• Novinky

            • Môj slovník z reality

            • Súťaž „Môj slovník z reality“ je zameraná na slovnú zásobu v cudzom jazyku a je určená pre jednotlivcov. Zadanie pre vytvorenie slovníkov sa mení každý rok. Tento školský rok bolo    úlohou  vytvoriť vlastný trojpísmenkový slovník. Účastníci si mohli zvoliť tri ľubovoľné  písmená abecedy, ku ktorým názorne predstavili 19 slovíčok v nemeckom jazyku. Podmienkou bolo, že slovíčka sa musia vyskytovať bežne v prostredí tvorcu a musia byť nakreslené, namaľované alebo vytvorené ako koláž. Z našej školy sa do projektu zapojili žiačky Libuša Rabinská (7.C), Marianna Čekanová (7.C), Judita Hlubeňová (8.A), Denisa Cehelská (8.D), Bianka Zborayová (8.D), Monika Markovová (8.D), Viktória Lukáčová (9.B), Nikola Lukáčová (9.B), Margaréta Grušková (9.B) a Kristína Miková (9.B), ktoré na svojich slovníkoch pracovali takmer od začiatku školského roka. Práce, ktoré splnili zadané kritériá, boli zaslané do celoslovenského kola.  Finalisti projektu budú známi do konca apríla 2017. Finále súťaže prebehne na celoslovenskom kole projektu Jazykový kvet 2017. Držíme palce!

            • Kurz angličtiny s lektorom

            • V týždni od 20.3. do 24.3.2017 si žiaci zo "Sedemnástky" mohli opäť dosýta užiť angličtinu. A tentokrát s rodeným Angličanom Mathewom. Štyridsať žiakov dostalo možnosť absolvovať pod jeho vedením kurz, ktorého hlavným cieľom bolo zdokonaliť ich jazykové schopnosti a zvýšiť ich sebaistotu pri rozprávaní v anglickom jazyku. Dve skupiny žiakov počúvali britský prízvuk a komunikovali  v cudzom jazyku tri hodiny denne. Zúčastnení oceňovali príjemnú atmosféru a zábavnú formu, ktorou boli aktivity na hodinách realizované. Z mnohých opadol strach z komunikácie  v angličtine a niektorých dokonca začal tento jazyk viac baviť.  Naši ôsmaci sa zo všetkých síl snažili, aby zahrali scény zo svojich obľúbených filmov, vytvorili recenzie filmov svojich kamarátov či urobili dobrú kampaň pre voľbu do mestskej rady, aby si nakoniec zvolili svojich poslancov a starostu, ktorí ich svojou argumentáciou - samozrejme v angličtine - najlepšie presvedčili. Okrem mnohých iných aktivít treba spomenúť aj hranie rolí spojené s vytvorením vlastného menu a objednávanie si jedál v pomyselnej reštaurácii, ktoré nadchlo aj štvrtákov a piatakov. Naši mladší boli patrične hrdí na to, že rozumeli takmer všetko, čo pán lektor hovoril, a s radosťou, bez strachu a zábran sa zapájali do komunikácie a hier v cudzom jazyku. Novým zážitkom pre väčšinu  bolo, že sa po prvýkrát rozprávali s "naozajstným Angličanom." Ako skonštatoval jeden z absolventov kurzu: " Angličtina sa učí dobre, keď sme nútení ňou rozprávať." Keďže všetci účastníci by kurz odporúčali aj svojim kamarátom,  budeme sa tešiť na to, že si takýto týždeň s lektorom zopakujeme aj v budúcich školských rokoch.

            • Svetový deň vody

            • 22. marec bol vyhlásený  za Svetový deň vody v roku 1992, Valný zhromaždením OSN  na Konferencii OSN o životnom prostredí a rozvoji  v Riu de Janeiro. Členské krajiny boli vyzvané, aby tento deň venovali konkrétnym aktivitám na základe odporúčaní medzinárodnej rady. Aj na našej škole sa v tento deň uskutočnili aktivity, ktoré majú deti informovať o nenahraditeľnom význame vody. Žiaci prvého stupňa sa zúčastnili „ Akčného vodného dňa“, kde si mohli navzájom zmerať sily s vodou, ale aj so svojimi rovesníkmi v disciplínach ako: Vodný slalom, Pomôž kvapke nájsť správnu cestu, Rýchly ako prúd. Cieľom tohto dňa bolo u detí vzbudiť  záujem o vodu, predovšetkým zachovávanie jej čistoty, ale aj pochopiť fakt, že čistá voda je nenahraditeľná.

              PaedDr. Dagmar Radačovská, koordinátor environmentálnej výchovy    

            • Krajské kolo v Bedmintone družstiev žiakov a žiačok ZŠ

            • Dňa 16.3.2017 sa v Poprade uskutočnilo krajské kolo v Bedmintone družstiev žiakov a žiačok základných škôl. Už tradične mala zastúpenie na tomto turnaji aj naša škola. Družstvo chlapcov tvorili žiaci Alex Mihok zo 4.A triedy a Erik Bujňák z 8.A triedy, ktorí skončili na 7. mieste.

              Výborný výsledok sa podaril dosiahnuť družstvu dievčat v zložení Dagmara Mindeková 8.D a Anna Nathalia Jacková z 8.A triedy. Tie sa prebojovali do finále, kde po náročných zápasoch podľahli celkovému víťazovi turnaja a obsadili 2. miesto. Za tento skvelý úspech im veľmi pekne ďakujeme a v budúcej sezóne prajeme vytúžený postup na Majstrovstvá Slovenska.

            • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

            • Dňa 15.3.2017 sa milovníci umeleckého slova opäť zišli na súťaži v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Súťaž prebiehala v troch kategóriách: 

              I. kategória - žiaci 2. - 4. ročníka,

              II. kategória - žiaci 5. - 6. ročníka,

              III. kategória - žiaci 7. - 9. ročníka.

              Nebolo ľahké vybrať tých najlepších, o čom svedčí aj tabuľka víťazov:

              I. kategória - próza:

              1. miesto: Zuzana Škurlová

              2. miesto: Nikola Semančíková, Sophia Borsuková

              3. miesto: Silvia Vojčíková, Michal Kostelník

              I. kategória - poézia:

              1. miesto: Jakub Varholík

              2. miesto: Adela Valkovičová, Soňa Radačovská, Ema Petríková

              3. miesto: Mária Múdra, Oliver Havaj, Katarína Hitriková

              II. kategória - próza:

              1. miesto: Ema Tuptová

              2. miesto: Natália Semančíková, Nataša Gajdošová

              3. miesto: Klaudia Petríková

              II. kategória - poézia:

              1. miesto: Michal Matisovský

              2. miesto: Jana Ceheľská

              3. miesto: Sabína Cehelská

              III. kategória - próza:

              1. miesto: Viliam Pavúk

              2. miesto: Nikola Ondrejová

              3. miesto: Peter Nemergut

              III. kategória - poézia:

              1. miesto: Fatima Mochnáčová

              2. miesto: Olívia Lukáčová

              3. miesto: Anna Čorňáková

              Účastníkom aj učiteľom ďakujeme za prípravu a víťazom prajeme veľa úspechov na okresnom kole, ktoré sa uskutoční 27.3.2017 v priestoroch Základnej školy na Komenského ulici v Sabinove. 

            • Divadelné predstavenie Charleyho teta

            • V piatok 3.3.2017 navštívili žiaci 9.ročníka so svojimi učiteľkami slovenského jazyka a literatúry divadelné predstavenie Charleyho teta v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Prostredníctvom veselohry britského autora Waltera Brendona Thomasa sa na krátku chvíľu preniesli do priestorov Oxfordu na prelome 19. - 20. storočia. Atmosféru predstavenia podčiarkli nielen vtipná zápletka, tradičný anglický humor a duchaplné dialógy, ale aj piesne živej kapely a výborné herecké výkony hosťujúcich členov zvolenského divadla. Výkony hercov sme ocenili smiechom a potleskom. Žiaci si tak priamo v divadle overili svoje vedomosti získané na hodinách literatúry a aspoň na malú chvíľu sa odreagovali od školských "problémov".

            • Krajské kolo v basketbale žiakov ZŠ

            • Dňa 17.3.2017 sa v športovej hale v Levoči konalo krajské kolo v basketbale žiakov ZŠ. Turnaja sa zúčastnil víťazi ôsmych okresov. Medzi nimi aj obhajcovia vlaňajšieho OK,  žiaci našej školy. Chlapci, tak ako po celý ročník, suverénnym spôsobom vyhrali svoju skupinu a ako prvé družstvo v sabinovskom okrese sa historicky prebojovalo až do samotného finále. Tam na nich čakalo družstvo ZŠ Prešov, ale po kontroverzných verdiktoch sa nakoniec víťazom "B" skupiny stalo družstvo ZŠ z Popradu, ktoré svoju nespornú kvalitu a kompaktnosť potvrdilo v samotnom finále a jasne zvíťazilo.

              Aj napriek tomu patrí našim chlapcom uznanie a obrovská vďaka za dlhodobé podávanie kvalitných výkonov a vzornú reprezentáciu školy, mesta ako aj okresu Sabinov. O úspech sa pričinili: Džačovský Kevin, Hajzuš Štefan, Seman Dávid, Dujava Matúš, Dudáš Samuel, Nemergut Samuel, Halaj Štefan a Strelec Martin.

              Mgr. Guzy Slavomír

                 

            • Oznam riaditeľky školy

            • Riaditeľka ZŠ na Ul. 17. novembra 31 v Sabinove v súlade s § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. (školský zákon) oznamuje, že poskytuje z organizačných dôvodov  všetkým žiakom 0. – 8. ročníka dňa 5. apríla 2017 (streda) riaditeľské voľno.

              Odôvodnenie: Dňa 5. apríla 2017 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka Testovanie 9-2017 zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. V uvedený deň školská jedáleň a školský klub detí budú v prevádzke podľa záujmu rodičov.  Vo vyučovaní sa bude pokračovať 6. apríla 2017 (štvrtok).  

              Bližšie informácie o testovaní 9-2017 nájdete na http://www.nucem.sk/sk/testovanie_9

              Testovanie 9-2017 - Informácie pre rodičov

            • Triedny aktív RZ pre rodičov žiakov 6. ročníka

            • Pozývam rodičov žiakov 6. ročníka na triedny akrtív RZ, ktorý sa uskutoční dňa 15.03.2017 (streda) o 15.30 hod. Hlavným dôvodom stretnutia je oboznámenie rodičov s ponúkanými možnosťami školy pri výbere druhého cudzieho jazyka ich detí v školskom roku 2017/2018. Účasť rodičov je nutná vzhľadom k tomu, že tento predmet je pre nich povinný.

            • Súťaže ELEsparks a Elektromatik na SPŠE v Prešove

            • Dňa 28.02.2017 sa žiaci našej školy zúčastnili dvoch súťaží na SPŠE v Prešove. V súťaži v anglickom jazyku ELEsparks súťažilo družstvo Savage Squad v  zastúpení Frederika Lukáčová 9.A, Eva Karnišová 8.A a Sofia Hubová 9.A. V matematickej súťaži Elektromatik chlapčenské družstvo z 9.B Suppa Hot Fire Crew v zastúpení Dávid Seman, Adam Tomko, Slavomír Sabolík a Jakub Balucha. Obe súťaže pozostávali z domácich kôl, po absolvovaní ktorých sa tí najlepší mohli zúčastniť školského kola súťaže. Obe naše družstvá obstáli vo veľkej konkurencii na vynikajúcom 3. mieste. Srdečne blahoželáme!

              A na záver vyjadrenia súťažiacich:

              „Táto súťaž sa mi páčila. Overila som si svoje schopnosti a vedomosti. Dozvedela som sa niečo nové a bola to zábava. Určite sa zapojím aj o rok.“  (Eva Karnišová, 8.A)

              „Som rada, že som sa mohla zúčastniť, bola to skvelá skúsenosť. Rada by som išla aj nabudúce, ale už to nebude možné, keďže končím 9. ročník.“ (Frederika Lukáčová, 9.A)

              „Bola to fakt dobrá skúsenosť. Ľudia tam boli skvelí a veľmi sympatickí. Škoda, že som už deviatačka. Určite by som si to zopakovala ešte raz.“ (Sofia Hubová, 9.A)

            • Zápis detí do 1. ročníka

            • V súlade s Vyhláškou  MŠ SR č.320/2008 Zb. o základnej škole a Zákonom č. 245/2008 Zb. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov riaditeľka školy oznamuje rodičom, že zápis do 1. ročníka ZŠ na Ul. 17. novembra 31 v Sabinove na školský rok 2017/2018 sa uskutoční v dňoch

              10.4. - 11.4.2017 v čase od 13:30h do 16:30h. v priestoroch školy.

              V prípade potreby, po dohode s vedením školy, je možné zapísať dieťa aj v inom náhradnom termíne.

              Ďakujeme Vám, vážení rodičia, za prejavenú dôveru a tešíme sa na stretnutie a vzájomnú spoluprácu.

              Mgr. Alena Mladá - riaditeľka školy

              Postup zákonných zástupcov pri zápise dieťaťa na základnú školu

              Budeme mať prváka !

               

          • Vianočné prianie
            • Vianočné prianie

            • Želáme Vám Vianoce plné rodinného šťastia, pokoja, lásky, splnených prianí a nech zvončeky pohody, radosti a zdravia vyzváňajú nielen v tento vianočný čas, ale aj v  celom roku 2017!

              Kolektív ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove

            • Školské kolo Olympiády v ruskom jazyku

            • Dňa 14. decembra   sa na našej škole  uskutočnilo školské kolo Olympiády v ruskom jazyku. Súťaže sa zúčastnilo 10 žiakov 8. – 9. ročníka. Súťažiaci v kategórií A1 preukázali mimoriadnu snahu a záujem o ruský jazyk.  Víťazka súťaže Lýdia Štofaníková bude našu školu reprezentovať v krajskom kole, ktoré sa uskutoční  dňa  10.2.2017.

              Kategória A1:

              1. miesto – Lýdia Štofaníková – 9. A
              2. miesto – Anna Hitriková – 9. A
              3. miesto – Lukáš Škovran – 8. B

              Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom blahoželáme

          • Zostroj a vysvetli ako to funguje
            • Zostroj a vysvetli ako to funguje

            • Pri príležitosti Týždňa vedy a techniky na Slovensku bola pre žiakov 6. a 7. ročníka vyhlásená súťaž pod názvom "Zostroj a vysvetli ako to funguje". Do súťaže sa zapojilo 13 žiakov, ktorí predstavili svoje "vynálezy". Nápady boli rôzne a veľmi zaujali. Napr. čistiace auto, solárny pohon, šiška ako vlhkomer, automatický dávkovač, Betlehem, lietadlo na elektrický pohon, svetelná krabička a ďalšie.

              Štvorčlenná odborná porota ocenila snahu všetkých súťažiacich, ale ako najlepšie nápady vybrala:

              1. miesto: Marek Novický (7.C) - Šiška ako vlhkomer
              2. miesto: Peter Nemergut (7.A) a Dávid Škovran (7.A) – Solárny pohon (spoločná práca)
              3. miesto: Tatiana Hallayová (6.B) – Betlehem

               

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za tvorivé nápady a víťazom srdečne blahoželáme. Hodnotné ceny účastníkom odovzdala predsedníčka odbornej poroty Mgr. Alena Mladá.

               

            • Okresné kolo Technickej olympiády

            • Dňa 1.12.2016 sa na ZŠ Komenského v Sabinove uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády. Žiaci Vladimír Stračiak a Ladislav Dobrovič z 9. A úspešne reprezentovali našu školu, keď v konkurencii desiatich škôl obsadili 1. miesto a postúpili na krajské kolo. Žiakov pripravoval p. učiteľ Marián Šinaľ. Žiakom srdečne blahoželáme.

               

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov
        Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA
        Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ
        Email: peter.viktor@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 918 436 308

        Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ
        Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 905 134 306

        Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ
        Email: jan.jasko@zsnovsb.sk
        Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie