• Novinky

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Dňa 21.03.2018 sa uskutoční testovanie žiakov 9. ročníka. Žiaci 0 – 8. ročníka /okrem žiakov 9. ročníka a zamestnancov/ budú z obeda vyhlásení. Kto má záujem o obed na tento deň môže sa prihlásiť u vedúcej ŠJ najneskôr do 19.03.2018.

            • Testovanie 9-2018

            • Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov 9. ročníka, že  celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl (okrem žiakov s mentálnym postihnutím) pod názvom Testovanie 9-2018 sa uskutoční 21. marca 2018 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Náhradný termín testovania sa uskutoční 5. apríla 2018 (štvrtok).

            • Európsky kvíz o financiách

            • Dňa 15. marca 2018 sme sa zúčastnili národného kola Európskeho kvízu o financiách, ktorý organizuje Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska. V národnom finále Európskeho kvízu o peniazoch si žiaci preverili svoje vedomosti, ukázali schopnosť v triede spolupracovať a navzájom si pomáhať. Do kvízu boli zapojené triedy 8. A, 9. A, 9. B a 9.D. Finále pozostávalo z 15 otázok, ktoré sa zobrazovali v živom vysielaní cez YouTube. Hlavnou témou kvízov bola finančná gramotnosť, rozdelená do 5 podskupín:

              • matematika,
              • finančná gramotnosť,
              • digitálna bezpečnosť,
              • peniaze,
              • Európska únia.
            • Finále okresného kola v basketbale žiačok

            • Dňa 15.3.2018 sa na pôde ZŠ - 17. novembra v Sabinove uskutočnilo Finále okresného kola v basketbale žiačok. Turnaja sa zúčastnili družstvá ZŠ - Komenského Sabinov, ZŠ - Krivany, ZŠ - Šarišské Dravce a ZŠ - 17. novembra Sabinov. Po v celku vyrovnanom a divácky veľmi atraktívnom zápase s družstvom ZŠ - Šar. Draviec sa žiačky našej školy prebojovali do samotného finále. Tam narazili na veľmi kvalitné družstvo ZŠ - Komenského, ktorému po dramatickom priebehu nakoniec podľahli veľmi tesným rozdielom.

              Konečné druhé miesto v okrese je považované za úspech a vzhľadom na vekovú štruktúru nášho družstva nemusí byť maximom, čo dievčatá pod vedením p.uč. Miriam Guzy dosiahli.

              Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a mesta.

            • Separuj odpad a vyhraj!

            • Aj naša škola je súčasťou najväčšieho environmentálneho projektu na Slovensku s názvom RECYKLOHRY. Cieľom projektu je prehĺbiť znalosť žiakov v oblasti triedenia  a recyklácie odpadov a umožniť im priamo sa zúčastňovať na ochrane životného prostredia. Ako po minulé roky aj tento školský rok sa zapájame do rôznych zberov druhotných surovín ako je papier, plastové vrchnáky, viečka a tetrapaky Milk – Agro, ale aj použité batérie, drobný elektroodpad či vypálené žiarivky. Nádoby na separovanie teraz nájdete na prvom poschodí pod nástenkou o recyklovaní a separovaní odpadov. Tiež tam nájdete predbežné umiestnenia najlepších zberačov.

            • Pytagoriáda

            • V dňoch 13. – 14. 3. 2018 sa v Lipanoch uskutočnil 38. ročník  matematickej súťaže Pytagoriáda. Našim žiakom sa podarilo získať veľmi pekné umiestnenia:

              • 2. miesto: Michal Biroš 3. A
              • 2. miesto: Adam Kočiš 5. A
              • 2. miesto: Róbert Mészáros 6. B
              • 2. miesto: Marek Bakoň 7. B
              • 3. miesto: Michal Kostelník 5. A
              • 5. miesto: Alan Lichvarčík 5. A
              • 5. miesto: Júlia Cenkerová 6. A
              • 8. miesto: Adam Dujava 4. B
              • 15. miesto: Karin Gončárová 6. B

              Za reprezentáciu menovaným žiakom ďakujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Krajské kolo v bedmintone žiakov a žiačok ZŠ

            • Dňa 15.3.2018 sa v Kežmarku uskutočnilo krajské kolo  v bedmintone družstiev žiakov a žiačok základných škôl. Našu školu v kategórií žiakov reprezentovali chlapci v zložení Samuel Šlosár zo 6.A a Alex Mihok z 5.B triedy. Chlapcom sa veľmi dobre darilo, keď v silnej konkurencii obsadili záverečné 3. miesto.

              Dievčatá nastúpili v zložení Dagmara Mindeková z 9.D a Anna Nathalia Jacková z 9.A. Podobne ako dva predchádzajúce roky potvrdili výbornú formu, keď premožiteľky našli až vo finále, po ktorom obsadili krásne 2. miesto.

              Obom družstvám za reprezentáciu ďakujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.     

            • Školská futbalová liga v Doline Čergova - žiaci a žiačky 1. stupňa ZŠ

            • Dňa 8.3.2018, sa žiaci prvého až štvrtého ročníka zúčastnili na druhom kole školskej futbalovej ligy v Doline Čergova, ktorý organizuje ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves a TJ Slovan PNV. V predbežnej tabuľke sa naši žiaci zatiaľ umiestnili na treťom mieste. Posledné tretie kolo sa uskutoční v mesiaci máj, na ktoré sa už teraz naši žiaci tešia a poctivo trénujú.

            • Jazykový kvet

            • Dňa 6.3.2018 sa v priestoroch Centra voľného času ABC v Prešove uskutočnilo krajské semifinálové kolo súťaže "Jazykový kvet". Ide o jazykovo-umeleckú akreditovanú súťaž pre deti a mládež v prednese a dramatizácii v cudzích jazykoch.  Aj naša škola v nej mala svoje zastúpenie. Päť mladých recitátorov, ktorí majú radi cudzie jazyky, bojovalo o miestenky v krajskom finálovom kole tejto zaujímavej súťaže. V anglickom jazyku súťažili Karin Jendrichovská a  Jana Ceheľská a v nemeckom jazyku zasa chlapci Oliver Cuker, Michal Kostelník a Marko Kostelník. Všetci súťažiaci sa predstavili prednesom prózy. V neľahkej konkurencii účastníkov z celého Prešovského kraja sa so svojimi súťažnými príspevkami do  finálového kola prebojovali:

              Jana Ceheľská - Little Red Riding Hood (Červená čiapočka)

              Marko Kostelník - Die Geschichte von dem kleinen Hasen (Príbeh o malom zajačikovi)

              Michal Kostelník - Der Tropfen  (Kvapka)

              Všetkým súťažiacim ďakujeme a postupujúcim želáme veľa šťastia v krajskom finále.

            • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

            • Dňa 15.2.2018 sa v Základnej škole na Ul.17.novembra 31 v Sabinove uskutočnil jubilejný 10. ročník okresného kola Dejepisnej olympiády. Výborné výsledky dosiahli žiaci našej školy, ktorí nás reprezentovali vo všetkých štyroch kategóriách (6. – 9. ročník). O tom, že sa na súťaž pripravili zodpovedne, svedčia ich výsledky. S pomedzi žiakov 9. ročníkov zvíťazil Lukáš Škovrán, žiak 9.B triedy, ktorý si zároveň vybojoval postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční v Prešove. V tej istej kategórii sa na peknom 3. mieste umiestnila žiačka 9.A triedy Aneta Semančíková. Spomedzi žiakov 8. ročníkov si rovnako pekné 3. miesto vybojovala žiačka 8.A triedy Karolína Pekárová. A napokon medzi najmladšími žiakmi 6. ročníkov sa na 2. mieste umiestnil žiak 6.A triedy Patrik Ondrej. Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach.       

              Kategória F – 6. ročník  

              1. Terifajová Ulrika - Gymnázium Komenského 13, Lipany 08271

              2. Ondrej Patrik - ZŠ Ul. 17. novembra 31, Sabinov 08301

              3. Durkáč Juraj - ZŠ s MŠ Šarišské Michaľany, Pod lesíkom 19

              Kategória E – 7. ročník  

              1. Andreanská Alica - ZŠ Komenského 13, Sabinov 08301

              2. Tomko Šimon - Gymnázium Komenského 13, Lipany 08271

              3. Dziaková Lucia - ZŠ Komenského 13, Sabinov 08301

              Kategória D – 8. ročník  

              1. Klena Dragan - Gymnázium Komenského 13, Lipany 08271

              2. Kováľ Martin - Gymnázium Komenského 13, Lipany 08271

              3. Pekárová Karolína - ZŠ Ul. 17. novembra 31, Sabinov 08301

              Kategória C – 9. ročník  

              1. Škovran Lukáš - ZŠ Ul. 17. novembra 31, Sabinov 08301

              2. Skladaná Ivana - ZŠ Hviezdoslavova, Lipany 08271

              3. Semančíková Aneta - ZŠ Ul. 17. novembra 31, Sabinov 08301

            • Vyhodnotenie súťaže o „Najkrajšie leporelo“

            • Súťaž o najkrajšie leporelo patrí medzi obľúbené súťaže žiakov 1. a 2. ročníka našej školy. Ani tento rok sa žiaci nedali zahanbiť a vytvorili krásne leporelá, medzi ktorými bolo veľmi ťažké rozhodnúť, ktoré je najkrajšie. Odborná porota nakoniec rozhodla takto:

              A) „SKUPINKA“

               1. miesto „skupinka“ – 2.A trieda

              2. miesto „skupinka“ – 2.B trieda

              3. miesto „skupinka“ – 1.C trieda

              B) JEDNOTLIVEC

              1. miesto: Martina Novická 1.A, Barbora Kuzmyková 1.A

              2. miesto: Nataša Hadzimová 2.C, Karolína Lešková 2.C

              3. miesto: Peter Mudrý 2.C, Natália Kuzmyková 1.A

              Blahoželáme.

              P.S. Vyhodnotenie súťaže sa trošku oneskorilo z dôvodu chorobnosti víťazov, ako aj odbornej poroty

            • "Sedemnástka" na krajských kolách olympiád v cudzích jazykoch

            • "Znalosť jazykov je bránou k múdrosti." – Roger Bacon, anglický filozof

              Hovorí sa, že s každým ďalším cudzím jazykom rozširujeme naše obzory a pohľad na svet.  Takúto motiváciu na učenie sa jazykov určite zdieľajú aj žiaci našej ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove, ktorí v mimoriadne silnej konkurencii škôl celého Prešovského kraja úspešne zastupovali náš okres na krajských kolách olympiád v cudzích jazykoch. Súťažiaci museli preukázať výborné  jazykové zručnosti a vedomosti, a to v testovej  i v konverzačnej časti súťaže.

              Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku sa uskutočnilo dňa 13. 2. 2018  v priestoroch Centra voľného času ABC na Októbrovej ulici v Prešove. Výborne sa darilo najmä Michalovi Kostelníkovi, ktorý zvíťazil v kategórii 1A ( 5.-7. ročník) a postúpil do celoštátneho kola. Anna Nathalia Jacková skončila v kategórii 1B (8.-9. ročník ) na peknom 4. mieste.

              Pod záštitou CVČ ABC sa dňa 14. 2. konalo aj Krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali Holliann Mikaela Rush v kategórii 1C (anglofónni žiaci) a Klára Stračiaková zo 7.C, ktorá sa v kategórii 1A umiestnila vo vyrovnanej  konkurencii škôl Prešovského kraja  na výbornom 4. mieste.

              Dňa 15. 2. sa v priestoroch ZŠ na Mukačevskej ulici v Prešove uskutočnilo Krajské kolo Olympiády v ruskom jazyku. Aj v tejto olympiáde mala „Sedemnástka“ horúce želiezko v ohni. Deviatak Lukáš Škovran zabojoval a v súťaži získal v silnej konkurencii kategórie A1 vynikajúce 3. miesto.

              Všetkým žiakom, ktorí v súťažiach preukázali svoje vedomosti a svoju šikovnosť ďakujeme za reprezentáciu a Michalovi želáme veľa úspechov na celoštátnom kole v Bratislave.

              Ľ. Kostelníková

            • Ľudské práva

            • Dňa 08.02.2018 študenti právnickej fakulty UPJŠ zrealizovali pre žiakov II. stupňa (triedy 6.A a 9.A) prednášku spojenú s besedou o základných detských právach obsiahnutých v Dohovore o právach dieťaťa. Naši žiaci tak mali možnosť absolvovať zaujímavé hodiny občianskej náuky, a to priamo s budúcimi právnikmi. V prvej časti hodiny sa dozvedeli základné informácie z oblasti základných ľudských práv a v druhej časti hodiny mali vyriešiť analyticko-tvorivé aktivity, v rámci ktorých mali za úlohu posúdiť dôležitosť jednotlivých detských práv. Starší žiaci dostali priestor aj na vyriešenie a rozbor elementárnych právnych problémov. Žiaci boli mimoriadne iniciatívni a k analyzovaným témam pristupovali tvorivo a zodpovedne. Vzhľadom na narastajúci trend šikanóznych prípadov v rámci celého Slovenska na školách, boli zúčastnení žiaci oboznámení ako je šikanózne správanie posudzované z hľadiska Dohovoru o právach dieťaťa. Myslíme si, že táto prednáška s problematikou Ľudských práv môže pomôcť žiakom nadobudnúť iný pohľad na svoje práva, občianstvo, príslušnosť...

            • Krajské kolo Technickej olympiády

            • Dňa 1. 2. 2018 sa uskutočnilo krajské kolo technickej olympiády v Prešove na Katedre matematiky, fyziky a techniky Prešovskej univerzity.

              Našu školu reprezentovali žiaci Barbora Oboňová z 9.D a Tomáš Lazorik z 9.B triedy. Súťaž pozostávala z teoretickej časti, kde formou testu preukazovali žiaci svoja teoretické vedomosti a praktickej časti, kde mali za úlohu v časovom limite dvoch hodín zhotoviť podľa zadania výrobok z dreva.

              V konkurencii ôsmich škôl prešovského kraja obsadili prvé miesto a postúpili na celoslovenské kolo.

              Žiakom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov na celoslovenskom kole.

            • Zmena organizácie vyučovania dňa 31.01.2018

            • Pre žiakov I. stupňa (0. - 4. ročník):

              1. – 4. vyučovacia hodina: Zábavno – vedomostné dopoludnie v priestoroch školy 

              5. vyučovacia hodina: Triednická hodina – odovzdávanie vysvedčení a hodnotenie

              Ukončenie vyučovania: 12:15 hod

              Pre žiakov II. stupňa (5. - 9. ročník):

              Zábavné dopoludnie v športovej hale: od 8:30 hod – do 11:00 hod

              6. vyučovacia hodina: Triednická hodina – odovzdávanie vysvedčení a hodnotenie

              Ukončenie vyučovania: 13:15 hod

              ŠKD je v prevádzke bez zmeny !

            • Všetkovedko

            • Takmer 20 000 žiakov z celého Slovenska sa 30. novembra 2017 zapojilo do súťaže VŠETKOVEDKO. Táto celoslovenská vedomostná súťaž je určená pre žiakov 2. – 5. ročníka základných škôl.

              Všetci zúčastnení mali jedinečnú šancu ukázať, čo vedia o svete a popri tom sa  v hravej atmosfére naučiť aj niečo nové. Súťažný test nevyžadoval podrobné vedomosti z jedného predmetu, ale obsahoval otázky z rôznych oblastí, hlavne z bežného života. V časovom limite pracovali súťažiaci s testom a odpoveďovým hárkom, do ktorého zapisovali jednu zo štyroch možných odpovedí. Žiaci si vyskúšali, či vedia čítať s porozumením, logicky rozmýšľať a v správnej chvíli podať najlepší výkon.

              Aj 43 žiakov našej školy bojovalo v štyroch samostatných kategóriách o titul Všetkovedko alebo o titul Všetkovedkov učeň.

              V 9. ročníku súťaže titul VŠETKOVEDKO získali:

              Kristína Kyseľová 2.A, Patrícia Rokošná 2.A, Daniel Kravec 4.A, Michal Kostelník 5.A.

              Titul VŠETKOVEDKO ŠKOLY v školskom roku 2017/2018 získala: Patrícia Rokošná z 2.D

              Nielenže sa stala Všetkovedkom za výborne vyriešené úlohy a perfektné umiestnenie v rámci Slovenska, ale za preukázanú múdrosť získala titul navyše: VŠETKOVEDKO ŠKOLY – lebo vo svojej kategórii predbehla najväčšie percento súťažiacich a v rámci školy dosiahla najlepší percentil. Patrícii blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

              Všetci súťažiaci dostali diplom a malý darček. Nositelia titulu Všetkovedko získali ceny, ktoré im budú pripomínať úspech v súťaži.

            • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

            • Dňa 18. 1. 2018  sa v priestoroch Centra voľného času ABC na Októbrovej ulici v Prešove  uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Súťažiaci bojovali o umiestnenia v dvoch súťažných kategóriách.  V mimoriadne silnej konkurencii vynikajúco uspeli žiaci ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove, ktorí budú náš okres reprezentovať aj na krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku. Želáme im veľa úspechov.

              Michal Kostelník – 1. miesto v kategórii 1A  (5. - 7. ročník)

              Anna Nathalia Jacková -  2. miesto v kategórii 1B (8. - 9. ročník)

            • Šaliansky Maťko - okresné kolo

            • Aj v tomto školskom roku súťažili traja naši žiaci - víťazi jednotlivých kategórií: Nikola Semančíková 3. roč., Kamil Kubica 4. roč. a Jana Cehelská 7 roč. na okresnom kole v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko, ktorá sa uskutočnila v Základnej škole, Hviezdoslavova 1 v Lipanoch. Doniesli si nielen nové skúsenosti a zážitky, ale Jana Cehelská aj krásne 3. miesto a jej mladší spolubojovníci Čestné uznanie.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie