkou odmenou, milým úsmevom, či veršíkom.V mene všetkých zapojených žiakov a pedagógov Vám zo srdca ĎAKUJEME!

            • Vitaj svätý Mikuláš

            • Sviatok svätého Mikuláša je milým zvykom a celosvetovou tradíciou. Neobišiel ani náš kraj, naše mesto, ba ani našu školu.

              Zavítal k nám spolu so svojimi pomocníkmi – anjelikmi a škriatkami.  Dobrým deťom darovali balíček - naprázdno dnes obišiel čertíček. Deti ho pozvali, aby ich sprevádzal pri koledách, vinšoch a hudobnom vystúpení, ktoré si pripravili pre pána primátora, predstaviteľov mesta na Mestskom úrade a  starkých v Domove sociálnych služieb v Sabinove.

              Naši  žiaci navodili vystúpením príjemnú vianočnú atmosféru. Prianie krásnych a najmä pokojných nadchádzajúcich vianočných sviatkov sa nieslo ovzduším.

              Malí koledníci spolu s mikulášskou družinou spríjemnili tento krásny a výnimočný deň.

            • Školské majstrovstvá okresu Sabinov v zrýchlenom šachu

            • "Každý šachový majster bol kedysi začiatočníkom."  /Irving Chernev/

              Žiaci a žiačky (3. - 5.)  ZŠ  17. novembra sa 28.11.2022  zúčastnili školských majstrovstiev okresu Sabinov v zrýchlenom šachu, ktoré sa konalo na pôde Gymnázia Lipany.

              Naši vynikajúci mladí šachisti, pod vedením Mgr. Dušana Cukera, si vyskúšali intenzívne šachové turnaje. Mnohí mali možnosť porovnať si sily a skúsenosti s šachistami z iných škôl prvýkrát, a tak sa z tohto dňa stalo priateľské stretnutie mladých nadšených šachistov. Žiaci si v praxi precvičili pravidlá hry vo veľkých skupinách. Turnaj sa hral v 5 kolách, v ktorých hráči získavali body. Najúspešnejšou hráčkou  sa z našej školy stala Laura Letkovská z 5.B triedy, ktorá si vybojovala pohár za 3. miesto v kategórii žiačky. Laura sa z umiestnenia veľmi tešila, pretože si na poličku položí svoj úplne prvý pohár.

              Všetkým srdečne blahoželáme a želáme mnoho ďalších víťazstiev! Každý prišiel domov príjemne naladený, obohatený o nové skúsenosti, a tešíme sa na ďalšie turnaje v „hre kráľov“ – ŠACH.

            • Školské kolo 51. ročníka Geografickej olympiády

            • Dňa 23.11.2022 sa uskutočnilo školské kolo 51. ročníka Geografickej olympiády. Z 26 prihlásených žiakov boli úspešní 24 riešitelia. Z každej kategórie postupujú do okresného kola prví traja.

              Kategória G –  1. miesto – Matej Gardoš  5.B

                                      2. miesto – Filip Kočiš 5.A

                                      3. miesto -  Laura Letkovská 5.B

              Kategória F –  1. miesto – Kristína Kyseľová  7.A

                                      2. miesto – Oliver Ďurica 7.C

                                      3. miesto -  Jakub Tverdík 7.A

              Kategória E –  1. miesto – Stela Sičáková 9.B

                                      2. miesto – Ely Rabatinová 9.B

                                      3. miesto -  Richard Zahurák 9.D

              Srdečne blahoželáme všetkým úspešným riešiteľom a v okresnom kole GO prajeme veľa zdaru.