• Novinky

            • Dištančné vzdelávanie žiakov 7.B triedy

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov 7.B triedy, že po konzultácii s RÚVZ v Prešove trieda prechádza od 24. mája 2021 do 4. júna 2021 na dištančné vzdelávanie.

              Odôvodnenie: Trieda bude v danom termíne uzavretá z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 u žiaka triedy. Žiaci sú v danom období v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

          • Jazykový kvet 2021
            • Jazykový kvet 2021

            • Dňa 23.4.2021 sa uskutočnilo online krajské finále celoštátnej jazykovo-umeleckej súťaže JAZYKOVÝ KVET. Je to celoštátna postupová jazykovo-umelecká súťaž s medzinárodnou účasťou v dvoch vetvách „Poézia & Próza“ a „Dramatizácia“. Zapojením sa do súťaže žiaci môžu tvorivo rozvíjať aktívne jazykové zručnosti v cudzích jazykoch, podporovať ďalšie rozvíjanie jazykového nadania a talentu, prispievať k zmysluplnému využívaniu svojho voľného času a vytvárať si kladný vzťah  k učeniu sa cudzích jazykov. 

              Aj tento školský rok sa naši žiaci ZŠ Ul.17. novembra zapojili do tejto obľúbenej súťaže v anglickom a nemeckom jazyku. Jazykový kvet 2021 bol trochu viac náročnejší, pretože celá jeho príprava prebiehala prostredníctvom online stretnutí so žiakmi, kde spolu so svojimi vyučujúcimi rozoberali svoj text – správnu výslovnosť v cudzom jazyku, prízvuk, intonáciu, melódiu, gestikuláciu aj mimiku tváre. Stálo za to, zabojovať. Teší nás, že aj napriek náročným podmienkam počas dištančného vzdelávania sa žiakom, učiteľom a ich rodičom podarilo nájsť si priestor na anglický a nemecký jazyk a literatúru. Venovali mu to najlepšie zo seba a neodradila ich ani online forma prednesu. Z veľkého množstva súťažiacich škôl Prešovského kraja do krajského finále súťaže Jazykový kvet 2021 postúpili a pekné umiestnenia v krajskom finále získali títo naši žiaci:

              KYSEĽOVÁ  Kristína – 5.A,  získala 3. miesto v prednese prózy v anglickom jazyku,

              NOVICKÁ Natália – 7.A, získala 2. miesto v prednese prózy v anglickom jazyku,

              KOSTELNÍK Marko – 4.B, získal 1. miesto v prednese prózy v nemeckom jazyku.

              Žiakom súťaže krajského finále Jazykový kvet blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.  Špeciálne blahoželáme Markovi Kostelníkovi, držíme palce a prajeme veľa úspechov v celoslovenskom finále tejto súťaže.

            • Testovanie žiakov od 29. apríla 2021

            • Na základe aktuálneho rozhodnutia vlády SR v uznesení č. 215/2021 z 26. apríla 2021 je od 29. apríla 2021 zrušená podmienka preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 pre žiakov 2. stupňa zákadných škôl a jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti pri navštevovaní prezenčnej formy vzdelávania sa v školách.

              Vzhľadom na dosiahnutie zvýšenej miery bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov a zamestnancov školy a vzhľadom na výskyt ochorenia COVID-19 u žiaka školy prebehne 30. apríla 2021 (piatok) posledné testovanie žiakov kloktacími PCR testami, ktorých rodičia prejavili záujem o danú formu testovania.

              Naďalej však odporúčame žiakom, zákonným zástupcom žiakov a zamestnancom školy využívať možnosť otestovať sa antigénovými testami v MOM-kách zriadených v meste Sabinov.

              V súvislosti s testovaním žiakov na školách sa momentálne na MŠVVaŠ SR pracuje na novej stratégii intervenčného testovania. Po novom sa bude testovať len tam, kde vznikne podozrenie alebo potvrdenie nákazy, alebo kde školy požiadajú ministerstvo školstva o pomoc pri testovaní. O podrobnostiach Vás budeme včas informovať.

              Keďže Sabinov patrí podľa regionálneho COVID automatu medzi červené okresy, nebude v obmedzenom čase platiť zákaz vychádzania od 3. mája 2021 a taktiež nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom pri vstupe do školy. Táto výnimka platí aj pre zamestnancov školy.

              Infografika - Pravidlá pre školy od 3. mája 2021

            • Čítame si - Dorka a Magorka

            • Fantasmagorické dobrodružstvá Dorky Magorky, ktorá sa učí čítať. Vraj by sa to mala naučiť, pretože čítanie rozvíja fantáziu. No či sa rozhodla, že sa čítať naučí, či nie, to sa dozvie ten, kto si tú knihu prečíta 😊. Jedno je však isté, fantázie má na rozdávanie.

              Je to len jedna z mála kníh, do ktorej sa začítali aj žiaci našej školy. V školskej knižnici sa žiaci 2.D zoznámili s rôznymi spisovateľmi a ich dielami, ktoré sa tam nachádzajú.  

              Kniha Dorka Magorka ich upútala nielen svojim názvom, ale aj príbehom, v ktorom sa deti vžili do dobrodružstiev malej Dorky, spoznali jej kamošku Zorku, ktorá býva pod posteľou, jej dobrú vílu - pána Otravu, ale aj jej najväčšieho nepriateľa – Pažravicu Žravicu a zažili s ňou rôzne dobrodružstvá.

              Žiaci sa venujú čítaniu nielen v škole, či v školskej knižnici, ale aj doma. Svoje obľúbené knihy si priniesli do školy a prezentovali ich pred spolužiakmi. Nie však s trémou, ale s radosťou, že sa môžu podeliť s inými o svoje zážitky z čítania.

            • Oznam pre rodičov

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, že počas adaptačného obdobia od 26. apríla 2021 do 7. mája 2021 budú siedme vyučovacie hodiny zrušené.

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov 9.A triedy, že po konzultácii s RÚVZ v Prešove trieda prechádza od 26.04.2021 do 7. mája 2021 na dištančné vzdelávanie.

              Odôvodnenie: Trieda bude v danom termíne uzavretá z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 u žiaka triedy. Žiaci sú v danom období v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia.

          • Oznam - testovanie dňa 23.04.2021
            • Oznam - testovanie dňa 23.04.2021

            • Od pondelka 26. apríla 2021 nastupujú na prezenčnú výučbu aj žiaci 5. – 7. ročníka. Účasť na vyučovaní je aj naďalej podmienená pretestovaním zákonného zástupcu a testovaním žiakov 2. stupňa.

              Testovanie kloktacími PCR testami bude prebiehať 23. apríla 2021 (piatok) podľa uvedeného harmonogramu v gymnastickej miestnosti : 

              8. – 9. ročník: čas testovania 7.00 hod. - 7.45 hod. (pred nástupom na vyučovanie vchodom B do budovy školy)

              5. – 7. ročník: čas testovania 8.00 hod. - 9.30 hod. (žiadame žiakov, aby dodržali presne stanovený čas a nechodili na testovanie skôr. Vstupujú vonkajším vchodom od telocvične, nie hlavným!

              Zákonní zástupcovia, ktorí majú dodatočne záujem o takéto testovanie až do odvolania, kontaktujú triednych učiteľov, ktorým zašlú súhlas s testovaním. Vyhlásenia pri nástupe do školy, ako aj na  testovanie je potrebné podávať z rodičovského konta! V prípade, že máte na škole viac detí, musíte podávať  Vyhlásenie za každé dieťa osobitne.

              Naďalej platí, že v prípade nákazy môže riaditeľka školy  so súhlasom zriaďovateľa alebo RÚVZ zatvoriť školu alebo triedu, kde sa objaví pozitívny prípad tak, ako to stanovuje Covid školský semafor.

            • Matematické súťaže poznajú víťazov

            • Ani doba kovidová nezabránila milovníkom riešenia matematických príkladov a logických rébusov, aby si opäť po roku porovnali svoje kvality. V rámci okresného kola matematickej olympiády žiakov druhého stupňa si v posledný marcový deň tí najlepší z najlepších premazali svoje mozgové závity oslabené dlhým dištančným učením a súťažili, čo im vedomosti stačili. Rovnako tomu bolo aj 13. a 14. apríla, kedy sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády v kategóriách P3 – P8. A hoci ani v tomto prípade žiaci nemohli súťažiť osobne, ale len online, nič to neubralo na atraktivite obidvoch súťaží. Pevne veríme, že v duchu súťažného fair-play. A dnes už poznáme víťazov.

              Matematická olympiáda:

              Kategória Z6

              Úspešní riešitelia:  Marko Kostelník – 4.B , Filip  Hudák - 6.B

              Kategória Z7

              Úspešní riešitelia: Alexandra Tallová – 7.C, Adam Dujava – 7.C

              Kategória Z8

              3. miesto: Alan Lichvarčík – 8.A

              Pytagoriáda:

              Kategória P3:

              1. miesto: Matej Gardoš – 3.B

              3. miesto: Laura Letkovská – 3.B

              Kategória P4:

              1. miesto : Marko Kostelník – 4.B

              Úspešní  riešitelia: Barbara Kuzmyková – 4.A,   Kamil Poloha – 4.A,  Christian Tsvetsanski – 4.C

              Kategória P5:

              1. miesto: Marko Kostelník – 4.B

              Úspešní riešitelia: Peter Múdry – 5.B,  Laura Mikitková – 5.C

              Kategória P6:

              4. miesto: Marko Kostelník – 4.B

              Kategória P7:

              Úspešní riešitelia: Alexandra Tallová – 7.C,  Adam Dujava – 7.C

              Kategória P8:

              Úspešný riešiteľ: Michal Kostelník – 8.A

              Každému z nich blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            • Obnova prímestskej autobusovej dopravy

            • Vážení rodičia, vzhľadom na uvoľnenie protipandemických opatrení objednávateľ dopravnej obslužnosti v Prešovskom samosprávnom kraji oznamuje, že od 19.4.2021 obnovuje prímestskú autobusovú dopravu do bežného režimu platného pre dni školského vyučovania. Všetky spoje na linkách budú vedené ako v riadne dni školského vyučovania.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme rodičom žiakov II. stupňa, že od 19.4.2021 budú žiaci 8. a 9. ročníka automaticky prihlásení na obed v školskej jedálni. Automaticky budú od 26.4.2021 prihlásení na stravovanie aj žiaci 5. až 7. ročníka. Pripomíname rodičom, že dieťa má nárok na obed, len ak bude mať uhradenú réžiu vo výške 6 € za mesiace apríl - jún 2021 /t.j. 2 € za mesiac/.

              Číslo účtu: SK46 0200 0000 0025 5177 3754 (do poznámky uviesť meno a triedu žiaka)

            • Nástup žiakov od 19. apríla 2021

            • V zmysle platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR z 12. apríla 2021 oznamujeme rodičom, že s účinnosťou od 19. apríla 2021 obnovujeme školské vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ. Podmienkou nástupu žiaka na prezenčné vyučovanie je negatívny výsledok testu na COVID-19 žiaka i jeho zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní a odovzdanie Vyhlásenia o bezinfekčnosti. Odporúčame rodičom, aby využili elektronické podanie vyhlásenia s priloženými kópiami testov prostredníctvom Edupage. 

              Zároveň upozorňujeme na zmeny v rozvrhu pre žiakov 8. a 9. ročníka platné od 19.4.2021. 

              Žiaci 5. až 7. ročníka pokračujú vo vzdelávaní naďalej dištančnou formou.

              Testovať kloktacími testami (pre žiakov 5. až 9. ročníka, ktorých rodičia prejavili záujem o daný typ testovania) začneme od 23.4.2021. Bližšie informácie Vám budú poskytnuté prostredníctvom triednych učiteľov.

              Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 12.04.2021

              Manuál Návrat do škôl od 19. apríla 2021

          • Európsky kvíz o peniazoch
            • Európsky kvíz o peniazoch

            • Národné finále Európskeho kvízu o peniazoch (EMQ) 2021 sa uskutočnilo vo štvrtok 25. marca 2021 naživo a online prostredníctvom platformy youtube a  Kahoot. Aj v tomto roku sme boli jeho súčasťou. Namiesto celých triednych kolektívov hrali proti sebe jednotliví žiaci – reprezentanti  našich ôsmackych tried.

              Srdečne blahoželáme Matúšovi Kohútovi, ktorý sa v konkurencii súťažiacich celého Slovenska umiestnil na 73. mieste.

              Ako to prebiehalo? Pred súťažou si mohli otestovať  svoje znalosti v cvičných kvízoch, ktoré boli vytvorené pre žiakov, aby mali možnosť pripraviť sa národné kolo. Hlavnou témou kvízov je finančná gramotnosť. Bola rozdelená do 4 podskupín -  matematika, finančná gramotnosť, digitálna bezpečnosť a  zmiešané témy.

              Finálový kvíz pozostával z 15 otázok. Rozhodovala správnosť a rýchlosť zadania odpovede.

              Pre všetkých to bola nová a veľmi zaujímavá skúsenosť.

            • Vyučovanie po veľkonočných prázdninách

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že v súlade s Rozhodnutím MŠVVaŠ SR zo dňa 31.03.2021 pokračuje vyučovanie po veľkonočných prázdninách prezenčnou formou na 1. stupni v 1. až 4. ročníku a v skupinách 5 + 1 na 2. stupni. V prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí. Podmienkou nástupu žiaka 2. stupňa na prezenčné vyučovanie je negatívny test na COVID-19 žiaka aj zákonného zástupcu a vyplnené Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov (cez Edupage), ktoré musí byť preukázateľné negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo potvrdením negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území EÚ alebo potvrdením o výnimke. Test nesmie byť starší ako sedem dní. Ostatní žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Na testovanie kloktacími testami sme pripravení, ale počkáme na rozhodnutie pandemickej komisie a na ďalšie opatrenia, ktoré by mali byť prijaté s platnosťou od 12.04.2021. O zmenách Vás budeme včas informovať .

            • Testovanie kloktacími testami

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov 3.ročníka, 4. ročníka a 2. stupňa, že pri postupnom návrate žiakov do škôl v záujme ochrany zdravia žiakov a zamestnancov budeme využívať kloktacie testy. Testovanie je samozrejme dobrovoľné.

              Chceme Vás preto, vážení rodičia,  požiadať o vyjadenie predbežného záujmu o túto formu testovania, a to prostredníctvom EduPage cez modul Prihlasovanie najneskôr do 6. apríla 2021 (utorok) do 18:00 hod.

              Čo sú kloktacie testy a ako fungujú?

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie