• Novinky

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Aj tento rok mohli žiaci ZŠ dokázať svoje nadštandardné vedomosti z anglického jazyka na okresnej úrovni v rámci 28. ročníka jazykovej olympiády. Táto akcia sa ako vždy konala pod záštitou ZŠ Ul. 17. novembra  Sabinov. S prihliadnutím na minulé ročníky môžeme kladne zhodnotiť, že žiaci aj vďaka bohatému online video obsahu výrazne napredujú v oblasti konverzácie. Treba však podotknúť, že niektorí nemusia vnímať rozdiel medzi slangovou angličtinou a jej spisovnou verziou používanou v oficiálnom styku. Avšak, v konečnom dôsledku im to poskytuje skvelý základ na ďalší sebarozvoj v oblasti cudzích jazykov.

              Víťazom úprimne blahoželáme a držíme prsty v krajskom kole.

              Kategória 1A:

              1. miesto: Stračiaková Klára (ZŠ Ul. 17. novembra Sabinov)
              2. miesto: Ďuran Martin (CZŠ sv. J. Krstiteľa Ul. 9. mája Sabinov)
              3. miesto: Závada Lukáš (ZŠ Hviezdoslavova Lipany)

              Kategória 1B:

              1. miesto: Kišeľová Mária (Gymnázium Komenského Lipany)
              2. miesto: Krištofová Karolína (ZŠ Komenského Sabinov)
              3. miesto: Ďuranová Andrea (CZŠ sv. J. Krstiteľa Ul. 9. mája Sabinov)
            • Oznam pre rodičov

            • Oznamujeme rodičom našich žiakov, že dňa 20.12.2017 (streda) bude vyučovanie z organizačných dôvodov ukončené o 13.00 hod. Školský klub detí bude v prevádzke do 15.00 hod.

            • Vianočné prianie

            • Prichádzajú najkrajšie sviatky roka.
              Krásne chvíle v kúzelnej atmosfére Vianoc.
              Nech všetko zlé opustí Vás ešte v tomto roku.
              Nech niekto blízky je vždy po Vašom boku.
              Aby zdravie stále bolo Váš kamarát.
              Aby peňazí bolo tak akurát.
              Nech priateľov máte aspoň na dve dlane.
              Aby ste na Nový rok urobili šťastný krok.
              Nech z tváre Vašej zmizne každá vráska.
              Nech sprevádza Vás šťastie, zdravie, láska.
              To Vám všetkým úprimne želá

              krúžok Šikovné dievča.

               

            • EXPERT geniality show

            • Vo štvrtok 30. novembra prebiehala na škole vedomostná  súťaž pre žiakov 6. - 9. ročníka EXPERT geniality show. Žiaci si mohli vybrať z týchto tém: Svetobežník, Tajomstvá prírody, Mozgolamy, Spoločnosť kedysi a dnes, Do you speak English? Každý žiak súťažil v dvoch  vybraných témach.

              Titul  TOP EXPERT získal Jakub Dvorščák zo 6.B. Súťažil v témach Tajomstvá prírody a Mozgolamy.

              Úspešnými žiakmi boli: Júlia Cenkerová, 6.A, téma Mozgolamy; Róbert Meszáros, 6.B, téma Mozgolamy; Adrián Tomko, 6.B, téma Mozgolamy; Oliver Cuker, 8.A, téma Mozgolamy; Lukáš Škovran, 9.B, téma Svetobežník; Olívia Lukáčová, 9.D, téma Do you speak English?

              Všetkým úspešným žiakom blahoželáme a veríme, že aj na budúci rok sa pokúsia obhájiť pekné výsledky.

            • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            • Dňa 29.11. 2017 sa v priestoroch ZŠ 17.novembra v Sabinove konalo Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Žiaci 8.- 9. ročníka si takouto formou overili svoje vedomosti z materinského jazyka.

              Umiestnenie:

              1. miesto: Aneta Semančíková, ZŠ Ul.17.novembra Sabinov
              2. miesto: Michal Verbovský, CZŠ sv. Jána Krstiteľa Sabinov
              3. miesto: Kristína Palčisková ZŠ Komenského Lipany

            • Šaliansky Maťko

            • Dňa 19.12. sa konalo školské kolo súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko.

              Umiestnenie:

              I.kategória:

              1.miesto: Nikola Semančíková 3.B

              2.miesto: Ema Petriková 3.B

              3.miesto: Kristína Kyseľová 2.A

              II.kategória:
              1.miesto: Kamil Kubica 4.B
              2.miesto: Oliver Demko 5.B
              3.miesto: Alexandra Tallová 4.A

              III.kategória:
              1.miesto: Jana Cehelská 7.C
              2.miesto: Nataša Gajdošová 7.B
              3.miesto: Ema Tuptová 7.A, Michal Matisovský 6.A

              Víťazom blahoželáme.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že v mesiaci DECEMBER 2017 sa môžu z obedov odhlásiť najneskôr do 19.12.2017 (utorok). Po tomto termíne sa už odhlasovať nebude. Obed si budete môcť vziať do obedára iba pri náhlom ochorení dieťaťa.

            • Projekt Kozmix

            • Viac ako dva mesiace sa žiaci 3.A a 4.C zaoberali riešením environmentálnych problémov v projekte – Misia modrá planéta s Kozmixom. V blokovom vyučovaní sa snažili pochopiť vzťahy medzi človekom a prírodou. Pomocou bádateľských a vzdelávacích aktivít aj celotriednej kreatívnej hre uvoľnili uzdu svojej fantázii. Cestovali v kozmickej lodi s kamarátom Kozmixom na novoobjavenú planétu. Počas letu pripravovali plán na jej osídlenie. Riešili problémy týkajúce sa dopravy, energií, odpadu i životného štýlu. Rôzne aktivity v triedach aj v prírode podporovali tímovú spoluprácu i vzájomnú komunikáciu žiakov.

              Veríme, že aj vďaka tomuto projektu sa žiaci budú správať k životnému prostrediu zodpovedne, lebo všetci chceme žiť na takej planéte, ktorá by poskytovala dostatok zdrojov pre nás aj pre budúce generácie.

               

            • Deň otvorených dverí v školskej knižnici pre žiakov 1. ročníka

            • Aj zvieratká vedia čítať. Presvedčili sa o tom žiaci 1. ročníka, ktorí v piatok - 1.12. navštívili našu školskú knižnicu. Zvieratká, v podaní žiačok 3. ročníka, prečítali žiakom krátke bájky – „o sebe.“ Žiaci so záujmom počúvali, reagovali na položené otázky. Za svoju snahu si vyslúžili malú odmenu v podobe záložiek, ktoré si sami vyfarbili. Sme radi, že nám rastú noví čitatelia.

            • Kam po základnej škole?

            • Pozývame rodičov, ktorých žiaci končia školskú dochádzku na informatívne stretnutie, ktoré sa uskutoční dňa 30.11.2017 (štvrtok) o 16:00 hod, v priestoroch Spojenej školy v Sabinove, Ul. SNP č. 16.

              Na stretnutí budú všetci prítomní oboznámení s podmienkami prijímacieho konania žiakov na stredné školy a aktuálnymi možnosťami uplatnenia sa na trhu práce.

            • Native Speaker u tretiakov

            • V tomto školskom roku dostala naša škola možnosť získať didaktické prostriedky ENGLISH ONE. Ide o kompletnú sadu moderných výučbových materiálov ako aj prístup k digitálnemu vzdelávaciemu obsahu. Okrem nových vedomostí získavajú žiaci možnosť uľahčiť si učenie modernou a príťažlivou formou na portáli Planéta vedomostí. Táto forma vzdelávania sa zapáčila aj žiakom tretieho ročníka, ktorí si svojou usilovnosťou a pravidelným domácim vypracovávaním zadaných úloh „vybojovali“ návštevu NATIVE SPEAKERA na jednej vyučovacej hodine anglického jazyka. Pani Bianca k nám zavítala 23.11.2017 a pre žiakov to bol veľký zážitok. Po prvotnej ostýchavosti nabrali žiaci odvahu a krásne reagovali na otázky. So zanietením sa zapájali do všetkých aktivít, ktoré si pre nich pripravila. Hodina sa im veľmi páčila a radi by uvítali takúto milú návštevu aj častejšie.

            • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Dňa 21.11.2017 sa na našej škole  uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, v ktorom súťažilo 24 žiakov šiesteho až deviateho ročníka.  Súťažiaci preukázali svoje vedomosti v dvoch kategóriach v písomnej aj ústnej časti.   Víťazi kategórií  1A a 1B budú našu školu reprezentovať na okresnom kole, ktoré sa uskutoční  v januári. Želáme im veľa úspechov.

              Kategória  1A

              1. miesto: Klára Stračiaková 7.C

              2. miesto: Jana Cehelská 7.C               

              3. miesto: Karin Jendrichovská 7.A

              Kategória 1B

              1. miesto: Olívia Lukáčová  9.D

              2. miesto: Monika Markovová 9.D

              3. miesto: Lenka Kožarová 9.A

              Všetkým  úspešným riešiteľom blahoželáme.

            • Poďakovanie

            • Riaditeľka školy vyjadruje úprimné poďakovanie všetkým Mažoretkám – TEDASKÁM  za vzornú  reprezentáciu školy na 9. ročníku Sabinovskej paličky, všetkým rodičom a kolegyniam za obetavú pomoc a sponzorskú podporu pri organizácii súťaže. Špeciálne poďakovanie patrí trénerke Evke Vardžíkovej.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Dňa 22.11. 2017 sa uskutoční testovanie žiakov 5. ročníka. Žiaci 0 – 9 ročníka /okrem žiakov 5. ročníka a zamestnancov/ budú z obeda automaticky vyhlásení. Kto má záujem o obed na tento deň, môže sa prihlásiť u vedúcej ŠJ najneskôr do 20.11.2017.

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka ZŠ Ul.17. novembra 31 v Sabinove, v súlade s § 150 ods.5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 0. – 9. ročníka  /okrem žiakov 5. ročníka/ dňa 22. novembra 2017 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie:

              Dňa 22. novembra 2017 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka Testovanie 5-2017 (T5-2017) zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky vo všetkých základných školách Slovenskej republiky. Testovania sa zúčastnia žiaci 5. ročníka základných škôl, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím. Po skončení testovania žiaci 5. ročníka nepokračujú vo vyučovaní. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí budú v prevádzke  V riadnom  vyučovaní vo všetkých ročníkoch sa bude pokračovať 23. novembra 2017 (štvrtok).

              Dodatok č. 1 k Pedagogicko-organizačným pokynom na školský rok 2017/2018

              NÚCEM - základné informáce k testovaniu T5-2017

               

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie