• Novinky

            • Netradičná výučba angličtiny

            • Dňa 26.9.2017 na Európsky deň jazykov sa žiaci 5. ročníkov na ZŠ Ul. 17. novembra v Sabinove zúčastnili zaujímavej blokovej výučby, a to priamo v angličtine.

              Toto bokové vyučovanie v angličtine pozostávalo z piatich vyučovacích hodín, ktoré boli pripravené tak, aby si žiaci vyskúšali aj inú "netradičnú" formu vyučovania a utvrdili sa v tom, ako sa dá pochopiť a učiť aj cudzí jazyk inak.

              Žiaci sa na chvíľu presunuli do kúzelného sveta rozprávok. Doslova ich nadchla známa rozprávka od Jacoba Jakobsena - Tri prasiatka. Túto rozprávku si najskôr pozreli a vypočuli, tvorili jednoduché vety, následne sa snažili  prerozprávať jednoduchý príbeh, diskutovali, a to všetko v anglickom jazyku. Veľmi zaujímavé bolo pre nich interaktívne CD s danou rozprávkou a rôznymi zábavnými úlohami. Najväčšiu radosť však mali z tvorby masiek a dramatizácie danej rozprávky v angličtine. To, čo si počas dopoludnia deti pripravili, predviedli a zahrali popoludní svojim spolužiakom z 1. stupňa.

              Precvičovanie anglických fráz, slovnej zásoby, počúvanie, kreslenie a tvorba masiek - to všetko zabezpečilo dobrý tréning všetkých jazykových zručností.

              Počas celej blokovej výučby žiaci pracovali s interaktívnou tabuľou, slovníkmi a IKT. Vyučovanie prebiehalo hravou a názornou formou, kde v centre pozornosti boli predovšetkým žiaci. Dôraz sa kládol na rôznorodosť aktivít, aby to bolo pre deti pútavé a zaujímavé. Samozrejme všetky úlohy a aktivity boli prispôsobené jazykovej a vedomostnej úrovni žiakov. Celé dopoludnie so žiakmi sa nieslo v duchu - zábava, interakcia a nárast jazykovej kompetencie. Táto bloková výučba bola veľkým prínosom netradičných foriem vyučovania, zdrojom nových skúseností a znalostí pre našich žiakov.

              Mgr. J. Koremová, Mgr. K. Dvorščáková

            • Európsky deň jazykov 2017

            • Ovládanie jazykov je nevyhnutnosťou a právom KAŽDÉHO – toto je jedným z najdôležitejších posolstiev Európskeho dňa jazykov, ktorý sme si na našej škole pripomenuli dňa 26. 9. 2017.  V tento deň si žiaci vyskúšali zaujímavé aktivity v štyroch jazykoch a dozvedeli sa mnohé informácie a zaujímavosti o krajinách, ktorých jazyky sa majú možnosť učiť. V anglickom jazyku sa žiaci na druhom stupni venovali rôznym aktivitám a hrám, ktoré si pre nich pripravili naši deviataci. Na prvom stupni deti lepšie spoznali anglicky hovoriace štáty v Európe, ich pamiatky, vytvorili ich vlajky a vyskúšali si šikovnosť svojich jazýčkov v jazykolamoch. Po nemecky si žiaci zasúťažili v hrách Milionár, či Piati proti piatim. Zabavili sa aj porovnávaním nemeckých a slovenských prísloví a porekadiel, ako aj  kvízom o rôznych zaujímavostiach pochádzajúcich z tejto krajiny. S ruským jazykom sa žiaci oboznámili prostredníctvom azbuky, výstavy ruských kníh, spievania piesní, či premietania rozprávok v ruskom jazyku. Na slovenčine sa lepšie zoznámili s autormi z nášho regiónu, snažili sa napísať svoje mená v hlaholike, hádali zastarané slová, či lámali si jazýčky na zábavných jazykolamoch. Takýmto spôsobom sme spolu prežili zaujímavé dopoludnie, počas ktorého sme si lepšie uvedomili dôležitosť učenia sa jazykov, ale aj široké možnosti, ktoré nám ich znalosť v živote poskytuje.

              Mgr. Ľuboslava Kostelníková

            • Účelové cvičenie - Ochrana života a zdravia

            • V súlade so štátnym vzdelávacím programom sa dňa 14.09.2017 (štvrtok) uskutoční v 5. – 9. ročníku Účelové cvičenie – Ochrana života a zdravia - praktická časť v rozsahu 5 vyučovacích hodín – od 8.00 hod. do 12:20 hod.

              Žiaci 0. – 4. ročníka absolvujú v daný deň blokové vyučovanie telesnej a športovej prípravy v rozsahu 4 vyučovacích hodín – do 11:25 hod.

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2017/2018

            • Vážení rodičia, milí žiaci, pozývame Vás na slávnostné otvorenie školského roka 2017/2018, ktoré sa  uskutoční dňa 4. septembra 2017 /pondelok/.

              • 8:30 hod - Privítanie žiakov 1. ročníka a rozdelenie do tried v malej telocvični.
              • 8:45 – 9:00 hod  -  zraz ostatných žiakov pred budovou školy.
              • 9:00 hod – slávnostné otvorenie školského roka na školskom ihrisku.

               

              Tešíme sa na Vás.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

               

            • Plenárne a triedne zasadnutia RZ

            • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás srdečne pozvať na plenárne a triedne zasadnutia rodičov, ktoré sa uskutočnia dňa 11.09.2017 /pondelok/ o 15:30 hod v jednotlivých triedach. Na zasadnutiach dostanete všetky potrebné informácie a organizačné pokyny na  školský rok 2017/2018. Vaša účasť je potrebná !

            • Oznam vedúcej školskej jedálne

            • Oznamujeme rodičom, ktorí majú záujem prihlásiť svoje dieťa na obedy v školskej jedálni v školskom roku 2017/2018, že tak môžu urobiť už v dňoch 30.8. - 31.8.2017 v čase od 9.00 hod do 13.00 hod v kancelárii vedúcej ŠJ.

              K dispozícii dávame aj Zápisný lístok, ktorý si môžete vytlačiť a doniesť už vypísaný.

              Zapisny_listok_na_stiahnutie.doc

            • Záver školského roka

            • Oznamujeme všetkým žiakom a rodičom, že slávnostné ukončenie školského roka 2016/2017 sa začne 30.6.2017 o 9.00 hod v jednotlivých triedach. Škola bude otvorená o 8.45 hod pre všetkých žiakov okrem žiakov navštevujúcich ŠKD. Obed bude pre stravníkov k dispozícii od 10.15 hod.

               

            • RETRO CYKLO DEŇ

            • Občianske združenie „Creativeast“, v ktorom má zastúpenie aj naša škola,  organizuje v nedeľu 17. septembra 2017 podujatie  s názvom RETRO CYKLO DEŇ. Cieľom podujatia je vrátiť sa do obdobia 1. Československej republiky, návštevník mesta zažije množstvo emócii a bude sa v ňom cítiť dobre a rád sa sem vráti. Dozviete sa ako vyzerali kedysi priečelia domov v Sabinove, kto tu žil a akí podnikatelia "Na korze" pôsobili.  Na samotnej trase budú rôzne stanovištia, kde účastníci získajú upomienkové predmety vyrobené žiakmi  a miestnymi výtvarníkmi alebo pekármi s prvkami gombíka, ktorý sa spája s oscarovým filmom Obchod na korze, natočeným v Sabinove. Registrácia účastníkov začína od 13.00 do 13.30 h v parku pri fontáne na Námestí slobody v Sabinove.   Každý z aktívnych účastníkov získa i porciu zmrzliny zadarmo. O dobrú náladu sa postará miestne zoskupenie pod vedením Janka Baka so šarišskými, rómskymi, židovskými a maďarskými "hitovkami". Sprievodnými aktivitami je súťaž o najkrajší retro bicykel, či oblečenie a výstava historických fotografii a starožitností.

              Uvedené podujatie podporili: Ministerstvo spravodlivosti SR, Prešovský samosprávny kraj a Karpatská nadácia.

            • Zber druhotných surovín

            • V tomto školskom roku sa do zberu SABIsúťaži Recykluj a vyhraj zapojilo 25 tried.

              Spoločne sa nazbieralo 67 kg SABI viečok a 255 kg tetrapakov mlieka SABI. Z 57 školských zariadení sme sa umiestnili na 7. mieste v zbere SABI viečok a v zbere tetrapakov z mlieka SABI sa naša škola umiestnila na 5. mieste.

              Naj zberačom SABI viečok sa stal Šimon Kravec z 9.A triedy. Nazbieral 23 333 viečok.

              Naj zberačom tetrapakov mlieka SABI je Damián Tomko z 9.C triedy. Nazbieral 1895 tetrapakov. Obidvaja získali tablet značky Acer.

              Okrem zberu SABI viečok a tetrapakov sme sa zapojili aj do výroby výtvoru a do zloženia piesne s názvom Integrácia.

              Veľkonočného zajaca so svojimi žiakmi – 1.C trieda, vytvorila pani učiteľka Maľcovská. Pieseň vymyslela a nahrala so žiakmi 2.A triedy pani učiteľka Dziaková.

              Zber vrchnákov z PET fliaš

              Žiaci trinástich tried nazbierali 175 000 vrchnákov z PET fliaš. Najviac nazbierala 3.D trieda – takmer 77 000 vrchnákov. A konkrétne z tejto triedy to bola žiačka Laura Fecková, ktorá doniesla 72 960 vrchnákov.

              Papiera sme nazbierali 800 kilogramov.

              Integracia_piesen.MP3

            • Atletika - celoštátne kolo

            • V utorok 20.6.2017 sa v Nových Zámkoch uskutočnili celoslovenské preteky družstiev a jednotlivcov v atletike žiakov a žiačok ZŠ. Okres a mesto Sabinov reprezentovala v disciplíne hod kriketovou loptičkou žiačka našej školy Anna Nathalia Jacková z 8.A triedy. Nathalia si v konkurencii 25 najlepších dievčat na Slovensku počínala veľmi úspešne a výkonom 47,49 m obsadila konečné 7. miesto. Veľkou výhodou našej žiačky je aj to, že spĺňa vekovú hranicu, ktorá jej umožňuje úspešne súťažiť aj v ďalšom školskom roku.

              Za tento cenný úspech gratulujeme, ďakujeme a prajeme Nathálke veľa úspechov nielen v atletike, ale aj v ďalších športoch, do ktorých sa zapája a úspešne reprezentuje našu školu.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka ZŠ na Ul.17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods.5 zákona  č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov žiakom 0.– 9. ročníka dňa 28. marca 2017 (utorok) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 28. marca 2017 sa uskutočnia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove celomestské oslavy Dňa učiteľov spojené s oceňovaním pedagogických zamestnancov primátorom Mesta Sabinov.

              V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí nebudú v prevádzke. Vo vyučovaní sa bude pokračovať 29. marca 2017 (streda).

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy  

            • Testovanie KOMPARO

            • Dňa 16. novembra 2017 sa uskutoční testovanie Komparo pre žiakov 8. a 9. ročníka.

              Žiaci 8. ročníka budú testovaní z matematiky, slovenského jazyka a literatúry, biológie, geografie  a všeobecných študijných predpokladov. Testovanie ôsmakov je z hľadiska cieľov veľmi dôležité, nakoľko vytvára možnosť neskoršieho porovnávania výsledkov žiakov s ich východiskovou pozíciou. Zároveň ide o priebežné testovanie, ktoré môže byť pre nich vhodnou prípravou na oficiálne Testovanie 9.

              Žiaci 9. ročníka budú testovaní z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Testovanie deviatakov je dôležité hneď z dvoch dôvodov: jednak je výstupným, bilančným testovaním žiakov, ktoré poskytne cenné dáta na meranie "pridanej hodnoty" poskytovanej školou, jednak je pre deviatakov ideálnou prípravou na oficiálne Testovanie 9.

            • Úprava hrobu národovca

            • Žiaci 7. A triedy sa v rámci hodín literárnej výchovy už tradične zúčastnili návštevy a úpravy hrobu sabinovského literáta, štúrovského spisovateľa, B. Nosáka Nezabudova.

            • Exkurzia - Pošta Sabinov

            • Začiatkom júna boli žiaci 2.B triedy na menšiu exkurziu Pošty v Sabinove  z dôvodu tém: AdresaPíšeme listy zo slovenského jazyka. Vedúca pošty ich oboznámila o tom, ako a kde sa posielajú listy, balíky, peniaze, ako sa vypisuje adresa a akým perom - farbou sa adresa nesmie vypisovať. Popozerali si aj priehradku, za ktorou boli rôzne časopisy, noviny a maľovanky na predaj.

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka školy v súlade s platnou legislativou oznamuje, že aktuálne neponúkame žiadne voľné pracovné miesto. Prípadné ponuky budú včas zverejnené na webovom sídle školy.

            • Súťaž o „naj čitateľa“ v školskom roku 2016/2017

            • Začiatkom školského roka sme vyhlásili súťaž o naj čitateľa. Súťaž bola určená pre žiakov prvého ako aj druhého stupňa a cieľom tejto súťaže bolo zvýšiť návštevnosť školskej knižnice, podporovať čítanie, zvýšiť záujem o knihy. Do súťaže boli automaticky zapojení všetci žiaci, ktorí si v školskom roku vypožičali aspoň jednu knihu z našej školskej knižnice. Víťazkou sa stala žiačka druhého ročníka Lea Malcovská, ktorá si pravidelne požičiavala knihy a  počas celého školského roka si ich vypožičala a prečítala 19. Blahoželáme.

            • Okresné kolo Školskej florbalovej ligy

            • Dňa 13.6.2017 sa na ZŠ - Hviezdoslavova 1 v Lipanoch konalo finále okresného kola Školskej florbalovej ligy 2016/2017. Turnaja sa zúčastnilo 9 družstiev vrátane našich ml. žiakov. Chlapci podávali počas celej sezóny kvalitné a oduševnené výkony okorenené konečným 4. miestom. Za vzornú reprezentáciu školy ďakujeme.

              Vedúci družstva : Mgr. Guzy Slavomír

                

            • Oznam vedúcej školskej jedálne

            • Upozorňujeme všetkých stravníkov školskej jedálne, ktorí sa chcú ešte odhlásiť z obedov do konca školského roka 2016/2017, aby sa odhlásili čo najskôr. Posledný termín odhlásenia zo stravy je pondelok -  26.06.2017. Po tomto termíne zo stravy už odhlasovať nebudeme, v prípade choroby  si budete môcť vziať obed do obedára. Za pochopenie ďakujeme.

               

            • Mám básničku na jazýčku

            • Aj v tomto školskom roku si svojich priaznivcov našla recitátorská súťaž „Mám básničku na jazýčku“,  ktorú každoročne organizujeme pre žiakov prvého ročníka. Súťaž sa uskutočnila dňa 30.05.2017, kedy mali možnosť naši prváci ukázať, ako sa vedia popasovať s básničkami a príbehmi, ako sa vedia pohrať so slovami. Odvahu nabralo 21 prváčikov. Porota usúdila, že všetky prednesy poézie ako aj prózy boli veľmi pekne zvládnuté. Z tohto dôvodu boli všetci žiaci ocenení. Veríme, že svoj talent budú aj naďalej rozvíjať a prezentovať  sa v ďalších literárnych súťažiach.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie