• Novinky

            • Polepetko

            • Vtipná činoherná rozprávka pre deti rozpráva historku o Polepetkovi, ktorého otec pošle do sveta s nádejou, že sa prispôsobí ostatným. To sa síce nestane, ale Polepetko si získa kráľa zadovážením stratenej kráľovskej koruny a ožení sa s jeho dcérou Pletanou.Inscenácii, ktorú si pre našich žiakov 1. a 2. ročníka pripravilo Divadlo Etudy, nechýbala herecká a komická vycibrenosť. Oživením predstavenia s pozitívnym posolstvom boli pesničky a interakcia s publikom. Divadlu Etudy dakujeme za výnimočný kultúrny zážitok

            • Anglické divadlo

            • 6.2.2023 /pondelok/ sa žiaci 3., 4. a 5. ročníkov zúčastnia divadla v anglickom jazyku v MsKS Sabinov na 1. až 3. vyučovacej hodine. Žiaci 6., 8., a 9. ročníkov na 4. až 6. vyučovacej hodine.

            • Súťaž „Counter-Strike: Global Offensive“

            • V utorok 31.1.2023 sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili súťaže v hraní počítačovej FPS hry CS:GO, ktorú organizovala Spojená škola, SNP16 v Sabinove. Konkurencia bola silná a boje dlhé. Zo štyroch našich tímov sa do semifinále prebojovali chlapci z tímu „Felda“ v zložení Adam Dujava 9.C, Andrej Kováč 9.C, Damián Lukáč 9.C, Róbert Angelovič 9.D a Kamil Kubica 9.D. Chlapci sa umiestnili na skvelom 3. mieste. Blahoželáme.

            • Charitatívna zbierka

            • Občianske združenie Rexius a naša škola organizujú charitatívnu zbierku pre Inštitút Krista Veľkňaza a jeho bezdomovcov v Žakovciach. Zbierka potrvá do 13.2.2023. Doniesť môžete obnosené, no čisté oblečenie, obuv, deky, hygienické potreby, hračky, potraviny, sladkosti... každý podľa svojich možností a vôle. V mene bezdomovcov Vám vopred ďakujeme.

            • Okresné kolo Matematickej olympiády Z5 a Z9

            • Dňa 25. januára 2023 sa uskutočnilo OK MO v kategórii Z5 a Z9. Do súťaže sa zapojilo 10 škôl nášho okresu.

              Aj naša škola mala svojich zástupcov v obidvoch kategóriách.

              V kategórii Z5 získala Katarína Eliášová 1. miesto - 5.A, Matej Gardoš  3. miesto – 5.B a Sofia Radvanská z 5.C obsadila 5. miesto.

              Víťazom blahoželáme a prajeme veľa elánu pri riešení ďalších matematických úloh.

            • Organizácia vyučovania dňa 31.01.2023

            • I. stupeň:

              • 1. hodina - Triednicka hodina - Hodnotenie prospechu, dochádzky a správania za I. polrok 2022/2023
              • 2. - 4. hodina: Karneval v telocvični školy

              II. stupeň:

              • 1. hodina - Triednicka hodina - Hodnotenie prospechu, dochádzky a správania za I. polrok 2022/2023
              • 2. - 5. hodina: Karneval v telocvični školy
            • Oznam vedenia školy

            • Oznamujeme rodičom a žiakom, že dňa 25.01.2023 (streda) bude vyučovanie z organizačných dôvodov ukončené šiestou vyučovacou hodinou.

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Dňa 19. 1. 2023  sa v priestoroch ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove  uskutočnil 33. ročník okresného kola Olympiády v anglickom  jazyku. Zástupcovia dvanástich škôl sabinovského okresu  bojovali o umiestnenia v dvoch súťažných kategóriách:  1A – žiaci 5., 6. a 7. ročníka a 1B – žiaci 8. a 9. ročníka. Úlohy v písomnej časti boli pomerne náročné, ale všetci účastníci sa s nimi statočne popasovali. Svoje komunikačné schopnosti nám predviedli v druhej ústnej časti, ktorá bola zameraná na dialóg a rozprávanie príbehu podľa obrázku. V silnej konkurencii preukázali najlepšie jazykové zručnosti títo žiaci:  

              Kategória 1A (5. - 7. ročník):

              1. Dávid Galajda – SZŠ s MŠ, Sabinov

              2. Tomáš Pustay – ZŠ s MŠ, Pečovská Nová Ves

              3. Nela Kapitančíková – ZŠ Ul. 17. novembra 31, Sabinov

              Kategória 1B (8. - 9. ročník):

              1. Ema Osifová – Gymnázium , Lipany

              2. Bibiana Janičová – ZŠ s MŠ, Šarišské Dravce

              3. Tereza Tóthová – ZŠ Komenského 13, Sabinov

              Víťazi okresného kola budú náš okres reprezentovať v krajskom kole. Všetkým účastníkom ďakujeme a víťazom blahoželáme.

            • Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou

            • Literárny svet obľúbenej autorky Gabriely Futovej charakterizuje hravosť, humor, schopnosť porozumieť detskému videniu. Jej knihy sú inšpirované skutočnými deťmi a na pozadí ich zdanlivo nevinných príbehov spisovateľka pootvára komnatu detskej psychiky. Pútavé príbehy píše s láskou nielen o deťoch, ale aj o zvieratkách.

              Besedy so spisovateľkou pre deti Gabrielou Futovou pod názvom Očko Špehúň a iní hrdinovia  sa zúčastnili aj žiaci 4.B, 4.C, 3.A triedy v priestoroch Mestskej knižnice v Sabinove. Žiaci sa pred besedou na hodinách čítania oboznámili s krátkym životopisom, tvorbou spisovateľky a postupne si   prečítali, niektoré jej vybrané tituly.

              Beseda prebiehala v príjemnej atmosfére, kde pani spisovateľka žiakom spontánne odpovedala na zvedavé žiacke  otázky. Na besede sa žiaci dozvedeli o terajšom živote spisovateľky na voľnej nohe, o ďalšej najnovšej tvorbe pre deti  a  o námetoch, ktoré nachádza vo svojom detstve, reálnom živote detí a živote zvieracích miláčikov. Jej rozprávanie bolo popretkávané aj rôznymi vtipnými príhodami a udalosťami s jej vlastnými deťmi alebo jej domácimi zvieracími miláčikmi, ktorých má doma neúrekom. Prekvapením na záver besedy bolo, že žiaci 4.B triedy pani spisovateľke a ostatným prítomným zahrali divadlo z vybratej časti príbehov z knihy Hľadám lepšiu mamu. Po besede nasledovalo spoločné fotenie, zakúpenie ponúkaných kníh a nakoniec nechýbala aj autogramiáda.

              Táto beseda  bola pre žiakov príjemným stretnutím so spisovateľkou Gabrielou Futovou a zároveň aj motiváciou k čítaniu. Žiakom sa páčili knihy ako - Očko špehúň, Psia škola kocúra Červenochvosta alebo Chlapec, ktorý rozumel psom.

            • Triedne aktívy RZ

            • Vážení rodičia, srdečne Vás pozývame na triedne aktívy RZ, ktoré sa uskutočnia dňa 19. januára 2023 (štvrtok) formou konzultačných hodín v čase od 15.00 hod. do 17.00 hod.

            • Meranie znečistenia ovzdušia z dopravy

            • Naša škola je jednou zo 42 škôl na Slovensku, ktoré sa zapojili do zaujímavého projektu LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia („Populair“). Odborná porota vyhlasovateľa súťaže vybrala 6 škôl spomedzi všetkých zaregistrovaných škôl z každého kraja. Veľmi nám záleží na kvalite nášho ovzdušia, pretože práve deti sú najviac ohrozenou skupinou. Meranie koncentrácií oxidu dusičitého NO2, ktorý pochádza primárne z dopravy, bude prebiehať na dvoch miestach pri škole počas 4 týždňov prostredníctvom pasívnych vzorkovačov. Týmto projektom pomáhame zlepšiť tímovú prácu v kolektíve žiakov, osvojíme si nové poznatky o životnom prostredí prostredníctvom praktického merania a zlepšíme informovanosť o znečistení ovzdušia v okolí našej školy.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že do jednorazových potravinových nádob dostanú obed iba tí, čo zo zdravotných dôvodov budú odchádzať z vyučovania skôr. Inak si po neodhlásený obed v prvý deň choroby treba prísť s obedárom v čase od 11:00 do 11:30 hod. Školská jedáleň nezodpovedá za zdravotnú bezpečnosť stravy konzumovanej mimo stravovacích priestorov školskej jedálne.

            • Oznam o zmene poplatkov

            • Oznamujeme rodičom, že v súlade so VZN mesta Sabinov č. 11/2022 o určení výšky mesačného príspevku v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Sabinov (schválenom Mestským zastupiteľstvom dňa 15.12.2022) sa s účinnosťou od 1.1.2023 mení výška nasledujúcich poplatkov:

              1) Školský klub detí - na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí prispieva zákonný zástupca žiaka mesačne sumou 14 €.

              2) Školská jedáleň - zákonný zástupca žiaka v základnej škole do 15 rokov uhrádza príspevok vo výške nákladov na nákup potravín takto:

              a) za žiaka v základnej škole I. stupeň za riadne stravovanie sumou 1,30 € za jeden obed,

              b) za žiaka v základnej škole II. stupeň za riadne stravovanie sumou 1,50 € za jeden obed,

              c) za žiaka v základnej škole I. stupeň za diétne stravovanie sumou 1,60 € za jeden obed,

              d) za žiaka v základnej škole II. stupeň za diétne stravovanie sumou 1,80 € za jeden obed.

              Mesačný poplatok na čiastočnú úhradu režijných nákladov ostáva paušálne 3 €/mesiac.

              Odporúčame zákonným zástupcom žiakov upraviť trvalé príkazy úhrady za stravovanie nasledovne:

              I. stupeň - 28 € (riadne stravovanie), 34 € (diétne stravovanie)
              II. stupeň - 32 € (riadne stravovanie), 37 € (diétne stravovanie)

              Príloha: VZN_c_11_2022_mesta_Sabinov

            • Vianočný pozdrav

            • Príjemné prežitie vianočných sviatkov,

              naplnené láskou, porozumením a zdravím

              a úspešný rok 2023 Vám praje kolektív

              zamestnancov ZŠ na Ul. 17. novembra v Sabinove

            • Vianočná akadémia

            • Odfúkni snehovú vločku z dlane a praj si niečo nevídané, veď aj dnes 20.12.2022 bol ten kúzelný čas, keď sme sa na našej škole preniesli do čarovného vianočného sveta a čakanie na Ježiška nám naši žiaci pod vedením svojich učiteľov sprijemnili nádherným predstavením plným hudby, tanca a divadla. Všetkým účinkujúcim a organizátorom ďakujeme za krásny umelecký zážitok.

            • Pytagoriáda - školské kolo - 1. stupeň

            • Dňa 7.12.2022 sa na 1. stupni našej Základnej školy uskutočnilo školské kolo Pytagoriády. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách: 3. ročník P3, 4. ročník P4. V uplynulých dňoch bola usporiadateľom zverejnená oficiálna výsledková listina, ktorá potvrdila umiestnenie žiakov takto:

              P3

              1.miesto Viliam Jurčiak 3.A

              2.miesto Patrik Poloha 3.B

              3.miesto Monika Žihalová 3.B

              P4

              1.miesto Martin Maťaš 4.D

              2.miesto Ján Jankura 4.D

              3.miesto Diana KIšeľová 4.C

              Víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších postupových kolách.

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že v mesiaci DECEMBER 2022 už nie je možné odhlásiť sa zo stravy. Obed si môžte vziať do obedára iba pri náhlom ochorení dieťaťa. Za pochopenie ďakujeme.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľ ZŠ na Ul. 17. novembra  v Sabinove oznamuje rodičom a žiakom, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje žiakom z organizačných a prevádzkových dôvodov dňa 22.12.2022 (štvrtok) riaditeľské voľno. V prevádzke nebude v daný deň ani školská jedáleň (žiaci budú automaticky vyhlásení zo stravy), ani školský klub detí.

              Vo vyučovaní budeme pokračovať po vianočných prázdninách dňa 9.1.2023 (pondelok).

              Mgr. Dušan Cuker - riaditeľ školy

            • Organizácia vyučovania 20.12. - 21.12.2022

            • Z dôvodu neklesajúceho počtu respiračných ochorení žiakov oznamujeme rodičom, že v dňoch 20.12. - 21.12.2022 (utorok - streda), bude vyučovanie

              • pre žiakov I. stupňa ukončené štvrtou vyučovacou hodinou (o 11.25 hod.),
              • pre žiakov II. stupňa ukončené piatou vyučovacou hodinou (o 12.15 hod.)

              Činnosť ŠKD bude z prevádzkových dôvodov dňa 20.12.2022 ukončená o 15.30 hod. a dňa 21.12.2022 o 13.30 hod.

    • Kontakty

      • Základná škola, Ul. 17. novembra 31, Sabinov
      • 051/4521840
      • Ul. 17. novembra 31, 08301 Sabinov Slovakia
      • 36158143
      • 2021368470
      • Ing. Slavomír Kožár, MBA Email: slavomir.kozar@zsnovsb.sk Mobil: +421 918 347 112
      • SK90 0200 0000 0016 2897 3259
      • Mgr. Zuzana Molčanová
      • Mgr. Peter Viktor, PhD - zástupca pre THČ Email: peter.viktor@zsnovsb.sk Mobil: +421 918 436 308 Mgr. Zuzana Krivdová - zástupkyňa pre I. stupeň ZŠ Email: zuzana.krivdova@zsnovsb.sk Mobil: +421 905 134 306 Mgr. Ján Jaško - zástupca pre II. stupeň ZŠ Email: jan.jasko@zsnovsb.sk Mobil: +421 907 980 172
    • Prihlásenie